A ko da smisli tu taktiku Amar,ha,ha.Covjek vidi od prve minute da ne ide kako on hoce da Bogi moze igrati max.u Vrbanjusi,da Colic igra preko qrca,da je Adilovic vise na travi nego u igri,da je svaki napad Maribora 100% sansa(imali 3 napada dali 4 gola) i tip cuva Bekru na klupi.Bravo za Amara.Izjava poslije utakmice da su igraci bili umorni ide Amaru na obraz.Ma bjezi bolan slovenci nam poceli drzati predavanja iz fudbala.Crno nam se pise.plejka2 wrote:Necu puno pametovat al nije nemoguce po ovom veceras bez obzira sto je maribor iskusniji,bolji.zabit 3 komada i proci dalje.Zeljo nema sta izgubit al isto tako ako ga primi sve pada u vodu.Mora se smislit dobra taktika za uzvrata i ne predat se.U 90 minuta se moze svasta desit nista nije izgubljeno.
FK Željezničar - Evropske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#1301 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
- cyprus
#1302 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Nemam običaj pisat na vašem dijelu foruma, ali debeljsku svaka častBHF_Manijak wrote:Jest da se u mnogo cemu ne slazemo kada je tenis u pitanju i taj Novak, ali ovdje aferim za post!! Brutalno realan, ali nazalost po nas istinit, kapa dole majstore!debeljko20 wrote:fizički spremniji, mentalno jači, kvalitetniji, organizovaniji... jednom rječju bolji.
ono što mene stvarno fascinira uvijek i iznova je takva demonstracija drskosti od strane raznoranih "stručnjaka" tipa izvjesnog tarika hodžića koja je toliko bezobrazna da čovjeka ostavi bez teksta.
kaže nesretni tarik "darko milanič je bio defanzivni fudbaler on ne zna ništa o taktici".![]()
a taj isti milanič godinama igrao kod ivice osima i ako je išta mogao to je da nauči o taktici od fudbalskog genija. ili zlatko zahovič koji je igrao u vrhunskim klubovima, pa valjda se i on nešto pita i nešto zna.
ili nakon utakmice "sudija dosudio penal koji to nije bio".a ono školski primjer penala.
i sve tako, a nigdje samokritike, uvijek potcjenjivanje ili je neko drugi kriv i tako godinama. isto kao i u svim drugim sferama društvenog života. a sve je euforija i sve je tipa "lako ćemo" a nakon toga obavezno ide hladan tuš i porazi, porazi, porazi, debakli, katastrofe, sramote, poniženja...
moje mišljenje je da su mnogi u ovom gradu došli do poslova i para na lak način i sve drugo kroz tu prizmu posmatraju, a stvarnog utemeljenja i kvaliteta tu s glave nema. sve se to prenosi i na fudbal. klupska košarka je već umrla, rukomet isto, odbojka i ne postoji kao ni bazični sportovi...
jedini odgovor se nameće sam po sebi a to je reći tariku hodžiću i "taricima" mrš se više svi u tri p.m. odoh da živim život u nekoj normalnoj zemlji sa normalnim ljudima. za poraze nisu krivi ni amar osim ni jadranko bigičević nego upravo "tarici" koji se nalaze u svim porama društva. poslušati pjesmu virus od marčela, sve je tu rečeno.![]()
- drugodtvogdruga
#1303 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Sramota. Zao mi Zeljeznicara, Bosne i Hercegovine, BiH fudbala opcenito, navijaca, igraca, i tako dalje. Kad Slovenci mogu nakantat sampiona Bosne i Hercegovine to ti sve govori. BiH Premier Liga aka Putujuci Cirkus, ali nek' se putuje jel'. Fuj.
