SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
semso_bonaparte

#1301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by semso_bonaparte »

Chmoljo wrote: da se složimo :D

ne, fakat :roll: zbog ovoga bi se morale sankcije snositi... možda čak i krivične :roll: mislim, ono, da smo normalan narod (namjerno neću da kažem zemlja)...
Ma da smo i normalna zemlja davno bi glave frcale zog stanja kakvo jest, 7 dana grad jos nije ociscen. Sto je trebalo 3 dana da trajvani prorade, sto se ne odvozi smece. Za to glave lete a samo kod nas pice patriotske pjesme i zahvaljuje se RAD-u zato sto "radi" svoj posao, da su radili svoj posao ne bi doslo ovolikog sranja, sto je lakse od Bara do VIsokog nego od Bara do Dobrinje.
Ko ce odgovarati ...
nosara

#1302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nosara »

Chmoljo wrote:šta je nejasno? :-)
"Mozda"...?????
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

semso_bonaparte wrote:
Ma da smo i normalna zemlja davno bi glave frcale zog stanja kakvo jest, 7 dana grad jos nije ociscen. Sto je trebalo 3 dana da trajvani prorade, sto se ne odvozi smece. Za to glave lete a samo kod nas pice patriotske pjesme i zahvaljuje se RAD-u zato sto "radi" svoj posao, da su radili svoj posao ne bi doslo ovolikog sranja, sto je lakse od Bara do VIsokog nego od Bara do Dobrinje.
Ko ce odgovarati ...
pa trebali bi odgovarati redom oni koji su parkirali duž svake očišćene ceste. jel tako? jeste.

reci iskreno koliko si puta čuo da čovjek kaže - neću ja da čistim do kontejnera, to nije moj pos'o. ima ko prima platu za to.

koliko je takvih ljudi bilo? more...

:-)

neću da hvalim RAD, niti da ih kudim. iz prostog razloga što meni ovih dana NIŠTA NIJE FALILO. ni hljeba, ni struje, ni grijanja. najveći problem meni je bio što sam morao kupiti veliku kesu da stoji na balkonu dok se ne isprazne puni kontejneri. realno, najveći problem u gradu je bio prevoz, tj. nečišćenje šina, i ostajanje tramvaja u snijegu. ako bi ihkudio, bio bih bezobrazan, jer ne znam šta su to trebali uraditi da MENI bude bolje

neću ni da ih hvalim, jer realno ne znam njihove kapacitete, i ne znam u kojoj mjeri su iskorišteni. i kako je bilo ljudima po padinskim dijelovima, i koliko su za njih uradili.

ali ono što znam, da "građani" nisu *itom mrdnuli u ogromnoj većini da očiste ispred svoje avlije. i da se većinom daju paušalne ocjene.

i da se olako prelazi preko činjenice da ovolike padavine nisu bezazlene i da bi stvorile velike probleme i u organizovanijim i odgovornijim društvima... :roll:
Chmoljo

#1304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

nosara wrote:
"Mozda"...?????
pa da, možda. jer ja ne volim izigravati stručnjaka i kadiju i odmah davati godine zatvora. pitanje je ima li elemenata, je li dvorana bila zatvorena, je li upozoravano na mogćnost urušavanja itd, itd, :-)

znaš ono, pravna država?
nosara

#1305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nosara »

Chmoljo wrote:
nosara wrote:
"Mozda"...?????
pa da, možda. jer ja ne volim izigravati stručnjaka i kadiju i odmah davati godine zatvora. pitanje je ima li elemenata, je li dvorana bila zatvorena, je li upozoravano na mogćnost urušavanja itd, itd, :-)

znaš ono, pravna država?
:lol:
Chmoljo

#1306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

nosara wrote:
Chmoljo wrote:

znaš ono, pravna država?
Chmoljo wrote:
da se složimo :D

ne, fakat :roll: zbog ovoga bi se morale sankcije snositi... možda čak i krivične :roll: mislim, ono, da smo normalan narod (namjerno neću da kažem zemlja)...
nosara

