Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kurty
#1301 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
m'scini da to nije autoput
-
goran16v
#1302 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas "brat" s bradom nagazio plavu Jettu kol'ko moze u rikverc jednosmjernom ulicom u kontra pravcu kroz B. Mutavelica/H. Brkica i tras u lika u Coca-colinom Polu koji je uredno izlazio s parkinga i gledao hoce li mu ko naici sa desne strane, odakle bu, jelte bilo jedino moguce da neko dodje!
Da ne povjerujes sta je sve moguce danas na nasim cestam!
Da ne povjerujes sta je sve moguce danas na nasim cestam!
- DoradO
#1303 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
odakle bu jelte

- sema911s
#1304 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sinoc oko 21h na dobrinji (ovo mi se desava nekoliko puta) fiesta 92god, 1,4 zeljena, peugot 505(mislim da je to oznaka) sivi, pajero crno sivi,., voze ga gospodje sa onim dekama na glavi(mislim da se to zove burka) izlaze iz c5 ja gledam auto ide samo nikoga na sjedistu,.,auto samo pici,.kontam vec bice mi ko u ede majke ona pjesma,., pug ide na rikverc ja lagano u strahu gldm fiestu,., bio sam na biciklu, imam onu jaknu sto svjetli, na glavi lampa na bicu lampa,. al pug na mene ko lud,., i kada sam vec poceo da bjezim prem livadi pajero sa ledja ,., kvacilo pun gas i blago kocnica da se sve ljulja,. neki taxi stoji gleda place od smjeha,.,jer je valjda upoznat sa njima,., kad iz jednog od ta tri avta zacu se tih glas,,.,sine jesi dobro(isto ko u pjesmi) iskreno neznam kako sam dosao do kuce,., kasnije sretnem taxi i u pricu kaze dobro si prosao ,., nekada znaju pajera na livadi okrenut,.dobro si ti proso,., kontam usta su njih 3 gledale,.,okretale se pred garazom sve tri i mene nijedna nevidje,.,a svjetlim ko jelka(mozda je to bio razlog)
a od jedne od njih suprug tom ulicom sa asconom 2,0 sport zatamnjena,., zna proci cini mi se i 1000nasat,. koci svira,., na kruzni tok se ne ukljucuje vec ulijece(valjda vjezba),., zimus sam ga agledao kako mu mrsko cekat pa na kruznom se popenje na trotoar i tako vozi do garaze,. i ostavi auto kod zabljaka i privuce kontener avtu,.,
a od jedne od njih suprug tom ulicom sa asconom 2,0 sport zatamnjena,., zna proci cini mi se i 1000nasat,. koci svira,., na kruzni tok se ne ukljucuje vec ulijece(valjda vjezba),., zimus sam ga agledao kako mu mrsko cekat pa na kruznom se popenje na trotoar i tako vozi do garaze,. i ostavi auto kod zabljaka i privuce kontener avtu,.,
-
goran16v
#1305 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
odakle bum jelte - izvinjenje za tipfeler!DoradO wrote:odakle bu jelte![]()
-
iTo
#1306 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sema911s wrote:sinoc oko 21h na dobrinji (ovo mi se desava nekoliko puta) fiesta 92god, 1,4 zeljena, peugot 505(mislim da je to oznaka) sivi, pajero crno sivi,., voze ga gospodje sa onim dekama na glavi(mislim da se to zove burka) izlaze iz c5 ja gledam auto ide samo nikoga na sjedistu,.,auto samo pici,.kontam vec bice mi ko u ede majke ona pjesma,., pug ide na rikverc ja lagano u strahu gldm fiestu,., bio sam na biciklu, imam onu jaknu sto svjetli, na glavi lampa na bicu lampa,. al pug na mene ko lud,., i kada sam vec poceo da bjezim prem livadi pajero sa ledja ,., kvacilo pun gas i blago kocnica da se sve ljulja,. neki taxi stoji gleda place od smjeha,.,jer je valjda upoznat sa njima,., kad iz jednog od ta tri avta zacu se tih glas,,.,sine jesi dobro(isto ko u pjesmi) iskreno neznam kako sam dosao do kuce,., kasnije sretnem taxi i u pricu kaze dobro si prosao ,., nekada znaju pajera na livadi okrenut,.dobro si ti proso,., kontam usta su njih 3 gledale,.,okretale se pred garazom sve tri i mene nijedna nevidje,.,a svjetlim ko jelka(mozda je to bio razlog)
sinoc
21 sat
dobrinja
pajero
biciklo
to je sve sto sam ja skontao..
