SVako moze reci ne samo neki mogu da se dogovore.
Vlada FBiH (2011 - .........?)
- DIM
#1301 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ali reci ne Dodiku je govorio i Haris Silajdjic a on je tada bio El Diablo??
-
stari grad Visegrad
#1302 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Vjerujem da Niksicev brat sposban kao Niksic premier. Ah zaposlio brata ma strasnno bezveze. Sve se zasniva na kontaktima, a ako su kontakti sposobni nema problema...Skijaš wrote:Imenovanje Nikšićevog brata je komarac. Popuštanje pred ultimatumima HDZ-a ili Dodika je slon. I opet nisam siguran da je ovakvo poređenje dovoljno slikovito kako bi se ukazalo na svu štetnost popuštanja neprijateljima države.DIM wrote:E vidis ti se ne razlikujes ni 5% od ovih nacionalista koje toliko mrzis.Jer vecini nas 90% sigurno nije vazan HDZ ni SNSD itd... nama je vazna ekonomija!Nama su vazna jaranaska postavljanja,jer ce ti ljudi o nasim cestama itd odlucivat o EP itd..![]()
![]()
![]()
![]()
Ni mene nisu baš oduševili,ali nepotizam i jaranska postavljanja na kojekakve pozicije su mi irelevantne,
sve dok ne ustuknu pred HDZ-om i četnicima,nema popuštanja ni milimetra!
Niksicu molim te ne popustaj ovim rusiteljima BiH. Pa makar ne popustio jos 4 godine. Bices nas heroj. Mi smo izgubili 92-95 i tad je vrijeme stalo. Ne popustaj ovim svrab molim te.
- Skijaš
#1303 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
OK, kako je po tebi trebao da izgleda "dogovor" sa Čovićem u vrijeme kada se radilo na formiranju entitske vlasti? HDZ-ovci naprave listu zahtjeva, kažu ili to ili mi blokiramo imenovanje delegata u Dom naroda FBiH. Gdje je tu prostor za "dogovor" ?DIM wrote:Ali reci ne Dodiku je govorio i Haris Silajdjic a on je tada bio El Diablo??![]()
Ili sada sa Dodikom. Dodik postavi ultimatum, ili njemu ide ministarstvo vanjskih poslova da može o državnom trošku rušiti državu ili nema nove vlasti. Kakav je tu dogovor moguć ?
- DIM
#1304 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Drug nije bilo tako.Pocelo je sa tim da je Zlatko (Velicanstveni) rekao da ce on biti Premijer i da niko 2 ne dolazi u obzir.Skijaš wrote:OK, kako je po tebi trebao da izgleda "dogovor" sa Čovićem u vrijeme kada se radilo na formiranju entitske vlasti? HDZ-ovci naprave listu zahtjeva, kažu ili to ili mi blokiramo imenovanje delegata u Dom naroda FBiH. Gdje je tu prostor za "dogovor" ?DIM wrote:Ali reci ne Dodiku je govorio i Haris Silajdjic a on je tada bio El Diablo??![]()
Ili sada sa Dodikom. Dodik postavi ultimatum, ili njemu ide ministarstvo vanjskih poslova da može o državnom trošku rušiti državu ili nema nove vlasti. Kakav je tu dogovor moguć ?
Da je sjeo na pocetku i razgovarao sa Covicem i Tihicem i dao mu tu premijersku poziciju a odbio HSP i Lijanovice onda bi bilo nesta.Ili da je probao sa Bozom itd...
A kako bi ti reagovao da si na Covicevom mjestu i da ti SDP kaze ili ces igrat po mom ili neces nikako?Zlatko se malo precijenio ne DEBELO se precijenio
- heckler
#1305 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
DIM wrote:Drug nije bilo tako.Pocelo je sa tim da je Zlatko (Velicanstveni) rekao da ce on biti Premijer i da niko 2 ne dolazi u obzir.Skijaš wrote:OK, kako je po tebi trebao da izgleda "dogovor" sa Čovićem u vrijeme kada se radilo na formiranju entitske vlasti? HDZ-ovci naprave listu zahtjeva, kažu ili to ili mi blokiramo imenovanje delegata u Dom naroda FBiH. Gdje je tu prostor za "dogovor" ?DIM wrote:Ali reci ne Dodiku je govorio i Haris Silajdjic a on je tada bio El Diablo??![]()
Da je sjeo na pocetku i razgovarao sa Covicem i Tihicem i dao mu tu premijersku poziciju a odbio HSP i Lijanovice onda bi bilo nesta.Ili da je probao sa Bozom itd...
