Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
Bosančina

#1301 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosančina »

vivaldi wrote: pa sta je to nego romatnizam
za alijeve zelembaće, hdz ćovićbobanovce, dodikčobanovce i crvendaće možda i jest
za ostale NIKAD NIJE BIO
spreca

#1302 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by spreca »

luckylaka wrote: A de ti meni boga ti reci sta je to Zeljko poslije rata uradio konkretno osim sto je prijetio(kao clan predsjednistva i stranacki lider)
A kome je to prijetio?
john smith

#1303 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by john smith »

Off topic: Jeli neki veliki problem da se na ovom forumu uvede like/dislike svakog posta? Naravno, da samo registrovani korisnici mogu lajkati. To bi bio pokazatelj sta ostali forumasi misle o pojedinom postu.

On topic: SDP je zrela za jedno prociscavanje pocevsi od nepogrijesivog Vodje, koj je glavni krivac za sve sto se desava u poslijednje vrijeme na politickoj sceni. Sumnjam da ce ti poltroni smoci snage da ga najure iz stranke ali zato ce imati vremena da razmisle kada budu pali na izborima ispod, hm, 7%. Mogu oni planirati sta hoce za slijedece izbore ali mislim da ce vec na ovim lokalnim da trehnu o ledinu. Proci ce gore nego SBiH na zadnjim izborima, pogotovo sada bez Komsica.

I neka ce.

A Zeljku zelim sve najbolje.
vivaldi

#1304 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by vivaldi »

Bosančina wrote:
za alijeve zelembaće, hdz ćovićbobanovce, dodikčobanovce i crvendaće možda i jest
za ostale NIKAD NIJE BIO
jebiga. kad sve ove odbijes sto si pobrojao, ovih "ostalih" ne ostane puno
Bosančina

#1305 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosančina »

Corto Maltese wrote: A-ha, nova tehnika. Alija je branio Bosnu optimizmom,?
do podne misleći da neće biti rata, a od podne da treba za rat dvoje...jel taj djedica sa šilteta nekog i nešto mogo da brani, sam od sebe sjeban

komšić je zlatnog ljiljana zaradio na liniji
HM 2011

#1306 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by HM 2011 »

vivaldi wrote:
Bosančina wrote:
za ostale NIKAD NIJE BIO
jebiga. kad sve ove odbijes sto si pobrojao, ovih "ostalih" ne ostane puno
odkud čovjeku 300 hoiljada tisuća glasova...

nako usput...

a toliko protivkandidata, i toliko apstinenata ?

i koji god od državljana BiH PREBJEGNE na zapad i dobije njihovo državljanstvo - nema uzoritijeg građnina od njih ?

Jelde neobično ?

Sistemski se uskraćuje ljudima prilika da budu dio društva u Bsoni i Hercegovini !

Na kraju krajeva Komšić izgleda ni mrvice ne odstupa od predizbornih ciljeva SDP-a ?
Last edited by HM 2011 on 23/07/2012 19:10, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#1307 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

Bosančina wrote: komšić je zlatnog ljiljana zaradio na liniji
Ako, 17 godina poslije rata, i nakon 12 godina u raznim foteljama, nemaš ničim drugim da ga pohvališ, očito je vrijeme da, skupa sa drugim ljiljanom, Nedžadom Brankovićem, ode u penziju.
nosara

#1308 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by nosara »

Prvi korak...?

OK, nisi klovn, sad jos samo dokazi i da imas ideju... Ako bude cemu, znas da neces bit sam... :wink:
Only1

#1309 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Only1 »

Svaka cast Komsicu sto nije pristao na izdaju onog za sta je narod glasao. On je i svakako najveci razlog zbog cega je narod dao podrsku SDP. Lagumdzija je totalni promasaj i jedan je od najlosih politicara danasnjice.
Corto Maltese

#1310 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

HM 2011 wrote:
odkud čovjeku 300 hoiljada tisuća glasova...

nako usput...

a toliko protivkandidata, i toliko apstinenata ?

i koji god od državljana BiH PREBJEGNE na zapad i dobije njihovo državljanstvo - nema uzoritijeg građnina od njih ?

Jelde neobično ?

Sistemski se uskraćuje ljudima prilika da budu dio društva u Bsoni i Hercegovini !

Na kraju krajeva Komšić izgleda ni mrvice ne odstupa od predizbornih ciljeva SDP-a ?
Odgovorio sam ti, unaprijed
Corto Maltese wrote: Na ideološkom nivou to je tačno, ali je jako bitno to što Komšić, barem formalno, nije Bošnjak. Da Željko nije Željko, nego, recimo Muharem, prošao bi kao što je na prethodnim izborima prošao Mirnes A. koji je njegov intelektualni i kulturni klon. Tajna uspjeha je u tome što je na svakom Komšićevom plakatu, tintom, nevidljivom, a zelenom pisalo: "Hrvat, a naš!"
Guido_Špišić

#1311 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Guido_Špišić »

akibhf wrote:Želko Komšić je dobio izbore na osnovi istih stvari i metoda na koje je i SDA prethodnih 20 dobijala vlast.
Ja veliki borac, odbranio BIH, zlatni ljiljan, ne diraj Bosnu, dobićeš po prstima, fašiste protjerati itd.

