Znaci moze UEFA podebljati kaznu, a nadam se da nece. Hvalaultima_palabra wrote:Šta ću, ne mogu pobjeći od sebeburek_in_space wrote:Zashto me ne chudi ovo od tebe?!ultima_palabra wrote:Senad Avdić je najobičniji lajavac![]()
Kad piše o fudbalu... inače je plaćenik, ko i većina naših novinara.![]()
Evo jedna pozitivna o Senchiju... navija za Želju![]()
@fosil, dva su žuta pa bi trebala biti jedna tekma... jedino ako je Stark nešto dodatno pritefterio u svoj izvještaj.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- fosil
#1301 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- jeza u ledja
#1302 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Isto tako Subasic, 23 godine, igra u Cvajti, ali evo lafo pise se da bi mogao u Serie A ili dobar klub u Jupiler ligi. Sasvim solidne kvalifikacije za nove bekove.
Plus izgleda ima potencijala za bekove u mladoj repki.
Plus izgleda ima potencijala za bekove u mladoj repki.
- just principe
#1303 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ultima_palabra wrote:Šta ću, ne mogu pobjeći od sebeburek_in_space wrote:Zashto me ne chudi ovo od tebe?!ultima_palabra wrote:Senad Avdić je najobičniji lajavac![]()
Kad piše o fudbalu... inače je plaćenik, ko i većina naših novinara.![]()
Evo jedna pozitivna o Senchiju... navija za Želju![]()
@fosil, dva su žuta pa bi trebala biti jedna tekma... jedino ako je Stark nešto dodatno pritefterio u svoj izvještaj.
lik cisto ono veze s vezom nema prica napamet...
Za detaljnu analizu trebao je 3 puta najmanje snimak pogledati, a kako ce gospoda kad se prihvatio samo blacenja
Pa, neka Lulić, koji se nije potrudio da Ronalda ostavi u offsideu, nego je kunjao na rubu šesnaesterca, isti vokabular koji je istresao na pomoćnog sudiju u Lisabonu (ni krivog ni dužnog, pri tom) pokuša upotrijebiti u Rimu: bit će mu palijativno izrečena privremena mjera zabrane ulaska na stadion, uslovno na godinu dana.
kaze Lulic kunjao na rubu sesnesterca
Drugo, Lulic za to vrijeme je negdje skroz lijevo, dakle ni blizu dogadjaja, a onaj koji je moze se reci zaspao na "16-metara" je Papac a ne Lulic..
Trece, otkud taj sveznajuci novinar zna zbog cega je Lulic iskljucen, ni sam Lulic i sudac ne znaju ali eto to ipak zna nas uvazeni novinar..Trebao je jos i napisati kakve je "psovke" istresao na pomocnika
cetvrto i zabranu ulaska na stadion u Italiji da ne komentarisem
Last edited by just principe on 19/11/2011 18:48, edited 1 time in total.
- ganjeta
#1304 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Josip Kvesić i Benjamin Čolić. Ako nastave da rade kod Šefa i da slušaju i upijaju, prije svega Kvesić vrlo lako bi mogao da A repke, momak je strašan potencijal.jeza u ledja wrote: Plus izgleda ima potencijala za bekove u mladoj repki.
-
Baudelaire
#1305 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Senad je moralno dno ovog društva. Nešto slično kao i Muhamed Filipović. Oni su me posebno razočarali i zato što su jako sposobni i inteligentni. Samo što to ne koriste u prave svrhe. Dodao bih i Mimu Šahinpašića u ovu grupu, ali on ionako nije plaho pametan i sposoban, niti me nešto puno boli njegovo debilsko piskaranje.
Sad vezano za temu: Idemo na Svjetsko
Sad vezano za temu: Idemo na Svjetsko
- ultima_palabra
#1306 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma može se još takvih "zapažanja" naći u tekstu... vidim da lupa ko maksim po diviziji, pa se nisam potrudio da seciram tekst.
Uopšte se ne slažem sa glavnim stavom članka da su naši reprezentativci razmaženi... raspad sistema pod Ćirom se desio zbog Ćire a ne zbog njih. Ovaj put nije ni bilo neke nediscipline... Lulić popustio zbog lošeg suđenja, Džeko bio ljut na njega poslije utakmice, sve su to stvari koje se dešavaju i većim timovima. Ako ništa pokazali su da im nije svejedno.