A kako bi ti reagovao da si na Covicevom mjestu i da ti SDP kaze ili ces igrat po mom ili neces nikako?Zlatko se malo precijenio ne DEBELO se precijenio
Meni se pak cini da su se hercegcetnici iz HDZa precijenili. Puna usta trecih entiteta i stolnih gradova. 9 mjeseci kasnije imaju vlast u ZHK i PK i svakodnevno im kadrovi lete iz nadzornih odbora javnih preduzeca.
Plaforma je ponudjena Bozi na potpisivanju a ovaj je u roku od 2 sata misljenje promjenio nakon sastanka sa Covicem taj dan. Svi zahtjevi 90tke su uneseni u platformu i jos su tamo. .... .ko je i kad jos zadnji put cuo za Ljubica uopste zanjih mjeseci ?
- Skijaš
#1306 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Govorim o entitetskom nivou. Evo SDP-ovci su i na državnom nivou napravili ustupak i nagovjestili da HDZ-ovac, u sklopu jednog šireg dogovora, može biti na čelu Savjeta ministara, ali to je tema za sebe. Govorim o entitetskom nivou. O Vladi FBiH.DIM wrote:Drug nije bilo tako.Pocelo je sa tim da je Zlatko (Velicanstveni) rekao da ce on biti Premijer i da niko 2 ne dolazi u obzir.Skijaš wrote:OK, kako je po tebi trebao da izgleda "dogovor" sa Čovićem u vrijeme kada se radilo na formiranju entitske vlasti? HDZ-ovci naprave listu zahtjeva, kažu ili to ili mi blokiramo imenovanje delegata u Dom naroda FBiH. Gdje je tu prostor za "dogovor" ?DIM wrote:Ali reci ne Dodiku je govorio i Haris Silajdjic a on je tada bio El Diablo??![]()
I interesantno je kako pravdaš Čovićevo vanustavno djelovanje i blokadu imenovanja delegata potezima Sarajeva. I simpatično i simptomatično
- ultima_palabra
#1307 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Vidi, razumijem tvoju zabrinutost... logično je da će se u SDP uvaliti dosta karijerista i oportunista, i jeste opasnost da SDP razočara birače pa da imamo još deceniju nacionalista na vlasti.pemanapemani wrote:Da li neko iz SDP-a priča sa ljudima čije su povjerenje dobili na izborima? Svih ovih godina sam glasao za SDP (ponavljam se, jebi ga), ako se budu trudili i u budućnosti ću glasati za njih. Ne tražim ništa i ne očekujem ništa osim truda da poprave situaciju gdje obnašaju vlast. Isto tako, činjenica je da su ljudi baš razočarani, valjda su previše očekivali. Ako se nastavi raditi "po zakonu", na slijedećim izborima će nas uzjahati kleronacionalisti i više ih ni krampom nećeš moći otjerati.ultima_palabra wrote:levana wrote:SDP je najvece razocarenje od rata do sada. Razgovaram sa masom ljudi koji su glasali za njih, vjerujuci im svaku rijec u predizbornoj kampanji. Svi do jednog su danas, nakon nebrojenih dokaza kako su tada ama bas sve lagali, izgubili svaku nadu u bolje sutra i posranu drzavu za Covjeka.
Na stranu sto su jednaki lopovi kao i subraca im u ostalim partijama, jos su i arogantniji, bahatiji i odvratniji u nastupima i "objasnjenjima". Podvlacim, nakon nekoliko direktnih iskustava sa socijalistima, zgrozena i najdublje deprimirana. Kako ce odrasti moja djeca?!![]()
![]()
Uhvati se lopate, krpe, jal tastature pa im zaradi, jer od kuknjave nema ništa... Do 2014. ti je trpiti, i tebi i "armiji razočaranih"...
Ne mogu se svi koji kritikuju SDP proglašavati ovcama, klonovima, zlobnicima, onima koji su bili uhljebljeni pa sad cmizdre jer će morati raditi i sl. Šta vam je ljudi? Da li možete razumijeti običnog čovjeka koji grbači za privatnika za 500KM, koji je svjestan da će i dalje tako biti, ali koji bi volio da napokon vidi sposobne ljude na rukovodećim mjestima, čiste ulice, azil za pse lutalice, kriminalce adekvatno osuđene... Da li je navedeno toliko teško shvatiti?