-
iTo
#1307 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
malsal wrote:-------------klej wrote:moze li pojasnjenje za boldirano?malsal wrote:Par sitnica sto sam dozivio na cestama :
Stao na crvenom i odjednom zaleti se tip i pretece me sa moje desne strane, po trotoaru.
Idem sa ulice sa pravom prvenstva i cekam da se ukljucim. Prv i vozac sa moje desne strane daje ljevi zmigavac i skrece u desno, drugi ne daje nikakav signal i skrece u ljevo.
Oko 11 navece, mrkli mrak i odjednom skontam da je 30 metara ispred mene kamion koji nema svjetla i nista flourescentno na sebi, pravi nindza kamion.
Neki dan sam morao stati na sred autoputa jer je tip u bjesnom autu preticao 2 automobila i da nisam stao spuco bi me samo tako.
Najvise mrziv onaj stav "meni babo cestu za mene kupio" gdje te boli za druge saucesnike u saobracaju, kreteni rizikuju i svoj (sto me nije briga) i moj zivot (sto me itakako briga) da bi komplekse ljecili.
Mrzim onu agresivnost i neurozu po cestama, i stav da su pravila "ako hoces hoces, ako neces ne moras)
Put od Pocitelja do Mostara, idem prema Mostaru i na sred ceste sam morao stati da bi covjekkoji vozi iz suprotnog smjera imao vremena da zavrsi preticanje inace bi me klepio.
ali autoput je "ona" cesta gdje nema kontra saobracaja haveru...
- sema911s
#1308 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hahahahahahahah legendooo pisem tipkam sa telefonaa pa je nejasnoo,.,iTo wrote:sema911s wrote:sinoc oko 21h na dobrinji (ovo mi se desava nekoliko puta) fiesta 92god, 1,4 zeljena, peugot 505(mislim da je to oznaka) sivi, pajero crno sivi,., voze ga gospodje sa onim dekama na glavi(mislim da se to zove burka) izlaze iz c5 ja gledam auto ide samo nikoga na sjedistu,.,auto samo pici,.kontam vec bice mi ko u ede majke ona pjesma,., pug ide na rikverc ja lagano u strahu gldm fiestu,., bio sam na biciklu, imam onu jaknu sto svjetli, na glavi lampa na bicu lampa,. al pug na mene ko lud,., i kada sam vec poceo da bjezim prem livadi pajero sa ledja ,., kvacilo pun gas i blago kocnica da se sve ljulja,. neki taxi stoji gleda place od smjeha,.,jer je valjda upoznat sa njima,., kad iz jednog od ta tri avta zacu se tih glas,,.,sine jesi dobro(isto ko u pjesmi) iskreno neznam kako sam dosao do kuce,., kasnije sretnem taxi i u pricu kaze dobro si prosao ,., nekada znaju pajera na livadi okrenut,.dobro si ti proso,., kontam usta su njih 3 gledale,.,okretale se pred garazom sve tri i mene nijedna nevidje,.,a svjetlim ko jelka(mozda je to bio razlog)
sinoc
21 sat
dobrinja
pajero
biciklo
nego 3 avta se okretala ja bjezo do njih nevide me a svjelim,.kada se prisjetim hastra me,., nisu me vidjele a napale svetri,. a nevidis ko vozi jer imaju ono crno na sebi.,,.,
- holowey
