Ma ko nas bre zavadi?stockton91 wrote:glupi ste svi ko k, normalno da je armija BiH izgubila rat, kao sto je i HVO i Srpska vojska, sve strane su gubitnici!!! Bi li na kraju bilo pobjednika kad bi se tri brata svadjala oko komada zemlje???
Svi smo mi izgubili, zavadili nas izvana, iskoristili par nasih placenika koji su zavadili narod. Dok isti ti sto su nas zavadili plivaju u parama i dobijaju daljne upute izvana tj. kroje nam gace, mi jedva prezivaljamo. Kad cemo se opametuiti i skontati da juznoslavenski narod mora zajedno djelovati, jedino tako sve tri strane(isti narod samo clanovi triju razlicitih religija) mogu profitirat!!! Niko ne radi u interesu naroda!!!
ARBiH
- insomnia78
#1301 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
-
Paul F.
#1302 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Koliko se sjećam,Aija je pred rat rekao da u slučaju rata na kraju niko ne pobjeđuje ali ga ova dva nisu ozbiljno shvatali...
Mislim da to ima na youtube...
Mislim da to ima na youtube...
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#1303 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Pa nisu svi izgubili... neki (pojedinci iz sva tri naroda) su ITEKAKO pobijedili.
Jel'de?
Ha ja!
Znači, generali ARBiH/BPC/HVO su dobili... poslovne prostore, preduzeća, zastupničke mandate, izuzetne peMzije. Alhamdulillah
A djeca (kojima su komandovali ovi gore navedeni smradovi) su dobili... 1.5m crne zemlje preko sebe (a i to samo "sretnici" koji su identifikovani)
Pozdrav domovini
Jel'de?
Ha ja!
Znači, generali ARBiH/BPC/HVO su dobili... poslovne prostore, preduzeća, zastupničke mandate, izuzetne peMzije. Alhamdulillah
A djeca (kojima su komandovali ovi gore navedeni smradovi) su dobili... 1.5m crne zemlje preko sebe (a i to samo "sretnici" koji su identifikovani)
Pozdrav domovini
-
VjecitiStudent
#1304 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Paul F. wrote:Karadžić je u jednom snimljenom telefonskom razgovoru pred rat rekao (parafraziram): pa oni nisu normalni, oni hoće sa nama da ratuju,ne znaju šta ih čeka...
Nakon toga kao bonus ide to sputavanje, izdaja HVO-a i AP ZB. I na kraju velike sile zaustavljaju Armiju u pobjedničkom pohodu. I sad pitanje, da li je Armija izgubila rat?? Armija je čudo napravila.
Nakon tolikih ispisanih stranica, svjedočenja direktnih učesnika, obavještajnih službi, mit i dalje živi.
- dustaban
#1305 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Jedan dio ARBiH je izgubio rat, a jedan dobio. Prvi su na Bare Hills, a drugi na Poljine Hills.
-
almir90
#1306 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Evo, prvi komšija mi, bio nekakav major u vojsci. Zna ga cijeli grad, nije metka u ratu ispalio, polupao je dosta vozila bježajući u druge gradove čim pođu Srbi napade na grad. Danas ima penziju preko 1000 KM, dobio stan čaba u Tuzli, i odlikovanje ratnog heroja.Woody wrote:Pa nisu svi izgubili... neki (pojedinci iz sva tri naroda) su ITEKAKO pobijedili.
Jel'de?
Ha ja!
Znači, generali ARBiH/BPC/HVO su dobili... poslovne prostore, preduzeća, zastupničke mandate, izuzetne peMzije. Alhamdulillah![]()
A djeca (kojima su komandovali ovi gore navedeni smradovi) su dobili... 1.5m crne zemlje preko sebe (a i to samo "sretnici" koji su identifikovani)![]()
Pozdrav domovini
- Ludzak
#1307 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
To je stvarno teško odgovoriti. Nismo ni pobjedili, a nismo ni izgubili. Ali nešto više vuče na ovu drugu stranu. Zašto, sad ću objasniti !
Republiku Bosnu i Hercegovinu za koju smo se borili i krv lili smo izgubili zauvijek. Ljiljani za kojeg smo se borili isto smo izgubili (ne mislim na ono isticanje po utakmicama i tako to). Od svega toga dobili smo samo 40% državu, gotovo u tri dijela. Dobili smo tročlano predsjedništvo koje nas je*u 20 godina. Srbi nas možda nisu istrebili, ali su oni dobili ono što su zacrtali i rekao bih da su oni bliže pobjedi, nego mi. Nisam rekao da su pobjedili, nego da su bliže pobjedi.