Ovo etiketiranje svakoga ko progovori o greškama je svojstveno onima koji su ovo društvo doveli do ovog stadija u kojem jeste.
Eto, sad nastavite o klonovima, zlonamjernicima i nehljebovićima.
Mislim, krećem se u širokom krugu ljudi i nigdje ne vidim tu neku apatiju i razočaranost... ljudi su svjesni da ne može ništa preko noći. Po meni je ogroman uspjeh da je Federacija ostala likvidna i da budžetskim korisnicima isplate nisu kasnile ni dana... bez MMF rata, bez dizanja nameta i uprkos SNSD-HDZ planovima da posiju haos u Federaciji, obilato podržani od SBiH-TV1 klike. O tome niko ne govori
Par negativnih stvari jest bilo, ali mislim da pozitivni pomaci preovladavaju... može bolje naravno, ali ne treba zaboraviti da u vladama ne sjede neki nadljudi nego obični ljudi sa svojim manama i vrlinama... ima ih i boljih, a Boga mi i gorih od prosjeka.
Da ne zaboravim, ne vidim nijednog forumaša koji je je prije oktobra podržavao SDP, a da je sad nešto silno razočaran... uglavnom su tu standardni dušebrižnici i novoregistrirani.
- DIM
#1308 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Dobro priznajem mozda sam malo pretjrao 
-
levana
#1309 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
I sad ti duhovit, sarkastican i dosjetljiv... Velis, da im zaradim. Zaradjujem (bez lopate i krpe, uzgred). I ne kukam. I ne ocekujem da im SDP zaradi, niti Lagumdzija, niti Komsic, niti Hadzic...I nije u zaradi poenta. U "drzavi za covjeka" je bila. Kad vec nisi razumio, nema veze, konfrontacija onda nicemu ne vodi. Ti ostani ocaran, mi cemo ovako, nazalost.ultima_palabra wrote:levana wrote:SDP je najvece razocarenje od rata do sada. Razgovaram sa masom ljudi koji su glasali za njih, vjerujuci im svaku rijec u predizbornoj kampanji. Svi do jednog su danas, nakon nebrojenih dokaza kako su tada ama bas sve lagali, izgubili svaku nadu u bolje sutra i posranu drzavu za Covjeka.
Na stranu sto su jednaki lopovi kao i subraca im u ostalim partijama, jos su i arogantniji, bahatiji i odvratniji u nastupima i "objasnjenjima". Podvlacim, nakon nekoliko direktnih iskustava sa socijalistima, zgrozena i najdublje deprimirana. Kako ce odrasti moja djeca?!![]()
![]()
Uhvati se lopate, krpe, jal tastature pa im zaradi, jer od kuknjave nema ništa... Do 2014. ti je trpiti, i tebi i "armiji razočaranih"...
- Skijaš
#1310 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Zašto vam je mrsko odgovoriti kad vas se nešto pita ? Kako je trebao da izgleda taj "dogovor" na entitetskom nivou a kako treba da izgleda na državnom ? Vlada FBiH je je danas mogla imati 4 ministra iz HDZ-a, Čović je tražio 5 a to je pokušao isposlovati vaanustavnim djelovanjem i blokadom sistema. Nemoj skakati sa teme na temu kao muha bez glave nego brani svoje stavove.DIM wrote:Dobro priznajem mozda sam malo pretjrao
-
pemanapemani
#1311 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Vidi, razumijem tvoju zabrinutost... logično je da će se u SDP uvaliti dosta karijerista i oportunista, i jeste opasnost da SDP razočara birače pa da imamo još deceniju nacionalista na vlasti.
Mislim, krećem se u širokom krugu ljudi i nigdje ne vidim tu neku apatiju i razočaranost... ljudi su svjesni da ne može ništa preko noći. Po meni je ogroman uspjeh da je Federacija ostala likvidna i da budžetskim korisnicima isplate nisu kasnile ni dana... bez MMF rata, bez dizanja nameta i uprkos SNSD-HDZ planovima da posiju haos u Federaciji, obilato podržani od SBiH-TV1 klike. O tome niko ne govori
Par negativnih stvari jest bilo, ali mislim da pozitivni pomaci preovladavaju... može bolje naravno, ali ne treba zaboraviti da u vladama ne sjede neki nadljudi nego obični ljudi sa svojim manama i vrlinama... ima ih i boljih, a Boga mi i gorih od prosjeka.
