Izbaci na kratko zastita (prolazni kvar ili opterecenje) . To se zove automatsko ponovno ukljucenje (APU)
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Desava meni, skoro pa svaku noc u isto vrijeme. Doduse, nakratko je pa se i da trpit.zlo87 wrote:Dokle će nestajati vode????? Dokle više da trpim ovo sranje???![]()
p.s. Zna li neko šta se dešava sa strujom? Sinoć oko 1 nestade mi struje, evo i večeras u isto vrijeme...Nestane na 3-4 sekunde i opet se vrati.
Je l' se još nekome ovo dešava?
nermin.padez wrote:Još samo restrikcije interneta i telefona da se kompletira
Izbaci na kratko zastita (prolazni kvar ili opterecenje) . To se zove automatsko ponovno ukljucenje (APU)
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
+ CigareBlack swan wrote:samo redukcije pive i interneta mogu startati revoluciju
cuo sam da je potrebno 25 dana da kisa koja je pala na bjelasnici dode do hrasnice i vrela bosneHemera wrote:da li je dovoljna ta kiša da popuni par mjeseci zemlju koja je ispucala od vrucine?
A_A_AKCIJA wrote:Treba stvari nazvati pravim imenom: REKET I UCJENA!
U pitanju je oprobani recept kopiran od GRAS-a. Građanima život učiniti nepodnošljivim, da bi se isposlovala reakcija Vlade Kantona (čitaj, dale pare za rekonstrukciju, popravke...).
VIK je firma koja je decenijama poslije rata dio sredstava koji je trebao biti reinvestiran u održavanje i strateške rekonstrukcije trošila na plate radnika. Slično kao i GRAS, koji je živio od donacija iz inostranstva, zaposlio gomilu ljudi preko štele, kompletnu firmu gurnuo pod hipoteku i na kraju uzimao u prosjeku 8 miliona godišnje od Kantona.
Niko me ne može ubjediti da se voda ne isključuje namjenski da bi se građanstvo iznerviralo. Prošli petak su je u mom naselju isključili u 12.30, kako bi svi oni koji su krenuli na džumu skontali koliki je problem sa vodosnadbjevanjem. I to petak pred izbore, providno da ne može biti providnije.
Očekuje nas divna zima: plin je toliko poskupio da će se 90% padinskih dijelova Sarajeva grijati na drva ili ugalj, redukcije vode, samo još fali da se dignu ovi iz elektroprivrede i eto pravog ugođaja 90ih. I opet će mnogi od nas kolutati očima i okrivljivati "papke" koji lože čumur, podsjećati na zakon o zabrani grijanja na ugalj u Sarajevu...
U normalnoj zemlji bi se desio bojkot. Neću da platim račun, jer nemam vode. Za šta da plaćam? Za pravo da napunim kanistere kada je ima?, Ne dolazi u obzir!
Ključno pitanje koje svako sebi treba da postavi jeste: do kada ćemo plaćati (bukvalno iz svog džepa), za greške i kriminal drugih? Ja u privatnoj kući plaćam plin i vodu po komercijalnoj cijeni i po utrošku, tj koliko sat izmjeri. Zašto sam diskriminiran u odnosu na nekoga, npr na Alipašinom polju, koji plaća paušal za vodu, grijanje po kvadratu isto ofrlje i još je stan dobio nekad 80ih!? Još veći je crnjak što je i u takvim uslovima loša naplata, pa ljudi neće ni to da plaćaju (jer ih ne mogu isključiti), što se opet reflektuje na cijene koje ja plaćam. Ja plaćam indirektno za dug Toplanama od nekih 60 miliona KM, jer to oni ne plaćaju Sarajevogasu, pa oni meni povećaju cijenu. Sada se pokušava isto sa vodom. Ja imam sat koji će mi nakucati nenormaln potrošnju zbog zraka u cijevima tokom redukcije, a sve zbog lijenosti i kriminala u VIK da naplate dugove i rade posao kako treba. Najlakše je kad imaš dug, kukati da ti država da pare i prevaliti ga na onoga ko redovno plaća.
Da li bi platili taksisti punu cijenu a on vas izbaci na pola puta? Ja ne bih! Da li bi tražili povrat novca u kinu za film koji je prikazan do pola? E isto je sa vodovodom. Neću da plaćam za vodu koje nema! Meni treba voda da se istuširam kada u petak dođem u 2 ujutro. Neću da smrdim na dim do subote u 8! Cijena za vodu koju plaćamo uključuje i uredno snadbijevanje.
