Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
SmokingMan

#1301 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by SmokingMan »

Udruženje "Čast otadžbine" iz Beograda organizuje danas u Sokocu skup javnog praćenja prenosa izricanja presude Mladiću.Ne zna se da li će Mladić pri sustvovati izricanju presude. - Nezavisne novine,izdanje za 22.11-
zavrzlama

#1303 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by zavrzlama »

Jednom prilikomi jedan srbijanski politicar izjavi:

Svi svoj korov unistavaju,samo mi srbi zaljevamo.

Zeleci reci da se svi narode stide i unistavaju zlo u svom narodu a srbi svoje zlo velicaju i ponose se njime.
SmokingMan

#1304 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by SmokingMan »

Mudre riječi jednog guslara... :roll:

Image
smijesni_ste

#1305 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by smijesni_ste »

bersK wrote:Najveća rana Srbima je to što su u čitavom svijetu označeni kao genocidan narod. Ko može jednom Britancu ili ne znam ti nekim Afrikancu da objasni kako to nije istina, kad sa su čitali, slučali, vidjeli i uvjerili se u to. To je najveća kazna za državu Srbiju od koje se neće oprati doživotno. Samo pratite neke trivijalne rasprave na nekim fb stranicama tipa Slavorum ili možda BBC-evim videima o ratu, pa ćete vidjeti koliko ih drugi narodi koji nemaju veze s Balkanom jedu i guze za šuplju koju prosipaju. Pa i prosječnom švabnjaku je jasna politika "svi su nastali od srba" i na tome ih šprdaju. Od toga ima spasa nema. Nekidan sam gledao neki video na fb, mislim da je BBC objavio. Javio se jedan srbalj s klasičnom prolupanom pričom o lažiranom ratu u komentarima - mislim da mu je to bilo nešto najlošije što je uradio tada. Za 20 minuta udavljen. Nigdje ga nema. U svijetu su bespomoćni. Jedino kod nas glume nešto i misle da im priča vrijedi - a ne vrijedi, kad imaju nas, Hrvate, Šiptare i Slovence kontra sebe. Kud dalje?
Čitaj malo yahoo, breitbart, dailymail, twitter itd pa ćeš vidjeti koliko nisi u pravu kad smo već kod "srpske slike u svijetu".
Drvosjeca iz Dejcica

#1306 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

smijesni_ste wrote:
bersK wrote:Najveća rana Srbima je to što su u čitavom svijetu označeni kao genocidan narod. Ko može jednom Britancu ili ne znam ti nekim Afrikancu da objasni kako to nije istina, kad sa su čitali, slučali, vidjeli i uvjerili se u to. To je najveća kazna za državu Srbiju od koje se neće oprati doživotno. Samo pratite neke trivijalne rasprave na nekim fb stranicama tipa Slavorum ili možda BBC-evim videima o ratu, pa ćete vidjeti koliko ih drugi narodi koji nemaju veze s Balkanom jedu i guze za šuplju koju prosipaju. Pa i prosječnom švabnjaku je jasna politika "svi su nastali od srba" i na tome ih šprdaju. Od toga ima spasa nema. Nekidan sam gledao neki video na fb, mislim da je BBC objavio. Javio se jedan srbalj s klasičnom prolupanom pričom o lažiranom ratu u komentarima - mislim da mu je to bilo nešto najlošije što je uradio tada. Za 20 minuta udavljen. Nigdje ga nema. U svijetu su bespomoćni. Jedino kod nas glume nešto i misle da im priča vrijedi - a ne vrijedi, kad imaju nas, Hrvate, Šiptare i Slovence kontra sebe. Kud dalje?
Čitaj malo yahoo, breitbart, dailymail, twitter itd pa ćeš vidjeti koliko nisi u pravu kad smo već kod "srpske slike u svijetu".
Ono jeste...ljudi morali uvesti novu klasifikaciju masovnih grobnica radi Srba. Šampioni nema dalje.
DonieBrasco

#1307 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by DonieBrasco »

Vec sutra ce Vucic reci da su srbi najvece zrtve.
bersK

#1308 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by bersK »

Pa kad se priča o ratu ovdje stranci se sigurno ne vode pričom "snage vanzemaljaca sa drugog skretanja desno od mliječnog puta, vićeš granap, tu su, pobile 20k+ ljudi. BiH je u svijetu prepoznatljiva po ratu koji su počinili KO? Britanci i ostatak svijeta su više nego dobro upućeni u ovo. Uostalom, Angelina Jolie, Brad Pitt, Morgan Freeman i tako neke poznate ličnosti su sigurno proširile tu priču gore. A i stalno neki dokumentarci i filmovi o ratu. Ne postoji nijedan film koji je snimljen na osnovu Bošnjaka koji koju Srbende. Nema ih. Zato jer toga nije ni bilo (osim u Grabovici)
SmokingMan

#1309 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by SmokingMan »

Vevečernje novosti 22.11

Image
Edin H.