Da ne zaboravim, ne vidim nijednog forumaša koji je je prije oktobra podržavao SDP, a da je sad nešto silno razočaran... uglavnom su tu standardni dušebrižnici i novoregistrirani.[/quote]
Razumijem da ne može ništa preko noći i da su oni samo ljudi. Samo, čini mi se da SDP ne razumije da je ovo društvo koje ne odlikuje prevelika politička svijest. Ljudi većinom ne razmišljaju o likvidnosti, MMF-u, ne razumiju baš najbolje da destruktivni nacionalisti pušu za vrat svima onima koji od ove države žele napraviti nešto.
Obični čovjek želi životnu sredinu bez smeća, želi poslati dijete u školu bez bojazni da će ga na ulici zaustaviti delinkvent i oteti mu novac, prijetiti nožem i pištoljem, žele hodati ulicom bez osvrtanja na pse lutalice, žele političare koji će svakodnevno slušati o problemima obespravljenih radnika... Mislim da bi SDP bez problema osigurao drugi mandat da očisti gradove, obezbijedi koliko toliko sigurne ulice, napravi azil za pse lutalice, izgradi zatvor... Ljudi bi željeli vidjeti delinkvente koji su do jučer pljačkali kladionice kako obavljaju društveno koristan rad (čiste rijeke, parkove, zidaju sami sebi zatvor...).
Neko ko rinta 12 sati za 500KM nema volje da razmišlja o visokoj politici, sit je Dodika, Čovića i kojekakvih lažnih patriota koji su ga pljačkali svih ovih godina, on hoće konkretne rezultate, pa makar i male. Neće da gleda nepotizam, pa makar bio i po zakonu. Zato stalno biflam da je dosta toga na općinskim i kantonalnim vlastima. Taman da ovi na državnom nivou naprave čudo i sje.u fašiste, ako nema konkretnih rezultata na ulici, ljudi to neće prepoznati. Nadam se da smo se razumijeli.
Da ne zaboravim, ne vidim nijednog forumaša koji je je prije oktobra podržavao SDP, a da je sad nešto silno razočaran... uglavnom su tu standardni dušebrižnici i novoregistrirani.[/quote]
Razumijem da ne može ništa preko noći i da su oni samo ljudi. Samo, čini mi se da SDP ne razumije da je ovo društvo koje ne odlikuje prevelika politička svijest. Ljudi većinom ne razmišljaju o likvidnosti, MMF-u, ne razumiju baš najbolje da destruktivni nacionalisti pušu za vrat svima onima koji od ove države žele napraviti nešto.
Obični čovjek želi životnu sredinu bez smeća, želi poslati dijete u školu bez bojazni da će ga na ulici zaustaviti delinkvent i oteti mu novac, prijetiti nožem i pištoljem, žele hodati ulicom bez osvrtanja na pse lutalice, žele političare koji će svakodnevno slušati o problemima obespravljenih radnika... Mislim da bi SDP bez problema osigurao drugi mandat da očisti gradove, obezbijedi koliko toliko sigurne ulice, napravi azil za pse lutalice, izgradi zatvor... Ljudi bi željeli vidjeti delinkvente koji su do jučer pljačkali kladionice kako obavljaju društveno koristan rad (čiste rijeke, parkove, zidaju sami sebi zatvor...).
Neko ko rinta 12 sati za 500KM nema volje da razmišlja o visokoj politici, sit je Dodika, Čovića i kojekakvih lažnih patriota koji su ga pljačkali svih ovih godina, on hoće konkretne rezultate, pa makar i male. Neće da gleda nepotizam, pa makar bio i po zakonu. Zato stalno biflam da je dosta toga na općinskim i kantonalnim vlastima. Taman da ovi na državnom nivou naprave čudo i sje.u fašiste, ako nema konkretnih rezultata na ulici, ljudi to neće prepoznati. Nadam se da smo se razumijeli.
- ultima_palabra
#1312 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Par dobrih opservacijapemanapemani wrote:Razumijem da ne može ništa preko noći i da su oni samo ljudi. Samo, čini mi se da SDP ne razumije da je ovo društvo koje ne odlikuje prevelika politička svijest. Ljudi većinom ne razmišljaju o likvidnosti, MMF-u, ne razumiju baš najbolje da destruktivni nacionalisti pušu za vrat svima onima koji od ove države žele napraviti nešto.
