HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Eborg

#1301 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Eborg »

Ma nisam ja nešto nezadovoljan no ne trebaju li makar malo da se približe konkurenciji? I prvi put čujem za to 17h dnevno, je li to u nekom periodu dana ili šta? Ovisi li to o paketu?
The Realist

#1302 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Eborg wrote:Ma nisam ja nešto nezadovoljan no ne trebaju li makar malo da se približe konkurenciji? I prvi put čujem za to 17h dnevno, je li to u nekom periodu dana ili šta? Ovisi li to o paketu?
Od 00-17h svaki dan. Pocelo oficijelno 1. maja.
IcedFlame

#1303 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by IcedFlame »

Kakve mi koristi od tih 17 sati, kad te brzine nema onda kada sam kuci. KID22 paket, a ne sjecam se kad sam uspio izvuci vise od 9-11 MBit, manje od pola onog sto placam. Barem su iskreni u reklamama, lijepo su stavili DINAMICKE BRZINE :lol: :-)
The Realist

#1304 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Pa to rijesi sa njima, neka poprave. A ja imam koristi, jer skidam kada me nema kada ne koristim kompjuter, te sve bude gotovo kada dodjem/ustanem.

Nekima vjerovatno neodgovara, ali tu je najbolje da traze alternativu koja nudi to sto zele.
PrtSer

#1305 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by PrtSer »

The Realist wrote:16mpbs 17 sati dnevno za 15KM (plus kablovska), a 7 sati bmbps. Sta bi vece?
Prika, a kako ti s takvom brzinom štekaju streamovi za utakmice? :D
clarion_

#1306 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by clarion_ »

PrtSer wrote:
The Realist wrote:16mpbs 17 sati dnevno za 15KM (plus kablovska), a 7 sati bmbps. Sta bi vece?
za stream ti je najbitniji kapacitet servera na kojeg se nakačiš, u većini slučajeva dovoljna je brzina od 2-5Mbps
PrtSer

#1307 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by PrtSer »

Može biti, ali kad ja sa 0,9Mbps uredno pogledam utakmicu onda se zapitam. Kapiš?
rizibizi

#1308 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by rizibizi »

The Realist wrote:
Eborg wrote:Ja vala plaćam KID 8 paket 36 KM (8192/1024) a koliko vidim Telemach za 40 KM u Duo TV+Net nudi (15360/1024) plus digitalizirane kanale i planiraju povećati brzinu.
Necu ulaziti u to sta je bolje, znam da je kod HS-a 17 sati dnevno 16mbps brzina i 1,5 upload, imas isto digitalne kanale (oko 150), imas besplatne HD kanale, samo se za HBO dodatno place.

Naravno, ti uzmi sta je tebi bolje.
Meni u tih 17 sati bude deklarisana brzina inace ne prelazi 16-18 Mbps. Ovo si u pravu samo se za HBO dodatno place, za ove ostale places standardno :D :D , kakvih 150 kanala pa pink uvode ima vec mjesec i po i nisu ni na pola puta, a taman kad uvedu ove pink ce pustiti nove i nema ih nigdje opet jedno pola godine. Jedino sto je dobro su besplatni HD kanali, to niko nema u ponudi, jest da ih ukidaju kako im se svidja ali su dzaba. A sto ne napises kako imaju risivere posljednji krik mode i tehnologije i za njih traze 100 KM i ne mozes rentati dodatni risiver nego ga mozes samo kupiti pa kad s njim ne mozes nista vise gledati a oni kazu kupite opet ovaj novi i sve tako al domace je najbolje.
bull21

#1309 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by bull21 »

Onome iz HS-a ko čita ovo:

POPRAVITE JE*ENI INTERNET VEĆ JEDNOM MAMLAZI JEDNI
Kemal Malovčić

#1310 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Kemal Malovčić »

ja sinoć skino torent od 8 gb za nešto više od sat vremena......
bull21

#1311 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by bull21 »

