dobro te je vise samo ponavljas ko papagaj, ko to smije okriviti ameriku i za sta? jeli se rodio neko ko je je okrivio i ko je od amerikanaca odgovarao pred sudom. znamo svi sta su radili po islamskim zemljama, nemoj da ti postavljam ovdje dokaze u vidu fotografija i novinskih tekstova. druga stvar koga ovdje briga za poslove u libiji osim vlasnika nekoliko firmi i radnika u tim firmama. ovdje se covjece raspravlja o ljudskim zrtvama, covjece izgide nevin libiski narod. a ja mene budale, zar takvi kao ti mare koliko ce biti zrtava za vas je to ionako ljudsko meso koje treba biti prerađeno!jefferson wrote:Sto se ne bi trebao javljati? Jer ne kokodacem u glas sa desetak forumasa kojima je za sve u svijetu bas nekako kriva jedna drzava. Kao sto sam rekao, da nisu reagovali bili bi krivi. Da jesu bili bi krivi. A nama je problem sto smo izgubili poslove u libiji, sto opet pokazuje jedno, a to je da smo isti kao i ostali, gledamo svoj interes!BarbaDue wrote:prvo, sta cemo opravdavati kineze, vidis da vecina nas pokusava da ostane u pameti gledajuci i slusajuci sta tvoji simpatizeri, sugrađani, poslodavci ili sta vec rade...
drugo, ti se nebi trebao javljati, jer te je vec svako provalio.
Pristup pojedinaca pokazuje ono s pocetka rata u BiH, za rat je potrebno dvoje. E pa to tako ne funkcionise. Da je Gadafi bio pametniji ne bi mu se ovo desilo.
Zanimljivo je da je u svemu problem ovdje amerika, a ne francuska koja je bila glavni zagovornik svega ovog.
a kada si vec pomenuo i povezao ameriku i francusku u skucaju libija evo ti jedna informacija. prvenstveno se sa pobunjenicima dogovorila francuska, za potporu da osvoje vlast i otjeraju gadafija francuzi dobijaju pravo na 15% nafte. tek poslije se ukljucuju amerikanci da dobiju i svoj dio kolaca i onda oni dobijaju svojih 15%. kasnije se ukljucuje i italija i ostale zemlje.
moj džeferson, ko vas ne zna skupo bi vas platio....nažalost i plaća!