Konkretno u Sarajevu najviše se govori o zatvoru i azilu za cuke, pa bi bilo logično krenuti svim snagama na te projekte... samo je iz mog iskustva SDP u kantonu Sarajevo daleko najkorumpiraniji i najinertniji
-
GOLFER
#1313 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
U Sarajevu se najvise govori o sigurnosti a onda o svemu ostalom...ultima_palabra wrote:Par dobrih opservacijapemanapemani wrote:Razumijem da ne može ništa preko noći i da su oni samo ljudi. Samo, čini mi se da SDP ne razumije da je ovo društvo koje ne odlikuje prevelika politička svijest. Ljudi većinom ne razmišljaju o likvidnosti, MMF-u, ne razumiju baš najbolje da destruktivni nacionalisti pušu za vrat svima onima koji od ove države žele napraviti nešto.
Neko ko rinta 12 sati za 500KM nema volje da razmišlja o visokoj politici, sit je Dodika, Čovića i kojekakvih lažnih patriota koji su ga pljačkali svih ovih godina, on hoće konkretne rezultate, pa makar i male. Neće da gleda nepotizam, pa makar bio i po zakonu. Zato stalno biflam da je dosta toga na općinskim i kantonalnim vlastima. Taman da ovi na državnom nivou naprave čudo i sje.u fašiste, ako nema konkretnih rezultata na ulici, ljudi to neće prepoznati. Nadam se da smo se razumijeli.Kao što se vidjelo 2002. SDP mora biti učinkovit na nižim nivoima i mora znati izreklamirati dobre stvari koje uradi.
Konkretno u Sarajevu najviše se govori o zatvoru i azilu za cuke, pa bi bilo logično krenuti svim snagama na te projekte... samo je iz mog iskustva SDP u kantonu Sarajevo daleko najkorumpiraniji i najinertnijiIma dosta kadrova kojima ništa ne vjerujem, zato sam na tom nivou glasao za NS...
- heckler
#1314 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
GOLFER wrote:U Sarajevu se najvise govori o sigurnosti a onda o svemu ostalom...ultima_palabra wrote:Par dobrih opservacijapemanapemani wrote:Razumijem da ne može ništa preko noći i da su oni samo ljudi. Samo, čini mi se da SDP ne razumije da je ovo društvo koje ne odlikuje prevelika politička svijest. Ljudi većinom ne razmišljaju o likvidnosti, MMF-u, ne razumiju baš najbolje da destruktivni nacionalisti pušu za vrat svima onima koji od ove države žele napraviti nešto.
Neko ko rinta 12 sati za 500KM nema volje da razmišlja o visokoj politici, sit je Dodika, Čovića i kojekakvih lažnih patriota koji su ga pljačkali svih ovih godina, on hoće konkretne rezultate, pa makar i male. Neće da gleda nepotizam, pa makar bio i po zakonu. Zato stalno biflam da je dosta toga na općinskim i kantonalnim vlastima. Taman da ovi na državnom nivou naprave čudo i sje.u fašiste, ako nema konkretnih rezultata na ulici, ljudi to neće prepoznati. Nadam se da smo se razumijeli.Kao što se vidjelo 2002. SDP mora biti učinkovit na nižim nivoima i mora znati izreklamirati dobre stvari koje uradi.
Konkretno u Sarajevu najviše se govori o zatvoru i azilu za cuke, pa bi bilo logično krenuti svim snagama na te projekte... samo je iz mog iskustva SDP u kantonu Sarajevo daleko najkorumpiraniji i najinertnijiIma dosta kadrova kojima ništa ne vjerujem, zato sam na tom nivou glasao za NS...
Da se ko hoce ovim bombasima pozabaviti vec bi pola posla odradio ka reizboru...
-
rahmanjin
#1315 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Kritikovao sam SDP i njihovu politiku, jer do sada prakticno nista nisu uradili, osim sto su pozaposljavali uzu i siru familiju i prijatelje. Ali, ovo sto radi ministar Helez sa revizijom boraca je za svaku pohvalu. Citam danas da je oko hiljadu ljudi vec izbaceno iz prava, a da se ocekuje jos oko hiljadu i po vrlo brzo. Kaze da od 100.000 ljudi sa primanjima otprilike je pola njih lazno, ali da ce se sve to regulisati. Ovaj potez je odlican i ministru Helezu svaka caast.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1316 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
rahmanjin wrote: Ali, ovo sto radi ministar Helez sa revizijom boraca je za svaku pohvalu. Citam danas da je oko hiljadu ljudi vec izbaceno iz prava, a da se ocekuje jos oko hiljadu i po vrlo brzo. Kaze da od 100.000 ljudi sa primanjima otprilike je pola njih lazno, ali da ce se sve to regulisati. Ovaj potez je odlican i ministru Helezu svaka caast.