Meni evo youtube ne radi. Neće 240p video da mi loada!
KPNCTNJAH

#1312 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Bas je postao smece ovaj internet. Otkako su oveli ovaj "hepi aur" poslijepodne je internet velika cuna. Youtube mi sam prebacuje s 480 na 144 :shock: onda vrati na 360 i stane... o HD-u mogu sanjati. Ping je i prije bio kar'na tako da tu nema vecih promjena.
AdrianMole

#1313 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by AdrianMole »

Jesi probao bilo koji drugi stream server osim Youtube-a? Izgleda kako je to do Youtube,jer je premali protok prema BiH i nikako da ga povećaju.Žale se i korisnici Bh Telecom,Telemacha i Logosofta.
The Realist

#1314 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

PrtSer wrote:
Ja stvarno nemam problema s tim, bilo stream, bilo torrenti, a kod mene na net nakacene 2 porodice i pun klinac uređaja, koji jako cesto u isto vrijeme rade. No, vrlo lako da je do lokacije, tj. da je malo korisnika koji puno trose, pa onda niko nema problema.

Mene vise nerviraju neke stvari oko televizije.
Last edited by The Realist on 12/06/2013 20:39, edited 1 time in total.
The Realist

#1315 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

rizibizi wrote: A sto ne napises kako imaju risivere posljednji krik mode i tehnologije i za njih traze 100 KM i ne mozes rentati dodatni risiver nego ga mozes samo kupiti pa kad s njim ne mozes nista vise gledati a oni kazu kupite opet ovaj novi i sve tako al domace je najbolje.
Za recievere nisam nista pisao, jer koristim modul, pa nisam o njima ni razmisljao.

Eh, sada planiram uzeti dodatni sd reciever i jeste poskup, ali barem daju na rate. Vidjet cu jos samo koliko modul kosta i da li ce mi na dodatno recieveru otkljucati HBO.
rizibizi

#1316 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by rizibizi »

The Realist wrote:
rizibizi wrote: A sto ne napises kako imaju risivere posljednji krik mode i tehnologije i za njih traze 100 KM i ne mozes rentati dodatni risiver nego ga mozes samo kupiti pa kad s njim ne mozes nista vise gledati a oni kazu kupite opet ovaj novi i sve tako al domace je najbolje.
Za recievere nisam nista pisao, jer koristim modul, pa nisam o njima ni razmisljao.

Eh, sada planiram uzeti dodatni sd reciever i jeste poskup, ali barem daju na rate. Vidjet cu jos samo koliko modul kosta i da li ce mi na dodatno recieveru otkljucati HBO.
Kakvi risiveri, kakve p... m....... HS je jedini operater kod kojeg nema rentanja dodatnih risivera, dobijes jedan na koristenje i onda kupi, pa kupis SD, ne mozes gledati pola kanala na digitalnoj koju uredno placas, a oni kazu kupi HD, hocu al kad budem imao duge usi i njakao po ulici. Lopovluk, sto fino ne daju dodatni risiver/modul za 3-4 km mjesecno pa kad vec placam digiralnu da je mogu svuda gledati, ovo njihovo smece od 10 KM u veleprodaji bi mogli i dzaba dijeliti ne bi na gubitku bili.Uglavnom neshvatljivo mi je da ne mozes rentati dodatne risivere, a neshvatljivo mi je i to da recimo pinkovi nisu u dodatnom paketu i da ih placamo sa digitalnom a ne moze se gledati. Imali su svojih 5 minuta slave, mogli iskoristiti a onda su pali k.... za usi.
IcedFlame

#1317 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by IcedFlame »

AdrianMole wrote:Jesi probao bilo koji drugi stream server osim Youtube-a? Izgleda kako je to do Youtube,jer je premali protok prema BiH i nikako da ga povećaju.Žale se i korisnici Bh Telecom,Telemacha i Logosofta.
Koristim i Telemach i HS, i ovo se desava samo na HS-u. Ne samo Youtube, nego je i Facebook katastrofa, pola slika se ne ucitava, a "loading" kod flash sadrzaja i igara traje po 5-6 minuta. Brzina u ovim slucajevima ide oko 10-30 kB/s, mjereno NetMeter-om.
The Realist