#1310 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Edin H. »

Image

David Scheffer - americki ambasador
SmokingMan

#1311 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by SmokingMan »

Kurir 22.11

Image

Image
Maraschino

#1312 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Maraschino »

Image
julisiz es grant

#1313 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by julisiz es grant »

Da još malo analiziramo haške presude najbližim Mladićevim saradnicima, anticipirajući njegovu presudu.
Tijelo čiji je Mladić bio komandant zvalo se Glavni štab VRS, cijeli rat smješten u Crnoj Rijeci kraj Han Pijeska.
Hag je optužio osim Mladića još pet članova Glavnog štaba. Od njih su četvorica pomoćnici komandanta za različite sektore, dakle neposredno podređeni njemu. To su:

-pomoćnik za bezbjednosno-obavještajne poslove general Zdravko Tolimir-doživotna kazna zatvora za genocid u Sreberenici (umro na izdržavanju kazne)

-pomoćnik za operativno-nastavne poslove general Radivoje Miletić-osuđen na 18 godina zatvora, kaznu izdržava u Finskoj

-pomoćnik za moral, vjerska i pravna pitanja general Milan Gvero-osuđen na 5 godina zatvora (umro 2013. prije okončanja žalbenog postupka)

-pomoćnik za logistiku i pozadinu general Đorđe Đukić (optužen i otpremljen u Hag, umro prije početka suđenja)

-šef bezbjednosnog odsjeka Glavnog štaba pukovnik Ljubiša Beara-doživotna kazna zatvora za genocid u Srebrenici (umro na izdržavanju kazne)

Od komandanata korpusa VRS (takođe neposredno podređenih Mladiću) u Hagu su bili:

-general Momir Talić, komandant 1.krajiškog korpusa, optužen za genocid u Bosanskoj krajini (umro na privremenoj slobodi za vrijeme suđenja)

-general Stanislav Galić, komandant Sarajevsko-romanijskog korpusa-doživotna kazna zatvora za teror nad građanima Sarajeva, kaznu služi u Njemačkoj.

-general Radislav Krstić, komandant Drinskog korpusa-35 godina zatvora za pomaganje u genocidu u Srebrenici, kaznu služi u Poljskoj

-general Dragomir Milošević, komandant Sarajevsko-romanijskog korpusa-29 godina zatvora za teror nad građanima Sarajeva, kaznu služi u Estoniji.
It_is_a_Leclerc

#1314 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by It_is_a_Leclerc »

bersK wrote:Pa kad se priča o ratu ovdje stranci se sigurno ne vode pričom "snage vanzemaljaca sa drugog skretanja desno od mliječnog puta, vićeš granap, tu su, pobile 20k+ ljudi. BiH je u svijetu prepoznatljiva po ratu koji su počinili KO? Britanci i ostatak svijeta su više nego dobro upućeni u ovo. Uostalom, Angelina Jolie, Brad Pitt, Morgan Freeman i tako neke poznate ličnosti su sigurno proširile tu priču gore. A i stalno neki dokumentarci i filmovi o ratu. Ne postoji nijedan film koji je snimljen na osnovu Bošnjaka koji koju Srbende. Nema ih. Zato jer toga nije ni bilo (osim u Grabovici)
Upravu ste.

Dovoljno je pogledati samo modernu kulturu da vidite da su Srbi svugdje prikazani kao - zločinci, teroristi, kriminalci. To je cijena koju su svjesno odlučili platiti onog momenta kad su okrenuli cijevi na svoje komšije i kad su krenuli u realizacije genocidnih planova i snova.

Šačica ljudi koji krstare po forumima, viđenijim svjetskim informativnim stranicama i društvenim mrežama "perući" Mladića i njegove pričom o terorizmu, islamistima i "zapadnoj propagandi", nakon letimične analize, uglavnom se ispostavi ili kao predstavnici "patriJotske dijaspore zajednice Srba Sv. Sava u Pitsburgu" ili neki antisocijalni desničari s margine života.
SmokingMan

#1315 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by SmokingMan »

I završna riječ lojavog vojvode...Informer 22.11 Da se njihove laži ne zaborave,i budu opomena mlađima.....