#1309 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dostaiTo wrote:sema911s wrote:sinoc oko 21h na dobrinji (ovo mi se desava nekoliko puta) fiesta 92god, 1,4 zeljena, peugot 505(mislim da je to oznaka) sivi, pajero crno sivi,., voze ga gospodje sa onim dekama na glavi(mislim da se to zove burka) izlaze iz c5 ja gledam auto ide samo nikoga na sjedistu,.,auto samo pici,.kontam vec bice mi ko u ede majke ona pjesma,., pug ide na rikverc ja lagano u strahu gldm fiestu,., bio sam na biciklu, imam onu jaknu sto svjetli, na glavi lampa na bicu lampa,. al pug na mene ko lud,., i kada sam vec poceo da bjezim prem livadi pajero sa ledja ,., kvacilo pun gas i blago kocnica da se sve ljulja,. neki taxi stoji gleda place od smjeha,.,jer je valjda upoznat sa njima,., kad iz jednog od ta tri avta zacu se tih glas,,.,sine jesi dobro(isto ko u pjesmi) iskreno neznam kako sam dosao do kuce,., kasnije sretnem taxi i u pricu kaze dobro si prosao ,., nekada znaju pajera na livadi okrenut,.dobro si ti proso,., kontam usta su njih 3 gledale,.,okretale se pred garazom sve tri i mene nijedna nevidje,.,a svjetlim ko jelka(mozda je to bio razlog)
sinoc
21 sat
dobrinja
pajero
biciklo
- seoBIH
#1310 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znaci autoput je glavna saobracajnica u Sarajevu jer ima 3-4 trake i nema kontra saobracaja !?

-
iTo
#1311 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
123456789 wrote:Znaci autoput je glavna saobracajnica u Sarajevu jer ima 3-4 trake i nema kontra saobracaja !?![]()
![]()
ne to je jednosmijerna ulica....
- malsal
#1313 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nemojte sad cjepidlacit u vezi terminologije...ajde ja sam se pogresno izrazio, nije autoput pa sta to nista ne mjenja na stvari - morao sam zaustavit auto u svojoj traci da konj iz suprotnog pravca moze obavit preticanje. Da smo se sudarili ne bi imalo nikakve veze je''l to autoput, cesta, ulica ili sta vec...
- holowey
#1314 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i jeli ti tesko palo sto si se morao zaustaviti? ne razumijem zasto je tesko usporiti i dopustiti da se preticanje zavrsi, bez obzira da li pretice auto iz suprotnog pravca ili pretice tebe?malsal wrote:Nemojte sad cjepidlacit u vezi terminologije...ajde ja sam se pogresno izrazio, nije autoput pa sta to nista ne mjenja na stvari - morao sam zaustavit auto u svojoj traci da konj iz suprotnog pravca moze obavit preticanje. Da smo se sudarili ne bi imalo nikakve veze je''l to autoput, cesta, ulica ili sta vec...
- malsal
#1315 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
------------holowey wrote:i jeli ti tesko palo sto si se morao zaustaviti? ne razumijem zasto je tesko usporiti i dopustiti da se preticanje zavrsi, bez obzira da li pretice auto iz suprotnog pravca ili pretice tebe?malsal wrote:Nemojte sad cjepidlacit u vezi terminologije...ajde ja sam se pogresno izrazio, nije autoput pa sta to nista ne mjenja na stvari - morao sam zaustavit auto u svojoj traci da konj iz suprotnog pravca moze obavit preticanje. Da smo se sudarili ne bi imalo nikakve veze je''l to autoput, cesta, ulica ili sta vec...