-
elSaik
#1304 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Samo bih volio znati koja tačno tako kvalitetna pojačanja možeš dovesti za 250.000 €? De mi pobroj, živ bio.Artest wrote:...zar sa Benjamnom Čolicem ici na ozbiljnog protivnika? Zar se jos neko nada da ce od njega biti igrac?...na stranu sto pusi i loce, i sto je takva glava da se ozenio s 21 godinom...Ono ce biti igrac??
nije kriv Bogicevic sto je prespor i lako gubi glavu...kriv je onaj sto to nije uvidio ni nakon oba pusenja protiv izraelaca...Amar je zbog svoje tvrdoglavosti ( ma ja, dobar je Bogi) i wengerowske skrtosti ( za nase prilike. recimo da sam ockeivao da potrose makar 250.00 eura na pojacanja...imaju, znam. oni nisu marke potrosili!!) najveci krivac za ovu blamazu...medjutim, opet ce biti gro onih koji ce mu klicati...
na stranu Amar...i Kvesic me razocarao...nije postojao ni u odbrani ni u napadu...za Čolica seznalo da ne zna, ali ovaj drugi....bas je zaribao....U sustini, Zolotic je jedini polozio..sjajan malac, na njemu se moze uzet najamnje milion...
nek idu trcat po Igmanu, mozda podignu tu jebenu fizicku spremu...zalosno je da nam u 2012. godini dohaka fizicka sprema...Vise niko se ne smije cudit kad na promociju prvaka 115-e lige u svijetu, dodje i 1000 navijaca...sit je svijet ublehe i laznog sjaja
nek nam je bog na pomoci da ikad isplivamo iz ovog gliba
- ultima_palabra
#1305 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ma nema para ljudi, nemojte se bezveze furati...Turci ništa ne plaćaju za Šehu i Višću, možda kad se to naplati i odradi još koji transfer, onda nešto bude. Činjenica da nismo mogli zadržati Nyemu koji je otišao u jebenu Australiju da ga više nikad ne nađu, dovoljno govori
-
žuti
#1306 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
primiti 4 komada u drugom poluvremenu 
- Altsa
#1307 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
hoce li neko napokon reci da je za ovo sve kriv a. osim 
-
lajk
#1308 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
NECU NIKAD !!!dA je uzgubio 10 : 0,Amar mi je donio toliko radosti ove godine da mu ja nikad nista necu zamjeritAltsa wrote:hoce li neko napokon reci da je za ovo sve kriv a. osim
- al_akhisari
#1309 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
...još uvijek ne mogu da vjerujem u ono što se desilo sinoć
onakav amaterizam, besmisao i glupost u II poluvremenu nisam vidio odavno
onakve golove insan ne prima ni na terminima
prije svega, igrači i stručni tim zaslužuju dobre kazne za sinoćnju predstavu, a u uzvratu napasti i pokušati napraviti iznenađenje; mislim da se može pobijediti u sarajevu, a ne bi bilo prvi put ni da se dostigne ovakva prednost-zašto ne 
- ultima_palabra
#1310 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Jok, tebe smo čekaliAltsa wrote:hoce li neko napokon reci da je za ovo sve kriv a. osim
- dino84
#1311 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Naklatio se "pitarluk" na temu pa orgija,jos bi ih doslo al' ih strah od vecerasnje tekme,pa da ne lizu poslije,samo ih zbog toga nema jos vise.
Koji lik moras biti pa suditi o nekome sto se ozenio sa 21 godinom da li zna igrati fudbal ili ne,eno Balotelli napravio mozda onoj dijete u 21 godini pa razvaljuje...
Imamo li para?Imamo para za ono sta nam treba,da plivamo u njima ne bi nam se zapad srusio pa onaj pitarski direktor sto je ovdje po avataru se slikao sa smjeskom tamo ispred nje,niti bi cekali 15 godina poslije rata da nam opstina napravi 4 jebena reflektora.
Ne brinem za ovo sinoc,mi smo tu nemocni,kada se liga popravi tada ce se i uspjeh u Evropi popraviti,ne samo kod nas nego i kod ostalih klubova...
A do tada idemo dalje sa Amarom,pa taman stepenicu po stepenicu,a "pitarluku" porucujem samo da se iskreno nadam kako Redzepagic ovih dana zavrsava neki posao sa Dzekom,red je da se glavni konkurent pojaca sa ponekim milionom pred pocetak sezone,mislim ponestalo nam para za zavrsavanje trofeja na janjetini kod Gojka i ostalim destinacijama po drzavi,vise ne kupujemo po jedan trofej sada smo presli na dva.
