Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ratata

#1301 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ratata »

forza Mourinho forza Campione :thumbup:
LSD

#1302 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

Citam, Barca ce biti u velikim problemima u ovim polufinalima što se tice odbrane.
Zbog povreda nema Maxwella, Milita, Adriana...od ranije nema Abidala zbog tumora, Puyol je rovit ali bi mogao nastupiti.
Tako da bi zadnja linija bila neka improvizacija sa njim na lijevom boku:

Image
respo

#1303 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by respo »

todd_smith wrote: sto se tice onog klipa iznad...moze Barca po 5-6 komada zabijati Shaktaru/Panathonaikosu skolskim akcijama...jer manji timovi kao ti, su dosli da igraju Barcinu igru sa Barcom...timovi kao Liverpool(iz 2007/08), Chelsea(koji je Barci 5 zabio u 2 utakmice sa Mourinhom), Manchester imaju svoj stil igre dosli su protiv Barce i svojim stilom dobili utakmice, isto kao sto sada RM radi
eto koliko pratis fudbal recimo
u zadnje dvije godine jedini tim koji se nosio sa barcom u igri je kopenhagen kad su igrali u danskoj
Obuca9

#1304 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

Entropio wrote:
Qler wrote:Ne znam, gledao sam tekmu, i opet kazem, meni se ne svidja RM stil igre. Barca mi je je ljepsa. Da se razumijemo, ne navijam i ne favoriziram ni jedne ni druge, ali Barca mi ljepse igra. A i ovi su svi nafurani u RM-u.. :D
Pa ne svidja se nikome, osim navijačima Madrida. Niko ne voli kako Mourinho igra, osim navijača kluba kojeg trenira.

Ali nebitno.
Evo ja prvi nisam navijač Madrida, Barca mi je čak draža, ali uživam gledati Mourinhove timove.

Jednostavno koliko god ona Barcina igra bila savršenstvo, toliko je igra Mourinhovog tima također jedan vid savršenstva. Jednostavno, samo on može zaustaviti onakvu Barcelonu i niko više.
Bosanski_kralj

#1305 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bosanski_kralj »

hz__semir wrote:
Entropio wrote:
Qler wrote:Ne znam, gledao sam tekmu, i opet kazem, meni se ne svidja RM stil igre. Barca mi je je ljepsa. Da se razumijemo, ne navijam i ne favoriziram ni jedne ni druge, ali Barca mi ljepse igra. A i ovi su svi nafurani u RM-u.. :D
Pa ne svidja se nikome, osim navijačima Madrida. Niko ne voli kako Mourinho igra, osim navijača kluba kojeg trenira.

Ali nebitno.
Evo ja prvi nisam navijač Madrida, Barca mi je čak draža, ali uživam gledati Mourinhove timove.

Jednostavno koliko god ona Barcina igra bila savršenstvo, toliko je igra Mourinhovog tima također jedan vid savršenstva. Jednostavno, samo on može zaustaviti onakvu Barcelonu i niko više.
:thumbup:
LSD

#1306 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

hz__semir wrote:
Entropio wrote:

Ali nebitno.

Istina, specijalizovao se za Barcu izgleda (doduše tamo je i ucio zanat od Robsona i Van Gala)...stao im je na rep -cinjenica, ocito je da mu je Barsa najveca inspiracija i da sa njima ima dosta dugova i nenaplacenih racuna :-) ali i njemu ce neko stati u kraj.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1307 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Iniesta has a muscle strain and is seriously doubtful for the game against Madrid. He's expected to start on the bench. [Sport]

E jebiga...
Pitarrr82

#1308 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

Entropio wrote:Iniesta has a muscle strain and is seriously doubtful for the game against Madrid. He's expected to start on the bench. [Sport]

E jebiga...

Bas je nizbrdo krenulo sve...
ultima_palabra

#1309 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Ozil wrote:
Entropio wrote:Iniesta has a muscle strain and is seriously doubtful for the game against Madrid. He's expected to start on the bench. [Sport]

E jebiga...
Ne vjerujem, takticka podvala.
I meni se tako čini...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1310 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

A source of Barcelona's coaching's staff says Iniesta is doing fine.

Hmmm. Možda je Sport to izmislio... iako su skoro uvijek u pravu kad ovako objavljuju informacije. U svakom slučaju se nadam da je sve ok.
skenderija04

#1311 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skenderija04 »

