dok se oni skontaju i osiguraju pare, raja ce se vec suncati na jadranu...azurna_obala wrote:plain vanilla wrote:e ja nisam cula sad da su spominjali nezaposlene, ali sam cula da treba ponijeti lopatu i da je ispred BBI okupljanjeazurna_obala wrote:Pa danas su se mogli prijaviti samo oni koji su bili na birou...a tamo u pozivu nigdje nisu naglasili da samo oni dolaze u obzir, jer biro plaća nezaposlenim čišćenje snijega. Oni njihovi uposlenici (mislim na GRAS) zezaju se u onom njihovom krugu, šetkaju se, a nema ko da im čisti.
i da ce biti placeno
Možda sada mogu svi, ali danas znam da nije moglo...(bila ja na licu mjesta), a rekoše da će i sutra biti ta akcija.
Snijeg sirom BiH
- Alfons Kauders
#1301 Re: Snijeg sirom BiH
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1302 Re: Snijeg sirom BiH
S ciljem uspostave tramvajskog saobraćaja, Civilna zaštita i preduzeće GRAS pozivaju građane koji su u mogućnosti da se jave ispred BBI centra i sa sobom donesu lopate radi čišćenja pruge.
Za taj rad bit će plaćeni, saopćila je Služba za odnose sa javnošću GRAS-a.
http://informer.ba/tekstovi/vijesti/sar ... e-placeni/
Za taj rad bit će plaćeni, saopćila je Služba za odnose sa javnošću GRAS-a.
http://informer.ba/tekstovi/vijesti/sar ... e-placeni/
-
hljebarnik
#1303 Re: Snijeg sirom BiH
Platit ce ali u qrcu ! 
- prilagodjena
- Sasvim_Obican
#1305 Re: Snijeg sirom BiH
Ne znam kakvo je stanje kod vas, ali ja maloprije bio vani i, znači, u Cazinu stvarno jako pada. Mislim da ovako jak snijeg, mi ovdje, nismo imali u zadnja tri dana.
-
hljebarnik
#1306 Re: Snijeg sirom BiH
U Sarajevu ne pada nista.
- Magarece_godine
#1307 Re: Snijeg sirom BiH
Pada prosjek platahljebarnik wrote:U Sarajevu ne pada nista.
- moa
#1308 Re: Snijeg sirom BiH
Malo smo lose organizovani, trebaju ovi sto imaju kola prvo da ih ostave kucama ili da se donese odluka o zabrani koristenja vozila, osim hitne, grasa, taxija i ovih sto dostavljaju hranu. Sve ostalo ruke u lopate i hajmo lopatanje.
Danas nisam mogao da vjerujem da su ljudi krenuli sa svojim autima negdje, pa je3o vas led niste pupcanom vrpcom vezani za to auto i zar se mora sa autom.
Danas nisam mogao da vjerujem da su ljudi krenuli sa svojim autima negdje, pa je3o vas led niste pupcanom vrpcom vezani za to auto i zar se mora sa autom.
-
hljebarnik
#1309 Re: Snijeg sirom BiH
Hajd' eto i razumijem danas.. Ali sinoc pun grad nekakvih autamoa wrote:Malo smo lose organizovani, trebaju ovi sto imaju kola prvo da ih ostave kucama ili da se donese odluka o zabrani koristenja vozila, osim hitne, grasa, taxija i ovih sto dostavljaju hranu. Sve ostalo ruke u lopate i hajmo lopatanje.
- kmirsad
#1310 Re: Snijeg sirom BiH
Valja meni u Sarajevo...

- Alhemicarkaa
#1311 Re: Snijeg sirom BiH
Pa zamisli da ima onih koji moraju na posao, kako neko ko živi u Vogošći, radi na Malti, ili Stupu i obrnuto, da se prebaci na posao? Autobusi o kojima govore da su u funkciji naiđu svake prestupne i ne staju na svim stanicama.moa wrote:Malo smo lose organizovani, trebaju ovi sto imaju kola prvo da ih ostave kucama ili da se donese odluka o zabrani koristenja vozila, osim hitne, grasa, taxija i ovih sto dostavljaju hranu. Sve ostalo ruke u lopate i hajmo lopatanje.
-
drekalica28
#1312 Re: Snijeg sirom BiH
e tek će sad snijeg pasti.kmirsad wrote:Valja meni u Sarajevo...![]()
![]()
![]()
- kmirsad
#1313 Re: Snijeg sirom BiH
drekalica28 wrote:e tek će tad snjeg spasti.kmirsad wrote:Valja meni u Sarajevo...![]()
![]()
![]()
![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1314 Re: Snijeg sirom BiH
Nema te 100 godina. Đesi ti? Jel' po nevolji u Saraj'vo šeher ili neka radost u pitanju?kmirsad wrote:Valja meni u Sarajevo...![]()
![]()
![]()
![]()
Ima forumaša pa da nadjemo VIP (vezu i poznanstvo) ako je potrebito.