Uopšte se ne slažem sa glavnim stavom članka da su naši reprezentativci razmaženi... raspad sistema pod Ćirom se desio zbog Ćire a ne zbog njih. Ovaj put nije ni bilo neke nediscipline... Lulić popustio zbog lošeg suđenja, Džeko bio ljut na njega poslije utakmice, sve su to stvari koje se dešavaju i većim timovima. Ako ništa pokazali su da im nije svejedno.
-
oridjidji
#1307 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kada primis 17 golova u 6 zadnjih utakmica u kojim branis, nemozes za sve kriviti odbranu jer ta ista odbrana je stajala i ispred Manchestera pa je dozvolila da primis samo 1 go, pa i ispred Chelsea i Liverpoola pa primis samo go u ta dva meca. I onda odes u Sunderland primis 4 gola, pa ti Svensi da 2, Arsenal 3 i tako do Portugala nanizes bruku golova neodbranjenih. I nije tacno da su mu za sve te golove krivi odbrambeni igraci. Protiv Boltona je kiksao kod dva gola. U toj utakmici je primio 5 golova. I sa 11 primljenih golova u zadnje 3 utakmice, on je stao na crtu kod Sušića. I primio je 6 u dvomecu sa Portugalcima. Vjeran je statistici. Kada ne prima ide ga par meceva. Kada prima onda ne moze a da ne primi makar 2. Bega će biti vrhunski golman, ali pred njim je još mnogo rada.Korisničkoime wrote:E drug moraš već jednom svariti da Hasagića više neće biti kao prije, nažalost ali šta ćeš nije čovjek od kamena. Drugo Kopke je u njegovo vrijeme bio ponajbolji golman na svijetu Kahn ga nije mogao maketi sa mjesta golmana reprezentacije a skoro je svaku sezonu imao ponajviše promljenih golova pogotovo u Ninbergu ali i u Marseillu i u Frankfurtu je dobijao dosta pa opet bio ispred Kahna. Imao čovjek loše odbrane ispred sebe ali bio golman boli glava. Jedno je gledati u statistike drugo je gledati tekme, Begovića je 101 puta do sada zajebala njegova odbrana. Vidi sad ovo ti kažeš loše se postavlja u situacijama 1 na 1 i loš je kod slobodnjaka drugi pak kažu dobar je 1 na 1 i kod slobodnjaka ne valja na visokim loptama, treći opet kažu ma valja on u svemu tome ali ne valja kad treba istrčati, četvrtim opet nevalja njegovo ispucavanje. Mada u jednom imaš pravo mlad je i bio bi lud ako ne bi nastojao da se još više poboljša da još napreduje tako da bi ako bude sve išlo svojim tokom za koju godinu mogao biti u pravo velikom klubu.Posto se ti pravis ober strucnjak. I hvalis Begu radi par dobrih predstava s pocetka prvenstva. Eto ti rezultata Stoke-a u zadnje 4 utakmice. Nije primio go u pobjedi Stoke-a protiv Fulhama. Primio je 3 od Arsenala, 3 od Newcastla, 5 od Boltona. Nije gola primio u Zenici. Zato je primio 6 u Portugalu. Ako izracunas vidjeces da je u zadnjih par utakmica primao skoro po tri gola po utakmici.
Care moj jedna dobra odbrana ili parada ne cini dobro branjenje, da je tako i Karic sa Zeljinog gola bi bio jos na crti Zelje, nebi ga vremesni Guso mjenjo na crti. Zato tisu!
Desi se i najboljim golmanima da prime 5 golova u jednoj utakmici, ali ne i da prime skoro 20 golova u 6 utakmica u nizu.
Nemoram imati Moju TV ili Total TV da gledam Asmira ako zelim.
Momak je boli glava talenat, ali jos on mora da radi na svome branjenju
Hasagic ima hronicnu povredu ledja vec 8 godina. Branio je mnogo susreta na vratima reprezentacije s tom povredom i branio je dobro. Ipak Hasagic je najbolji nas golman vec godinama. I to dokazuje cinjenica da je na vratima reprezentacije branio preko 40 utakmica. Nije imao karijeru kakvu je zasluzio da ima i nije bio vidjeno njegovo branjenje kao Asmirovo, jer ga je karijera iz Sarajeva odvela u Tursku u Gaziantep. Prosle godine je branio u finalu kupa Turske i to mu je vrhunac u klupskoj karijeri pored titule koju je osvojio sa Zeljeznicarom davne 2003 godine. Imao je cast da brani protiv Newcastla i protiv Malage.
