pa eto fino parkiraj i idi pjeske ili nemoj iciBetter Man wrote:Nije ni meni posao pred nosom i sigurno mi je dalje do posla nego tebi.vjesticanametli wrote:ok ali onda treba da proglase i neradni dan jer ja nikako ne mogu doci na posao ako ne idem autom a poslodavca to bas nije briga.............ako su vama poslovi pred nosom meni moj nijeBetter Man wrote:Ma, treba zatvoriti sve ulice u Sarajevu za sva vozila izuzev gradskog saobraćaja, taxi službi, hitne pomoći, policije i drugih službi spašavanja i to sve dok je vanredna situacija, kako bi se moglo normalno čistiti i uklanjati snjeg sa ulica! Oni koji ne bi poštovali odluku isključiti iz saobraćaja i naplatiti minimalno 500 KM kazne!
Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- vjesticanametli
#1301 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- popi
#1302 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Gdje i kako saznati koje su sve linije Gras-a u funkciji?
- Troll_Happens
#1303 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Pa mislio sam uopsteno da seremo a ne konkretno da ti to radis. Pa to je u redu sto ti zelis ako radis kod privatnika razumijem te ali bi drzava trebala da izvrsi pritisak na te sefove da puste radnike i da se uvede radna obaveza mislim da imamo normalnu drzavu i vladu ali nemamo nista tako da je suvisno o tome uopste diskutovati. I ne kontam o kakvom izvlacenju pricas da je to izvlacenje ti bi prva bila koja bi "cistila" tako da ono ....vjesticanametli wrote:ja i
ja sam dala svoj doprinos i nije lijepo reci nekom da sere pa me preskoci ubuduce molim te
ja na posao zelim da idem i ici cu a ti radi sta hoces pa eto i iskoristi ovo vrijeme i vadi se da ne ides
- vjesticanametli
#1304 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
izvlacenje u smislu da zbog vremenskih neprilika ne ides na posao a ostalo suvisno komentarisat..........drzave nema pa zato fino idu ljudi i rade a ja nisam prisiljena raditi
al eto idem
- muha_sa
-
Ambrozija
#1306 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
popi wrote:Gdje i kako saznati koje su sve linije Gras-a u funkciji?
Nadam se da sam malo pomoglaKako nam je rekla Jasna Džolota Džafo iz press službe GRAS-a tramvaj vozi od Čengić-Vile do Baščaršije i obratno. Od Čengić-Vile do Ilidže putnike će prevoziti autobusi, a od Čengić Vile do Nedžarića minibusi.
U funkciji su i autobuske linije Ilidža - Hrasnica, Ilidža - Rakovica, Sutjeska - Vogošća, Sutjeska - Kamenica te GRAS-ova komercijalna linija Vijećnica - Dobrinja. Voze i minibusi na relaciji Park-Jezero i Park-Bare.
Džolota Džafo napominje da trolejbuske linije za Jezero neće saobraćati zato što je zbog velikih nakupina snijega cesta sužena te se trolejbusi ne mogu mimoilaziti.
- popi
#1307 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Yes, hvala, nisam procitala ovu informaciju, ali, ipak, nema linije koja bi meni trebala za sutra.Ambrozija wrote: Nadam se da sam malo pomogla
- J.P.Montoya
-
Ambrozija
#1309 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ovo je bilo jutros na sarajevo-x, sad da li je to koncna lista linija koje voze, ne bih znala reci...popi wrote:Yes, hvala, nisam procitala ovu informaciju, ali, ipak, nema linije koja bi meni trebala za sutra.Ambrozija wrote: Nadam se da sam malo pomogla
-
thepatriot
#1310 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Katastrofa večeras u Pofalićima!
Načelnik Koldžo je blokirao cijelo naselje od 10000 ljudi da bi očistio ispred svog privatnog marketa Amko komerc.
Kolona je bila do tramvajske stanice,nevjerovatno šta se radi,angažovana je čak i policija radi privatne firme.
Narod zna-Sda
Načelnik Koldžo je blokirao cijelo naselje od 10000 ljudi da bi očistio ispred svog privatnog marketa Amko komerc.
Kolona je bila do tramvajske stanice,nevjerovatno šta se radi,angažovana je čak i policija radi privatne firme.
Narod zna-Sda
- mrtva kokoš
#1311 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
bar imate nacelnika mi ga u novom gradu nemamo nikako 
- Zovem se Zelena
#1312 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Vazda vi nađete razlog da se prepirete...