Image

Image
Last edited by SmokingMan on 21/11/2017 23:38, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#1316 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by julisiz es grant »

Mislim da je bespredmetno zatrpavati temu stranicama srpskih tabloida čiji su stavovi više nego očekivani, ali kako želite.
SmokingMan

#1317 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by SmokingMan »

Ovo sam samo postavio radi onoga što slijedi za nešto manje od 12 sati.
bersK

#1318 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by bersK »

SmokingMan wrote:I završna riječ lojavog vojvode...Informer 22.11 Da se njihove laži ne zaborave,i budu opomena mlađima.....

Image

Image

Posmatrajmo to ovako. Jel to onaj što ga je najveća izborna sprdnja i zajebancija u historiji demokratije sažvakala na ovogodišnjim izborima? Što je pričao da svako koga ta sprdnja prešiša da se ne bavi više politikom? Nuff said.
L u c i f e r

#1319 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by L u c i f e r »

Patolosko stanje nacije nije nista novo.
Svabe se ozdravile, valjda ce i komsije jednog dana.
Ratko je samo simptom te nacionalisticke grounice koja trese srpsku naciju od 80-ih.
Ipak, drago mi je da smo dozivjeli izricanje presude zlocincu...
zavrzlama

#1320 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by zavrzlama »

Zasto 99,9% svih politickih stranaka,crkva i intelektualna elita kod srba podrzava javno ili tajno zlocine,genocide i izvrsitelje istih?

Odgovor je samo jedan.....

Ratni plijen rs je jedino sto je velikosrpska vojno-ideoloska masinerija ostvarila tokom agresije na Hrvtsku,BIH i Kosovo..Da bi srbi u BIH izdrzali u namjeri da mrze i opstruisu BIH toliko dugo dok ne dodje do geopolitickih promjena na svjetskoj sceni,potrebno je svakog zlocinca braniti do maksimuma da bi se osigurala doza svijesti vecine srba da su njihovi ratni politicki i vojni lideri radili ispravnu stvar..Zal srbije za podjelom BIH je veci i jaci od spoznaje da je srbija i rs sinonim za najvece zlocine i zlocince danasnjice,to njih ne interesuje...njih interesuje teritorija BIH pa makar ih mrzio citav svijet..oni ne mogu i nece nazad...
Last edited by zavrzlama on 22/11/2017 00:35, edited 1 time in total.
zavrzlama

#1321 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by zavrzlama »

....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1322 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

julisiz es grant wrote:Volio bih naravno da tako bude, ali koliko je realno očekivati da će sud zločine u Prijedoru okvalifikovati genocidom, nakon što to tužilaštvo nije uspjelo dokazati u predmetima Stakić, Brđanin, pa i Karadžić? Koje je dokaze tužilaštvo moglo ponuditi da ubijedi sudsko vijeće danas u ono što nije u proteklim suđenjima (pred drugim vijećima, što naravno ima svoj značaj)?
U stvari, genocid u šest opština je jedina neizvjesnost koja se može očekivati sutra (iako sam ja pesimista), sve drugo je prilično jasno kako će izgledati: i presuda za Srebrenicu, i Sarajevo, i kazna.
ne znam jesi li shvatio iz postova koje sam citirao da sam i ja pesimista. i da bi bilo pozitivno iznenađenje presuda za genocid i u tom slučaju.

al daBogda...
Hakiz

#1323 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Hakiz »

L u c i f e r wrote:Patolosko stanje nacije nije nista novo.
Svabe se ozdravile, valjda ce i komsije jednog dana.
Neće. Ne bi ni Nijemci da nisu bili pod upravom koja ih je natjerala da prođu proces denacifikacije. U tom procesu su prošli katarzu. Ali da nije bilo prinudnog procesa denacifikacije, ne bi ozdravili.

Komšije taj proces nisu prošle. Zato, uz čast izuzecima koji nisu nikada ni bili bolesni, neće komšije ozdraviti. Ni komšije, ni susjedi.
zavrzlama

#1324 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by zavrzlama »

Dosla bi katarza davno ali je ratni plijen jaci i isplativiji od katarze....ceka se posljednja sansa za nekim novim Berlinskim Kongresom....Samo iako dodje brojno stanje ce biti jebeno...
skupljac_zeljeza

#1325 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by skupljac_zeljeza »

Prvo treba detoksikacija pameti...

Image
Post Reply