al_akhisari wrote:...zovite me tišina i nemojte da se čudite što tonem, što mi duša nestaje; drhtim, duša mi se kida,...zovite me tišina i nemojte da se čudite; pitajte je, neka kaže, tiho neka šapne, gdje je sada; tražim je u dimu cigarete, u gustim retcima romana i u najljepšoj ljubavnoj priči je tražim; i tražim je gdje je lijepo i tamo gdje mi krivo je, tražim; imam tako mnogo da ti kažem, pronađi me; i nemoj da te zavara tišina, u meni orkestar svira; zovite me tišina i nemojte da se čudite što tonem i ćutanje što pretražujem
Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
libra123
#1301 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
- Lalena
#1302 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Neke su ljubavi tihe i mirne, lagane... ne ostavljaju ožiljke ni tragove, ne završavaju burno, ne okončavaju svađom, greškom, ili porazom...
Nestanu postepeno, kao da ispare, neprimjetno, baš kako su i počele...
Zadrže se neko vrijeme tu, pred nama, na očima, kao da svojim prisustvom žele olakšati posljednje zbogom i okrenu leđa onda kada smo suviše zauzeti da bi to primjetili...
Pa i to urade lagano, bez šuma, žurbe, nježno... Skromno. Samo odu...
Dostojanstveno...
Trebalo je da se nešto desi pa da probudi sjećanje...
Samo sjećanje, bez kajanja, jer je sve djelovalo već zaboravljeno, bezbolno...
A onda, jedan slučajan susret, pogled, i osmijeh, malo veći i duži nego što sam planirala... Slatka smušenost, potpuno neočekivana u ovim godinama...
Riječi nisu bile ni potrebne... Čudno je kako se sjećam svega, a mislila sam da nemam šta pamtiti?!
Možda sam, potpuno pogrešno, memorisala samo razočarenja, jačinu osjećaja mjerila jačinom glasa kojim su rečeni...
A ono najljepše, najiskrenije, ostalo je prešućeno, zabilježeno u tišini, naslućeno... možda je ono najvrednije ostalo, iza mene, samo, ostavljeno, lišeno moje pažnje?!
Ne znam zašto, ne sjećam se... jesam li bila neka druga ja?! Ne pamtim, ne razumijem samu sebe, pravdam se u mislima svjesna da opravdanje nije ni potrebno... Tu nema zamjerke, nema prigovora, samo pozdrav, pogled, onako topao, mek, kakav vjerovatno ne zaslužujem...
Pomislila sam da me neće prepoznati, ili da će okrenuti glavu?! Možda je trebalo ja da skrenem pogled?!
Ali ja i nisam gledala njega, gledala sam sebe, u njegovim očima...
Bila je to neka druga ja, bolja, ljepša, finija nego što se sjećam... pametnija... ja. Značajnija, vrednija...
I svejedno što ta verzija mene nije realna, znam da to i on zna, ali vidjeti se takvom, u njegovim očima, iznova... nije moglo da mi promakne... Ne ovaj put.
Nestanu postepeno, kao da ispare, neprimjetno, baš kako su i počele...
Zadrže se neko vrijeme tu, pred nama, na očima, kao da svojim prisustvom žele olakšati posljednje zbogom i okrenu leđa onda kada smo suviše zauzeti da bi to primjetili...
Pa i to urade lagano, bez šuma, žurbe, nježno... Skromno. Samo odu...
Dostojanstveno...
Trebalo je da se nešto desi pa da probudi sjećanje...
Samo sjećanje, bez kajanja, jer je sve djelovalo već zaboravljeno, bezbolno...
A onda, jedan slučajan susret, pogled, i osmijeh, malo veći i duži nego što sam planirala... Slatka smušenost, potpuno neočekivana u ovim godinama...
Riječi nisu bile ni potrebne... Čudno je kako se sjećam svega, a mislila sam da nemam šta pamtiti?!
Možda sam, potpuno pogrešno, memorisala samo razočarenja, jačinu osjećaja mjerila jačinom glasa kojim su rečeni...
A ono najljepše, najiskrenije, ostalo je prešućeno, zabilježeno u tišini, naslućeno... možda je ono najvrednije ostalo, iza mene, samo, ostavljeno, lišeno moje pažnje?!
Ne znam zašto, ne sjećam se... jesam li bila neka druga ja?! Ne pamtim, ne razumijem samu sebe, pravdam se u mislima svjesna da opravdanje nije ni potrebno... Tu nema zamjerke, nema prigovora, samo pozdrav, pogled, onako topao, mek, kakav vjerovatno ne zaslužujem...