De, ako nekome treba očistiti snijeg, čiko pokušava prehraniti porodicu
http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/i ... /120207060
- loka.sa
#1313 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Evo ja žensko pa se ovih dana odnosno od kad je zapadao ovaj snijeg aktiviram svaki dan s lopatom 2-3 sata da pomognem i sebi ali i drugim ljudima. Inače se šalim da sam u top liniji od lopatanja....a za to do sad sam plaćala fitness i trčala ko luda ko zna kud. Pa dragi moji mladi, zdravi izađite malo vjerujem da ćete se osjećati bolje kad se dobro umorite na čistoj havi, rješit ćete se svih tih misli o drugima koji ne čiste koji rade ovo i ono. Rasteretit se gluposti i stresa..a pri tome učiniti i korisnu stvar. A neki se možda postide kad vas vide pa pomognu. Pogotovo ako ste žensko bar je tako slučaj kod mene....odmah je izašlo nekoliko ljudi da pomogne i da učini promjenu. Dragi moji zasučite rukave i nemojte čekati nekog tamo ...
-
Mr. Brightside
#1314 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
baššime.sparina wrote:bar imate nacelnika mi ga u novom gradu nemamo nikako
onaj prvi dan sve opcine se organizuju, nesto... a nasa
- cappy_tempo
#1315 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Zato u kolodvorskoj i drinskoj mogu se za dakar spremati pa bolje da ga i nemamoMr. Brightside wrote:baššime.sparina wrote:bar imate nacelnika mi ga u novom gradu nemamo nikako![]()
onaj prvi dan sve opcine se organizuju, nesto... a nasa![]()
http://www.sarajevo-x.com/bih/zeljeznic ... /120207162
svaka im cast,kako oni mogu sami pola drzave ocistiti,a sosoni za 20km sina (gore-dole) traze pomoc od grada,vojske i opet ne ociste kako treba
-
Agnese
#1316 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Kod nas nema Sabahete. Nama se izgleda uvijek javi babamuha_sa wrote:461-584--Sabaheta sve zna.![]()
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rakrWeC1i4U [/youtube]
@ Zovem se Zelena
Vazda vi nađete razlog da se prepirete...
Jadan covjek se javio u program FederalnogR i kaze da su ga se roditelji odrekli, jer je ozenio Srpkinju, a i da su se i nje, njeni roditelji odrekli
Nego malo je falilo da pocnem da urlam i placem koji paradoks. Urlam zato sto vozilo hitne ne moze normalno "funkcionisati" u Bolnickoj ulici, a placem, zato sto ne mogu nista uraditi. Delegati hoce autom do Breke i ne bendaju nista osim policajca, koji ih bukvalno zaustavlja kod ulaza na KCUS i govori im da ne mogu dalje ni u krug KCUS, a ni gore, jer nije prohodno
-
maximilijana
#1317 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Optimist wrote:maximilijana wrote:drago mi je zbog tih momaka..meni ne treba izadjem na Bjelave... meni treba da izadjem do Katedrale..
a momci cistili radi auta.. valjda ne znaju hodat![]()
![]()
![]()
![]()
Da, upravo tako. Dok svi drugi ciste da se moze normalno hodati, da moze hitna doci ako ne daj Boze zatreba, oni su cistili da se mogu vozati. Pametan zakljucak.
evo vec 3 auto se pokusava parkirat i isparkirat...e jadni mi sami sa sobom..djaba se cistilo odma papci sa autima pocinju da zauzimaju i ovo malo slobodnog prostora
- Troll_Happens
- Zovem se Zelena
#1319 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Kakva vam je situacija sa odvozom smeća? Evo sad očistiše B fazu 
- A_I_
#1320 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Kod mene su juce imbecili dva kontejnera zapalili jer se ne odvozi smece:Zovem se Zelena wrote:Kakva vam je situacija sa odvozom smeća? Evo sad očistiše B fazu
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4#p7011137

- vjesticanametli
#1321 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
komsija
kod mene u ulici svi cuvaju smece u kuci
pocinjem da volim svoju ulicu 
- Comrad
#1322 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ali bas moras biti papak i po, pa trpat smece na ovako pun kontejner i jos povrh svega ga zapalit. Pa ko da nam prvi put snijeg pada u pm. Prolazim u svojoj ulici, znaci pun kontejner do vrha, na njemu hrpa snijega, al jok daj da ja bacim smece ne do bog da mi ostane u kuci dan-dva.
I to u ulici svako ima balkon i svako ima podrum. 
-
*mima*
#1323 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
i jos kona baca veliku...otvorenu...kesu na hrpu snijegu...............i ja isto volim svoju mahalu
- hadzinicasa
#1324 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ja ne smijem ni uslikati svoj balkon 
jučer sam kupila veeeelike vreće za smeće, pa sve one male potrpala da ga uljudim
počele mi se svrake kupiti po balkonu.
jučer sam kupila veeeelike vreće za smeće, pa sve one male potrpala da ga uljudim
počele mi se svrake kupiti po balkonu.
- wewa
#1325 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
nase komsije s istog sprata uredno kese odlazu na hodnik - valjda da im ne smetaju na balkonu