Ali za reprezentaciju je branio vise nego dobro i onoliko koliko je mogao zbog povrede koja mu je unazadila dosta karijeru. Smjesno je od jednog Begovica praviti golmana kakav je Nojer, a on je i mlad i odlican golman. Momak jeste talenat, ali raditi mora puno vise, jer jbg i drugi golmani su imali i gore odbrane od Stokove, pa nisu imali tako losu statistiku, pa i Kepke. Nekada dobre odbrane nemogu zamjeniti iskustvo starijeg golmana. A Keno hem sto je stariji i nije tako los golman kakvim se zeli pokazati.
Begu ne krivim za poraz protiv Portugala. U toj utakmici nam je trebalo vise pameti nego srca. Izgorili smo po ko zna koji put jer upravo nismo igrali pametno.Njegov jedini kiks je ono lose postavljanje kod prvog gola i slobodnjaka. Mozda je i kod petog mogao blize stati lijevoj stativi. Nismo igru prilagodili sebi, a niti smo se mogli podici na nivo Portugala da bi igrali ravnopravno jer nismo fizicki spremni kao Portugalci. Nama je tu utakmicu trebao dugi posijed lopte, pa makar i ne presli nakon sat na polovicu Portugala. Ali jok mi smo srljali u igri prema naprijed iako je bio strasan presing na nas vezni red i odbranu, gubili loptu radi toga sto lopte prenosimo sporo i zato sto se nasi igraci uzasno lose krecu i otkrivaju na terenu. Jedini koji su prilazili po loptu sto blize odbrani bili su Meduljanin i Rahimic. Pjanic, Lulic, pa i Miske nisu imali tako dobru saradnju sa odbranom pri prenosenju lopte. Na kraju je to rezultiralo sa masu izgubljenih lopti na sredini terena.
Mi smo odigrali srcem, a ne pametno i to nas je u konacnici unistilo, jer mi nismo uspijeli prilagoditi igru sebi na nacin na koji nama odgovara da igramo. U Francuskoj jesmo, ali u Portugalu nismo i to je rezultiralo potopom. I nakon prvog gola mi smo nastojali da prenesemo loptu na portugalsku polovicu silom iako se vidjelo iz topa da to nemozemo zbog presinga, umjesto da je sto duze drzimo u svojim nogama jer onakve utakmice se odlucuju dobrim posijedom i taktikom pa makar i na nasoj polovici pravili taj posjed, mi smo srljali i srljali. Sve nase takite su nakon 20 minuta igre pale u vodu. Oni su grizli za pobjedu, mi nismo i zato smo ostali kući.
-
oridjidji
#1308 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
fali Piric na tome spisku on nas je vodio protiv Azerbejdzanaarmin.i.am wrote:oridjidji wrote:Vodio nas Muzurovic, Smajlovic, Sliskovic, Musovic, Hadzibegic, Piric epizodno u jednoj utakmici, Kodro, Ciro i Sušić.armin.i.am wrote:od 5 selektora 3 mu najbolja
Jel to 5 selektora?
Mozda mi je jos neko ime promaklo...
6![]()
-
oridjidji
#1309 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sa ovom konstatacijom se slažem. Mislim da je rano još gurati ga na klupu reprezentacije. Meni se sviđa što je realan stručnjak, predobar za naše lige i što svakog igrača zna pomnožiti sa nulom. Željo dobije 4-1. On kaže ovo je bila loša igra, iako rezultat pokazuje drugačije. Zašto? Zato što je vidio na utakmici go iz jednog ili dva slobodnjaka/kornera, tek jedan go iz kombinatorike i jedan iz penala.steven8 wrote:Amar Osim bi mogao biti dobar selektor
- and
#1310 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ne provaljujte se više s begovićem.čuj još kariće,guše i želje nekakve spominje.bože sačuvaj.zbog takvih bi nam avdukić ili šehić trebali braniti.oridjidji
http://www.statto.com/football/teams/st ... 12/results
Posto se ti pravis ober strucnjak. I hvalis Begu radi par dobrih predstava s pocetka prvenstva. Eto ti rezultata Stoke-a u zadnje 4 utakmice. Nije primio go u pobjedi Stoke-a protiv Fulhama. Primio je 3 od Arsenala, 3 od Newcastla, 5 od Boltona. Nije gola primio u Zenici. Zato je primio 6 u Portugalu. Ako izracunas vidjeces da je u zadnjih par utakmica primao skoro po tri gola po utakmici.