-
mahalik
#1317 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
SDP
Ministar Helez: "Revizijom se za tri mjeseca uštedilo 3,2 milijuna KM"
- Šef
#1318 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Država za supruga.
Skupština Elektroprivrede BiH će u četvrtak razmatrati imenovanje Davorina Koraća, supruga Lidije Korać, visokog funkcionera SDP-a, na poziciju člana Nadzornog odbora tog javnog preduzeća.
Vlada FBiH je podržala prijedlog Ministarstva industrije, energetike i rudarstva FBiH koje je Koraća predložilo, zbog čega je sjednica u petak čista formalnost. SDP sprema još jedan set svojih kadrova koje želi postaviti u različitim javnim preduzećima u FBiH koji su lojalni toj partiji.
Korać bi trebalo da bude jedan od šest novih članova Nadzornog odbora, a u odboru će provesti naredne četiri godine.
Davorin Korać široj javnosti nije poznat jer se do sada politički nije angažovao. On je ekonomista, a posljednjih petnaestak godina uglavnom je proveo u kompanijama koje se bave prodajom vozila. Prije rata je radio u opštini Neum i sarajevskoj "Hidrogradnji", a vrijeme neposredno pred rat i prvu ratnu godinu proveo je u MUP-u BiH.
Damir Mašić, član Predsjedništva SDP-a, juče je rekao da to pitanje nije za SDP nego za resorno ministarstvo.
U Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva FBiH rečeno je da ne znaju ništa o tom imenovanju.
"Takve informacije nisam čula niti znam da li je to tačno. Ja sam se upravo vratila sa godišnjeg tako da ako je tako nešto i bilo, s tim nisam upoznata", rekla je zaposlena u tom ministarstvu koja se predstavila kao tehnički sekretar, ali ime i prezime nije navela.
Inače, Lidija Korać je ranije bila imenovana za ambasadora pri Misiji NATO u Briselu od strane Željka Komšića, koji je kao kandidat SDP-a izabran na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Međutim, Centralna izborna komisija BiH osporila je to imenovanje zbog sukoba interesa u kojem se Koraćeva nalazila. Naime, CIK BiH je izrekla Koraćevoj zabranu imenovanja na bilo koju imenovanu funkciju u institucijama jer je utvrđeno da je bila u sukobu interesa na način da je u isto vrijeme bila na odgovornoj funkciji u jednom bh. dnevnom listu i na izbornoj funkciji u Skupštini grada Sarajeva, gdje je bila odbornik. Osim zabranom obavljanja djelatnosti, Koraćeva je kažnjena i sa 5.000 maraka.
Skupština Elektroprivrede BiH će u četvrtak razmatrati imenovanje Davorina Koraća, supruga Lidije Korać, visokog funkcionera SDP-a, na poziciju člana Nadzornog odbora tog javnog preduzeća.
Vlada FBiH je podržala prijedlog Ministarstva industrije, energetike i rudarstva FBiH koje je Koraća predložilo, zbog čega je sjednica u petak čista formalnost. SDP sprema još jedan set svojih kadrova koje želi postaviti u različitim javnim preduzećima u FBiH koji su lojalni toj partiji.
Korać bi trebalo da bude jedan od šest novih članova Nadzornog odbora, a u odboru će provesti naredne četiri godine.
Davorin Korać široj javnosti nije poznat jer se do sada politički nije angažovao. On je ekonomista, a posljednjih petnaestak godina uglavnom je proveo u kompanijama koje se bave prodajom vozila. Prije rata je radio u opštini Neum i sarajevskoj "Hidrogradnji", a vrijeme neposredno pred rat i prvu ratnu godinu proveo je u MUP-u BiH.
Damir Mašić, član Predsjedništva SDP-a, juče je rekao da to pitanje nije za SDP nego za resorno ministarstvo.
U Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva FBiH rečeno je da ne znaju ništa o tom imenovanju.