#1318 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

rizibizi wrote: Kakvi risiveri, kakve p... m....... HS je jedini operater kod kojeg nema rentanja dodatnih risivera, dobijes jedan na koristenje i onda kupi, pa kupis SD, ne mozes gledati pola kanala na digitalnoj koju uredno placas, a oni kazu kupi HD, hocu al kad budem imao duge usi i njakao po ulici. Lopovluk, sto fino ne daju dodatni risiver/modul za 3-4 km mjesecno pa kad vec placam digiralnu da je mogu svuda gledati, ovo njihovo smece od 10 KM u veleprodaji bi mogli i dzaba dijeliti ne bi na gubitku bili.Uglavnom neshvatljivo mi je da ne mozes rentati dodatne risivere, a neshvatljivo mi je i to da recimo pinkovi nisu u dodatnom paketu i da ih placamo sa digitalnom a ne moze se gledati. Imali su svojih 5 minuta slave, mogli iskoristiti a onda su pali k.... za usi.
Pustit ce se pinkovi i na sd recieverima, a slazem se za recievere, volio bih i ja da ih mogu rentati, ali nema. Treba ih pritisnuti za to, jer ipak reaguju oni, nije bas da nista ne rade. Treba vidjeti kak ce ovo sa fb-om funkcionisati, dosta su azurni tamo.
iSwagga

#1319 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by iSwagga »

IcedFlame wrote:
AdrianMole wrote:Jesi probao bilo koji drugi stream server osim Youtube-a? Izgleda kako je to do Youtube,jer je premali protok prema BiH i nikako da ga povećaju.Žale se i korisnici Bh Telecom,Telemacha i Logosofta.
Koristim i Telemach i HS, i ovo se desava samo na HS-u. Ne samo Youtube, nego je i Facebook katastrofa, pola slika se ne ucitava, a "loading" kod flash sadrzaja i igara traje po 5-6 minuta. Brzina u ovim slucajevima ide oko 10-30 kB/s, mjereno NetMeter-om.
Apsolutno se slazem s ovim!
newphoenix

#1320 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by newphoenix »

I kod mene je youtube katastrofa, To je sigurno posljedica naj,naj i naj...

http://www.hs-hkb.ba/2013/05/17/jedinst ... interneta/

"Stabilnošću i kvalitetom same usluge prednjačimo u odnosu na ostale operatere, a cjenovno smo zagarantovano najjeftiniji. Već godinama koristimo najkvalitetnija Cisco Systems® rješenja i na taj način svojim korisnicima pružamo samo najbolju uslugu. Cilj nam je zadovoljstvo naših krajnjih korisnika,"
travar

#1321 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by travar »

Moram se i ja požaliti :mrgreen: da je YouTube nekad nemoguće gledati, krene pa stane, pa se prebaci na manju rezoluciju, pa onda krene, i tako u krug.
Što se tiče torrenta, koristim torrentleech i uvijek skidam max "brzinom", dakle problem je samo YouTube i to otkako su uveli ovaj Happy Hour ili kako se već zove.

Helem... :roll:
Riddle

#1322 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Riddle »

Po pravilu sad Happy Hour ne bi trebao biti, ali meni to zvizdi duplom brzinom. Tako je bilo i juce. I dan prije. Ma ljepota. :D Do prije nekoliko dana mi ovaj speedtest doduse nikako nije prikazivao duplu brzinu, iako je postojala.

Image

Nemam stvarno problema s netom. A to za youtube je cini mi se u vezi prelaska na HTML5. I meni je stalno nesto stopalo dok nisam vratio na flash. Ne znam jebi ga, pokusajte i to.
adis4d

#1323 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by adis4d »

i kod mene problem sa youtubom
Son1

#1324 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Son1 »

Otkako su uveli ove nesretne sate internet varira previse.
Nekad se i na speedtestu ona kazaljka trese ko slagirana, na torrentu k'o da turiram, brzina padne do dna, pa se povecava, pa opet.
Seedera k'o u prici, al' on steka.
Kad radi kako i treba da radi onda je OK, al' ne znam sto dolaze sa "inovacijama" ako nisu spremni da ih isprate.
BHfanatik

#1325 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by BHfanatik »

Youtube steka, Hs je otisao u tri lijepe pm. :oops: :oops:
Post Reply