Koji lik moras biti pa suditi o nekome sto se ozenio sa 21 godinom da li zna igrati fudbal ili ne,eno Balotelli napravio mozda onoj dijete u 21 godini pa razvaljuje...
Imamo li para?Imamo para za ono sta nam treba,da plivamo u njima ne bi nam se zapad srusio pa onaj pitarski direktor sto je ovdje po avataru se slikao sa smjeskom tamo ispred nje,niti bi cekali 15 godina poslije rata da nam opstina napravi 4 jebena reflektora.
Ne brinem za ovo sinoc,mi smo tu nemocni,kada se liga popravi tada ce se i uspjeh u Evropi popraviti,ne samo kod nas nego i kod ostalih klubova...
A do tada idemo dalje sa Amarom,pa taman stepenicu po stepenicu,a "pitarluku" porucujem samo da se iskreno nadam kako Redzepagic ovih dana zavrsava neki posao sa Dzekom,red je da se glavni konkurent pojaca sa ponekim milionom pred pocetak sezone,mislim ponestalo nam para za zavrsavanje trofeja na janjetini kod Gojka i ostalim destinacijama po drzavi,vise ne kupujemo po jedan trofej sada smo presli na dva.
- Altsa
#1312 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
lajk wrote:NECU NIKAD !!!dA je uzgubio 10 : 0,Amar mi je donio toliko radosti ove godine da mu ja nikad nista necu zamjeritAltsa wrote:hoce li neko napokon reci da je za ovo sve kriv a. osim
- LunaLati
#1313 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Drago mi je što smo igrali u onim dresovima i nadam se da ćemo i ubuduće.
Dobro je činiti dobro a mi smo eto izmamili osmijeh na lica nekih sa foruma.
Još jedan dokaz kako sreću čine male stvari.
Dobro je činiti dobro a mi smo eto izmamili osmijeh na lica nekih sa foruma.
Još jedan dokaz kako sreću čine male stvari.
- dino84
#1314 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Koga briga sta ti mislis o tom covjeku,bitno je sta mi mislimo,a on nam je zakletva od onog popodneva kada se istocna tribina stadiona Kosevo pocela prazniti u 60 minuti u teletabis derbiju.Altsa wrote:lajk wrote:NECU NIKAD !!!dA je uzgubio 10 : 0,Amar mi je donio toliko radosti ove godine da mu ja nikad nista necu zamjeritAltsa wrote:hoce li neko napokon reci da je za ovo sve kriv a. osim![]()
![]()
smjesan si do boli...kako ti je bilo sinoc kada su se tvoji omiljeni igraci vukli po terenu ko strvine...kada tokom citave utakmice nisu prisli sesnestercu...kada su igrali u majicama koje su kupili na nekom buvljaku...kada je postavljena taktika koju ne bi ni braco gumena glava postavio...zeljo katastrofa...od igraca do trenera...ni glave ni repa...zalosno ali to je stvarnost BiH fudbala i nasih timova...na zalost ovako ako ne i gore ce danas proci i sarajevo...a vi se i dalje kuniteb u a. osima koji je car u BH fudbalu iz prostog razloga sto su sve ostale ekipe karine...sve se ukaze kada se ode u evropu kada se shvati da je on najobicniji ispodprosjecni trener koji samo ima ime zahvaljujuci ocu i nista vise...
4 titule,4 kupa,Newcastle,Sheriff,duple krune,proslave,trofeji,vjecne vatre,autobusi po gradu,planiranje izleta po Evropi i vadjenje pasosa kada je on tu...
Napravite i vi Amara,imate raspon od Agima Nikolica do Senera Bajramovica,izmijenjali ste ih bruku poslije rata pa ubodite vise.
Prestani smarati na temi i ne brini za revans,mi cemo u revansu i uzeti ovaj Maribor na Kosevu taman i 1-0 upravo jer imamo Amara,eto zapamti ovaj moj post pa se vrati za 5 dana.