U normalnoj državi bi se našao ambiciozan advokat koji bi oderao Kanton, otjerao VIK i Sarajevogas u stečaj a sebi obezbjedio egzistenciju na račun ovoga i ja molim Boga da se takav jedan uskoro pojavi. Neko ko će okupiti sve građane i za procenat pokrenuti tužbu protiv navedenih zbog diskriminacije, neispunjavanja obaveza iz ugovora... Kada se to desi, sve će krenuti u pravom smjeru i tek tada možemo očekivati usluge koje plaćamo.
Evo i ja bi se pridruzio tuziteljima. Ja zivim u zgradi i ja placam za one koji ne placaju, ne placate samo vi koji zivite u kucama, svi mi koji redovno pacamo racune, placamo vodu i grijanje onima koji to ne placaju, mi placamo i odrzavanje za njih.A_A_AKCIJA wrote:Treba stvari nazvati pravim imenom: REKET I UCJENA!
U pitanju je oprobani recept kopiran od GRAS-a. Građanima život učiniti nepodnošljivim, da bi se isposlovala reakcija Vlade Kantona (čitaj, dale pare za rekonstrukciju, popravke...).
VIK je firma koja je decenijama poslije rata dio sredstava koji je trebao biti reinvestiran u održavanje i strateške rekonstrukcije trošila na plate radnika. Slično kao i GRAS, koji je živio od donacija iz inostranstva, zaposlio gomilu ljudi preko štele, kompletnu firmu gurnuo pod hipoteku i na kraju uzimao u prosjeku 8 miliona godišnje od Kantona.
Niko me ne može ubjediti da se voda ne isključuje namjenski da bi se građanstvo iznerviralo. Prošli petak su je u mom naselju isključili u 12.30, kako bi svi oni koji su krenuli na džumu skontali koliki je problem sa vodosnadbjevanjem. I to petak pred izbore, providno da ne može biti providnije.
Očekuje nas divna zima: plin je toliko poskupio da će se 90% padinskih dijelova Sarajeva grijati na drva ili ugalj, redukcije vode, samo još fali da se dignu ovi iz elektroprivrede i eto pravog ugođaja 90ih. I opet će mnogi od nas kolutati očima i okrivljivati "papke" koji lože čumur, podsjećati na zakon o zabrani grijanja na ugalj u Sarajevu...
U normalnoj zemlji bi se desio bojkot. Neću da platim račun, jer nemam vode. Za šta da plaćam? Za pravo da napunim kanistere kada je ima?, Ne dolazi u obzir!
Ključno pitanje koje svako sebi treba da postavi jeste: do kada ćemo plaćati (bukvalno iz svog džepa), za greške i kriminal drugih? Ja u privatnoj kući plaćam plin i vodu po komercijalnoj cijeni i po utrošku, tj koliko sat izmjeri. Zašto sam diskriminiran u odnosu na nekoga, npr na Alipašinom polju, koji plaća paušal za vodu, grijanje po kvadratu isto ofrlje i još je stan dobio nekad 80ih!? Još veći je crnjak što je i u takvim uslovima loša naplata, pa ljudi neće ni to da plaćaju (jer ih ne mogu isključiti), što se opet reflektuje na cijene koje ja plaćam. Ja plaćam indirektno za dug Toplanama od nekih 60 miliona KM, jer to oni ne plaćaju Sarajevogasu, pa oni meni povećaju cijenu. Sada se pokušava isto sa vodom. Ja imam sat koji će mi nakucati nenormaln potrošnju zbog zraka u cijevima tokom redukcije, a sve zbog lijenosti i kriminala u VIK da naplate dugove i rade posao kako treba. Najlakše je kad imaš dug, kukati da ti država da pare i prevaliti ga na onoga ko redovno plaća.
Da li bi platili taksisti punu cijenu a on vas izbaci na pola puta? Ja ne bih! Da li bi tražili povrat novca u kinu za film koji je prikazan do pola? E isto je sa vodovodom. Neću da plaćam za vodu koje nema! Meni treba voda da se istuširam kada u petak dođem u 2 ujutro. Neću da smrdim na dim do subote u 8! Cijena za vodu koju plaćamo uključuje i uredno snadbijevanje.
U normalnoj državi bi se našao ambiciozan advokat koji bi oderao Kanton, otjerao VIK i Sarajevogas u stečaj a sebi obezbjedio egzistenciju na račun ovoga i ja molim Boga da se takav jedan uskoro pojavi. Neko ko će okupiti sve građane i za procenat pokrenuti tužbu protiv navedenih zbog diskriminacije, neispunjavanja obaveza iz ugovora... Kada se to desi, sve će krenuti u pravom smjeru i tek tada možemo očekivati usluge koje plaćamo.
