Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Djubre_

#1302 Re: Smartphone diskusije

Post by Djubre_ »

Haha koji stroj.. prikazan samo dio.. najjace je ovo, okrenes glavu, on pauzira video :-)

Najpametnije telefone imaju..s ovim su to i dokazali! Nisam bas za ovu velicinu 5 inc.. ali dobro.. stoji mu..

Kad i kako ovo kupiti.. :lol:

Sent from my GT-I9001
Fauja Singh

#1303 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Navodono specifikacije novog Nexusa 5
Specifikacije Nexusa 5?

Nexus 5 bi navodno na tržište trebao stići u listopadu, a Google trenutno procjenjuje prototipove različitih proizvođača
Na stranicama Android and Me pojavile su se slike i navodne specifikacije novog Googleovog "pametnog" telefona oznake Nexus 5.
Image

Uređaj bi navodno na tržište trebao stići u listopadu, a Google trenutno procjenjuje prototipove različitih proizvođača, uključujući jedan od LG-a koji nosi kodno ime "Megalodon".

Taj uređaj ima impresivne specifikacije koje uključuju:
5,2-inčni OELD ekran razlučivosti 1920x1080
Qualcommov procesor Snapdragon 800 radnog takta 2,3 GHz
3 GB RAM-a
16-megapikselnu stražnju kameru sposobnu snimati video 4K razlučivosti
prednju kameru razlučivosti 2,1 megapiksela koja može snimati video u razlučivosti 1.080p
prednje stereo zvučnike
Litij polimersku bateriju kapaciteta 3.300 mAh
integriranu DVB-T/ATSC antenu
Qualcommov čip RF360 koji podržava LTE i HSPA+ mobilne mreže

Također se navodi kako će standardno dolaziti sa 16, 32 ili 64 GB prostora za pohranu, te imati mogućnost upravljanja na temelju gesti.

Obzirom da je riječ o neprovjerenim glasinama ove informacije treba primiti s velikom rezervom, no specifikacije svakako djeluju vrlo zanimljivo.
http://www.bug.hr/vijesti/specifikacije ... 22570.aspx
Jazzy.ba

#1304 Re: Smartphone diskusije

Post by Jazzy.ba »

Neću da pričam bez 16 core CEPEUA i 4K rezolucije ekrana, malo mi je ppijova ovi što nude sad. Štekat će opet ko da vidim.
Fauja Singh

#1305 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Ne boj se, Nexus je to, ako nista sigurno je da nece stekati a sad da li ce biti ovakva specifikacija ili je ipak malo prenapuhano, to ce vrijeme pokazati.
Djubre_

#1306 Re: Smartphone diskusije

Post by Djubre_ »

Ovo me sve vise podsjeca na Play Station onaj mali u rukama sto ga drzis.. koji k prave ove displeje ovolike? Gdje cu ja s tim telefonom? Jedva na ovom prst razvucem.. jos imam duge prste.. i opet ne mogu nesto dobaviti..

Sent from my GT-i9001
hopi

#1307 Re: Smartphone diskusije

Post by hopi »

gledam nešta mobitele tj konkretno lg l7.
I primjetih na gsm areni i lg stranici da imaju na različitim stranama tipke za vraćanje nazad i opcije, tj na jednoj stranici je mob koji ima tipku za vraćanje na lijevoj a drugi obrnuto. Ne kontam kakav je to fol, isti model, jel to uobičajeno ili šta
zateznistub

#1308 Re: Smartphone diskusije

Post by zateznistub »

Gdje povoljno dekodirati Ace 2?
Radi se o aparatu koji je trenutno zakljucan na Eronet mrezu.
bob sap

#1309 Re: Smartphone diskusije

Post by bob sap »

zateznistub wrote:Gdje povoljno dekodirati Ace 2?
trebalo bi da su na skenderiji najjeftiniji
LeonardoAC

#1310 Re: Smartphone diskusije

Post by LeonardoAC »

glockov kolac wrote:Može li mi neko preporučiti neku SD karticu za telefon i gdje je uzeti u Sarajevu? Uzeo sam SG3 pa rekoh da ubacim jedno 32 ili 64 gige.

Hvala unaprijed...
najbolje ti je na ebay-u kupit karticu. Ja sam 32 GB platio 10$ :D
LeonardoAC

#1311 Re: Smartphone diskusije

Post by LeonardoAC »

zateznistub wrote:Gdje povoljno dekodirati Ace 2?
što će ti iko... odin i završi sam priču. Ubaciš mu orginalni ROM koji skineš sa samsungove stranice. Nema potrebe da onim seljoberima daješ lovu. cijeli postupak traje 10 minuta. bezbroj tutoriala, i što je najbolje u cijeloj priči... ne možeš ništa zaebat'
Gray

#1312 Re: Smartphone diskusije

Post by Gray »

LeonardoAC wrote:
glockov kolac wrote:Može li mi neko preporučiti neku SD karticu za telefon i gdje je uzeti u Sarajevu? Uzeo sam SG3 pa rekoh da ubacim jedno 32 ili 64 gige.