- ljubav_aha
#1315 Re: Snijeg sirom BiH
PipiDugaDevetka wrote:Nema te 100 godina. Đesi ti? Jel' po nevolji u Saraj'vo šeher ili neka radost u pitanju?kmirsad wrote:Valja meni u Sarajevo...![]()
![]()
![]()
![]()
- kmirsad
#1316 Re: Snijeg sirom BiH
PipiDugaDevetka wrote:Nema te 100 godina. Đesi ti? Jel' po nevolji u Saraj'vo šeher ili neka radost u pitanju?kmirsad wrote:Valja meni u Sarajevo...![]()
![]()
![]()
![]()
- Hemel
#1317 Re: Snijeg sirom BiH
dnevna smjena je radila besplatno a nocna se duplo vise placa... 
- Ma.Le.Na
#1318 Re: Snijeg sirom BiH
oooooooooooooooo buuuuuuuuuuuuuuujruuuummmmmkmirsad wrote:Valja meni u Sarajevo...![]()
![]()
![]()
- kmirsad
#1319 Re: Snijeg sirom BiH
Ma.Le.Na wrote:oooooooooooooooo buuuuuuuuuuuuuuujruuuummmmmkmirsad wrote:Valja meni u Sarajevo...![]()
![]()
![]()
- Alhemicarkaa
#1320 Re: Snijeg sirom BiH
Prohodati dupe od Stupa do Vogošće?
Pa šta, na posao da krenu u 3 po noći? Ili sa Dobrinje? Ili iz Vogošće na Dobrinju?
Iskreno, meni nisu jasni ni oni koji u normalnim uslovima rade u gradu i krenu autom, a nemaju obezbijeđen parking. Ali ja govorim o ljudima koji imaju obezbijeđen parking, i kojima bi i gradskim prevozom kakav je sad u gradu trebalo minimalno (ako imaju velike sreće) dva sata do posla, i toliko nazad.
Iskreno, meni nisu jasni ni oni koji u normalnim uslovima rade u gradu i krenu autom, a nemaju obezbijeđen parking. Ali ja govorim o ljudima koji imaju obezbijeđen parking, i kojima bi i gradskim prevozom kakav je sad u gradu trebalo minimalno (ako imaju velike sreće) dva sata do posla, i toliko nazad.
Last edited by Anonymous on 06/02/2012 21:52, edited 1 time in total.
Reason: .
Reason: .
- Ma.Le.Na
#1321 Re: Snijeg sirom BiH
ne pada ...sipakmirsad wrote:Ma.Le.Na wrote:oooooooooooooooo buuuuuuuuuuuuuuujruuuummmmmkmirsad wrote:Valja meni u Sarajevo...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
... me neko reče da u Sarajevu ništa ne pada... pa reko da probam...
![]()
![]()
- Irm@
#1322 Re: Snijeg sirom BiH
nisam napisala od stupa do vogosce...nego od stupa do centra ili od vogosce do centra sam mislila..tj kazem kako su moje kolege stigle jutros javnim prevozom..
iskreno ne znam ko s obzirom na snijeg ima obezbijedjen parking vidjela sam da i ispred tuzilastva su ociscena samo dva parking mjesta ostali su valjda dosli prevozom jer nije bilo auta na sred ulice..
i da dosad nikad ljude nisam dijelila na sarajlije i dosljake...ali sam imala ovih dana prilike da vidim da su prijeratne sarajlije umirale od lopatanja u mnogim komsilucima a dosljaci kao misevi gledali kroz prozor..fuj sto bi oni "gospoda"
iskreno ne znam ko s obzirom na snijeg ima obezbijedjen parking vidjela sam da i ispred tuzilastva su ociscena samo dva parking mjesta ostali su valjda dosli prevozom jer nije bilo auta na sred ulice..
i da dosad nikad ljude nisam dijelila na sarajlije i dosljake...ali sam imala ovih dana prilike da vidim da su prijeratne sarajlije umirale od lopatanja u mnogim komsilucima a dosljaci kao misevi gledali kroz prozor..fuj sto bi oni "gospoda"
-
maximilijana
#1323 Re: Snijeg sirom BiH
stare sarajlije nemaju autaJThomas wrote:a vjerovatno na čelu ili na registraciji piše jesu li "došljaci" ili "stare sarajlije"...
- karanana
#1324 Re: Snijeg sirom BiH
kakav brdjanin moras biti da odlucis da spaljivas smece u kojem je vjerovatno vecina plastika, koja kad je spaljena je vrh vrhova uzrocnika raznoraznih rakova i cega sve ne.
e to su garant dosljaci brdjanski.
- poznanik
#1325 Re: Snijeg sirom BiH
Svojevremeno su na Grbavici 2 ordinirala jedan ili više piromana, ljeti redovno palili kontejnere, pa i pokošenu travu u Vilsu. Gdje je ovaj zapaljen?karanana wrote:kakav brdjanin moras biti da odlucis da spaljivas smece u kojem je vjerovatno vecina plastika, koja kad je spaljena je vrh vrhova uzrocnika raznoraznih rakova i cega sve ne.