40min + trening svaki dan, bez treninga poduplaj minutazu.plain vanilla wrote: zna li neko koliko dnevno trebam voziti onaj sobni bicikl da bi bilo nekih rezultata?
Biciklo je dosadno.
Moderator: anex
40min + trening svaki dan, bez treninga poduplaj minutazu.plain vanilla wrote: zna li neko koliko dnevno trebam voziti onaj sobni bicikl da bi bilo nekih rezultata?
procita li ti ijednu stranicu od pocetka teme ?Damirov wrote:Ne jedi hljeb nikako,ne jedi masnu hranu,po mogucnosti ne jedi meso i trci bar svaki drugi dan pa ces vidjeti kako se mrsa
L00d wrote:procita li ti ijednu stranicu od pocetka teme ?Damirov wrote:Ne jedi hljeb nikako,ne jedi masnu hranu,po mogucnosti ne jedi meso i trci bar svaki drugi dan pa ces vidjeti kako se mrsa
kojeime wrote:Ko hoce ndje nacin, ko nece nadje razlog. Znam jer i ja radim to isto u nekim slucajevima. Sve nesto bih a nadjem hiljadu razloga zasto "objektivno" ne mogu. I onda vidim nekoga koje je teze nego meni to izvesti da to radi. Onda se postidim i prestanem pricati o tomeelle_ wrote:Malo sam čitala sve vaše komentare i načine kao bi trebalo smršati...dobila sam oko cca 10 kg (više se uopće ne vagam pa zato ne znam tačno koliko sam se udebljala) u zadnjih 6 mjeseci, tj.kako sam prestala pušiti.
Ko god kaže da nije istina da se prestankom pušenja udeblja, laže!.
Najgore od svega je to što nisam nešto posebno (primjetno) jela vše nego inače, ali sam se ipak debljala, pa čak ni sad nije stalo, imam osjećaj da svakim danom sam još deblja bez obzira što pazim na hranu.
Nadovezala bih se na raniji komentar da je sve povezano od hormona, stresa pa nadalje i to je sigurno tačno, prestanaka konzumirnja cigareta stavara osjecaj razdražljivosti i te osobe su sklonije stresovima što negativno utiče na rad metabolizma.
Razmišljala sam (laički) da počnem koristiti nešto za smirenje, nešto na biljnoj bazi da li u vidu čaja ili nekih biljnih lijekova, zaboravila sam napisati da mi je posao pre stresan, uglavnom nešto što opušta tokom dana.
Zatim, sve ono što ste naveli kod ishrane (smanjiti ugljiko hidrate, povečati unos proteina itd.), ustvari koliko prilike dozvoljavaju (teško je nekom ko ima porodicu i pravi svakodnevno ručak za još 2-3 osobe, a koje ne pate od debjine, držati se striktno navedenog).
Zatim, uvela sam šetnje, vikendom duže šetnje, a radnim danom kraće, fitness ne dolazi u obzir jer je skup, pogotovo u današnji vakat, biciklo nemam kud voziti, makar u mom naselju nema biciklističkih staza, trčanje isto tako je malo teža misija jer ni za to nema staza, a ružno bi izgledalo da trčim oko zgrada, udata žena, majka djece koja se igraju oko tih zgrada (da mi se djeca smiju i zadirkuju moju djecu zbog mene).
Da idem na posao pješke ni to ne ide jer koristim službeno auto i moram uvijek biti dostupna.
Zatim, imam problem i sa većim unosom tečnosti, nije problem popiti vode dnevno 1,5-2 l dnevno, problem je što na svaku popijenu čašu moram otiću u wc 2 puta, što nije baš praktično kad ste na poslu.
Sve u svemu, lahko je provoditi dijete onima koji nisu opterečeni ničim drugim, a što se tiče žena koje rade i koje imaju porodicu, sve navedeno je puno teže, ne kažem nemoguće ali jako teško.
Pokušat ću, bitno je ne odustati kod prve poteškoće, e da još pitam ima li neko ko je uspio skinuti dobivene kile nakon prestanka pušenja, naravno a da nije ponovo počeo pušiti ?????
Ovo boldirano. Pokusas da gledas sa druge strane. Radis to zbog sebe ne zbog drugih. I mozda ce se druga djeca smijati tvojoj. Ali kada nakon izvjesnog vremena njihove mame budu sa 5-10-20 kilograma viska a ti budes utegnuta macka sjeti se poslovice ko se zadnji smije najsladje se smije
Malo sala, malo ozbiljno ovaj moj post.
vala bas, ja prije par godina kupila in line role, stitnike, trazila koga da mu platim da me uci (bar cas,dva)...ladyblue18 wrote:Ovo je zaista istina nasa, tuzna ali istina.
Zasto je kod nas narod toliko opterecen time sta ce reci mahala pa i ako odes trcati? Koga briga ba![]()
![]()
Ne trcis za mahalu nego za sebe.
Smijat ce ti se? Pa?