Hvala unaprijed...

nipošto na ebay kupovati karticu, ja sam jednom to uradio, kupio od 16 gb a dobio od 2. Fazon je što ona izgleda kao da ima 16 i tek kasnije vidiš da ustvari nema toliko kada se podaci ne mogu pročitati sa nje.

Moj savjet ti je da skineš program za provjeravanje sd memorije koji prvo potpuno popuni memoriju pa onda čita sa nje.

Žao mi je što ti to moram reći ali 99% je fuš kartica ali bolje da sada saznaš.
Gray

#1313 Re: Smartphone diskusije

Post by Gray »

Gray wrote:
LeonardoAC wrote:

Hvala unaprijed...

nipošto na ebay kupovati karticu, ja sam jednom to uradio, kupio od 16 gb a dobio od 2. Fazon je što ona izgleda kao da ima 16 i tek kasnije vidiš da ustvari nema toliko kada se podaci ne mogu pročitati sa nje.

Moj savjet ti je da skineš program za provjeravanje sd memorije koji prvo potpuno popuni memoriju pa onda čita sve podatke sa nje.

Žao mi je što ti to moram reći ali 99% je fuš kartica ali bolje da sada saznaš.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1314 Re: Smartphone diskusije

Post by un1ted »

:-) :-) 99% Fush !? WOW :) Zato selleri imaju svi pozitivne dojmove, jer je pobogu to FUSH! :run:
Gray

#1315 Re: Smartphone diskusije

Post by Gray »

un1ted wrote::-) :-) 99% Fush !? WOW :) Zato selleri imaju svi pozitivne dojmove, jer je pobogu to FUSH! :run:

Pa gledao sam i ja feedback kada sam kupovao, imao prodavac super feedback ali ipak bio fuš ;)

Možda je 99% prevelik postotak, ali obično kada je nešto too good to be true...

Te kartice izgledaju na kompjuteru kao da imaju puni kapacitet, npr meni je pisalo da ima 16 gb, nije mobitel javljao grešku kada sam snimao na nju... ali kada je došlo vrijeme da se vidi šta sam snimio niti jedan file se ne može otvoriti, a piše da je tu i piše mu npr da ima 4 gb... a u njemu ništa... a do tada ja već ostavio positive feedback...

Dakle, sve što hoću da kažem je da provjeri karticu sa posebnim softwareom prije nego što izgubi bitne podatke. Pa ako kartica nije fuš ja ću se izviniti i njemu i poštenom prodavaču sa ebaya.

Ali ja sam na teži način naučio da to ne kupujem na ebayu..
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1316 Re: Smartphone diskusije

Post by un1ted »

Daj link odakle si kupio :)
Izvini, ali ti ja ne vjerujem...da li si se javio prodavacu, da li si traizo novu ili refound !? Da li je to uzorak na 10 kartica ili na jednoj !?

Prodavaci kao djavo bjeze od negativnih dojmova i sve ce uradiit da ih zaobicu, i ja licno nikada, ali bas NIKADA nisam bio ostecen na ebayu jer su me prodavaci cuvali kao na dlanu, a ne kao ovi domaci trgovici.. :dance:
PeppermintSA

#1317 Re: Smartphone diskusije

Post by PeppermintSA »

Gray wrote:
un1ted wrote::-) :-) 99% Fush !? WOW :) Zato selleri imaju svi pozitivne dojmove, jer je pobogu to FUSH! :run:

Pa gledao sam i ja feedback kada sam kupovao, imao prodavac super feedback ali ipak bio fuš ;)

Možda je 99% prevelik postotak, ali obično kada je nešto too good to be true...

Te kartice izgledaju na kompjuteru kao da imaju puni kapacitet, npr meni je pisalo da ima 16 gb, nije mobitel javljao grešku kada sam snimao na nju... ali kada je došlo vrijeme da se vidi šta sam snimio niti jedan file se ne može otvoriti, a piše da je tu i piše mu npr da ima 4 gb... a u njemu ništa... a do tada ja već ostavio positive feedback...

Dakle, sve što hoću da kažem je da provjeri karticu sa posebnim softwareom prije nego što izgubi bitne podatke. Pa ako kartica nije fuš ja ću se izviniti i njemu i poštenom prodavaču sa ebaya.

Ali ja sam na teži način naučio da to ne kupujem na ebayu..

kartice su ok, samo nisu formatizovane
bob sap

#1318 Re: Smartphone diskusije

Post by bob sap »

Meni danas stigla sd kartica od 4 gb i sve je uredno.To si ti mozda naletio na jedan slucaj i sto rece united ne bi on imali 99% pozitivne dojmove
Gray

#1319 Re: Smartphone diskusije

Post by Gray »

un1ted wrote:Daj link odakle si kupio :)
Izvini, ali ti ja ne vjerujem...da li si se javio prodavacu, da li si traizo novu ili refound !? Da li je to uzorak na 10 kartica ili na jednoj !?