Ako je upuceno meni, ne kontam, nejse.R_v_P20 wrote:Kreni od sebe a ne od drugog
E hajd nam sad pametni reci što nema vode?Evo kiša pada već nekoliko dana.Gdje taj višak vode koji se ocjeduje u korita?roki wrote:Dovoljno je procitati do plavih slova i netreba dalje.Nikakve veze nema da li je oktobar mjesec ili bilo koji drugi u godini,ako nema padavina susa se samo nastavlja.U septembru su bila 3-4 kisna dana i za to vrijeme je toliko palo kise da se miljacka samo zamutila.Znaci zemlja se uopste nije natopila,vec je kisa samo malo zalila.Kada miljacka nadode,visak vode se ocjeduje u njeno korito,i u ostala korita po Sarajevu(Zeljeznica,Bosna).Dok god po Vilsonovom tukne nista od popunjavanja rezervoaranuki_cika wrote:Živa patnja s vodom i njihovim redukcijama.
Dok je bio juni/juli i one suše nije bilo vode,sad oktobar i opet redukcije![]()
Redukcije koje imaju građani sarajeva može značiti samo jedno,a to je da je sarajevo rupa od grada,mnogo veća nego što smo mislili.Samo nemoj da koji pametan dođe i kaže kako je sarajevo prelijep grad u kojem se fino može živjeti.![]()
Od računa za vodu svaki mjesec naberu 5 do 6 miliona maraka,gdje nestaju te pare,pričamo o milionima maraka.
Cijevi se ne mijenjaju već decenijama,50,60 godina stare,dotrajale cijevi koje značajno smanjuju dotok vode do domaćinstava.
U tome je suština problema,Neke čak poticu i iz austrougarskog perioda![]()
Poznata je ona izreka"nek ti služi dok ti traje,ali kod nas je to malo drugačije "nek ti traje i kad te prestane služiti i zato imamo ovakav grad,ovakvu državu.
Pogledajte malo okolo,pričamo kako su stranci oduševljeni sarajevom kad dođu u posjetu,kako sarajevo ima neki poseban duh koji ga izdvaja od ostalih gradova-nemojte se zavaravati dragi ljudi,Ti isti stranci su zgroženi našom infrastruktorum,prelistajte malo stranice,pa ćete vidjeti.Pogledajte samo ona tandrkala od trmavaja,autobuse,vozove,pruge kojima ti vozovi prolaze,itd...
Hoćemo naprijed,a po pitanju infrastrukture stojimo u komunističkom dobu iz 60 ili 70 tih.
Znaju li ili znamo li značenje riječi"modernizacija"?![]()
Sumnjam
eluna wrote:jesu li to iz VIK-a ukinuli brojeve telefona na web stranici????
definitivno prestajem plaćati račune - a oni neka me tuže .......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mamu im njihovu ......... ne dam da me vrate u praistoriju
Pa evo pravim nacrt, još malo pa ću ponuditi vodovodu kao alternativu kad jednom cijeli grad ostane bez vodesheilak wrote:BlackStone wrote:Stiže nam još malo ratne atmosfere - nemaju ni grijanja nego za 10 dana-
Ova raja što kuka da im po danu nema vode - ima nas kojima je tako još od jula. 2 dana ima, tri nema i sve tako. ja sam wc prilagodio stanju pa sam napravio sebi alternativnu česmu - kanister s pipom. Imam veliki galon na balkonu i sipaj... imam vode za mjesec dana, zabole me.
Mojmilo, vi ni jedne. Sad znate kako je nama bilo ...cuj, ni jedne! interesantna ti je ova naprava sa kanisterom, trebao bi je patentirati, ali prije toga, posalji nama planove da i mi napravimo. ne znam, ja cu si jos kupiti ono drveno bure (za kupanje) kao u westernima
![]()
evo, sad pada kisa, valjda ce malo popustiti. a racuni, cini mi se, joss nisu stigli. (ako nekome jesu, moze li javiti ima li ikakve razlike u visini?)
izvini al kod mene nije bilo redukcije po danu do danas bilo je neki dan ali su mijenjali neku cijev koja je puklaBlackStone wrote:
Eeeeee, da si živ i zdrav, znaš otkad su na Čvili dnevne redukcije. Jebo vodovod, improvizuj sebi česmu i bojler. Za bojler nas malo toplane zeznuše, samo da progriju...