Rekao bih da u ratu niko pobjedio nije.
Republiku Bosnu i Hercegovinu za koju smo se borili i krv lili smo izgubili zauvijek. Ljiljani za kojeg smo se borili isto smo izgubili (ne mislim na ono isticanje po utakmicama i tako to). Od svega toga dobili smo samo 40% državu, gotovo u tri dijela. Dobili smo tročlano predsjedništvo koje nas je*u 20 godina. Srbi nas možda nisu istrebili, ali su oni dobili ono što su zacrtali i rekao bih da su oni bliže pobjedi, nego mi. Nisam rekao da su pobjedili, nego da su bliže pobjedi.
Rekao bih da u ratu niko pobjedio nije.
-
BOSANAC_PATRIOTA
#1308 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Sa jedne strane NE., ZASTO? Jer je odbranjen integritet i suverenitet BIH, njene granice su sacuvane a sprijeceno je ono najgore, otcjeplljivanje pojedinih dijelova BIH, dok sa druge strane DA., ZASTO? jer je formirana republika srpska, te nisu oslobodjeni teritoriji danasnje republike srpske.
- Ludzak
#1309 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
AA ko ti daje sigurnost da se RS nekada u budućnosti neće odcijepiti od Bosne ?? Sačuvane su granice, ali dokle.BOSANAC_PATRIOTA wrote:Sa jedne strane NE., ZASTO? Jer je odbranjen integritet i suverenitet BIH, njene granice su sacuvane a sprijeceno je ono najgore, otcjeplljivanje pojedinih dijelova BIH, dok sa druge strane DA., ZASTO? jer je formirana republika srpska, te nisu oslobodjeni teritoriji danasnje republike srpske.
-
mudrac2
#1310 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
paa ja sam siguran da onakvu priliku više nikad neće imati. Bošnjaci više nisu goloruki.Ludzak wrote:AA ko ti daje sigurnost da se RS nekada u budućnosti neće odcijepiti od Bosne ?? Sačuvane su granice, ali dokle.BOSANAC_PATRIOTA wrote:Sa jedne strane NE., ZASTO? Jer je odbranjen integritet i suverenitet BIH, njene granice su sacuvane a sprijeceno je ono najgore, otcjeplljivanje pojedinih dijelova BIH, dok sa druge strane DA., ZASTO? jer je formirana republika srpska, te nisu oslobodjeni teritoriji danasnje republike srpske.
-
PM72
#1311 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Jah...nisu goloruki.Imaju OSBiH.Koja će spriječiti svaku destabilizaciju zemlje.Sa svim svojim ljudskim i oružanim potencijalima.
Hoće al malo sutra.već sam pisao da OSBiH nemaju ni konzervi za vojnu vježbu a više smo u ratu imali ispravnih helikoptera.
Ova zemlja je nakrivo nasađena kako je nastala.Mi nismo u stanju da u usranom kantonu Sarajevo izaberemo vlast a da ne govorim o većim nivoima vlasti.Nemam više nimalo respekta prema ovakoj državi a patriotizam se istopio.Ne bih vala obukao vojničkih čizama a kamoli uniformu.
Ova zemlja je nakrivo nasađena kako je nastala.Mi nismo u stanju da u usranom kantonu Sarajevo izaberemo vlast a da ne govorim o većim nivoima vlasti.Nemam više nimalo respekta prema ovakoj državi a patriotizam se istopio.Ne bih vala obukao vojničkih čizama a kamoli uniformu.
- Danguba
#1312 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Nista. Jedan manje vise.PM72 wrote:Jah...nisu goloruki.Imaju OSBiH.Koja će spriječiti svaku destabilizaciju zemlje.Sa svim svojim ljudskim i oružanim potencijalima.Hoće al malo sutra.već sam pisao da OSBiH nemaju ni konzervi za vojnu vježbu a više smo u ratu imali ispravnih helikoptera.
Ako smo tako jadni i bijedni, kako nam stoje potencijalni neprijatelji?
Odnos je u svakom slucaju povoljniji nego '92.god. Ako nema u kasarni ima se u steku.
-
prog321
#1313 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Bosnjaci su vojno spremniji nego ikad ranije u zadnjih 500 godina.
Ovo naoruzanja sto OS imaju je vise nego dovoljno za kokosare u regiji
- Ludzak
#1314 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Kada se uzme u obzir da nam je OSBiH sastavljena od VRS-a, HVO-a i naših Bošnjaka, onda se dođe do saznanja da i nismo toliko naoružani i organizovani za još neki rat.prog321 wrote:Bosnjaci su vojno spremniji nego ikad ranije u zadnjih 500 godina.