Pomislila sam da me neće prepoznati, ili da će okrenuti glavu?! Možda je trebalo ja da skrenem pogled?!
Ali ja i nisam gledala njega, gledala sam sebe, u njegovim očima...
Bila je to neka druga ja, bolja, ljepša, finija nego što se sjećam... pametnija... ja. Značajnija, vrednija...
I svejedno što ta verzija mene nije realna, znam da to i on zna, ali vidjeti se takvom, u njegovim očima, iznova... nije moglo da mi promakne... Ne ovaj put.
-
libra123
#1303 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Dođi,grli me, da nas ljubav ne bi mimoišla.Dođi i razbij ovu prokletu noć...
- fatamorgana
#1304 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Evo dolazim, samo da skinem priglavke i obučem tene!libra123 wrote:Dođi,grli me, da nas ljubav ne bi mimoišla.Dođi i razbij ovu prokletu noć...
-
libra123
#1305 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
fatamorgana wrote:Evo dolazim, samo da skinem priglavke i obučem tene!libra123 wrote:Dođi,grli me, da nas ljubav ne bi mimoišla.Dođi i razbij ovu prokletu noć...
-
mami
#1306 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
ne oblaci se djabafatamorgana wrote:Evo dolazim, samo da skinem priglavke i obučem tene!libra123 wrote:Dođi,grli me, da nas ljubav ne bi mimoišla.Dođi i razbij ovu prokletu noć...
-
libra123
#1307 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Blesomami wrote:ne oblaci se djabafatamorgana wrote:Evo dolazim, samo da skinem priglavke i obučem tene!libra123 wrote:Dođi,grli me, da nas ljubav ne bi mimoišla.Dođi i razbij ovu prokletu noć...
-
InvestmentSLO
#1308 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Upozno sam jedno predivnu djevojku s kojom sam razgovaro više puta.... Osjetio sam ja a i ona nesto vise... Nismo se vidjeli par mjeseci i kad smo se sreli ona mi pridje i reče kako se dugo nismo vidjeli... vidio sam, da je bila stvarno vesela kad smo se na kratko sreli i izmenjali par riječi. Nisam ji nikad dao kompliment a tako je ljepa, da u životu nisam vidio ljepše djevojke!!!! Oboje smo u vezi i meni nije, da prekidam... Nekako bi želeo da budemo bolji prijatelji ne mislim na ses!! Samo bi je gledo po ceo dan!
Šta da napravim? I kad smo se sad u nedelju sreli samo kad se mije nasmejala i ono to mi je bilo više od 1000 riječi.... Ludilo?!?!?!?!?! Dali je mogoču da smo samo dobri frendi? Nekako me sram, da je pozovem za kafu itd... bojim se da bi mislila, da hoču janešto više a ja bi je samo gledao... Kakva ljepota bože moj!
- fatamorgana
#1309 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Pa pozovi je na čašu vode, tim ćeš joj staviti do znanja da su ti namjere čiste ko voda!InvestmentSLO wrote:Upozno sam jedno predivnu djevojku s kojom sam razgovaro više puta.... Osjetio sam ja a i ona nesto vise... Nismo se vidjeli par mjeseci i kad smo se sreli ona mi pridje i reče kako se dugo nismo vidjeli... vidio sam, da je bila stvarno vesela kad smo se na kratko sreli i izmenjali par riječi. Nisam ji nikad dao kompliment a tako je ljepa, da u životu nisam vidio ljepše djevojke!!!! Oboje smo u vezi i meni nije, da prekidam... Nekako bi želeo da budemo bolji prijatelji ne mislim na ses!! Samo bi je gledo po ceo dan!![]()
![]()
![]()
Šta da napravim? I kad smo se sad u nedelju sreli samo kad se mije nasmejala i ono to mi je bilo više od 1000 riječi.... Ludilo?!?!?!?!?! Dali je mogoču da smo samo dobri frendi? Nekako me sram, da je pozovem za kafu itd... bojim se da bi mislila, da hoču janešto više a ja bi je samo gledao... Kakva ljepota bože moj!
- fatamorgana
#1310 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Pa nisam bio go već u trenerci u kojoj i spavam, a priglavke ne skidam jer mi je krevet do prozora!mami wrote:ne oblaci se djabafatamorgana wrote:Evo dolazim, samo da skinem priglavke i obučem tene!libra123 wrote:Dođi,grli me, da nas ljubav ne bi mimoišla.Dođi i razbij ovu prokletu noć...
