Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
GAU8

#1301 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shin wrote:Gaudo de mi reci sta je to Apple ukrao i od koga?
http://www.imdb.com/title/tt0168122/
Idi dijete obrazuj se, vidim da ti fali malo elementarnog znanja iz historije.

Nikakav ti "fanboi" nisi ....
shin

#1302 Re: Android OS

Post by shin »

OOOOOOO, poceli smo sa uvredama opet :lol: To ide valjda sa manjkom argumenata.

Vidim linkao si film kao argument, dobro je pa nisu pirati sa kariba ili matrix.

Vjerovatno hoces da mi nabacis GUI Xeroxa, za koji je Apple trazio (i dobio dozvolu). Xerox je dobio dionice Applea u zamjenu za IP.

Vise na linku,
http://obamapacman.com/2010/03/myth-cop ... parc-alto/

Sto se tice, "Good Artists Copy, Great Artists Steal" izreke, to je Picassova izjava koju je Jobs rekao, a odnosi se na:
Many artists have interpreted Picasso’s quote to mean that to copy a painting, for example, is to simply copy what you see without bringing your own perspective and original ideas to the table. What stealing refers to, however, is when you copy the inspiration that fueled the development of the original, but also infuse your own perspective and take on things into an entirely new creation.
http://www.edibleapple.com/2010/03/03/s ... sts-steal/
:zzzz:

Gaudo, ja sam spreman za sledecu rundu.
shin

#1303 Re: Android OS

Post by shin »

Gaudo, prati li se kod tebe šta?

http://donttrack.us/

Da li ti smeta kada google ads prikazuje bannere sa strana prema tvojim pretragama koje si vrsio na telefonu/kompjuteru?

Jel zli Apple kriv i za to?
shiljak

#1304 Re: Android OS

Post by shiljak »

svaka velika firma pravi u sustini iste stvari kao i drugi, recimo apple ios - google android.. google search - microsoft bing

Samo je pitanje ko ce prvi nesto napravit, a razlika je jedino u kvaliteti :-D
Primjer:
yahoo pa google bolji
apple os pa microsoft bolji
Netscape broser (propala firma danas) - firefox bolji, pa sad chrome bolji od njeg..

Google ima najbolji search i ne moze ga niko prestici
Microsoft ima najbolje poslovne alate i takodjer ga ne moze niko prestici, a i windows je bolji.
Apple ima kvalitetan hardver i softver, ali kratko traje, moraju skoro svake godine neki potpuno novi produkt napraviti kako imali zaradu. Primjer (OS za desktop, mp3?, mp4?, iphone - napravili prvi takvog tipa mobitel, ali eto sad ga android "dere").
shin

#1305 Re: Android OS

Post by shin »

shiljak wrote: Apple ima kvalitetan hardver i softver, ali kratko traje, moraju skoro svake godine neki potpuno novi produkt napraviti kako imali zaradu. Primjer (OS za desktop, mp3?, mp4?, iphone - napravili prvi takvog tipa mobitel, ali eto sad ga android "dere").

What the fuck?

HTC je ove godine izdao dvadesetak razlicitih android telefona, koliko samo imamo galaxy modela samsunga, motorola isto.

Apple ima siroku paletu od jednog telefona i tableta, koji se hardverski obnavlja svake godine. Uopste nisi primoran na kupovinu novih uredjaja. iOS5 radi na telefonima starim 2.5 godine, na prste mozes prebrojati modele androida koji podrzavaju 4.0 verziju.

Ali opet nekako apple izadje kao negativac u prici :lol:

Sto se tice kompanija,

Microsoft je softverski gigant, i Apple ima odlicnu saradnju sa njima, cak imaju cross platform licence, i nema tuzbi za patente.
Apple je proizvodjac softvera isto, samo isporucuje sa komplet hardverom

dok nam je dragi Google, prdavac statistike sta je ko pretrazio na internetu, i prikazivac bannera.

Pazi samo ovo,

GCreep: Google Engineer Stalked Teens, Spied on Chats (Updated)
http://gawker.com/5637234/

Pa vidi koliko je ''cool'' google i koliko je ''besplatno'' sve to sto nude bez placanja.

http://www.wired.com/threatlevel/2010/0 ... on-aurora/

Mada cekam Gaudu da mi napise sta je to apple ukroa kome :mrgreen:
shiljak

#1306 Re: Android OS

Post by shiljak »

Pa evo ti primjer za iphone. Kad je tek predstavljen jedino su oni imali takav mobitel, i u mozda naredne dvije i dalje su jedino oni imali takav mobitel. Danas svi imaju tuch screen dobar, a ima i novi os android.