Jeste, tesko mi jepalo. Nije rjec o usporavanju da mu dozvolim da me pretekne nego o stajanju da me ne klepi.Tesko mi je jer me bulada izlaze riziku bez potrebe, kurci se i pretice gdje nema uslova za to i racuna (ili ga mozda boli) da cu ja stati. Sta da je neko iza mene vozio 80 i nije pazio ? Sta bi bilo da nisam stao ? Mozda je gad ustedio 10 minuta, i mozda je ovaj put proslo bez posljedica ali je bio izuzetno nepazljiv i bezobrazan.
- Nadzornik
- GAU8
#1317 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Guslanje u krivini i na punoj, a onda na pravcu ili na isprekidanoj po gasu...
- semirsar
#1318 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa bas nije ni jednostavno. Sta da onaj koji je pretican ne dozvoli da se isto zavrsi? Bilo je i o tome rijeci ovdje, neko je vec pis'o da "najvoli", kad podje neko da ga pretice, da lupi po gasu jerbo on vec vozi dozvoljenom brzinom. S druge strane, u tom momentu preticanja nikad ne znas kako ce se to zavrsiti, odnosno, 'oce l' sve u redu proci ili ce na tebe naletiti... Mozes ti pustat' sve i svasta, ipak nije bas uvijek tako lako. Ne bih volio nikom da se nadje u takvoj situaciji, pogotovo ako mu je komplet familija u autu.holowey wrote:i jeli ti tesko palo sto si se morao zaustaviti? ne razumijem zasto je tesko usporiti i dopustiti da se preticanje zavrsi, bez obzira da li pretice auto iz suprotnog pravca ili pretice tebe?malsal wrote:Nemojte sad cjepidlacit u vezi terminologije...ajde ja sam se pogresno izrazio, nije autoput pa sta to nista ne mjenja na stvari - morao sam zaustavit auto u svojoj traci da konj iz suprotnog pravca moze obavit preticanje. Da smo se sudarili ne bi imalo nikakve veze je''l to autoput, cesta, ulica ili sta vec...
- kockica_kockica
#1319 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ulica Aleja Bosne Srebrene... fasciniraju me vozaci svakodnevno u toj ulici...
Preticanje na punoj... pa naglo kocenje jer treba skrenuti... pa ne skrece u drugoj vec mora stati da bi smirio dovoljno auto, jer su sporedne ceste uske....
Posebno me odusevljavaju svjetla u noci... on se nervira jer ispred njega auto usporava... a on krivac za usporavanje... neku vece je upalio svjetla zalijepio se za mene i ocekuje da ja vozim po sjecanju ili ko zna cemu.... dakle ne daj boze da neko krene prelaziti - pretrcavati cestu jer u tih 30 sekundi patnje doslovno nista nisam vidjela... onda je zvucno na punoj preticao....
Izlazak iz sporedne ulice (bilo koje)
Dakle ja stvarno ne znam zasto se vozaci plase pustiti nekoga ispred sebe da se ukljuci u saobracaj....
Svako jutro gledam kako vozaci i vozacice doslovno ubrzaju kada vide da neko stoji u sporednoj ulici i ceka da se ukljuci...
Raskrsnica ulica..... Kosevo Mehemd bega i Kemalbegova....
Auto stoji i ceka da presjece Kosevo ulicu... Vozac u preprenenadje...ivom autu staje tako da je na sred raskrsnice da mu se slucajno neko nebi usudio proci ispred njega..... dakle stao on metar nize ili vise status stajanja i cekanja ga nece zaobici... al' jok to ko sivonja ... zalijepi se za auto ispred sebe i umjesto da ostavi mjesta i rastereti ono pokusava nekim cudom preletiti ko lastavica kolonu u svom crnom sa zatamenjenim staklima nenadje..ivom autu....
Parkiranje i sviranje
Nedavno posmatram... vozac se parkira u ulici sa desne strane i ne uspjeva mu prvi put... izlazi i ponavlja parkiranje... lik iza njega trubi.... 6 papaka iza prvog trubi ... vozac ponovo ne uspjeva parkirati auto na mjesto... opet ponavlja radnju.... ovaj put uspjeva.... 7 papaka trubi dok prolazi...