+

ja sam Željko, Hrvat sam, a Bošnjaci imaju mogućnost glasati za mene

=

Bošnjaci zbog ovog patriote, a da naprkose Hrvatima, glasaju za Željka

Da se Željko ne zove Željko (nego npr. Jusuf), niko za njega ne bi glasao i ne bi uopće bio zanimljiv.

Upravo tako. Željko je jedino politički faktor što imamo etnički baziranu politiku i glasanje. Građanski ustav za koji se željkovi huškači zalažu tu ne može ništa promjeniti ali može legitimizirati njihov nacionalizam. Zato ih je lako izmanipulisati da ne odustaju, da ne pristaju na dogovore sa druga 2 naroda jer tu se radi samo o građanima i nas zanima samo sta većina građana misli.

Ono sto ne shvataju jeste da Americaknci nikada nece ici do kraja za tu građansku bosnu. Bilo kakvo rjesenje njima ne odgovara.
spreca

#1312 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by spreca »

Corto Maltese wrote:
Ako, 17 godina poslije rata, i nakon 12 godina u raznim foteljama, nemaš ničim drugim da ga pohvališ, očito je vrijeme da, skupa sa drugim ljiljanom, Nedžadom Brankovićem, ode u penziju.
A drugi su mnogo uradili za drzavu
Corto Maltese

#1313 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

spreca wrote:
Corto Maltese wrote:
A drugi su mnogo uradili za drzavu
Boldirane rečenice su jedine dvije koje ćemo biti u prilici da čujemo u nekoj budućoj Komšićevoj kampanji.
alibegoa

#1314 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by alibegoa »

Corto Maltese wrote: Odgovorio sam ti, unaprijed
Corto Maltese wrote: Na ideološkom nivou to je tačno, ali je jako bitno to što Komšić, barem formalno, nije Bošnjak. Da Željko nije Željko, nego, recimo Muharem, prošao bi kao što je na prethodnim izborima prošao Mirnes A. koji je njegov intelektualni i kulturni klon. Tajna uspjeha je u tome što je na svakom Komšićevom plakatu, tintom, nevidljivom, a zelenom pisalo: "Hrvat, a naš!"
Njemu je pisalo Hrvat, a za BiH!
Željko zastupa princip jedan čovjek jedan glas i živi je dokaz da i pripadnik najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda i tim principom može biti biran na najveće dužnosti.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1315 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

vivaldi wrote:
plain vanilla wrote:eno kazu u SDPu da nista ne znaju o ovome
bice na federalnoj za pola sata :D . nerma u trenerci ceka dnevnik
hajd, pa nam prepricajte, ne gledam ja dnevnik :D
zateznistub

#1316 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by zateznistub »

Corto Maltese wrote: Boldirane rečenice su jedine dvije koje ćemo biti u prilici da čujemo u nekoj budućoj Komšićevoj kampanji.
On ima puno pravo na te dvije recenice (makar). A ziasta, koje recenice imaju drugi, a da imaju bilo kakvu specificnu tezinu?
nosara

#1317 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by nosara »

Corto Maltese wrote: Boldirane rečenice su jedine dvije koje ćemo biti u prilici da čujemo u nekoj budućoj Komšićevoj kampanji.
Neka... Ima vremena za sprovod, ako je do sprovoda... To je barem lako... Jos ga nismo imali priliku vidjet samog, nearmiranog... Neka objelodani sve sto ima, pa cemo vidjet... OK...?
HM 2011

#1318 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by HM 2011 »

Guido_Špišić wrote:
akibhf wrote:Želko Komšić je dobio izbore na osnovi istih stvari i metoda na koje je i SDA prethodnih 20 dobijala vlast.
Ja veliki borac, odbranio BIH, zlatni ljiljan, ne diraj Bosnu, dobićeš po prstima, fašiste protjerati itd.

+

ja sam Željko, Hrvat sam, a Bošnjaci imaju mogućnost glasati za mene

=

Bošnjaci zbog ovog patriote, a da naprkose Hrvatima, glasaju za Željka

Da se Željko ne zove Željko (nego npr. Jusuf), niko za njega ne bi glasao i ne bi uopće bio zanimljiv.

Upravo tako. Željko je jedino politički faktor što imamo etnički baziranu politiku i glasanje. Građanski ustav za koji se željkovi huškači zalažu tu ne može ništa promjeniti ali može legitimizirati njihov nacionalizam. Zato ih je lako izmanipulisati da ne odustaju, da ne pristaju na dogovore sa druga 2 naroda jer tu se radi samo o građanima i nas zanima samo sta većina građana misli.

