danas vidjeh u bingo hadzici raznih velicina naumpala si miputujucidzindas wrote:zna li neko gdje da kupim one bebece kvadrate spuzvaste za pod, sto se uklope jedan u drugi? ili nesto drugo, da mi se ovo dijete ne mrzne po podu...
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
-
duboka_misao
#1301 Re: Bebe - ALL ABOUT!
-
nikimostar
#1302 Re: Bebe - ALL ABOUT!
partybrakerica wrote:Moj je potpisao da je protiv vakcinacije
Kako meni nikada nisu trazili da potpisem nesto
- partybrakerica
#1303 Re: Bebe - ALL ABOUT!
hehehe niki,ma nikog ne pitaju,nego ti to kazes sam jednom kad odes 
- putujucidzindas
#1304 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma nije ni meni mila sva ta prica o vakcinama, ali sam ja valjda totalno streberski lik, pa ne mogu prihvatiti nikako da ga ne vakcinisem. Uopste nisam sigurna ko je u pravu u cijeloj toj prici.
e pa bas ti hvala. sad sam samo u crnjaku, jer sam trazeci online gdje bih mogla kupiti, procitala da ih bas i ne preporucuju, jer je kao neki uzas od materijala. sad opet ne znam sta bih, ali ga ne mogu pustiti po ovako ledenom podu da fura.duboka_misao wrote: danas vidjeh u bingo hadzici raznih velicina naumpala si mi
-
duboka_misao
#1305 Re: Bebe - ALL ABOUT!
de ba opusti se moj ih je zvakaoputujucidzindas wrote:Ma nije ni meni mila sva ta prica o vakcinama, ali sam ja valjda totalno streberski lik, pa ne mogu prihvatiti nikako da ga ne vakcinisem. Uopste nisam sigurna ko je u pravu u cijeloj toj prici.
e pa bas ti hvala. sad sam samo u crnjaku, jer sam trazeci online gdje bih mogla kupiti, procitala da ih bas i ne preporucuju, jer je kao neki uzas od materijala. sad opet ne znam sta bih, ali ga ne mogu pustiti po ovako ledenom podu da fura.duboka_misao wrote: danas vidjeh u bingo hadzici raznih velicina naumpala si mi
- putujucidzindas
#1306 Re: Bebe - ALL ABOUT!
i ono kao, dijete prohodalo u 8. godini, kad mu je mama skinula sve protiv podne hladnoceduboka_misao wrote: ili ih nemoj uzeti nego navuci haljina na njega i neka se valja ko burence .
-
duboka_misao
#1307 Re: Bebe - ALL ABOUT!
postepeno ga raslojavajputujucidzindas wrote:i ono kao, dijete prohodalo u 8. godini, kad mu je mama skinula sve protiv podne hladnoceduboka_misao wrote: ili ih nemoj uzeti nego navuci haljina na njega i neka se valja ko burence .a nista, hajde , uzecu ih, valjda vise pretjeruju sa svim tim...
- putujucidzindas
#1308 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ma hajde, ko da mora puzati
preskocimo tu fazu lagano. ko ce sad sakrivati kablove, uticnice, vrata, prozori i ostalo. il mozemo, na primjer, ici negdje u goste na puzanje.
-
duboka_misao
#1309 Re: Bebe - ALL ABOUT!
putujucidzindas wrote:ma hajde, ko da mora puzatipreskocimo tu fazu lagano. ko ce sad sakrivati kablove, uticnice, vrata, prozori i ostalo. il mozemo, na primjer, ici negdje u goste na puzanje.
sreca pa imate mali stan pa ga mozete kontrolisati, moj kada je propuzao samo sam pomakla sto u dnevnoj i rekla sine ta tri metra su ti to, uzivaj!povlastice malih kvadratura : i da hoces nemas gdje!
- putujucidzindas
#1310 Re: Bebe - ALL ABOUT!
istinaduboka_misao wrote: sreca pa imate mali stan pa ga mozete kontrolisati, moj kada je propuzao samo sam pomakla sto u dnevnoj i rekla sine ta tri metra su ti to, uzivaj!povlastice malih kvadratura : i da hoces nemas gdje!
