HS Internet - ALL ABOUT
Moderator: Benq
-
Eborg
#1301 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ma nisam ja nešto nezadovoljan no ne trebaju li makar malo da se približe konkurenciji? I prvi put čujem za to 17h dnevno, je li to u nekom periodu dana ili šta? Ovisi li to o paketu?
-
The Realist
#1302 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Od 00-17h svaki dan. Pocelo oficijelno 1. maja.Eborg wrote:Ma nisam ja nešto nezadovoljan no ne trebaju li makar malo da se približe konkurenciji? I prvi put čujem za to 17h dnevno, je li to u nekom periodu dana ili šta? Ovisi li to o paketu?
-
IcedFlame
#1303 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Kakve mi koristi od tih 17 sati, kad te brzine nema onda kada sam kuci. KID22 paket, a ne sjecam se kad sam uspio izvuci vise od 9-11 MBit, manje od pola onog sto placam. Barem su iskreni u reklamama, lijepo su stavili DINAMICKE BRZINE

-
The Realist
#1304 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Pa to rijesi sa njima, neka poprave. A ja imam koristi, jer skidam kada me nema kada ne koristim kompjuter, te sve bude gotovo kada dodjem/ustanem.
Nekima vjerovatno neodgovara, ali tu je najbolje da traze alternativu koja nudi to sto zele.
Nekima vjerovatno neodgovara, ali tu je najbolje da traze alternativu koja nudi to sto zele.
-
PrtSer
#1305 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Prika, a kako ti s takvom brzinom štekaju streamovi za utakmice?The Realist wrote:16mpbs 17 sati dnevno za 15KM (plus kablovska), a 7 sati bmbps. Sta bi vece?
-
clarion_
#1306 Re: HS Internet - ALL ABOUT
za stream ti je najbitniji kapacitet servera na kojeg se nakačiš, u većini slučajeva dovoljna je brzina od 2-5MbpsPrtSer wrote:Prika, a kako ti s takvom brzinom štekaju streamovi za utakmice?The Realist wrote:16mpbs 17 sati dnevno za 15KM (plus kablovska), a 7 sati bmbps. Sta bi vece?
-
PrtSer
#1307 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Može biti, ali kad ja sa 0,9Mbps uredno pogledam utakmicu onda se zapitam. Kapiš?
-
rizibizi
#1308 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Meni u tih 17 sati bude deklarisana brzina inace ne prelazi 16-18 Mbps. Ovo si u pravu samo se za HBO dodatno place, za ove ostale places standardnoThe Realist wrote:Necu ulaziti u to sta je bolje, znam da je kod HS-a 17 sati dnevno 16mbps brzina i 1,5 upload, imas isto digitalne kanale (oko 150), imas besplatne HD kanale, samo se za HBO dodatno place.Eborg wrote:Ja vala plaćam KID 8 paket 36 KM (8192/1024) a koliko vidim Telemach za 40 KM u Duo TV+Net nudi (15360/1024) plus digitalizirane kanale i planiraju povećati brzinu.
Naravno, ti uzmi sta je tebi bolje.
-
bull21
#1309 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Onome iz HS-a ko čita ovo:
POPRAVITE JE*ENI INTERNET VEĆ JEDNOM MAMLAZI JEDNI
POPRAVITE JE*ENI INTERNET VEĆ JEDNOM MAMLAZI JEDNI
- Kemal Malovčić
#1310 Re: HS Internet - ALL ABOUT
ja sinoć skino torent od 8 gb za nešto više od sat vremena......
-
bull21
#1311 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Meni evo youtube ne radi. Neće 240p video da mi loada!
- KPNCTNJAH
#1312 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Bas je postao smece ovaj internet. Otkako su oveli ovaj "hepi aur" poslijepodne je internet velika cuna. Youtube mi sam prebacuje s 480 na 144
onda vrati na 360 i stane... o HD-u mogu sanjati. Ping je i prije bio kar'na tako da tu nema vecih promjena.
-
AdrianMole
#1313 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Jesi probao bilo koji drugi stream server osim Youtube-a? Izgleda kako je to do Youtube,jer je premali protok prema BiH i nikako da ga povećaju.Žale se i korisnici Bh Telecom,Telemacha i Logosofta.