Ti svoje furas, a one/i nek se smiju i nabijaju kile![]()
Mi smo uvijek bili mimo svijeta
Moze se trcati bilo kada, ali je ujutru najbolje na taste jer tada ima najveci ucinak i najvise se trosi masti, tako kazu.Strpljiva wrote:Trčanje ujutro vs uveče?
@elle_, slažem se s ovom konstatacijom i ja se iskreno divim svim ženama koje uspijevaju toliko toga u životu iskombinirati.elle_ wrote:Malo sam čitala sve vaše komentare i načine kao bi trebalo smršati...dobila sam oko cca 10 kg (više se uopće ne vagam pa zato ne znam tačno koliko sam se udebljala) u zadnjih 6 mjeseci, tj.kako sam prestala pušiti.
Ko god kaže da nije istina da se prestankom pušenja udeblja, laže!.
Najgore od svega je to što nisam nešto posebno (primjetno) jela vše nego inače, ali sam se ipak debljala, pa čak ni sad nije stalo, imam osjećaj da svakim danom sam još deblja bez obzira što pazim na hranu.
Nadovezala bih se na raniji komentar da je sve povezano od hormona, stresa pa nadalje i to je sigurno tačno, prestanaka konzumirnja cigareta stavara osjecaj razdražljivosti i te osobe su sklonije stresovima što negativno utiče na rad metabolizma.
Razmišljala sam (laički) da počnem koristiti nešto za smirenje, nešto na biljnoj bazi da li u vidu čaja ili nekih biljnih lijekova, zaboravila sam napisati da mi je posao pre stresan, uglavnom nešto što opušta tokom dana.
Zatim, sve ono što ste naveli kod ishrane (smanjiti ugljiko hidrate, povečati unos proteina itd.), ustvari koliko prilike dozvoljavaju (teško je nekom ko ima porodicu i pravi svakodnevno ručak za još 2-3 osobe, a koje ne pate od debjine, držati se striktno navedenog).
Zatim, uvela sam šetnje, vikendom duže šetnje, a radnim danom kraće, fitness ne dolazi u obzir jer je skup, pogotovo u današnji vakat, biciklo nemam kud voziti, makar u mom naselju nema biciklističkih staza, trčanje isto tako je malo teža misija jer ni za to nema staza, a ružno bi izgledalo da trčim oko zgrada, udata žena, majka djece koja se igraju oko tih zgrada (da mi se djeca smiju i zadirkuju moju djecu zbog mene).
Da idem na posao pješke ni to ne ide jer koristim službeno auto i moram uvijek biti dostupna.
Zatim, imam problem i sa većim unosom tečnosti, nije problem popiti vode dnevno 1,5-2 l dnevno, problem je što na svaku popijenu čašu moram otiću u wc 2 puta, što nije baš praktično kad ste na poslu.
Sve u svemu, lahko je provoditi dijete onima koji nisu opterečeni ničim drugim, a što se tiče žena koje rade i koje imaju porodicu, sve navedeno je puno teže, ne kažem nemoguće ali jako teško.
Pokušat ću, bitno je ne odustati kod prve poteškoće, e da još pitam ima li neko ko je uspio skinuti dobivene kile nakon prestanka pušenja, naravno a da nije ponovo počeo pušiti ?????
pijes li vise vode?cx6 wrote:Kako je moguce da sam se udebljao 2kg za 7 dana a poceo redovno trenirati i pazim na hranu,a za vrijeme netreniranja i nepazenja na hranu kilaza je stagnirala.
Moze ali nemoj vodu smanjivati, trebati ti za mozak, celije, organe, probavu i sve ostalo.cx6 wrote:U prosjeku 1,5l,sto je za oko 1l vise no uobicajno.Znaci moze biti da je do vode?
obrati paznju na unos soli, sol zadrzava vodu u organizmuMr.Penguin wrote:Moze ali nemoj vodu smanjivati, trebati ti za mozak, celije, organe, probavu i sve ostalo.cx6 wrote:U prosjeku 1,5l,sto je za oko 1l vise no uobicajno.Znaci moze biti da je do vode?
cx6 wrote:Kako je moguce da sam se udebljao 2kg za 7 dana a poceo redovno trenirati i pazim na hranu,a za vrijeme netreniranja i nepazenja na hranu kilaza je stagnirala.
Treniranjem se logično aktiviraju mišići, a i njima za rad i funkcioniranje treba energija tako da je to što si malo "teži" vjerovatno povećana mišićna masa, ne bi se trebao zabrinjavati ako se pridržavaš dijete i zdrave ishrane.cx6 wrote:Kako je moguce da sam se udebljao 2kg za 7 dana a poceo redovno trenirati i pazim na hranu,a za vrijeme netreniranja i nepazenja na hranu kilaza je stagnirala.
Super link @shin.
Once again: people get worried about getting TOO muscular or TOO defined. That’s pretty fucking idiotic. Once you are muscular or defined enough, you just stop trying to get even more muscular or defined. It will be hard enough to get even there, you will hardly achieve more than that.