Recimo da je apple od pocetka davao i drugim firmama da prave mobitele sa ios-om i odobrenje da se koriste njegovi patenti za ekran, onda sigurno ne bi postojao android a mozda i toliko razlicitih touch-screen tehnologija.

Ja mislim da ce iphone zavrsiti kao i mac racunari, jer se u istoj situaciji nalaze (hoce oni i hardver i softver sami da prave..)

Trenutno se jos drzi ios, ali tek je android krenuo (jer su tek poceli da prave mobitele sa touch screenom), a takodjer ne znaci da ce android isto tako dugo trajati (ne zaboravimo i nokiju kako je pocela propadati nakon androida a toliko godina bila prva)... ovo je sve "privremeno" jer je novo.

Meni je izgled iphone-a stvarno dosadio, skoro 5 godina gledam isti ili slican fizicki izgled mobitela, a nakon ovih drugih firmi sto prave mobitele za android imaju dobar i bolji izgled.
shin

#1307 Re: Android OS

Post by shin »

Image

:lol:
GAU8

#1308 Re: Android OS

Post by GAU8 »

Apple je jedna firma. Nije logicno ni na bilo koji drugi nacin moguce da nadmasi tempo razvoja koji nudi open source distribuirani pristup google-ovog androida.
Jedino sto preostaje jeste tuzakanje. Stoga ih razumijem. Ali to ne znaci da ce na kraju pobijediti...

Jednostavno moraju pokusati putem suda, jer drugacije nisu konkurentni.
shin

#1309 Re: Android OS

Post by shin »

Pa i linux je open source pa ih Microsoft tare sa windowsima godinama. I open documents je open source pa opet MS tare sa Office paketom.

A reci da ovo nije za tuzbe,

Image

Image

Kad jedna njemacka kaze ''plagijat je'' vjeruj mi da jeste :lol:
shiljak

#1310 Re: Android OS

Post by shiljak »

:D

Evo moja statistika do kraja 2012 ili pocetak 2013 za wp7 os:
Nokia
- trenutno 25% njihovih mobitela na trzistu, 25% - sigurnih 25% za wp7
- znaci os koji vise nije koristan se kupuje - to su naviknuti kupci kojim ne trebaju opcije na mobitelu nego samo da je marka Nokia
- jos recimo 15% radi novog os-a na nokiji, koji ga kupuju radi drugacijeg izgleda
- radi wp7 bice jos najmanje 15% programera, firmi koji programiraju za taj os
- neke izgubljene musterije sada se vrate 15%

Ukupno 75%? Eto neka bude prosjek 55%

Ostali proizvodjaci mobitela:
- ukupno 20%

Ukupno za sve 75%, ali eto neka opet bude 60%.

Znaci 60% trzista wp7 mobiteli, 40% android i ios. Neka su recimo oba podjednaka, to ti je samo 20% android i 20% ios.

Jel valja statistika? :D
shin

#1311 Re: Android OS

Post by shin »

Gaudo,

Gledaj kakav shit je Samsung pravio zadnji CeBIT prije predstavljanja iPhonea;

http://www.gsmarena.com/samsung_at_cebi ... ws-177.php

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Eto im sile i portfolia, i onda ko iz vedra neba;

Image

:lol: :lol: :lol:
GAU8

#1312 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shin wrote:Pa i linux je open source pa ih Microsoft tare sa windowsima godinama. I open documents je open source pa opet MS tare sa Office paketom.

A reci da ovo nije za tuzbe,

Image

Image

Kad jedna njemacka kaze ''plagijat je'' vjeruj mi da jeste :lol:
Mozda MS "tare" linux (opaska, ovo samo vazi za desktop sisteme) godinama, ali to nije tema ove emisije :P
Microsoftov posao je takav da mora svim sredstvima nametati svoj OS jer drugacije bi propao.
Bitno je samo da ima alternativa, pa makar i onaj 1%. Ja svakodnevno, kako na poslu, tako i kuci, koristim sve navedene OS-ove (linux, windows, MacOS, android, iOS) i jos par "drugih" i odlicno je da ima toliko diverziteta jer meni npr. hljeb od toga zavisi :P Konkurencija tjera na inovacije, a to znaci ulaganja, support, development, itd. itd.

A sad sto je iOS obicna igracka, jbg. prodaje ga izgled i ona jabuka na poledjini :P
Ja razvijam i za iOS i za Android tako da znam koliko koja platforma valja. Pusti ti linkove na internetu. Ne postoji neutralan izvjestaj, vec iskljucivo licna preferenca.

TI kazes Android je platforma za konzum reklama, a ja recimo kazem iOS je platforma za konzum iTunes-a
vidis da je to isti shit :) predlazem ti da se opustis malo, i skontas da je konkurencija za krajnjeg korisnika samo pozitivna stvar, a nikako negativna.