Preticanje na punoj... pa naglo kocenje jer treba skrenuti... pa ne skrece u drugoj vec mora stati da bi smirio dovoljno auto, jer su sporedne ceste uske....
Posebno me odusevljavaju svjetla u noci... on se nervira jer ispred njega auto usporava... a on krivac za usporavanje... neku vece je upalio svjetla zalijepio se za mene i ocekuje da ja vozim po sjecanju ili ko zna cemu.... dakle ne daj boze da neko krene prelaziti - pretrcavati cestu jer u tih 30 sekundi patnje doslovno nista nisam vidjela... onda je zvucno na punoj preticao....
Izlazak iz sporedne ulice (bilo koje)
Dakle ja stvarno ne znam zasto se vozaci plase pustiti nekoga ispred sebe da se ukljuci u saobracaj....
Svako jutro gledam kako vozaci i vozacice doslovno ubrzaju kada vide da neko stoji u sporednoj ulici i ceka da se ukljuci...
Raskrsnica ulica..... Kosevo Mehemd bega i Kemalbegova....
Auto stoji i ceka da presjece Kosevo ulicu... Vozac u preprenenadje...ivom autu staje tako da je na sred raskrsnice da mu se slucajno neko nebi usudio proci ispred njega..... dakle stao on metar nize ili vise status stajanja i cekanja ga nece zaobici... al' jok to ko sivonja ... zalijepi se za auto ispred sebe i umjesto da ostavi mjesta i rastereti ono pokusava nekim cudom preletiti ko lastavica kolonu u svom crnom sa zatamenjenim staklima nenadje..ivom autu....
Parkiranje i sviranje
Nedavno posmatram... vozac se parkira u ulici sa desne strane i ne uspjeva mu prvi put... izlazi i ponavlja parkiranje... lik iza njega trubi.... 6 papaka iza prvog trubi ... vozac ponovo ne uspjeva parkirati auto na mjesto... opet ponavlja radnju.... ovaj put uspjeva.... 7 papaka trubi dok prolazi...
- holowey
#1320 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ako vidim da usporavanje nije dovoljno onda cu se zaustaviti da pustim auto koje pretice da se vrati u svoju traku... ako treba sici tockovima sa asfalta da napravim dovoljno prostora da se tri auta mimoidju... to sto cu tridesetak sekundi kasnije stici na svoje odrediste nije vrijedno udesa, nije vrijedno ni sekiracije ni nerviranja...semirsar wrote:Pa bas nije ni jednostavno. Sta da onaj koji je pretican ne dozvoli da se isto zavrsi? Bilo je i o tome rijeci ovdje, neko je vec pis'o da "najvoli", kad podje neko da ga pretice, da lupi po gasu jerbo on vec vozi dozvoljenom brzinom. S druge strane, u tom momentu preticanja nikad ne znas kako ce se to zavrsiti, odnosno, 'oce l' sve u redu proci ili ce na tebe naletiti... Mozes ti pustat' sve i svasta, ipak nije bas uvijek tako lako. Ne bih volio nikom da se nadje u takvoj situaciji, pogotovo ako mu je komplet familija u autu.holowey wrote:i jeli ti tesko palo sto si se morao zaustaviti? ne razumijem zasto je tesko usporiti i dopustiti da se preticanje zavrsi, bez obzira da li pretice auto iz suprotnog pravca ili pretice tebe?malsal wrote:Nemojte sad cjepidlacit u vezi terminologije...ajde ja sam se pogresno izrazio, nije autoput pa sta to nista ne mjenja na stvari - morao sam zaustavit auto u svojoj traci da konj iz suprotnog pravca moze obavit preticanje. Da smo se sudarili ne bi imalo nikakve veze je''l to autoput, cesta, ulica ili sta vec...
