EuroBasket 2011

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Šandor

#1301 Re: EuroBasket 2011

Post by Šandor »

BiH-x wrote:Vjerovatno jeste tacno.

Inace, na srpskim forumima kazu da su Popovic, Tomic i Bogdanovic Srbi, zna li neko da li je to tacno? Mislim, haj za Popovica i mozda i Tomica ali meni zvuci nevjerovatno da jedan bosanski Srbin (Boganovic) igra za HR umjesto za Srbiju?
Popović je lapo Srbin, prema mojim saznanjima. Mati mu je Hrvatica.

Njemu su u gradu u kojem je rođen i odrastao, u Zadru, psovali mater četničku, za vrijeme utakmice. Popović je u to vrijeme igrao za tada neprikosnovenu Cibonu. Orilo se na tribinama: "jebemo ti mater četničku". Komentator HRT-a niti jednom riječju nije komentarisao navedeni događaj. Horsko psovanje je trajalo i trajalo......a komentator je u kontinuitetu ignorisao.
nuki_cika

#1302 Re: EuroBasket 2011

Post by nuki_cika »

ajdin_nine wrote:zanima me koji se segment gleda u slucaju da 4 ekipe imaju isto bodova? svi pricaju ako pobjedimo makedoniju idemo dalje, a ako se gelda kos razlika onda pogotovo ne idemo dalje. ako sutra makedonija izgui a hrvatska uzme grcku svi ce imati po 8 poena. a ako mi imamo kos razliku - 15-tak a svi u plusu... (mozda je neko vec ovo odg, al nisam pratio od pocetka)
Gleda se međusobni omjer,a ne koš razlika,Ako hrvati pobjede grčku,a mi pobjedimo makedoniju bićemo prvi i prenjcemo 4 boda u drugi krug
HarisKavaz

#1303 Re: EuroBasket 2011

Post by HarisKavaz »

Sjajna vijest dolazi sa otoka: Manchester City zainteresovan za usluge Edina Bavcica!
Djidjimilovich

#1304 Re: EuroBasket 2011

Post by Djidjimilovich »

just principe wrote:

:D :bih:
hahahahah ne pomak'o se, bukvalno se jedu pred kamerama... hahahahah busi hahahahah busi hahahaah !!!!

P.S.
Kolege forumasi ajmo jedan lagani upload utakmice ko je snimio.... ovo je za sehare :)

hahahahhah busi hahahahahahah busi hahahahh !!!
Bosanski_kralj

#1305 Re: EuroBasket 2011

Post by Bosanski_kralj »

spree wrote:evo jedan s indexa
kaže komentator na HRT-u prije tekme...

¨Bosna ima respektabilnu ekipu iako moram priznati da su njihova djeca razasuta svuda..moram biti realan i reci da bi im puno pomogli i naši Bogdanovic, Markota i Barac ...zatim taj Preldžić koji je otisao da igra za Tursku , Mirza Begic za Sloveniju ..ali i ovako su sasvim solidni¨
zna li neko da li je ovo tacno? nekako mi je previse cudno da oni kazu da su nam preoteli igrace.
Rekao je to. Spominjao je Planinića i to kako se Hrvati i Srbi iz BiH uglavnom odlučuju ne igrati za BiH nego za susjedne zemlje.
ganjeta

#1306 Re: EuroBasket 2011

Post by ganjeta »

Kvota na Fince pada iz minute u minut, trenutno je 1.70 :-) .
Last edited by ganjeta on 05/09/2011 01:59, edited 1 time in total.
Dupli_skalp

#1307 Re: EuroBasket 2011

Post by Dupli_skalp »

nego zaboravih upitati - kakva je situacija u našem lijepom mostaru? slavi li se pobjeda? :dance: :bih:
skenderija04

#1308 Re: EuroBasket 2011

Post by skenderija04 »