"Takve informacije nisam čula niti znam da li je to tačno. Ja sam se upravo vratila sa godišnjeg tako da ako je tako nešto i bilo, s tim nisam upoznata", rekla je zaposlena u tom ministarstvu koja se predstavila kao tehnički sekretar, ali ime i prezime nije navela.
Inače, Lidija Korać je ranije bila imenovana za ambasadora pri Misiji NATO u Briselu od strane Željka Komšića, koji je kao kandidat SDP-a izabran na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Međutim, Centralna izborna komisija BiH osporila je to imenovanje zbog sukoba interesa u kojem se Koraćeva nalazila. Naime, CIK BiH je izrekla Koraćevoj zabranu imenovanja na bilo koju imenovanu funkciju u institucijama jer je utvrđeno da je bila u sukobu interesa na način da je u isto vrijeme bila na odgovornoj funkciji u jednom bh. dnevnom listu i na izbornoj funkciji u Skupštini grada Sarajeva, gdje je bila odbornik. Osim zabranom obavljanja djelatnosti, Koraćeva je kažnjena i sa 5.000 maraka.
- Skijaš
#1319 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
• Hoćete reći da bivša predsjednica FBiH Borjana Krišto nije imala veze s revizijom!rahmanjin wrote:Kritikovao sam SDP i njihovu politiku, jer do sada prakticno nista nisu uradili, osim sto su pozaposljavali uzu i siru familiju i prijatelje. Ali, ovo sto radi ministar Helez sa revizijom boraca je za svaku pohvalu. Citam danas da je oko hiljadu ljudi vec izbaceno iz prava, a da se ocekuje jos oko hiljadu i po vrlo brzo. Kaze da od 100.000 ljudi sa primanjima otprilike je pola njih lazno, ali da ce se sve to regulisati. Ovaj potez je odlican i ministru Helezu svaka caast.
- Ne! Imala je! Radilo se o političkom dogovoru. Krišto nazove, kaže raspustit će Parlament, Vladu... ako se revidira osoba bliska njoj ili njenoj politici!
• Kome treba da se obratim ako u narednih nekoliko mjeseci želim postati ratni vojni invalid 70%, s navodno urednim papirima ?
-Pitajte moje prethodnike! Odluke o masovnijem uvođenju u prava novih korisnika bile su političke, predizborne. Donosili su ih na minderima, sijelima. Potom su usvajani zakoni koji će sve to aminovati. Dogovore se koliko će novih Bošnjaka i Hrvata uvesti u pravo ... Do te se mjere išlo ! Sad mi ništa na svijetu ne čini toliko zadovoljstvo kao kad onoga koji je to zaslužio izvedemo iz prava i ostavimo bez naknade.
• Ministri, političari i njihovi bližnji koje ste kontrolisali na dobrom su putu da ostanu bez prava i naknade. Ima li neki poseban slučaj koji vas je iznenadio ?
-Imate tu i direktora bolnice, apoteke, ministra, ljudi koji obnašaju značajne funkcije i imaju izuzetna primanja a palo im je na um i da koriste boračke privilegije. I to na nelegalan način ! Pitam se kakav je njihov moral koji im dozvoljava da uzimaju iz kase namijenjene onima koji su dali svoje živote i krvarili za državu... Ne uzmu malo, nego po pet primanja ratnog vojnog invalida 70 % koji nema noge do koljena. Kakvi su to ljudi, ko ih je odgajao, s kim piju kafu ...
Intervju iz današnjeg Oslobođenja. Ima još dobrih stvari ali mi mrsko prekucavati sve
- Alfons Kauders
#1320 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Proces revizije zasluzuje odvojenu temu, ali meni se cini da se Helez se igra se zivotom. Bez zajebancije i pretjerivanja - za te stvari trebaju muda do poda i jaka ledja. Prvo mozda i ima, ali drugo jok. Jednostavno je previse ljudi dio tala.rahmanjin wrote:Kritikovao sam SDP i njihovu politiku, jer do sada prakticno nista nisu uradili, osim sto su pozaposljavali uzu i siru familiju i prijatelje. Ali, ovo sto radi ministar Helez sa revizijom boraca je za svaku pohvalu. Citam danas da je oko hiljadu ljudi vec izbaceno iz prava, a da se ocekuje jos oko hiljadu i po vrlo brzo. Kaze da od 100.000 ljudi sa primanjima otprilike je pola njih lazno, ali da ce se sve to regulisati. Ovaj potez je odlican i ministru Helezu svaka caast.