PEACE... i smrt mrskom Apple-u :P
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1313 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

GAU8

#1314 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shin wrote:Gaudo,

Gledaj kakav shit je Samsung pravio zadnji CeBIT prije predstavljanja iPhonea;

http://www.gsmarena.com/samsung_at_cebi ... ws-177.php ...
Ti odrasti i shvati da to nije bitno. Bitna je sadasnjost i buducnost.
I ako Apple nastavi kukati radi proslosti, konkurencija ce ih poderati. Mogu oni tuzakati do mile volje.
shiljak

#1315 Re: Android OS

Post by shiljak »

@GAU8 ios jest obicna igracka, ali je i android :wink:
shin

#1316 Re: Android OS

Post by shin »

Gdje si razvijach, nisam te prepozno :lol:

Da razvijas bio bi na Appstoreu, gdje je Apple vec isplatio dvije milijarde developerima od prodaje aplikacija. Na marketu se nista ne prodaje, jedino mozes prepakovat shovelware :lol:

''iOS konzum za iTunes'' !? :lol: STa ovo treba da znaci? Sad ni iTunes nevalja, od jednom DRM free muzika ne valja :lol: Oj majko, šehid mlad posta :lol:

De se presaberi, pa se vrati na temu, bas smo se poceli fino zabavljati :zzzz:
GAU8

#1317 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shin wrote:Gdje si razvijach, nisam te prepozno :lol:

Da razvijas bio bi na Appstoreu, gdje je Apple vec isplatio dvije milijarde developerima od prodaje aplikacija. Na marketu se nista ne prodaje, jedino mozes prepakovat shovelware :lol:

''iOS konzum za iTunes'' !? :lol: STa ovo treba da znaci? Sad ni iTunes nevalja, od jednom DRM free muzika ne valja :lol: Oj majko, šehid mlad posta :lol:

De se presaberi, pa se vrati na temu, bas smo se poceli fino zabavljati :zzzz:
Uljepsao si mi dan ;)
poceo si lupati bez smisla :lol: :lol: :lol:

P.S.
I prije nego pocnes pljuvati po bilo kome, bio bi red sa pokusas sam napraviti makar 1% onoga sto je taj community ili pojedinac napravio :P
ccc naslo se ONO pljuvati po linuxu... :-) :-) :-) :-)
shin

#1318 Re: Android OS

Post by shin »

Ne pljujem ja po linuxu, vec po forku linuxa sa java wannabe runtimeom, developeru :lol:
shin

#1319 Re: Android OS

Post by shin »

It sort of bothers me that the mascot for Android is not actually an android (a machine designed to look like a man) but is rather a garbage can robot with the sophistication of that pair of fart joke characters from South Park, flapping dysfunctional appendages while being propelled by a vaporous cloud of hot air. Shameless.
Image
GAU8

#1320 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shiljak wrote:@GAU8 ios jest obicna igracka, ali je i android :wink:
Android moze biti sta god hoces ;)
GAU8

#1321 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shin wrote:
It sort of bothers me that the mascot for Android is not actually an android (a machine designed to look like a man) but is rather a garbage can robot with the sophistication of that pair of fart joke characters from South Park, flapping dysfunctional appendages while being propelled by a vaporous cloud of hot air. Shameless.
Image
Mnogo kompetentno od tebe :)

Still a baaad loser :P :P

Image
daors

#1322 Re: Android OS

Post by daors »

Code: Select all

ps -ef | grep shin | grep -v grep | awk '{print $2}' | xargs kill -9
Ignorisite trola

@shin
Otvori si temu pa tamo velicaj ios. Ovdje pusti ljude da nastave o androidu
shin

#1323 Re: Android OS

Post by shin »

GAU8 wrote:
shiljak wrote:@GAU8 ios jest obicna igracka, ali je i android :wink:
Android moze biti sta god hoces ;)
Mozes li surfati bez da google sve zna? :lol: Pluz zaradi na tome :lol:
GAU8

#1324 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shin wrote:Ne pljujem ja po linuxu, vec po forku linuxa sa java wannabe runtimeom, developeru :lol:

Sta ima ne pljujes :lol: :lol: :lol:
Pa i linux je open source pa ih Microsoft tare sa windowsima godinama.
shin

#1325 Re: Android OS

Post by shin »

daors wrote:

Code: Select all

ps -ef | grep shin | grep -v grep | awk '{print $2}' | xargs kill -9
Ignorisite trola

@shin
Otvori si temu pa tamo velicaj ios. Ovdje pusti ljude da nastave o androidu

Nisam prvi poceo, niti trollam, slobodno moderaciju kontaktiraj ako vidis da trollam negdje.
Post Reply