Care moj jedna dobra odbrana ili parada ne cini dobro branjenje, da je tako i Karic sa Zeljinog gola bi bio jos na crti Zelje, nebi ga vremesni Guso mjenjo na crti. Zato tisu!
Desi se i najboljim golmanima da prime 5 golova u jednoj utakmici, ali ne i da prime skoro 20 golova u 6 utakmica u nizu.
hasagić je odličan golman,vrhunski.uvijek je dobro branio za reprezentaciju i njegov jedini problem je što je na žalost bolestan..begović je sigurno golman u njegovom rangu.momak je spreman,zdrav i trebao je većinu kvalifikacija braniti da se upozna sa ekipom,da stekne sigurnost.nama je branio hasagić,pa nije izdržao albaniju,pa francusku,baš ko da nemamo golmana pa eto na silu ću ja braniti dokad mogu,a kad ne mognem nek uđe drugi,pa šta nam bog da.na kraju odlučujuće utakmice je branio bega,a nije se sigurno dobro uigrao i uklopio u ekipu.vidjelo se to protiv bjelorusa,čini mi se,kad papcu dade loptu,ovaj i ne gleda i umalo ne primismo gol
po meni je begović broj jedan,hasagić zamjena i to nam je jedino mjesto u timu gdje bi imali 2 vrhunska igrača na jednoj poziciji.daj bože da i na ostalim pozicijama imamo igrače takvog kvaliteta,a ne što na nekim pozicijama nemamo ni jednog igrača,pa trošimo igrače koji su puno kvalitetniji da igraju na pozicijama koje nisu njihove.
- BHF_Manijak
#1311 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
[/quote]oridjidji wrote: Joj što ne mogu stručnjaka koji lupaju napamet...
http://--- NO LINKS ---/clanak/46525606310 ... ajcitaniji
Uvedite telemach ili logosoft, imate brate sportklubove (ja na telemachu imam 6 sportklubova) pa gledajte malo Begu, ne sudite po jednoj tekmi
http://www.statto.com/football/teams/st ... 12/results
Posto se ti pravis ober strucnjak. I hvalis Begu radi par dobrih predstava s pocetka prvenstva. Eto ti rezultata Stoke-a u zadnje 4 utakmice. Nije primio go u pobjedi Stoke-a protiv Fulhama. Primio je 3 od Arsenala, 3 od Newcastla, 5 od Boltona. Nije gola primio u Zenici. Zato je primio 6 u Portugalu. Ako izracunas vidjeces da je u zadnjih par utakmica primao skoro po tri gola po utakmici.
Momak je boli glava talenat, ali jos on mora da radi na svome branjenju[/quote]
A cekaj, jel to Bogati nemoguce da primis pet komada i da ne budes recimo kriv ni za jedan?! Ja mislim da je itekako moguce, jer ako te odbrana na cjedilu ostavi, da si Kahn moras ga primit! Ovo ne kazem da Begovic nije recimo kriv za x golova u nekoj od utakmica, vec se osvrcem na tu tvoju tvrdnju da golman cim primi petaka mora biti kriv za neki od golova!
- alica.k
#1312 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
mozda ipak da pogledas koju utakmicu stoke-a?oridjidji wrote:Posto se ti pravis ober strucnjak. I hvalis Begu radi par dobrih predstava s pocetka prvenstva. Eto ti rezultata Stoke-a u zadnje 4 utakmice. Nije primio go u pobjedi Stoke-a protiv Fulhama. Primio je 3 od Arsenala, 3 od Newcastla, 5 od Boltona. Nije gola primio u Zenici. Zato je primio 6 u Portugalu. Ako izracunas vidjeces da je u zadnjih par utakmica primao skoro po tri gola po utakmici.