Luda grupa. Evo, nesto racunam , kako i sta, i dolazim do sljedecih racunica.
Jedino je sigurno da Makedonija ide u drugi krug a da je Crna Gora ispala. Ostale cetiri reprezentacije su sa sansama za plasman:
- FINSKA: U najtezoj poziciji i jedini koji ne odlucuju o svojoj sudbini. Za prolaz im treba pobjeda nad Crnom Gorom i da pobjede Grcka i Makedonija. U tom slucaju idu u drugi krug sa skorom 0-2 zahvaljujuci boljoj kos razlici u poredjenju sa nama i Hrvatima.
- HRVATSKA . Ako pobjedi prolazi ako izgubi dovidjenja. Ako pobjede i mi pobjedimo Makedonce ulaze u drugi krug sa skorom 0-2, a ako Makedonci nas dobiju idu sa skorom od 1-1 jer u tom slucaju ide i Grcka
- GRCKA: Ako pobjede Hrvatsku idu u drugi krug sa skorom 1-1. Ako izgube, idu u drugi krug ako Makedonci pobjede nas. U slucaju da mi pobjedimo Makedonce saljemo ih kuci
.
i na kraju ono sto nas najvise zanima
- BOSNA I HERCEGOVINA: 1.Najbolja opcija je da dobijemo Makedonce a da Hrvati opale Grke. U tom slucaju idemo u drugi krug kao prvi sa skorom 2-0! 2. Druga opcija je da mi dobijemo Makedonce a Grci Hrvate. U tom slucaju idemo u drugi krug sa skorom (1-1) 3- Opcija za prolaz uprkos porazu je sljedeca: Ako Crnogorci dobiju Finsku i Grcka Hrvatsku. Ako se poklope ti rezultati sutra vec pocinjemo utakmicu sa saznanjem da smo se kvalifikovali za drugi krug.
Last edited by skenderija04 on 05/09/2011 02:18, edited 1 time in total.
Kardelj01

#1309 Re: EuroBasket 2011

Post by Kardelj01 »

HarisKavaz wrote:Sjajna vijest dolazi sa otoka: Manchester City zainteresovan za usluge Edina Bavcica!
Provaljuješ ?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1310 Re: EuroBasket 2011

Post by Entropio »

Kardelj01 wrote:
HarisKavaz wrote:Sjajna vijest dolazi sa otoka: Manchester City zainteresovan za usluge Edina Bavcica!
Provaljuješ ?
:lol:
spree

#1311 Re: EuroBasket 2011

Post by spree »

Image

Image a u pm nisam namjerno :D
BiH-x

#1312 Re: EuroBasket 2011

Post by BiH-x »

SeleneY

#1313 Re: EuroBasket 2011

Post by SeleneY »

navijaci u pozadini najluđi! :D
Chisum

#1314 Re: EuroBasket 2011

Post by Chisum »

E ako ga sad nismo naostrili, nakon ovog snoshaja s Hrvatima (neki ce reci - silovanja :D ), pa da otresemo i one Makedonce - onda, kada cemo?? :-D

Bila bi steta usrati nesto sto je ovako krenulo... ali, znajuci nas, sve je moguce... Mada, otkinuli smo i Djetice, a i susjede, kada su se najvise kurcili i u izjavama, onako prepotentno, razbacivali mudima pred samu tekmu - kako to samo oni znaju... a vidim, Makedonci su se opasno pohasili... :dance: :dance:
USAblues

#1315 Re: EuroBasket 2011

Post by USAblues »

Image

16-17 g...je nosim sa sobom..vrijeme je da ugleda svjetlost dana :bih: :bih: :bih: :bih:
Dead Man Walking

#1316 Re: EuroBasket 2011

Post by Dead Man Walking »

¨Bosna ima respektabilnu ekipu iako moram priznati da su njihova djeca razasuta svuda..moram biti realan i reci da bi im puno pomogli i naši Bogdanovic, Markota i Barac ...zatim taj Preldžić koji je otisao da igra za Tursku , Mirza Begic za Sloveniju ..ali i ovako su sasvim solidni¨
zna li neko da li je ovo tacno? nekako mi je previse cudno da oni kazu da su nam preoteli igrace.
Bogdanovic je iz Mostara, Markota iz Sarajeva, karijeru je poceo kao Damir Omerhodzic, kasnije promjenio prezime. Za Preldzica i Begica se zna da su nasi, jedino za Baraca nisam siguran.
Corola

#1317 Re: EuroBasket 2011

Post by Corola »

Dead Man Walking wrote:

Bogdanovic je iz Mostara, Markota iz Sarajeva, karijeru je poceo kao Damir Omerhodzic, kasnije promjenio prezime. Za Preldzica i Begica se zna da su nasi, jedino za Baraca nisam siguran.
@Mrtvohodajucicova :mrgreen: Schtanko Baracina ti je Mostarac :dance:
taragona muci

#1318 Re: EuroBasket 2011

Post by taragona muci »

Šta bi sa onim prejakim Turcima?Konstatnto dokazuju da van Turske nemaju puno smisla o ovoj igri?Ostali favoriti za sada gaze bez problema,a smijurija u grupama C i D se nastavlja :D
velikibrnjo

#1319 Re: EuroBasket 2011

Post by velikibrnjo »

vala bih volio da oni turci ispadnu samo tako
i to zbog onog malog mazgova sto nije htio igrati za bih

a igra protiv makedonije mora biti jednako 'blesava' kao i protiv rvacke :D
denimb

#1320 Re: EuroBasket 2011

Post by denimb »

To su jos u prilogu prije utakmice rekli.