joj, a ja sam uvijek sanjala o spavacoj sobi, u koju kad udjes, nema slobodnog poda, sve je jedan ogromni madrac. kako bi mi sad bilo dobro
-
duboka_misao
#1311 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ima to, ali se zove Jagomir, o tom cemo kada djeca dodju u pubertet, briga tebe ja odoh sutra na carski tretmanputujucidzindas wrote:istinaduboka_misao wrote: sreca pa imate mali stan pa ga mozete kontrolisati, moj kada je propuzao samo sam pomakla sto u dnevnoj i rekla sine ta tri metra su ti to, uzivaj!povlastice malih kvadratura : i da hoces nemas gdje!![]()
![]()
![]()
joj, a ja sam uvijek sanjala o spavacoj sobi, u koju kad udjes, nema slobodnog poda, sve je jedan ogromni madrac. kako bi mi sad bilo dobro
- putujucidzindas
#1312 Re: Bebe - ALL ABOUT!
joj, pa ja, sutra je. neki dan se sjetih. gdje ces ono? u vojnu? sutra ides, a tretman ti je prekosutra?
-
duboka_misao
#1313 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ya ya moram dan ranije da se prijavim,do 9 ujutro, steta kontala sam do posla navratiti uzese mi dan bezze ! full tretman je cetvrtak aBd manikir,pedikir uhhhhhhputujucidzindas wrote:joj, pa ja, sutra je. neki dan se sjetih. gdje ces ono? u vojnu? sutra ides, a tretman ti je prekosutra?
- putujucidzindas
#1314 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ne mogu da vjerujem da to nisi te manikire i ostalo do sad vec rijesila - kad ces opet stici?duboka_misao wrote: ya ya moram dan ranije da se prijavim,do 9 ujutro, steta kontala sam do posla navratiti uzese mi dan bezze ! full tretman je cetvrtak aBd manikir,pedikir uhhhhhh
ma hajde, eto tebe u ponedjeljak nazad.
ja blesava, otisla im oko 8, ono me zarobilo
-
duboka_misao
#1315 Re: Bebe - ALL ABOUT!
mislim da nikad necu zaboraviti ono vristanje all nite long, posebno se sjecam jedne religiozne jer je bilo O BOZE O BOZE citavu noc ,dobro meni rece @otherside de kakvih cepica za ushi ili muzike ponesi .
- putujucidzindas
#1316 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ja kad sam bila, bila je jedna koja nije prestala zvati : Dzenitaaaaaaa, Dzeniiii taaaaaaa, Dzenitaaaaaaaaaa, pomoziii Dzenitaaa.
Mescini da je Dzenita neka od sestara
Ozbiljno, ponesi nesto za usi, mene su zvuci totalnoo izludili. Nit me sta boljelo, sve super, al kad krene porod, pa bebe, pa ctg-ovi pojacani na maximum, uzass.
Al bez obzira na sve, ja bih ipak vise voljela da sam isla prirodno. Znam da me u jednom momentu hormona tako spucala tuga sto smo beba i ja zdrave u bolnici, a muz ne moze biti s nama
Mescini da je Dzenita neka od sestara
Ozbiljno, ponesi nesto za usi, mene su zvuci totalnoo izludili. Nit me sta boljelo, sve super, al kad krene porod, pa bebe, pa ctg-ovi pojacani na maximum, uzass.
Al bez obzira na sve, ja bih ipak vise voljela da sam isla prirodno. Znam da me u jednom momentu hormona tako spucala tuga sto smo beba i ja zdrave u bolnici, a muz ne moze biti s nama
- Alhemicarkaa
#1317 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja se ne sjećam tog vrištanja po noći, a nisam uopće spavala
, nikad neću prežaliti što tu noć nisam prespavala, al neda alčak.
A po danu mi to i nije bilo tako strašno, možda zato što sam odmah sutradan izašla. I u ta 24 sata me uhvatila ta ista nostalgija za mužem, nas dvije same, a on sa društvom pije
Prijo... sretno
džindas, ti štreberka? Pa pogledaj nas, mlađi par dana, a samo nam još jedna vakcina fali da ispunimo normu za prvu godinu
A po danu mi to i nije bilo tako strašno, možda zato što sam odmah sutradan izašla. I u ta 24 sata me uhvatila ta ista nostalgija za mužem, nas dvije same, a on sa društvom pije
Prijo... sretno
džindas, ti štreberka? Pa pogledaj nas, mlađi par dana, a samo nam još jedna vakcina fali da ispunimo normu za prvu godinu
- putujucidzindas
#1318 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nestade prija
Sretni bili i brzo nam se vratili:)
Morali smo sacekati da nam fizijatar kaze da smo OK. Je li nama sad ostaje 2x ta ruka-noga, pa onda jos jednom hepatitis?