Prije smo imali ljubav prema domovini, Bošnjaci su živjeli zajedno. A danas da se zarati počeli bi se međusobno klati kako smo nerazdvojni.
-
prog321
#1315 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Citajuci tvoje postove mogu potvrditi da opravdavas svoj naziv.
Vidi se iz Himalaja da si komsijske gore list
- Ludzak
#1316 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Šta ja imam potvrđavati ??prog321 wrote:Citajuci tvoje postove mogu potvrditi da opravdavas svoj naziv.
Ti govoriš da smo spremniji nego ikad, što nije tačno.
Još govoriš da smo puni oružanja, što ni to nije tačno.
Ako smo toliko puni naoružanja, ajde mi onda reci s kakvim to naoružanjima raspolažemo. Moramo biti realni, poredeći Srbiju i Hrvatsku, mi smo pi*kin dim što se tiče vojske i naoružanja. Vojska nam je loša.
- Danguba
#1317 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Ludzak wrote:Kada se uzme u obzir da nam je OSBiH sastavljena od VRS-a, HVO-a i naših Bošnjaka, onda se dođe do saznanja da i nismo toliko naoružani i organizovani za još neki rat.prog321 wrote:Bosnjaci su vojno spremniji nego ikad ranije u zadnjih 500 godina.
Prije smo imali ljubav prema domovini, Bošnjaci su živjeli zajedno. A danas da se zarati počeli bi se međusobno klati kako smo nerazdvojni.
lupas
-
prog321
#1318 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
U Aprilu 1992 velikosrpske vojne snage su imali preko 1000 tenkova i oklopnjaka.
Teritorijalna odbrana BiH je imala tri tenka 34 koje je JNA ostavila u Zenici.
Velikosrbi se nisu mogli tad otcjepiti.
Sta mislis koliko bi im ga zavalili danas?
- Ludzak
#1319 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Isto kao i prošlog rata. Ni manje, ni više.prog321 wrote:U Aprilu 1992 velikosrpske vojne snage su imali preko 1000 tenkova i oklopnjaka.
- Ludzak
#1320 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Pa znaš koliko bi danas da se zarati, jesi li svjestan koliko bi nas stalo u odbranu BiH?? Mnogo manje nego prošlog rata.Danguba wrote:Ludzak wrote:Kada se uzme u obzir da nam je OSBiH sastavljena od VRS-a, HVO-a i naših Bošnjaka, onda se dođe do saznanja da i nismo toliko naoružani i organizovani za još neki rat.prog321 wrote:Bosnjaci su vojno spremniji nego ikad ranije u zadnjih 500 godina.
lupas
Kome je više u pameti da žrtvuje svoj život za korumpiranu i lopovsku državu ??
De ba, sagledajmo malo situaciju oko sebe. Nemojte razmišljati o ratu i tim glupostima.
-
prog321
#1321 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Armija BiH je zavrsila rat sa manje od 30 tenkova. Mahom 34 i 55.
Danas ih imamo preko 300.
Nije da bi vas samo isprasili nego bi vas izbrisali sa ovih prostora. Ne trazite guzici cepa.
Nije da bi vas samo isprasili nego bi vas izbrisali sa ovih prostora. Ne trazite guzici cepa.
- Ludzak
#1322 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Koga nas ??prog321 wrote:Armija BiH je zavrsila rat sa manje od 30 tenkova. Mahom 34 i 55.
'Danas ih imamo preko 300'... Koji je to izvor informacija ??
Kad bi se zaratilo koliko bi tih tenkova uzeli Srbi iz RS-a, koliko Hrvati iz tzv. Herceg Bosne, koliko bi mi uzeli ??
-
prog321
#1323 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Svi tenkovi su u Tuzli.
Ajde sad., razligu na svoj shumadijski forum. Gnjavis.
-
mudrac2
#1324 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
tenkovi su u tuzli, i tu se više nema šta uzimati.Ludzak wrote:Koga nas ??prog321 wrote:Armija BiH je zavrsila rat sa manje od 30 tenkova. Mahom 34 i 55.
'Danas ih imamo preko 300'... Koji je to izvor informacija ??
Kad bi se zaratilo koliko bi tih tenkova uzeli Srbi iz RS-a, koliko Hrvati iz tzv. Herceg Bosne, koliko bi mi uzeli ??
- Ludzak
#1325 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Eto kakvi ste vi 'bošnjački' nacionalisti. Teško se suočavate sa činjenicom i odmah počinjete sa pljuvanjima.prog321 wrote:Svi tenkovi su u Tuzli.
Niti znaš ko sam, niti znaš šta sam i odmah si zaključio da sam Srbin iz Šumadije.