-
The Realist
#1314 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ja stvarno nemam problema s tim, bilo stream, bilo torrenti, a kod mene na net nakacene 2 porodice i pun klinac uređaja, koji jako cesto u isto vrijeme rade. No, vrlo lako da je do lokacije, tj. da je malo korisnika koji puno trose, pa onda niko nema problema.PrtSer wrote:Prika, a kako ti s takvom brzinom štekaju streamovi za utakmice?The Realist wrote:16mpbs 17 sati dnevno za 15KM (plus kablovska), a 7 sati bmbps. Sta bi vece?
Mene vise nerviraju neke stvari oko televizije.
Last edited by The Realist on 12/06/2013 20:39, edited 1 time in total.
-
The Realist
#1315 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Za recievere nisam nista pisao, jer koristim modul, pa nisam o njima ni razmisljao.rizibizi wrote: A sto ne napises kako imaju risivere posljednji krik mode i tehnologije i za njih traze 100 KM i ne mozes rentati dodatni risiver nego ga mozes samo kupiti pa kad s njim ne mozes nista vise gledati a oni kazu kupite opet ovaj novi i sve tako al domace je najbolje.
Eh, sada planiram uzeti dodatni sd reciever i jeste poskup, ali barem daju na rate. Vidjet cu jos samo koliko modul kosta i da li ce mi na dodatno recieveru otkljucati HBO.
-
rizibizi
#1316 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Kakvi risiveri, kakve p... m....... HS je jedini operater kod kojeg nema rentanja dodatnih risivera, dobijes jedan na koristenje i onda kupi, pa kupis SD, ne mozes gledati pola kanala na digitalnoj koju uredno placas, a oni kazu kupi HD, hocu al kad budem imao duge usi i njakao po ulici. Lopovluk, sto fino ne daju dodatni risiver/modul za 3-4 km mjesecno pa kad vec placam digiralnu da je mogu svuda gledati, ovo njihovo smece od 10 KM u veleprodaji bi mogli i dzaba dijeliti ne bi na gubitku bili.Uglavnom neshvatljivo mi je da ne mozes rentati dodatne risivere, a neshvatljivo mi je i to da recimo pinkovi nisu u dodatnom paketu i da ih placamo sa digitalnom a ne moze se gledati. Imali su svojih 5 minuta slave, mogli iskoristiti a onda su pali k.... za usi.The Realist wrote:Za recievere nisam nista pisao, jer koristim modul, pa nisam o njima ni razmisljao.rizibizi wrote: A sto ne napises kako imaju risivere posljednji krik mode i tehnologije i za njih traze 100 KM i ne mozes rentati dodatni risiver nego ga mozes samo kupiti pa kad s njim ne mozes nista vise gledati a oni kazu kupite opet ovaj novi i sve tako al domace je najbolje.
Eh, sada planiram uzeti dodatni sd reciever i jeste poskup, ali barem daju na rate. Vidjet cu jos samo koliko modul kosta i da li ce mi na dodatno recieveru otkljucati HBO.
-
IcedFlame
#1317 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Koristim i Telemach i HS, i ovo se desava samo na HS-u. Ne samo Youtube, nego je i Facebook katastrofa, pola slika se ne ucitava, a "loading" kod flash sadrzaja i igara traje po 5-6 minuta. Brzina u ovim slucajevima ide oko 10-30 kB/s, mjereno NetMeter-om.AdrianMole wrote:Jesi probao bilo koji drugi stream server osim Youtube-a? Izgleda kako je to do Youtube,jer je premali protok prema BiH i nikako da ga povećaju.Žale se i korisnici Bh Telecom,Telemacha i Logosofta.
-
The Realist
#1318 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Pustit ce se pinkovi i na sd recieverima, a slazem se za recievere, volio bih i ja da ih mogu rentati, ali nema. Treba ih pritisnuti za to, jer ipak reaguju oni, nije bas da nista ne rade. Treba vidjeti kak ce ovo sa fb-om funkcionisati, dosta su azurni tamo.rizibizi wrote: Kakvi risiveri, kakve p... m....... HS je jedini operater kod kojeg nema rentanja dodatnih risivera, dobijes jedan na koristenje i onda kupi, pa kupis SD, ne mozes gledati pola kanala na digitalnoj koju uredno placas, a oni kazu kupi HD, hocu al kad budem imao duge usi i njakao po ulici. Lopovluk, sto fino ne daju dodatni risiver/modul za 3-4 km mjesecno pa kad vec placam digiralnu da je mogu svuda gledati, ovo njihovo smece od 10 KM u veleprodaji bi mogli i dzaba dijeliti ne bi na gubitku bili.Uglavnom neshvatljivo mi je da ne mozes rentati dodatne risivere, a neshvatljivo mi je i to da recimo pinkovi nisu u dodatnom paketu i da ih placamo sa digitalnom a ne moze se gledati. Imali su svojih 5 minuta slave, mogli iskoristiti a onda su pali k.... za usi.