U Sirokom su sa spiska skiuli 68 od 70 ljudi... Prema procjenama koje sam cuo od dobro upucenih ljudi, dvije trecine penzija kupe laznjaci. Necu se iznenaditi ako je taj procenat zapravo i dosta veci, 70-80%. Nemali broj laznjaka prima cetverocifrene iznose mjesecno.
Moja raja koja je bila u ratu prima onu stvar, rade za privatnike, nosaju tacne i sl... Nisu ni prijavljeni. Nazalost, cini mi se da je sad vise laznjaka nego njih...
- poznanik
#1321 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pa šta treba, decenijama slijegati ramena i tolerirati javnu krađu od strane jednih i istihAlfons Kauders wrote:Proces revizije zasluzuje odvojenu temu, ali meni se cini da se Helez se igra se zivotom. Bez zajebancije i pretjerivanja - za te stvari trebaju muda do poda i jaka ledja. Prvo mozda i ima, ali drugo jok. Jednostavno je previse ljudi dio tala...
Naravno da treba sprovesti reviziju u svim sektorima, oduzeti svaku bespravnu marku svima koji je koriste, čak i pokrenuti prijave zbog prevare za sve u lancu.
Bez drastičnih i odlučnih poteza ništa se ne može postići. Ako se zaista želi postići promjena...
- Skijaš
#1322 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Kaže Helez da od 15 timova čiji je zadatak da vrše reviziju, samo 4 tima rade svoj posao. Pošutaće neradnike iz ovog projekta i kad revizija krene punom parom, mi ćemo doći u poziciju da MMF-u posuđujemo lovuAlfons Kauders wrote:Proces revizije zasluzuje odvojenu temu, ali meni se cini da se Helez se igra se zivotom. Bez zajebancije i pretjerivanja - za te stvari trebaju muda do poda i jaka ledja. Prvo mozda i ima, ali drugo jok. Jednostavno je previse ljudi dio tala.rahmanjin wrote:Kritikovao sam SDP i njihovu politiku, jer do sada prakticno nista nisu uradili, osim sto su pozaposljavali uzu i siru familiju i prijatelje. Ali, ovo sto radi ministar Helez sa revizijom boraca je za svaku pohvalu. Citam danas da je oko hiljadu ljudi vec izbaceno iz prava, a da se ocekuje jos oko hiljadu i po vrlo brzo. Kaze da od 100.000 ljudi sa primanjima otprilike je pola njih lazno, ali da ce se sve to regulisati. Ovaj potez je odlican i ministru Helezu svaka caast.
U Sirokom su sa spiska skiuli 68 od 70 ljudi... Prema procjenama koje sam cuo od dobro upucenih ljudi, dvije trecine penzija kupe laznjaci. Necu se iznenaditi ako je taj procenat zapravo i dosta veci, 70-80%. Nemali broj laznjaka prima cetverocifrene iznose mjesecno.
Moja raja koja je bila u ratu prima onu stvar, rade za privatnike, nosaju tacne i sl... Nisu ni prijavljeni. Nazalost, cini mi se da je sad vise laznjaka nego njih...
- Ja_Ja
#1323 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
A ti drugi timovi su pod pritiscima onih koji su u talu a njima bliski. Ako taj tip izdrzi sve nalete i vjerovatno poneki atentat i uspije da revidira primaoce, treba mu spomenik dici. Da nista drugo ne uradi do kraja mandata osim ovog dobija prolaznu ocijenu.
-
skojotovski
#1324 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
prode "neopazeno" ovaj textŠef wrote:Država za supruga.![]()
-
skojotovski
#1325 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
KatarinaKosaca wrote:rahmanjin wrote: Ali, ovo sto radi ministar Helez sa revizijom boraca je za svaku pohvalu. Citam danas da je oko hiljadu ljudi vec izbaceno iz prava, a da se ocekuje jos oko hiljadu i po vrlo brzo. Kaze da od 100.000 ljudi sa primanjima otprilike je pola njih lazno, ali da ce se sve to regulisati. Ovaj potez je odlican i ministru Helezu svaka caast.Sve što je vrijedno pohvale, treba pohvaliti. Meni je, na primjer, jako prijatno iznenađenje Saša Magazinović. Elokventan je i bistar, pravo osvježenje na BiH političkoj sceni.
nazire li se to ljubav prema Saletu?
inace, Helez 5+!