Ali ono sto upada u oci je citava ta atmosfera koju su napravili prije i poslije utakmice.
Prije utakmice su se ponasali prijateljsko/potcjenivacki, kao nije to do njih, oni su razasuta djeca, nece niko da igra za njih...bla, bla, bla...

Onda je prije kraja poluvremena i njihov komentator poceo sa provokacijama, sto se prenijelo i u studio.

Trebalo bi naci citav ovaj njihov prijenos i napraviti kompilaciju na "jubi to", ne zna covjek da li da se smije ili da mu se zgadi citava situacija.
JThomas

#1321 Re: EuroBasket 2011

Post by JThomas »

šta ćemo s mccalebom, to je za mene misterija, iskreno.

biće jebeno, oni su u euforiji. hrvatska je od početka prvenstva u havariji, kruže priče o svađama u ekipi, a ovi baš obratno, i stvarno imaju glavu i rep k'o ekipa. sve su dosad pobijedili, grčku su skinuli k'o s nokta i moraće nas baš, baš krenuti da bi ih pobijedili.
tataćusak

#1322 Re: EuroBasket 2011

Post by tataćusak »

Mislim da su nakon ove pobjede nad rvatskom zaslužili našu punu podršku u pičku materinu. Hoćemo kolektivno gledanje utakmice ispred BBI. :bih: :bih:
Chisum

#1323 Re: EuroBasket 2011

Post by Chisum »

JThomas wrote:šta ćemo s mccalebom, to je za mene misterija, iskreno.

biće jebeno, oni su u euforiji. hrvatska je od početka prvenstva u havariji, kruže priče o svađama u ekipi, a ovi baš obratno, i stvarno imaju glavu i rep k'o ekipa. sve su dosad pobijedili, grčku su skinuli k'o s nokta i moraće nas baš, baš krenuti da bi ih pobijedili.
Naravno da ce biti jebeno... Narocito iz razloga sto su i odlicne pobjede, kao ova jucerasnja, ali i katastrofalni porazi, u kojima kao da igra neki drugi tim - sastavni dio ove nase EuroBAsket avanture.... znaci, nije mi toliko ni do McCalebba, koliko me muci pitanje - sta cemo s nasim uzasnim oscilacijama?

E, to je za mene misterija...

Ne bi mi bilo zao izgubljenih tekmi, ali kada jednu zavrsimo u svjetskom stilu, a u drugoj nam ga sloze do balcaka, a nasi se igraci i ne pocesu, e onda popizdim... A toga me je najvise strah... (mene - oscilacija u igri, a moju zenu - sto popizdim pa cesto dodje do lupanja "inventara" :skoljka:)

Nadam se da danas Makedonci nece u uletiti u punom ritmu, noseni ovim zadnjim pobjedama, jer su svoj plasman vec osigurali, pa da barem imamo prostora i vremena da otvorimo tekmu na nacin na koji nam odgovara... a sve sto dodje nakon toga, bice stvar zrelosti, zalaganja i zivaca. Znanje imamo, sto smo pokazali, ali mnogo toga mi tu fali, pa da mogu s mirom da naguzim pivu, odvrnem ton do daske i uzivam.
Bice tu nervoze k'o drva...
karanana

#1324 Re: EuroBasket 2011

Post by karanana »

mene brine to sto da bi dobili, mi moramo za 2 pucati preko 60%, za 3 oko 50%, dok u isto vrijeme protivnik mora imati los dan. te 3 stvari se rijetko poklope.
law2

#1325 Re: EuroBasket 2011

Post by law2 »

karanana wrote:mene brine to sto da bi dobili, mi moramo za 2 pucati preko 60%, za 3 oko 50%, dok u isto vrijeme protivnik mora imati los dan. te 3 stvari se rijetko poklope.
Pa moramo sutati i pogadjati ako hocemo pobjedu.... :lol:
Post Reply