#1307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nosara »

Chmoljo wrote:
semso_bonaparte wrote:
Ko ce odgovarati ...
pa trebali bi odgovarati redom oni koji su parkirali duž svake očišćene ceste. jel tako? jeste.

reci iskreno koliko si puta čuo da čovjek kaže - neću ja da čistim do kontejnera, to nije moj pos'o. ima ko prima platu za to.

neću da hvalim RAD, niti da ih kudim. iz prostog razloga što meni ovih dana NIŠTA NIJE FALILO. ni hljeba, ni struje, ni grijanja. najveći problem meni je bio što sam morao kupiti veliku kesu da stoji na balkonu dok se ne isprazne puni kontejneri. realno, najveći problem u gradu je bio prevoz, tj. nečišćenje šina, i ostajanje tramvaja u snijegu. ako bi ihkudio, bio bih bezobrazan, jer ne znam šta su to trebali uraditi da MENI bude bolje

neću ni da ih hvalim, jer realno ne znam njihove kapacitete, i ne znam u kojoj mjeri su iskorišteni. i kako je bilo ljudima po padinskim dijelovima, i koliko su za njih uradili.

ali ono što znam, da "građani" nisu *itom mrdnuli u ogromnoj većini da očiste ispred svoje avlije. i da se većinom daju paušalne ocjene.

i da se olako prelazi preko činjenice da ovolike padavine nisu bezazlene i da bi stvorile velike probleme i u organizovanijim i odgovornijim društvima... :roll:

Ma u pravu si skroz...

Kad trefi kakav belaj, samo proglasi "stanje" i zavuci se nazad u brlog... Uostalom, otoplice, jebi ga, nije zar ledeno doba... Mjesec, tamo-vamo, za "pravnu" drzavu ne znaci nista...
Chmoljo

#1308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

nosara wrote: Ma u pravu si skroz...

Kad trefi kakav belaj, samo proglasi "stanje" i zavuci se nazad u brlog... Uostalom, otoplice, jebi ga, nije zar ledeno doba... Mjesec, tamo-vamo, za "pravnu" drzavu ne znaci nista...
hoćel' to šukanje?
nosara

#1309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nosara »

Chmoljo wrote:
nosara wrote: Ma u pravu si skroz...

hoćel' to šukanje?
Ma samo diskutujem na temu... :evil:
Chmoljo

#1310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

a vidim, al' hajd', ja i ti smo se uvijek svađali :P i prije i poslije izbora :D
nosara

#1311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nosara »

Dobro je, spaseni smo... Oformljen je operativni stab... :D

Uff...! A vec sam se zabrinuo... :-)
semso_bonaparte

#1312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

nosara wrote:
Chmoljo wrote: pa trebali bi odgovarati redom oni koji su parkirali duž svake očišćene ceste. jel tako? jeste.

Ma u pravu si skroz...

Ma ja i opici od indexa snijeg pade na behar na voce, zapali rostilj pred zgradom i sve ce biti super. Pa pravna drzava je proglasial stanje, i moli nas da ne bacamo smece i apeluje da se ne parkiraju auta po ulici, sta bi ti vise

Suti dobro je, samo nek ne puca
mahalas505

#1313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

Odgovrnosti za urusavanje krova ledene dvorane nece biti, a samo puka sreca da nije bilo poginulih.

A ako cemo ono nase strandardno udri brigu na veselje, svakako nam nije ni trebala ta dvorana, uglavnom se tu puco fudbal na terminima.
kokuz_sa

#1314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

Alfons Kauders wrote:
kokuz_sa wrote:
mahalas505 wrote: Zar nije moguca u ovom hipotetskom slucaju oslobodjavajuca presuda?
nije moguca jer je ona maloljetna i momak j epocinio krivicno djelo..nema veze jel to bilo uz pristanak
jah, samo sto lik od 18 koji spava s djevojkom od 17 uz njen pristanak ne cini nikakvo krivicno djelo... cak ni da je na njegovom mjestu duplo stariji muskarac, krivicnog djela nema... to sto je maloljetna nije bitno... granica je prije bila 16, pa je spustena na 14 godina...