-
iSwagga
#1319 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Apsolutno se slazem s ovim!IcedFlame wrote:Koristim i Telemach i HS, i ovo se desava samo na HS-u. Ne samo Youtube, nego je i Facebook katastrofa, pola slika se ne ucitava, a "loading" kod flash sadrzaja i igara traje po 5-6 minuta. Brzina u ovim slucajevima ide oko 10-30 kB/s, mjereno NetMeter-om.AdrianMole wrote:Jesi probao bilo koji drugi stream server osim Youtube-a? Izgleda kako je to do Youtube,jer je premali protok prema BiH i nikako da ga povećaju.Žale se i korisnici Bh Telecom,Telemacha i Logosofta.
- newphoenix
#1320 Re: HS Internet - ALL ABOUT
I kod mene je youtube katastrofa, To je sigurno posljedica naj,naj i naj...
http://www.hs-hkb.ba/2013/05/17/jedinst ... interneta/
"Stabilnošću i kvalitetom same usluge prednjačimo u odnosu na ostale operatere, a cjenovno smo zagarantovano najjeftiniji. Već godinama koristimo najkvalitetnija Cisco Systems® rješenja i na taj način svojim korisnicima pružamo samo najbolju uslugu. Cilj nam je zadovoljstvo naših krajnjih korisnika,"
http://www.hs-hkb.ba/2013/05/17/jedinst ... interneta/
"Stabilnošću i kvalitetom same usluge prednjačimo u odnosu na ostale operatere, a cjenovno smo zagarantovano najjeftiniji. Već godinama koristimo najkvalitetnija Cisco Systems® rješenja i na taj način svojim korisnicima pružamo samo najbolju uslugu. Cilj nam je zadovoljstvo naših krajnjih korisnika,"
- travar
#1321 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Moram se i ja požaliti
da je YouTube nekad nemoguće gledati, krene pa stane, pa se prebaci na manju rezoluciju, pa onda krene, i tako u krug.
Što se tiče torrenta, koristim torrentleech i uvijek skidam max "brzinom", dakle problem je samo YouTube i to otkako su uveli ovaj Happy Hour ili kako se već zove.
Helem...
Što se tiče torrenta, koristim torrentleech i uvijek skidam max "brzinom", dakle problem je samo YouTube i to otkako su uveli ovaj Happy Hour ili kako se već zove.
Helem...
- Riddle
#1322 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Po pravilu sad Happy Hour ne bi trebao biti, ali meni to zvizdi duplom brzinom. Tako je bilo i juce. I dan prije. Ma ljepota.
Do prije nekoliko dana mi ovaj speedtest doduse nikako nije prikazivao duplu brzinu, iako je postojala.

Nemam stvarno problema s netom. A to za youtube je cini mi se u vezi prelaska na HTML5. I meni je stalno nesto stopalo dok nisam vratio na flash. Ne znam jebi ga, pokusajte i to.

Nemam stvarno problema s netom. A to za youtube je cini mi se u vezi prelaska na HTML5. I meni je stalno nesto stopalo dok nisam vratio na flash. Ne znam jebi ga, pokusajte i to.
-
adis4d
#1323 Re: HS Internet - ALL ABOUT
i kod mene problem sa youtubom
-
Son1
#1324 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Otkako su uveli ove nesretne sate internet varira previse.
Nekad se i na speedtestu ona kazaljka trese ko slagirana, na torrentu k'o da turiram, brzina padne do dna, pa se povecava, pa opet.
Seedera k'o u prici, al' on steka.
Kad radi kako i treba da radi onda je OK, al' ne znam sto dolaze sa "inovacijama" ako nisu spremni da ih isprate.
Nekad se i na speedtestu ona kazaljka trese ko slagirana, na torrentu k'o da turiram, brzina padne do dna, pa se povecava, pa opet.
Seedera k'o u prici, al' on steka.
Kad radi kako i treba da radi onda je OK, al' ne znam sto dolaze sa "inovacijama" ako nisu spremni da ih isprate.
- BHfanatik
#1325 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Youtube steka, Hs je otisao u tri lijepe pm.