- shalla
#1313 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma pusti, ne vrijedialica.k wrote:mozda ipak da pogledas koju utakmicu stoke-a?oridjidji wrote:Posto se ti pravis ober strucnjak. I hvalis Begu radi par dobrih predstava s pocetka prvenstva. Eto ti rezultata Stoke-a u zadnje 4 utakmice. Nije primio go u pobjedi Stoke-a protiv Fulhama. Primio je 3 od Arsenala, 3 od Newcastla, 5 od Boltona. Nije gola primio u Zenici. Zato je primio 6 u Portugalu. Ako izracunas vidjeces da je u zadnjih par utakmica primao skoro po tri gola po utakmici.
Pulis toliko miksa odbranu u evropi i u prvenstvu da više ni igrači ne znaju ko šta igra tako da nije ni čudo što su počeli primati ovoliko golova, ne mogu se uigrati jer haman nikad ne igraju zajedno... Evo ti i danas ista situacija, Sorensen branio pa opet primiše 3 od mrtvog QPR-a...
P.S. Keno je dobar golman, vjerovatno ništa lošiji od Asmira ali ljudi džaba, DŽABA kad čovjek već godinama ima zdravstvenih problema. A to je vjerovatno najosjetljivija pozicija u timu što se tiče spremnosti, nemaš ti ništa ni od Cecha ili Casillasa ako nisu 100% fit a kamoli od Kene
- alica.k
#1314 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
pa zato mu i kazem da pogleda koju utakmicu stoke-a, gledajuci samo brojeve bilo kog tima, mozes doci do raznoraznih pogresnih zakljucaka o tom timu (jer fudbal nije matematika i brojevishalla wrote:Ma pusti, ne vrijedi![]()
Pulis toliko miksa odbranu u evropi i u prvenstvu da više ni igrači ne znaju ko šta igra tako da nije ni čudo što su počeli primati ovoliko golova, ne mogu se uigrati jer haman nikad ne igraju zajedno... Evo ti i danas ista situacija, Sorensen branio pa opet primiše 3 od mrtvog QPR-a...
-
oridjidji
#1315 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma pusti ti miksanje, Begovicev je zadatak da primi sto manje golova da ispred njega stoji 4 forumasa, a ne 4 defanzivca Stouka. Mislim da ispred njega u reprezentaciji stoji ipak bolji igraci nego oni u Stoku. Pa je opet u nesto vise od 50 minuta primio tri gola. Niko mu nece zamjeriti sto je primio tri gola sa igracem manje u rasponu od 20 minuta, ali hoce sto se postavio onako kod prvog gola. Covjek nije kriv za nijedan go, pa mozda cak ni onaj prvi. Ali golman koji primi u 6 utakmica 17 golova nemoze samo zato kriviti odbranu. Dali je u pitanju gubitak samopouzdanja u pitanju, umor ili nesto trece nebitno je, on u zadnje vrijeme prima dosta golova i to mu je mana. Dzaba ti bravurija i koja vrhunski odbranjena prilika, kada konstantno primas golove.shalla wrote:Ma pusti, ne vrijedialica.k wrote:mozda ipak da pogledas koju utakmicu stoke-a?oridjidji wrote:Posto se ti pravis ober strucnjak. I hvalis Begu radi par dobrih predstava s pocetka prvenstva. Eto ti rezultata Stoke-a u zadnje 4 utakmice. Nije primio go u pobjedi Stoke-a protiv Fulhama. Primio je 3 od Arsenala, 3 od Newcastla, 5 od Boltona. Nije gola primio u Zenici. Zato je primio 6 u Portugalu. Ako izracunas vidjeces da je u zadnjih par utakmica primao skoro po tri gola po utakmici.
Momak je boli glava talenat, ali jos on mora da radi na svome branjenju![]()
P.S. Keno je dobar golman, vjerovatno ništa lošiji od Asmira ali ljudi džaba, DŽABA kad čovjek već godinama ima zdravstvenih problema. A to je vjerovatno najosjetljivija pozicija u timu što se tiče spremnosti, nemaš ti ništa ni od Cecha ili Casillasa ako nisu 100% fit a kamoli od Kene
Volio bih da promjeni klub i da vidimo kako bi branio u nekom vecem klubu od Stouka.
Nisam pogledao dugo utakmicu Stouka, zadnju koju sam gledao bila je ona protiv Liverpula i fenomenalno je branio.