Primili bi i mi sve, al ne dade nam doktorica.Alhemicarkaa wrote: džindas, ti štreberka? Pa pogledaj nas, mlađi par dana, a samo nam još jedna vakcina fali da ispunimo normu za prvu godinu
- Alhemicarkaa
#1319 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ako ste već primili ruka-noga, onda vam sad ide još jedna ruka-noga, pa samo ruka. Moguće da vama da odmah i za hepatitis (kad vam bude davala samo u ruku), pošto ste išli štreberskim redoslijedom 
- vanad
#1320 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Duboka sretno! Cepice obavezno i cuclu djetetu
. Kod nas u porodilistu su sale i sobe na razlicitim spratovima ali kad pocnu sva djeca drecati u sobi nema tog spavanja. Jos kad uzmem u obzir da ovdje dijete okupaju i odmah donesu mami, nema spavanja jos godinu dana (bar kod mene
). Iako kad je zena na carski, uzmu joj dan dva dijete i donose ga samo na dojenje.
Putujuca - meni se curica nije dugo htjela da okrece...bili mi tad podstanari kod brata jer smo renovirali nas stan. I jednog dana ja skontam da dijete mucim po nekim ogradicama i sjedalicama i odem i kupim te spuzve.
Dijete se za tri dana pocelo okretati a za dvije sedmice propuzalo. Nije jadna imala prostora a ja nikako da skontam. Zato su meni te spuzve odlicne. Evo bas smo neki dan pricali sa muzom da ih ponovo "prostremo" iako su malom tek 4 mjeseca. BTW. i moja ih je zvakala
Putujuca - meni se curica nije dugo htjela da okrece...bili mi tad podstanari kod brata jer smo renovirali nas stan. I jednog dana ja skontam da dijete mucim po nekim ogradicama i sjedalicama i odem i kupim te spuzve.
Dijete se za tri dana pocelo okretati a za dvije sedmice propuzalo. Nije jadna imala prostora a ja nikako da skontam. Zato su meni te spuzve odlicne. Evo bas smo neki dan pricali sa muzom da ih ponovo "prostremo" iako su malom tek 4 mjeseca. BTW. i moja ih je zvakala
- putujucidzindas
#1321 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ma fura on sad super, okrece se odavno, puze, stalno je na podu. samo nam je stan u prizemlju kuce, a najveci dio je u parketu, pa nam je stvarno sad vec postalo hladno. Da ga montiram na ovaj komadic cilima, bas mi zao. Kupujemo spuzvice, ne znam za bolje rjesenje. Hvala vam
ono sto smo imali probleme zbog kojih smo radili vjezbice, sve je u redu - radili vjezbice mjesec dana i prestalo
ono sto smo imali probleme zbog kojih smo radili vjezbice, sve je u redu - radili vjezbice mjesec dana i prestalo
- Alhemicarkaa
#1322 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Već propuzo? Moja nije. Stane u položaj za puzanje, i stoji tako par minuta i onda se prevali. Ili ne zna šta dalje, ili joj je mrsko, njoj je zabavnije da pokuša ustati, već na koljenima bez problema dohvati zavjesu sa ugla. Inače joj je zavjesa, pored mene, omiljena igračka 
- otherside
#1323 Re: Bebe - ALL ABOUT!
i moja je odmah prohodala cim smo se preselili u veci stan
vidim ja sad da je to glavni uslov za ovaj milestone
kad smo vec kod puzanja i hodanja...odvela ja juce bebu na prvi pregled u DZ, njoj tek mjesec i koji dan.
pregleda je dr, nesta je okrece, izvrce i zakljuci sa blazenim osmjehom: ona ce brzo prohodati
ja kontam: e u pm...precera ga ti vala
vidim ja sad da je to glavni uslov za ovaj milestone
kad smo vec kod puzanja i hodanja...odvela ja juce bebu na prvi pregled u DZ, njoj tek mjesec i koji dan.
pregleda je dr, nesta je okrece, izvrce i zakljuci sa blazenim osmjehom: ona ce brzo prohodati
ja kontam: e u pm...precera ga ti vala
- Alhemicarkaa
#1324 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Sad ste mi dali ideju. Pošto još nemamo uslova za veći stan, ja ću preseliti djete kod mame, ona ima ogroman
Meni i mužu je ovaj dovoljan 
- otherside
#1325 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ja sanjala neku noc da zivim sama, lezim isped tv-a, gledam film i jedem kolaceAlhemicarkaa wrote:Sad ste mi dali ideju. Pošto još nemamo uslova za veći stan, ja ću preseliti djete kod mame, ona ima ogromanMeni i mužu je ovaj dovoljan