- semirsar
#1321 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa sta ti drugo preostaje? Ti sigurno ne's i dalje cerat' po svom, vec ces se skloniti ili u krajnjem slucaju stati, ali, hoce li ti biti pravo sto si na to prisiljen i sto ste ti i tvoji saputnici bili ugrozeni? E o tome se u onom postu i govori. Imam godina aktivnog vozackog staza koliko vecina ovdje godina zivota, i nigdje ne vazi ono pravilo "pametniji popusta" koliko u saobracaju, pogotovo na Balkanu.holowey wrote: ako vidim da usporavanje nije dovoljno onda cu se zaustaviti da pustim auto koje pretice da se vrati u svoju traku... ako treba sici tockovima sa asfalta da napravim dovoljno prostora da se tri auta mimoidju... to sto cu tridesetak sekundi kasnije stici na svoje odrediste nije vrijedno udesa, nije vrijedno ni sekiracije ni nerviranja...
-
goran16v
#1322 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je jedini ispravan rezon, ali jos uvijek nervira cinenica da ti svojim manevrom cuvas glavu onoga iz suprotnog smjera, a da je on sam ne cuva.holowey wrote:]
ako vidim da usporavanje nije dovoljno onda cu se zaustaviti da pustim auto koje pretice da se vrati u svoju traku... ako treba sici tockovima sa asfalta da napravim dovoljno prostora da se tri auta mimoidju... to sto cu tridesetak sekundi kasnije stici na svoje odrediste nije vrijedno udesa, nije vrijedno ni sekiracije ni nerviranja...
- holowey
#1323 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
cuvam ba svoju glavu i glave svojih saputnika... to sto cu se iznervirati mi nece pomoci... hladne glave se vozigoran16v wrote:To je jedini ispravan rezon, ali jos uvijek nervira cinenica da ti svojim manevrom cuvas glavu onoga iz suprotnog smjera, a da je on sam ne cuva.holowey wrote:]
ako vidim da usporavanje nije dovoljno onda cu se zaustaviti da pustim auto koje pretice da se vrati u svoju traku... ako treba sici tockovima sa asfalta da napravim dovoljno prostora da se tri auta mimoidju... to sto cu tridesetak sekundi kasnije stici na svoje odrediste nije vrijedno udesa, nije vrijedno ni sekiracije ni nerviranja...
- semirsar
#1324 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A pogotovo sto tim manevrom mozes dodatno sebe i auto ugroziti, jer ne dogadja se to uvijek na ravnom i preglednom dijelu puta, kol'ko god ti bio oprezan .holowey wrote:cuvam ba svoju glavu i glave svojih saputnika... to sto cu se iznervirati mi nece pomoci... hladne glave se vozigoran16v wrote:To je jedini ispravan rezon, ali jos uvijek nervira cinenica da ti svojim manevrom cuvas glavu onoga iz suprotnog smjera, a da je on sam ne cuva.holowey wrote:]
- holowey
#1325 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
"moja cesta, ne micem se ko god da ide, gas do daske pa kud koji" jeli na to mislis?semirsar wrote:A pogotovo sto tim manevrom mozes dodatno sebe i auto ugroziti, jer ne dogadja se to uvijek na ravnom i preglednom dijelu puta, kol'ko god ti bio oprezan .holowey wrote:cuvam ba svoju glavu i glave svojih saputnika... to sto cu se iznervirati mi nece pomoci... hladne glave se vozigoran16v wrote:
To je jedini ispravan rezon, ali jos uvijek nervira cinenica da ti svojim manevrom cuvas glavu onoga iz suprotnog smjera, a da je on sam ne cuva.
kad "prekucas" km sat vidis svega i svacega na cesti i pored ceste, i onda ili odustanes od voznje ili pocnes da vozis oprezno, svjestan svega oko sebe, pocnes da pazis i za druge da bi sebe sacuvao