- shalla
#1316 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pazi, apsolutno je normalno za očekivati da momku od 24 godine padne samopouzdanje nakon što primi 17 golova u 6 tekmi ali to je nešto drugo i tu se slažem da je i to vjerovatno uzrok nešto lošijih partija u zadnje vrijeme ali ja sam samo reagovao na tvoje "slab je 1 na 1" jer vjerujem da si to rekao vođen reakcijom kod Ronaldovog gola za 3:1 (iako ne znam šta je ondje golman trebao uraditi, da nije izašao ronaldo bi ga opet zabio) a ne uzimajuću u obzir asmirove sjajne predstave kad je baš briljirao u situacijama 1 na 1 
-
oridjidji
#1317 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A kakav je bio protiv Svedske 1 na 1?shalla wrote:Pazi, apsolutno je normalno za očekivati da momku od 24 godine padne samopouzdanje nakon što primi 17 golova u 6 tekmi ali to je nešto drugo i tu se slažem da je i to vjerovatno uzrok nešto lošijih partija u zadnje vrijeme ali ja sam samo reagovao na tvoje "slab je 1 na 1" jer vjerujem da si to rekao vođen reakcijom kod Ronaldovog gola za 3:1 (iako ne znam šta je ondje golman trebao uraditi, da nije izašao ronaldo bi ga opet zabio) a ne uzimajuću u obzir asmirove sjajne predstave kad je baš briljirao u situacijama 1 na 1
Nije mi vala ta pala situacija napamet, vec more onih u kojim sam ga gledao dok je branio za sugavi Portsmounth i par utakmica u prosloj sezoni sa Stokukom, gdje bi se jedva nakanio da izadje van peterca, pa je primao svakakve golove.
- Bosanski_kralj
#1318 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jebote ko će dočekati početak novih kvalifikacija!? 
- shalla
#1319 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hajde molim te pogledaj ovaj video (pazi, sad je 1000% još kvalitetniji golman nego tad) pa prvo pomno pogledaj detalj na 1:00, pa onda detalj sa 2:02...oridjidji wrote:A kakav je bio protiv Svedske 1 na 1?shalla wrote:Pazi, apsolutno je normalno za očekivati da momku od 24 godine padne samopouzdanje nakon što primi 17 golova u 6 tekmi ali to je nešto drugo i tu se slažem da je i to vjerovatno uzrok nešto lošijih partija u zadnje vrijeme ali ja sam samo reagovao na tvoje "slab je 1 na 1" jer vjerujem da si to rekao vođen reakcijom kod Ronaldovog gola za 3:1 (iako ne znam šta je ondje golman trebao uraditi, da nije izašao ronaldo bi ga opet zabio) a ne uzimajuću u obzir asmirove sjajne predstave kad je baš briljirao u situacijama 1 na 1
Nije mi vala ta pala situacija napamet, vec more onih u kojim sam ga gledao dok je branio za sugavi Portsmounth i par utakmica u prosloj sezoni sa Stokukom, gdje bi se jedva nakanio da izadje van peterca, pa je primao svakakve golove.
http://imageshack.us/clip/my-videos/260 ... 02349.mp4/
A onda pogledaj ovaj klip, nađi mi njegovu lošu reakciju 1 na 1 (molim te nemoj mi reći da je to kod četvrtog gola) pa da polako završimo priču oko Begovića, smaramo...
http://www.youtube.com/watch?v=OjGGCzM1rRM
- BHF_Manijak
#1320 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ordjidji, pitao sam ali preskoci ti odgovorit, jel hoces da kazes da je nemoguce da ekipa izgubi lupam 4-5:0 i da golman apsolutno ne bude krivac ni za jedan gol??? Ne kazem, golman treba da brani sto se branit moze, ali velika vecina golova koje je primao u zadnje vrijeme ne idu na njegovu dusu, sigurno nekih 80% golova nije mogao braniti, kompletna ekipa Stokea je u enormno losoj formi!
A to za odbrane, odvadi malo, u ekipi Stokea pozadi igraju vecinom bivsi reprezentativci engleske, Upson, Woodgate, Huth bivsi reprezentativac Njemacke, itd...A kod nas? Spaha? Svaka cast, ali brate ali Bogami eno i ono skrivi vecinu golova protiv Portugala, naravno ne direktno, ali mozemo reci da je kod pojedinih smijesno izgledo! I mi se zanismo da je neka svjetska klasa a realno prosjecan igrac.