-
Marx25
#1311 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Prepoznacu te..po sjaju zvijezda,treptaju oka,drhtaju dlana.Tvoj se pogled u moje oci urezao..zadrzao sam tvoj dio sa sobom i znas..gdje god sam ja,tu si ti.
-
InvestmentSLO
#1312 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
fatamorgana wrote:Pa pozovi je na čašu vode, tim ćeš joj staviti do znanja da su ti namjere čiste ko voda!InvestmentSLO wrote:Upozno sam jedno predivnu djevojku s kojom sam razgovaro više puta.... Osjetio sam ja a i ona nesto vise... Nismo se vidjeli par mjeseci i kad smo se sreli ona mi pridje i reče kako se dugo nismo vidjeli... vidio sam, da je bila stvarno vesela kad smo se na kratko sreli i izmenjali par riječi. Nisam ji nikad dao kompliment a tako je ljepa, da u životu nisam vidio ljepše djevojke!!!! Oboje smo u vezi i meni nije, da prekidam... Nekako bi želeo da budemo bolji prijatelji ne mislim na ses!! Samo bi je gledo po ceo dan!![]()
![]()
![]()
Kreativno
- fatamorgana
#1313 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ma oproban metod, gledaćeš do besvijesti!InvestmentSLO wrote:fatamorgana wrote:Pa pozovi je na čašu vode, tim ćeš joj staviti do znanja da su ti namjere čiste ko voda!InvestmentSLO wrote:Upozno sam jedno predivnu djevojku s kojom sam razgovaro više puta.... Osjetio sam ja a i ona nesto vise... Nismo se vidjeli par mjeseci i kad smo se sreli ona mi pridje i reče kako se dugo nismo vidjeli... vidio sam, da je bila stvarno vesela kad smo se na kratko sreli i izmenjali par riječi. Nisam ji nikad dao kompliment a tako je ljepa, da u životu nisam vidio ljepše djevojke!!!! Oboje smo u vezi i meni nije, da prekidam... Nekako bi želeo da budemo bolji prijatelji ne mislim na ses!! Samo bi je gledo po ceo dan!![]()
![]()
![]()
Kreativno
-
InvestmentSLO
#1314 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
evo treči dan si razbijam glavu radi nje
... I sutra ču poslat ponudu za čašu vode u boci
može i evian 
Sutra- danas u sredu imam i na poslu ponudo od drugarice dogovoren ses i masažu a meni nije ono baš nešto za taj all inlusive packet
Znači ujutru ču vidjet sa boginjom ljepote može li čaša vode... Ako bude negativan odgovor jbg onda moram ovu na poslu odradit
Sutra- danas u sredu imam i na poslu ponudo od drugarice dogovoren ses i masažu a meni nije ono baš nešto za taj all inlusive packet
Znači ujutru ču vidjet sa boginjom ljepote može li čaša vode... Ako bude negativan odgovor jbg onda moram ovu na poslu odradit
- fatamorgana
#1315 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ako odradiš onda je pozovi i na kafu, bez vode naravno!InvestmentSLO wrote:evo treči dan si razbijam glavu radi nje... I sutra ču poslat ponudu za čašu vode u boci
može i evian
Sutra- danas u sredu imam i na poslu ponudo od drugarice dogovoren ses i masažu a meni nije ono baš nešto za taj all inlusive packet![]()
- vesela_sveska
#1316 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Nedostajati. Predivna riječ, ali samo onda kada ima happy end. Toliko je jaka da pobjeđuje svako “volim te” i “želim te”, a opet, toliko slaba ako se čuva u sebi. Ne postoji teži osjećaj na svijetu od onog kada nekome ne smijete ili ne možete da kažete da vam nedostaje. Negdje u knjigama sam pročitala da kada ti neko nedostaje, vjerovatno i taj neko osjeća isto. Kao da se misli sudare, prasak prostruji dušom i desi se čudo. Navodno, taj osjećaj nikad ne vara. Teško mi je da povjerujem u to, ipak, ako je i tako, onda on meni fali jedan dah više...
- supercali
#1317 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
kako ti falim kad se nismo vidjeli?vesela_sveska wrote:Nedostajati. Predivna riječ, ali samo onda kada ima happy end. Toliko je jaka da pobjeđuje svako “volim te” i “želim te”, a opet, toliko slaba ako se čuva u sebi. Ne postoji teži osjećaj na svijetu od onog kada nekome ne smijete ili ne možete da kažete da vam nedostaje. Negdje u knjigama sam pročitala da kada ti neko nedostaje, vjerovatno i taj neko osjeća isto. Kao da se misli sudare, prasak prostruji dušom i desi se čudo. Navodno, taj osjećaj nikad ne vara. Teško mi je da povjerujem u to, ipak, ako je i tako, onda on meni fali jedan dah više...