- Altsa
#1315 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
mozes se ti sa 1-0 slikat nasred titove...pitam se samo kada cete nogirati lojavog i shvatiti da bolje od ovoga sa njim ne mozete da je ovo maksimum maksimuma...mozda cekata neki liteks pa da ga otjerate...a kako mozete vidjeli ste sinoc...i ja isto mislim i za sarajevo kao ekipu...go k.... kao i zeljoAltsa wrote:Koga briga sta ti mislis o tom covjeku,bitno je sta mi mislimo,a on nam je zakletva od onog popodneva kada se istocna tribina stadiona Kosevo pocela prazniti u 60 minuti u teletabis derbiju.lajk wrote:Altsa wrote:hoce li neko napokon reci da je za ovo sve kriv a. osim
![]()
![]()
smjesan si do boli...kako ti je bilo sinoc kada su se tvoji omiljeni igraci vukli po terenu ko strvine...kada tokom citave utakmice nisu prisli sesnestercu...kada su igrali u majicama koje su kupili na nekom buvljaku...kada je postavljena taktika koju ne bi ni braco gumena glava postavio...zeljo katastrofa...od igraca do trenera...ni glave ni repa...zalosno ali to je stvarnost BiH fudbala i nasih timova...na zalost ovako ako ne i gore ce danas proci i sarajevo...a vi se i dalje kuniteb u a. osima koji je car u BH fudbalu iz prostog razloga sto su sve ostale ekipe karine...sve se ukaze kada se ode u evropu kada se shvati da je on najobicniji ispodprosjecni trener koji samo ima ime zahvaljujuci ocu i nista vise...
4 titule,4 kupa,Newcastle,Sheriff,duple krune,proslave,trofeji,vjecne vatre,autobusi po gradu,planiranje izleta po Evropi i vadjenje pasosa kada je on tu...
Napravite i vi Amara,imate raspon od Agima Nikolica do Senera Bajramovica,izmijenjali ste ih bruku poslije rata pa ubodite vise.
Prestani smarati na temi i ne brini za revans,mi cemo u revansu i uzeti ovaj Maribor na Kosevu taman i 1-0 upravo jer imamo Amara,eto zapamti ovaj moj post pa se vrati za 5 dana.
Last edited by Altsa on 19/07/2012 09:11, edited 1 time in total.
- Referent za ONO i DSZ
#1316 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Meni su stvari sinoc bile sasvim jasne.
Osim je dobro postavio igru i dok su igraci TRCALI kako im je receno sve je bilo OK.
Kad su poceli HODATI kako im je rekao, bio je pocetak kraja...nazalost
Osim je dobro postavio igru i dok su igraci TRCALI kako im je receno sve je bilo OK.
Kad su poceli HODATI kako im je rekao, bio je pocetak kraja...nazalost
- ultima_palabra
#1317 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Jebem ti padobrance koji pogledaju utakmicu od baraža do baraža i smatraju se pozvanim da kao oni nešto napišu, pozivaju ljude da razmisle itd...
Sikter 
- dino84
#1318 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Necemo ga nikada nogirati jer kada smo ga nogirali jednom smracilo nam se pred ocima,a pobjedu u derbiju cekali kao svjetsko cudo i strahovali za opstanak do predzadnjeg kola.Necemo ga nogirati nikada zbog onih stvari gore koje sam ti vec nabrojao a koje nam je on donio svojim radom u ogromnoj mjeri.Altsa wrote: mozes se ti sa 1-0 slikat nasred titove...pitam se samo kada cete nogirati lojavog i shvatiti da bolje od ovoga sa njim ne mozete da je ovo maksimum maksimuma...a kako mozete vidjeli ste sinoc...i ja isto mislim i za sarajevo kao ekipu...go k.... kao i zeljo
Haj da ne granamo temu,cujemo se poslije revansa .