A to za odbrane, odvadi malo, u ekipi Stokea pozadi igraju vecinom bivsi reprezentativci engleske, Upson, Woodgate, Huth bivsi reprezentativac Njemacke, itd...A kod nas? Spaha? Svaka cast, ali brate ali Bogami eno i ono skrivi vecinu golova protiv Portugala, naravno ne direktno, ali mozemo reci da je kod pojedinih smijesno izgledo! I mi se zanismo da je neka svjetska klasa a realno prosjecan igrac.
-
oridjidji
#1321 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Drugu sa 2:02 je skinuo fantasticno, ali onu na 1:00 je osto na mjestu i covjek ga pogodio. Ali to nije jedina utakmica Portsmountha u toj sezoni.shalla wrote:Hajde molim te pogledaj ovaj video (pazi, sad je 1000% još kvalitetniji golman nego tad) pa prvo pomno pogledaj detalj na 1:00, pa onda detalj sa 2:02...oridjidji wrote:A kakav je bio protiv Svedske 1 na 1?shalla wrote:Pazi, apsolutno je normalno za očekivati da momku od 24 godine padne samopouzdanje nakon što primi 17 golova u 6 tekmi ali to je nešto drugo i tu se slažem da je i to vjerovatno uzrok nešto lošijih partija u zadnje vrijeme ali ja sam samo reagovao na tvoje "slab je 1 na 1" jer vjerujem da si to rekao vođen reakcijom kod Ronaldovog gola za 3:1 (iako ne znam šta je ondje golman trebao uraditi, da nije izašao ronaldo bi ga opet zabio) a ne uzimajuću u obzir asmirove sjajne predstave kad je baš briljirao u situacijama 1 na 1
http://imageshack.us/clip/my-videos/260 ... 02349.mp4/
A onda pogledaj ovaj klip, nađi mi njegovu lošu reakciju 1 na 1 (molim te nemoj mi reći da je to kod četvrtog gola) pa da polako završimo priču oko Begovića, smaramo...
http://www.youtube.com/watch?v=OjGGCzM1rRM
Pa vala grozno istrcavanje je imo kod 4-tog gola, ali necemo o tome. Po meni on je talentovan golman koji mora jos raditi na svojoj kvaliteti. Ima nevidjen refleks i parade, ali losa istrcavanja u 1n1 situacijama i ispucavanja. Ali elem, svakako ga vidim na golu repke u narednim kvalifikacijama.
Jbg meni je Keno legenda i Bega ce to vremenom biti.
Keno mangup
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=7Nt1BwShfyA
- jeza u ledja
#1322 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Posto sam spomenuo ovu utakmicu, a ne mogu naci video nigdje (nisam je ni ja gledao), ali...Begovic je pred Portugal za Stoke igrao utakmicu koju su izgubili u Boltonu 0-5. Na toj utakmici on je imao par katastrofalnih gresaka, ukljucujuci i onu za prvi gol, nakon cega je , kazu Stokeovci, sve krenulo nadole. Posto nema video, evo clanak:
But as richly deserved, classy and emphatic as Bolton's first home league victory of the season was, Stoke will point to the opening goal as the beginning of a miserable afternoon.
After Begovic was pulled up for picking up a Glenn Whelan back pass, Klasnic stole the ball from the City goalkeeper's hands and took the free-kick, allowing Davies the simplest of tasks to side-foot the ball home.
No tu nije bio kraj. I drugi gol se desio nakon velikog kiksa Begovica, koji nije izbio loptu kako treba:
Avoiding defeat never looked likely from the moment the excellent Eagles made it 2-0 when he controlled Begovic's blundered clearance and fizzed a brilliant low strike past the keeper and into the bottom corner.
Cijeli tekst:
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/15510777.stm
Kako je to izgledalo na terenu ne znam, samo znam za komentare o utakmici. Dakle nista iz mojih usta.
Inace, ne znam je li danas Begovic igrao ali izgubili su kuci od QPR 2-3. Ako je igrao to znaci 20 primljenih golova u zadnjih 6 Begovicevih meceva, od kojih ni u jednom nije primio manje od 3 gola osim u Zenici. (protivnici su bili Arsenal, Newcastle, Bolton, Portugal x2 i QPR).
Koliko vidim, samo 3 ekipe (one 3 sa dna) su primile vise golova od Stokea u EPL.
Dakle, nije sve tako super kako se ovdje konstantno zeli predstaviti.
But as richly deserved, classy and emphatic as Bolton's first home league victory of the season was, Stoke will point to the opening goal as the beginning of a miserable afternoon.