a babo dobije prijavu za lazno prijavljivanje...
BiH je potpisala onaj ugovor neki kojim je odgovorna da s eu BiH provodi ona konvencija o zastiti djeteta..
a u njoj pise
dijetetom se smatra svaka osoba ispod 18 navrsenih godina..
tako da sve zavisi od sudija,advokata i prvenstveno tuzioca kakvu ce tuzbu napisati..
ali za svaki sex sa osobom ispod 18god..moze ti se suditi kao krivicno djelo sex s djetetom..

ovo ti je dio onoga sto je jednom na predavanju kazao sadasnji ministar unutrasnjih poslova..
astrid

#1315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by astrid »

mahalas505 wrote:Odgovrnosti za urusavanje krova ledene dvorane nece biti, a samo puka sreca da nije bilo poginulih.

A ako cemo ono nase strandardno udri brigu na veselje, svakako nam nije ni trebala ta dvorana, uglavnom se tu puco fudbal na terminima.
..i djeca trenirala košarku , do nedavno i fudbal.
Last edited by astrid on 13/02/2012 01:44, edited 2 times in total.
van Basten

#1316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by van Basten »

a kada je federalna civilna donijela preporuku (ili naredbu?, nisam siguran), da se uklanja snijeg sa krovova, Havaz ih je proglasio idiotima iz samo njemu znanih razloga :-) (duža elaboracija na tu priču prikladnija je na temi o Havazu)
velika je sreća da nije bilo poginulih danas.
Valjda će neko "zasvirati klavir" zbog ovoga
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Admir_1984 »

mahalas505 wrote:Odgovrnosti za urusavanje krova ledene dvorane nece biti, a samo puka sreca da nije bilo poginulih.

ne treba nam uopste skenderija, najbolje da nikne neki tržni centar :roll:
amrica

#1318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

Admir_1984 wrote:

jamija :roll:
semso_bonaparte

#1319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Admir_1984 wrote:

NE ne ne kakv trzni centar, bolje da se to sve srusi i ostavi se ledina za teferica i koride.
glockov kolac

#1320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by glockov kolac »

amrica wrote:
Admir_1984 wrote:

haha veri fani. Za tvoju informaciju, tamo je bila džamija. I to ne tako davno, 1960. godine.

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=301
mahalas505

#1321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

Admir_1984 wrote:

Vrlo moguc scenario, posto sada nece biti para da se to popravi, posto ce trebati ko za novu dvoranu. Moze se tu kakva dvoranica sada napraviti, a da za uzvrat nikne trzni centar.
astrid wrote:..i djeca trenirala košarku , do nedavno i fudbal.
Nema tu masovnijeg treniranja, posto je skupo da se trenira tu. A i ja sam veoma ironican bio kad sam rekao da nam ne treba ta dvorana, posto mi imamo obicaj da sa nekom gluposcu skrenemo s ozbiljne teme. Zato i stoji udri brigu na veselje.
van Basten wrote:velika je sreća da nije bilo poginulih danas.
Nece niko "zasvirati klavir", mozda kakva rotacija u rukovedecim mjestima, ako i to bude.
nellington

#1322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nellington »

mahalas505 wrote:
van Basten wrote:velika je sreća da nije bilo poginulih danas.
Nece niko "zasvirati klavir", mozda kakva rotacija u rukovedecim mjestima, ako i to bude.
Hajriz svakako izgleda kao da je pao s Marsa (čitaj, iz stranke) na mjesto v.d. direktora :roll:
chuchumbamayumbe

#1323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

Pretpostavljam da će zaštitari da najebu i završe na robiji zato što su ovog pitomog lika nevinog izgleda i tankog dosijea nalemali?
Onako slučajno popio mare?
Je li ovo još jedan slučaj uzimanja pravde u svoje ruke tamo gdje je tužilaštvo zakazalo?
Rasim&co su ranili čovjeka sa 2 metka, ukrali mu 100k deviza i reguilarno su na slobodi, još uvijek operišu u svom rejonu, strašno.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... -foto.html