To za Iniestu jos nije sigurno. Kazu da ce danas napraviti probu da vide da li je u stanju da igra. Kako je ovo utakmica od 180 minuta mozda je bolje da bude spreman za revans. Thiago Alcantara moze odigrati pristojno na njegovoj poziciji. Najvece iznenadjenje za prvi mec u Madridu je Sergi Roberto. Junior koji nije niti jednom pozvan za prvi tim. On je jedina prirodna zamjena za Maxwela i Adriana. Znaci da Puyol nije 100% spreman. A nije isto igrati centralnog i bocnog iako je prvih par sezona kod Van Gaala igrao na toj poziciji. 33 godine su to, plus izlazi iz povrede.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1312 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:To za Iniestu jos nije sigurno. Kazu da ce danas napraviti probu da vide da li je u stanju da igra. Kako je ovo utakmica od 180 minuta mozda je bolje da bude spreman za revans. Thiago Alcantara moze odigrati pristojno na njegovoj poziciji. Najvece iznenadjenje za prvi mec u Madridu je Sergi Roberto. Junior koji nije niti jednom pozvan za prvi tim. On je jedina prirodna zamjena za Maxwela i Adriana. Znaci da Puyol nije 100% spreman. A nije isto igrati centralnog i bocnog iako je prvih par sezona kod Van Gaala igrao na toj poziciji. 33 godine su to, plus izlazi iz povrede.
Na posudbu Kaka umjesto Inieste... :D
skenderija04

#1313 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:
skenderija04 wrote:To za Iniestu jos nije sigurno. Kazu da ce danas napraviti probu da vide da li je u stanju da igra. Kako je ovo utakmica od 180 minuta mozda je bolje da bude spreman za revans. Thiago Alcantara moze odigrati pristojno na njegovoj poziciji. Najvece iznenadjenje za prvi mec u Madridu je Sergi Roberto. Junior koji nije niti jednom pozvan za prvi tim. On je jedina prirodna zamjena za Maxwela i Adriana. Znaci da Puyol nije 100% spreman. A nije isto igrati centralnog i bocnog iako je prvih par sezona kod Van Gaala igrao na toj poziciji. 33 godine su to, plus izlazi iz povrede.
Na posudbu Kaka umjesto Inieste... :D
Pa iskreno da ti kazem ne bi bolo lose!!!!!!!!!!!
Tomahawk11
Globalni moderator

#1314 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

Ma to samo za ovo polufinale, da ne bude poslije izvlakusa nije igrao ovaj, nije igrao onaj, a Real ima ovako jaku klupu, pa eto... :D
elvis_sa

#1315 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by elvis_sa »

Mislim da je trenutno Real u prednosti u sutrasnjem duelu.Jer su Mourinhu svi igraci na raspolaganju plus Kaka se polako vraca u formu dao 2 gola Valenciji,takodje Higuain postigao hat-trick.Ali mislim da ce Mourinho igrati kao sto je igrao u kupu kralja jer nema potrebe mjenjati taktiku s kojom je razbio Barsu,a Barcelona ima dosta problema u odbrani stvarno ne znam ko ce igrat u zadnjoj liniji.Sve u svemu mislim da Real prolazi u finale iako navijam za Barsu.
Pitarrr82

#1316 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

Mislim da ce i Puyol i Milito biti spremni... Informacija iz druge ruke :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#1317 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

Diskusiju o eventualnim pojacanjima i odlascima vezano za Real mozete nastaviti ovde http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=4375 gdje su prebaceni svi postovi sa ove teme.

Dodjem da procitam malo nesto o derbiju i moram citati o Realu a nisam ih zeljan, iskreno .. 8-)
ultima_palabra

#1318 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Majorizacija i ugrozba :sax:
Charuga
Globalni moderator

#1319 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:Majorizacija i ugrozba :sax:
Poceli ste se siriti na dvije teme, morao sam opaliti sankcije .. :mrgreen:
ultima_palabra

#1320 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

A di nam je to burek?
Obuca9

#1321 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:A di nam je to burek?
Eno ga ispod sača :D
Obuca9

#1322 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

Evo za sve poklonike el-klasika

:lol: :lol: :lol:

Izvrno sam se sa stolice maloprije kad sam čuo hahaha
Johnny_x

#1323 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Johnny_x »

ultima_palabra wrote:A di nam je to burek?
u svemiru
BSn

#1324 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by BSn »

ove spanske klubove mozes i pogledat, kad napravis pauzu od 2-3 godine od njihovih "majstorija" i "galaktickog nogometa".
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1325 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bordo gandalf »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110426085

Ronaldo prognozira
"Real će pobijediti Barcelonu na Santiago Bernabeuu"

Nekadašnji najbolji nogometaš svijeta, Brazilac Ronaldo, smatra da će u prvom dvoboju njegovih bivših klubova u polufinalu Lige prvaka Real Madrid pobijediti Barcelonu.

Ronaldo
"Kraljevski klub" u srijedu na Santiago Bernabeuu dočekuje Katalonce, a nedavno penzionisani napadač smatra kako će ekipa Josea Mourinha pred svojim navijačima doći do prednosti. No, ipak nije siguran ko će sljedeći mjesec igrati u finalu na Wembleyju.

"Imam osjećaj da će Real pobijediti u prvoj utakmici. Međutim, Barcelona je najbolja ekipa koja se pojavila u posljednjih 15 godina. Ima sjajne igrače koji znaju kako zadržati loptu i koje je užitak gledati. Stvari bi trebale biti odlučene u drugoj utakmici, ali kad je u pitanju 'El Clasico', nikad se ne zna", istaknuo je Ronaldo koji je za Barcelonu igrao u sezoni 1996/97, a za Real od 2002. do 2007
Locked