Prodavaci kao djavo bjeze od negativnih dojmova i sve ce uradiit da ih zaobicu, i ja licno nikada, ali bas NIKADA nisam bio ostecen na ebayu jer su me prodavaci cuvali kao na dlanu, a ne kao ovi domaci trgovici.. :dance:

Dobio sam refund i to dupli, jer mi je prvo vratio pare preko paypala direktno ali ja nisam htio da popustim nego sam otvorio claim pa mi je morao još jednom vratiti da bi zatvorio claim... ali nisu bitne pare kada sam izgubio bitne podatke... a što se tiče feedbacka, i ja sam ostavio pozitivan feedback prije nego sam skontao.

Naravno da nisu sve kartice na ebayu loše, ali treba biti jako pažljiv, posebno kada je nešto prejeftino.

I uvijek te kartice treba testirati, i to ne samo copy-paste sa nje, nego posebnim programima za to (imaju besplatni).

To je moj savjet, bolje je uvijek provjeriti.
Gray

#1320 Re: Smartphone diskusije

Post by Gray »

bob sap wrote:Meni danas stigla sd kartica od 4 gb i sve je uredno.To si ti mozda naletio na jedan slucaj i sto rece united ne bi on imali 99% pozitivne dojmove

Super, ne kažem da nije tako, ali je ipak testiraj, jer sam i ja mislio da je sve uredno i ja sam ostavio pozitivan feedback prije nego što sam skontao, a skontao sam kada nisam mogao da otvorim jako bitne videe nekoliko sesmica poslije.
un1ted

#1321 Re: Smartphone diskusije

Post by un1ted »

Gray wrote: Dobio sam refund i to dupli, jer mi je prvo vratio pare preko paypala direktno ali ja nisam htio da popustim nego sam otvorio claim pa mi je morao još jednom vratiti da bi zatvorio claim... ali nisu bitne pare kada sam izgubio bitne podatke... a .
Znaci duple novce i nisi mu vratio !? :-) :-) Standardni Bosanac :) Zato nam Kinezi a i svi ostali slabije slaju!!!

Meni neki dan dosao paketic za koji sam dobio povrat novca prije 20 dana jer sam rekao selleru da nije doslo za 2 mejseca. Kako je on meni odmah vratio novce, tako sam i ja njemu ISTI DAN VRATIO jer je to njegovo.
bob sap

#1322 Re: Smartphone diskusije

Post by bob sap »

Gray wrote:
bob sap wrote:Meni danas stigla sd kartica od 4 gb i sve je uredno.To si ti mozda naletio na jedan slucaj i sto rece united ne bi on imali 99% pozitivne dojmove

Super, ne kažem da nije tako, ali je ipak testiraj, jer sam i ja mislio da je sve uredno i ja sam ostavio pozitivan feedback prije nego što sam skontao, a skontao sam kada nisam mogao da otvorim jako bitne videe nekoliko sesmica poslije.
Hajd posalji mi na pp taj program da bas testiram.
Gray

#1323 Re: Smartphone diskusije

Post by Gray »

un1ted wrote:
Gray wrote: Dobio sam refund i to dupli, jer mi je prvo vratio pare preko paypala direktno ali ja nisam htio da popustim nego sam otvorio claim pa mi je morao još jednom vratiti da bi zatvorio claim... ali nisu bitne pare kada sam izgubio bitne podatke... a .
Znaci duple novce i nisi mu vratio !? :-) :-) Standardni Bosanac :) Zato nam Kinezi a i svi ostali slabije slaju!!!

Meni neki dan dosao paketic za koji sam dobio povrat novca prije 20 dana jer sam rekao selleru da nije doslo za 2 mejseca. Kako je on meni odmah vratio novce, tako sam i ja njemu ISTI DAN VRATIO jer je to njegovo.

Šta da mu vraćam, lažnu karticu? Naravno da mu nisam vratio, on mene prevario i ja još da trošim vrijeme i novac da mu šaljem nazad. I nije uopšte stvar novca, nije mi morao ni jednom vratiti, ja sam samo htio da otvorim claim protiv njega i da mu ostavim negative feedback jer vara ljude... ali nisam mogao jer je on vratio pare i slučaj je zatvoren... ali nije bilo do para nego do snimaka koje sam izgubio...
Gray

#1324 Re: Smartphone diskusije

Post by Gray »

bob sap wrote:
Gray wrote:

Hajd posalji mi na pp taj program da bas testiram.

Evo ovdje ima link da se skine:

forum.xda-developers.com/showthread.php?t=730285
un1ted

#1325 Re: Smartphone diskusije

Post by un1ted »

Ne kazem da si trebao karticu vratiti, vec dupli novac. Kazes da ti ja vratio 2x iznos koji si ti platio. Jesi li mu vratio 1x iznos !?
Post Reply