Rasim Durak napadnut na Alipašinom Polju: Četvorica zaštitara su me tukla palicama
U Kliničkom centru Duraku utvrđene povrede glave, lijeve natkoljenice te lomovi šaka

Durak: Ne znam zašto su me napali
Rasim Durak (21) iz Sarajeva u petak je policiji prijavio da je oko 18.50 sati brutalno pretučen na Alipašinom Polju u Sarajevu. Duraku su polomljene šake, a za napad je osumnjičio četvoricu njemu nepoznatih zaštitara tržnog centra "Mercator" na Trgu solidarnosti.

Durak je u policiji izjavio da je u vrijeme napada zajedno s njim bio njegov prijatelj Renato Mikac i da su se kretali Prvomajskom ulicom.

Mikac pobjegao

- Prišli su nam s leđa i jedan je kazao "stanite, momci". Vidio sam da su u uniformama "Security". Na poziv sam se okrenuo i jedan od njih me je odmah udario po glavi metalnom palicom na razvlačenje. Pao sam. Mikac je pobjegao, a na mene su navalila sva četvorica, udarajući me metalnim palicama. Onesvijestio sam se i ne znam kad su me prestali tući. Sav krvav, doteturao sam se do kafića u blizini, gdje su mi pomogli i pozvali Hitnu pomoć - kaže Durak, napomenuvši da su mu napadači polomili mobitel.

On je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu utvrđene teške povrede glave, lijeve natkoljenice i šaka, zbog čega su mu stavljene longete na obje ruke. U nalazu ljekara od 10. februara navedeno je da su povrede nastale u tuči. U nalazu je navedeno da je u krvi evidentirano prisustvo narkotičkih sredstava i lijekova.

- Pušim travu jer me smiruje
. Ranije sam se liječio pa imam prepisane lijekove koje upotrebljavam. Ponovo idem ljekaru, jer su mi se rane zagnojile, gubim sliku u očima. Ne znam zašto su me napali - kazao nam je Durak, napominjući da su on i njegov prijatelj Mikac pozvani danas da dođu u policiju radi prepoznavanja osoba koje su ih napale.

Pozvan u policiju

Durak je odranije poznat policiji. On je s još trojicom momaka bio uhapšen u julu prošle godine zbog ranjavanja švercera devizama na Alipašinom Polju kojom prilikom su mu oteli 100.000 KM.

U biltenu MUP-a Kantona Sarajevo nije bilo zvanične informacije o napadu na Duraka. U Policijskoj upravi Novi Grad preporučili su nam da se obratimo Informativnoj službi MUP-a KS koji su jedini nadležni za davanje informacija.
Image

Uploaded with ImageShack.us
amrica

#1324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

glockov kolac wrote:
amrica wrote:
Admir_1984 wrote:

haha veri fani. Za tvoju informaciju, tamo je bila džamija. I to ne tako davno, 1960. godine.

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=301
:zzzz:

za tvoju informaciju, ja to znam, zato sam i napisala. cak je bilo price da se srusi skend da se napravi nova-stara :shock: . ipak je nadjen kompromis da nikne jamija na parkingu iza vinoteke preko puta saveza slijepih pored sporednog ulaza u skend... ljudima pred nosom.
Urban B.

#1325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Urban B. »

za ovaj napad na ovog duraka svaka cast momcima iz obezbjedjenja!mjesecima ova ekipa maltretira radnike u mercatoru,kradu sve zivo i niko im jos nije stao u kraj!mercator se sad malo organizovao pa umjesto 1 doveo 6-7 momaka kako bi napokon smirio ove klosare i ovo da su bila samo njih dvojica je smijesno jer unutra su letjele case,pepeljare i sve sto im se naslo na putu!
Locked