Ono sto ne shvataju jeste da Americaknci nikada nece ici do kraja za tu građansku bosnu. Bilo kakvo rjesenje njima ne odgovara.
Zar BiH patriotizam nije nešto što je već danas legitimno ?

Ako ti to nije legitimno zašto uopće učestvuješ u raspravi o članu predsjedništva Bosne i Hercegovine ?

Dogovor tri većinska naroda se mora postići i taj dogovor mora biti u intresu svih građana BiH bez obzira na narodnu pripadnost.... U suprotnom zaista zastupaš tezu tri različita aprthejda - nešto što je Europi i čitavom razvijenom svijetu strano....

Kakve tekovine civilizacije ti zastupaš uopće ?

Ovdje se nudi nešto konkretno - pojavljuje se snaga kohezije ?

Ako ti je dezintegracija interesantnija - ako smatraš da je to dobro - moraš to iskreno i obrazložiti -

u suprotnom moraš dezintegraciju predložiti prvo sebi i svojim istomišljenicima - a nakon dezintegracije - logično - nećeš imati ništa drugo za predložiti.... kao što i sam znaš to je važeći zakon.
Last edited by HM 2011 on 23/07/2012 19:24, edited 1 time in total.
spreca

#1319 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by spreca »

Corto Maltese wrote:
Boldirane rečenice su jedine dvije koje ćemo biti u prilici da čujemo u nekoj budućoj Komšićevoj kampanji.
:lol: Hajmo ga lincovat...............a sta smo to mi uradili za drzavu,osim sto vidimo tudje greske :-) ......mismo najpametniji ,najaci ,najkuratiji :lol: ............hajd povedi ovo stado pa da glasamo i za tebe....uvijek mozes otici,kad hoces
Dammme

#1320 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Dammme »

luckylaka wrote:
Dammme wrote:
luckylaka wrote: :thumbup: Za zasluge u ratu ljudina poslije rata papak obicni-nista konkretno
@lucky de živ bio definiši zašto je "poslije rata papak obicni"?
A de ti meni boga ti reci sta je to Zeljko poslije rata uradio konkretno osim sto je prijetio(kao clan predsjednistva i stranacki lider)
Daj @lucky znamo se. Je li fakat misliš da će ti proći ovaj fol da pitanjem odgovoraš na pitanje?
Fino sam pitao zašto si čovjeka ocijenio kao papka, običnog?
Nisam ulazio u raspravu šta je uradio, a šta nije.
ibizza

#1321 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by ibizza »

Sad ce Komšić kod Harisa u SBiH :D
nosara

#1322 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by nosara »

Ovi u stolnom gradu taman pripremili pecate i "trg zlatka lagumdzije"... :lol:
Corto Maltese

#1323 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

HM 2011 wrote:
Zar BiH patriotizam nije nešto što je već danas legitimno ?

Ako ti to nije legitimno zašto uopće učestvuješ u raspravi o članu predsjedništva Bosne i Hercegovine ?

Dogovor tri većinska naroda se mora postići i taj dogovor mora biti u intresu svih građana BiH bez obzira na narodnu pripadnost.... U suprotnom zaista zastupaš tezu tri različita aprthejda - nešto što je Europi i čitavom razvijenom svijetu strano....

Kakve tekovine civilizacije ti zastupaš uopće ?

Ovdje se nudi nešto konkretno - pojavljuje se snaga kohezije ?

Ako ti je dezintegracija interesantnija - ako smatraš da je to dobro - moraš to iskreno i obrazložiti -

u suprotnom moraš dezintegraciju predložiti prvo sebi i svojim istomišljenicima - a nakon dezintegracije - logično - nećeš imati ništa drugo za predložiti.... kao što i sam znaš to je važeći zakon.
Definiši "konkretno". Koliko sam upućen, drugovi su ga konkretno zadužili da sačini konkretan prijedlog, bolji od onoga koji je bio na stolu, i on je, nakon što je dobio konkretno zaduženje, konkretno pobjegao iz stranke.
Corto Maltese

#1324 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

spreca wrote:
Corto Maltese wrote:
:lol: Hajmo ga lincovat...............a sta smo to mi uradili za drzavu,osim sto vidimo tudje greske :-) ......mismo najpametniji ,najaci ,najkuratiji :lol: ............hajd povedi ovo stado pa da glasamo i za tebe....uvijek mozes otici,kad hoces
Da prihvatim odgovornost, pa odem!? Šta ti misliš, da smo svi k'o Željko Komšić?
zateznistub

#1325 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by zateznistub »

Corto Maltese wrote:
spreca wrote:
Corto Maltese wrote:
Da prihvatim odgovornost, pa odem!? Šta ti misliš, da smo svi k'o Željko Komšić?
Evo fino na FTV nabrojase ljudine koje su, zbog Cara, napustili SDP, jesu li i oni neodgovorni?
Post Reply