- JThomas
#1319 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
šteta spektakla u mariboru.
ljudi su kvalitetniji i to dobro, to niko ozbiljan nije ni sporio. ali rezultat je previsok i ponovo posljedica slabog mentalnog sklopa. čim uleti jedan, još tri ga slijede k'o na tekućoj traci.
ljudi su kvalitetniji i to dobro, to niko ozbiljan nije ni sporio. ali rezultat je previsok i ponovo posljedica slabog mentalnog sklopa. čim uleti jedan, još tri ga slijede k'o na tekućoj traci.
-
KIMBO
#1320 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
nemoj tako, kada pobjedi on je majstor i svaka mu čast, ali kad izgubi e to je, pa vidi.......dino84 wrote:Necemo ga nikada nogirati jer kada smo ga nogirali jednom smracilo nam se pred ocima,a pobjedu u derbiju cekali kao svjetsko cudo i strahovali za opstanak do predzadnjeg kola.Necemo ga nogirati nikada zbog onih stvari gore koje sam ti vec nabrojao a koje nam je on donio svojim radom u ogromnoj mjeri.Altsa wrote: mozes se ti sa 1-0 slikat nasred titove...pitam se samo kada cete nogirati lojavog i shvatiti da bolje od ovoga sa njim ne mozete da je ovo maksimum maksimuma...a kako mozete vidjeli ste sinoc...i ja isto mislim i za sarajevo kao ekipu...go k.... kao i zeljo
Haj da ne granamo temu,cujemo se poslije revansa .
nije vidi nego ga i ti malo vidi.... pa je.bemu majku onaj bogičević kao da nevidi na oba oka, pa dokle trpiti budalu.... zoletić mali željan para trči djete, ali šta vrijedi kad jamak ne zna gdje je, ko da ga je vutra strefila......zeba, pa ti si kralj, ali barem potrči, nemoraš uvjek čekati....osime ba, pa što stanić mjesto bekrića, kažeš umorni, a dvije izmjene napraviš, drugo poluvrijeme 49minuta-4 gola-gol 12minuta i 25 sekundi. vala sramota.....ali hajd nema veze dominiraj amare travnikom, leotarom, slavijom, rudarom, čelikom,.... ali nam je liga u kur.cu. jebo ti ligu gdje dođu ljudi sa viškom kila i daju 5-6 golova i asistencija. sramota za sve nas...
-
Great Cornholio
#1321 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ja mislim da je "opuštanje" u zadnjem kolu PL bilo presudno za jučerašnji Željin vrlodobar nastup u kvalifikacijama za LP

-
_071_
#1322 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Najgora stvar od svega da je Željezničar, realno najspremnija ekipa naše lige, a kao takva u 55. minuti nema snage za nastavak utakmice... Da ne mudrujem dalje, nisam trener, no budala je svako ko je pomislio da se bez pojačanja može očekivati prolaz čak i drugog pretkola Lige prvaka.
-
Great Cornholio
#1323 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Leotar je u zadnjem kolu PL pokazao da je spremniji od Želje_071_ wrote:Najgora stvar od svega da je Željezničar, realno najspremnija ekipa naše lige, a kao takva u 55. minuti nema snage za nastavak utakmice... Da ne mudrujem dalje, nisam trener, no budala je svako ko je pomislio da se bez pojačanja može očekivati prolaz čak i drugog pretkola Lige prvaka.
Neću vam više prisjedati na muku, al' i vi ste se naslađivali kad je Sloboda ispala, pa vam moram makar hljebom uzvratit
- hypko_nurko
#1324 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
da Bog da se nikad ne vratiliGreat Cornholio wrote:Leotar je u zadnjem kolu PL pokazao da je spremniji od Želje_071_ wrote:Najgora stvar od svega da je Željezničar, realno najspremnija ekipa naše lige, a kao takva u 55. minuti nema snage za nastavak utakmice... Da ne mudrujem dalje, nisam trener, no budala je svako ko je pomislio da se bez pojačanja može očekivati prolaz čak i drugog pretkola Lige prvaka.![]()
![]()
Neću vam više prisjedati na muku, al' i vi ste se naslađivali kad je Sloboda ispala, pa vam moram makar hljebom uzvratit![]()
-
Great Cornholio
#1325 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Gore glavu manijaci, pa bilo je i gorih dana, kad se samo sjetim Litexa