- vesela_sveska
#1318 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
e moj respo......no comentsupercali wrote:kako ti falim kad se nismo vidjeli?vesela_sveska wrote:Nedostajati. Predivna riječ, ali samo onda kada ima happy end. Toliko je jaka da pobjeđuje svako “volim te” i “želim te”, a opet, toliko slaba ako se čuva u sebi. Ne postoji teži osjećaj na svijetu od onog kada nekome ne smijete ili ne možete da kažete da vam nedostaje. Negdje u knjigama sam pročitala da kada ti neko nedostaje, vjerovatno i taj neko osjeća isto. Kao da se misli sudare, prasak prostruji dušom i desi se čudo. Navodno, taj osjećaj nikad ne vara. Teško mi je da povjerujem u to, ipak, ako je i tako, onda on meni fali jedan dah više...
- supercali
#1319 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
e vidis i ti meni falisvesela_sveska wrote:e moj respo......no comentsupercali wrote:kako ti falim kad se nismo vidjeli?vesela_sveska wrote:Nedostajati. Predivna riječ, ali samo onda kada ima happy end. Toliko je jaka da pobjeđuje svako “volim te” i “želim te”, a opet, toliko slaba ako se čuva u sebi. Ne postoji teži osjećaj na svijetu od onog kada nekome ne smijete ili ne možete da kažete da vam nedostaje. Negdje u knjigama sam pročitala da kada ti neko nedostaje, vjerovatno i taj neko osjeća isto. Kao da se misli sudare, prasak prostruji dušom i desi se čudo. Navodno, taj osjećaj nikad ne vara. Teško mi je da povjerujem u to, ipak, ako je i tako, onda on meni fali jedan dah više...
- vesela_sveska
#1320 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
e hajd' da te fino zamolim da me obidjes,oksupercali wrote: e vidis i ti meni falis
- supercali
#1321 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
ajd vidimo se na kafivesela_sveska wrote:e hajd' da te fino zamolim da me obidjes,oksupercali wrote: e vidis i ti meni falisnisam u elementu,nisma za kafu,nisma za pp i tako to
- fatamorgana
#1322 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Neko zao ovdje briše moje najljepše postove! 
- al_akhisari
#1323 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
nice ivesela_sveska wrote:Nedostajati. Predivna riječ, ali samo onda kada ima happy end. Toliko je jaka da pobjeđuje svako “volim te” i “želim te”, a opet, toliko slaba ako se čuva u sebi. Ne postoji teži osjećaj na svijetu od onog kada nekome ne smijete ili ne možete da kažete da vam nedostaje. Negdje u knjigama sam pročitala da kada ti neko nedostaje, vjerovatno i taj neko osjeća isto. Kao da se misli sudare, prasak prostruji dušom i desi se čudo. Navodno, taj osjećaj nikad ne vara. Teško mi je da povjerujem u to, ipak, ako je i tako, onda on meni fali jedan dah više...
...otkad te nema, u našem gradu, ni kiše više ne mirišu isto; vjetar, ta lutalica stara, više ne zviždi veselo i snažno; otkad te nema, ništa više nije isto,...ulice su postale dugačke i strane, zgrade nekako sive i mračne, a drveće, tiho i tužno; i baš sinoć, dok sam kročio korakom teškim, svojim tihim, tužnim glasom, kao da me upita stari kesten...jesam li te poželio, možda; i zastanem, na klupu podno krošnje sjednem i tiho, da ne čuju niko, šapnem.. poželim li te, još samo malo više, od onog što jesam, postaću planina...i to ona što svojim vrhom probada nebo...u našem gradu, ništa više nije isto...samo tvoj osmijeh, još uvijek je raspukla zemlja, u kojoj sam zakopan...duboko, duboko
- vesela_sveska
- supercali
#1325 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
O biljeznico da te listam bilo bi ti drago
Da listovi tvoji osjete moje jagodice
Da te stavim na posebno mjesto na stolu
Da budes ukras medju ostalim biljeznicama
Da ti nikad ne savijam listove
Da ih ne cijepam jer tvoji su listovi nesto posebno
O biljeznico
Da listovi tvoji osjete moje jagodice
Da te stavim na posebno mjesto na stolu
Da budes ukras medju ostalim biljeznicama
Da ti nikad ne savijam listove
Da ih ne cijepam jer tvoji su listovi nesto posebno