After Begovic was pulled up for picking up a Glenn Whelan back pass, Klasnic stole the ball from the City goalkeeper's hands and took the free-kick, allowing Davies the simplest of tasks to side-foot the ball home.
No tu nije bio kraj. I drugi gol se desio nakon velikog kiksa Begovica, koji nije izbio loptu kako treba:
Avoiding defeat never looked likely from the moment the excellent Eagles made it 2-0 when he controlled Begovic's blundered clearance and fizzed a brilliant low strike past the keeper and into the bottom corner.
Cijeli tekst:
Kako je to izgledalo na terenu ne znam, samo znam za komentare o utakmici. Dakle nista iz mojih usta.
Inace, ne znam je li danas Begovic igrao ali izgubili su kuci od QPR 2-3. Ako je igrao to znaci 20 primljenih golova u zadnjih 6 Begovicevih meceva, od kojih ni u jednom nije primio manje od 3 gola osim u Zenici. (protivnici su bili Arsenal, Newcastle, Bolton, Portugal x2 i QPR).
Koliko vidim, samo 3 ekipe (one 3 sa dna) su primile vise golova od Stokea u EPL.
-
oridjidji
#1323 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Rijetko kada moze to da se desi da golman koji primi 4-5 golova u utakmici, a da nebude krivac ni za jedan go. Sta se radikalno promjenilo u odbrani Stouka s pocetka sezone, u odnosu na ovu iz zadnjih 5 ili 6 meceva?BHF_Manijak wrote:Ordjidji, pitao sam ali preskoci ti odgovorit, jel hoces da kazes da je nemoguce da ekipa izgubi lupam 4-5:0 i da golman apsolutno ne bude krivac ni za jedan gol??? Ne kazem, golman treba da brani sto se branit moze, ali velika vecina golova koje je primao u zadnje vrijeme ne idu na njegovu dusu, sigurno nekih 80% golova nije mogao braniti, kompletna ekipa Stokea je u enormno losoj formi!
Upson nije bio najbolje ocijenjeni odbrambeni igrac engleskog prvenstva makar u jednom kolu, kao sto je iz kolo u kolo to bio Spahic dok je igrao u Montpeljeu. To su bivsi reprezentativci, tacnije izletnici u dres nacionalnih reprezentacija. Osim Vudgejta. Da nije onu noc na luzu Spaha skrivio neke od golova koje smo primili? Covjek je odigrao dobro s time kako je odigrao cijeli kolektiv. Kod treceg gola nije uspio da sustigne CR, nakon onako dobro pasa Meirelesa za njega. Boze moj. Ali poslje kartona Lulica nisi ni mogao ocekivati da cemo se braniti kako umijemo. To sto je Postiga dao 4 go je dao plod je toga sto nismo mogli igrati sa igracem manje visokim ritmom koji su nam nametnuli Portugalci. Spahic je dobar stoper, klasan igrac i svoju klasu ce potvrditi i u Sevilji kao sto je potvrdio i u Francuskoj gdje glasio za jednog od najboljih defanzivaca.
-
oridjidji
#1324 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
http://www.soccer-blogger.com/2011/11/0 ... ic-davies/jeza u ledja wrote:Posto sam spomenuo ovu utakmicu, a ne mogu naci video nigdje (nisam je ni ja gledao), ali...Begovic je pred Portugal za Stoke igrao utakmicu koju su izgubili u Boltonu 0-5. Na toj utakmici on je imao par katastrofalnih gresaka, ukljucujuci i onu za prvi gol, nakon cega je , kazu Stokeovci, sve krenulo nadole. Posto nema video, evo clanak:
Cijeli tekst:
evo golova sa utakmice sa Boltonom...
-
oridjidji
#1325 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
http://www.soccer-blogger.com/2011/11/0 ... ic-davies/jeza u ledja wrote:Posto sam spomenuo ovu utakmicu, a ne mogu naci video nigdje (nisam je ni ja gledao), ali...Begovic je pred Portugal za Stoke igrao utakmicu koju su izgubili u Boltonu 0-5. Na toj utakmici on je imao par katastrofalnih gresaka, ukljucujuci i onu za prvi gol, nakon cega je , kazu Stokeovci, sve krenulo nadole. Posto nema video, evo clanak:
Cijeli tekst:
evo golova sa utakmice sa Boltonom...