Vlada Kantona Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nosara

#1301 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

StupskaBitanga wrote:
VjecitiStudent wrote:Kako god, buducnost belongs to him, zahvaljujuci iskljucivo ovakvom SDP-u

Image
gluho bilo
Mislim da bi to bio kraj KSu
SDP samo neka insistira da se konačno krene u infrastrukturne radove S.petlja do Aerodroma i od mosta Suade i Olge do Hrasnog će biti dobro
K tome dodati da ako Vlada FBiH pogura Obilaaznicu onda će Sarajevo imati bolju cestovnu infrastrukturu
Očekivanja minimalna i mislim da je to sasvim ok
Upravo...

Jos samo jedna sitnica... Neka sjednu s mafijom i postignu bilo kakav kompromis u vezi sa gudrom, pucnjavom, kriminalom opcenito... Bar da se malo smanji... Očekivanja minimalna i mislim da je to sasvim ok... :D
VjecitiStudent

#1302 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:
VjecitiStudent wrote:Kako god, buducnost belongs to him, zahvaljujuci iskljucivo ovakvom SDP-u

Image
gluho bilo
SDP samo neka insistira da se konačno krene u infrastrukturne radove S.petlja do Aerodroma i od mosta Suade i Olge do Hrasnog će biti dobro
K tome dodati da ako Vlada FBiH pogura Obilaaznicu onda će Sarajevo imati bolju cestovnu infrastrukturu
Kad smo izdurali SDA, SBiH, SDP, izduracemo i Fahru. Zar moze biti gori?

Pare za obilaznicu su davno, davno stigle (uskoro ce i proslava desetogodisnjice) od EBRD-a, pa nekad ce se i napraviti.
Ali pripisati to u zasluge sadasnjoj vladi bi bilo isto kao pripisati Taji zasluge za zavrsetak Zapadnog izlaza.
Za cestu od Vrbanje ka Zelji EBRD je takodjer vec odobrila pare, tako da ni to, i kada se desi, ne bi trebala biti zasluga samo ove vlade.
StupskaBitanga

#1303 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by StupskaBitanga »

nosara wrote:
StupskaBitanga wrote:

Image
gluho bilo
Upravo...

Jos samo jedna sitnica... Neka sjednu s mafijom i postignu bilo kakav kompromis u vezi sa gudrom, pucnjavom, kriminalom opcenito... Bar da se malo smanji... Očekivanja minimalna i mislim da je to sasvim ok... :D

pa stav premijera je da se popucaju međusobno dda je manje kriminala
Tako da trebamo se malo strpiti dok se ne poubijaju i mooliti boga da i nekog nevinog ne povuku sa sobom 2m pod zemlju
VjecitiStudent

#1304 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
StupskaBitanga wrote: gluho bilo
Upravo...

Pucnjava samo radnim danima, smije se gadjati samo ispod pojasa?
To bi bilo sasvim ok.
Hajde nasa Vlado, skromni smo, mozete vi to.
pemanapemani

#1305 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by pemanapemani »

Chmoljo wrote:
pemanapemani wrote: Uspijeh graditelja staklenog pe.isa leži u slabosti lijevo orjentisanih stranaka da naprave zajednički blok, a za to su imali bruku vremena.
.
ja opet ne vidim nijedan argument na čemu ti zasnivaš ovu tvrdnju... ovo je toliko proizvoljno da je poezija.
Sve što sam napisao je moje mišljenje. Nemam argumenata, jer takav "eksperiment" još niko nije pokušao. Kako taj koalicijski, tako ni onaj približavanja "malom čovjeku". Druge države ne bih uzimao za primjer, jer to ne pije vodu u slučaju BiH.
Opet ponavljam, koalicija se trebala stvarati najmanje četiri godine, a ne mjesec pred izbore.
Ako se može dogovarati sa fašistima, zašto se nije moglo sa nadobudnim strančicama.
Od 45% neglasača, bar 40 % ne spada u skupinu "ispijača kafa".
Izvinjavam se na off topicu.
nosara

#1306 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

pemanapemani wrote:
Chmoljo wrote:
pemanapemani wrote: Uspijeh graditelja staklenog pe.isa leži u slabosti lijevo orjentisanih stranaka da naprave zajednički blok, a za to su imali bruku vremena.
.
ja opet ne vidim nijedan argument na čemu ti zasnivaš ovu tvrdnju... ovo je toliko proizvoljno da je poezija.
Sve što sam napisao je moje mišljenje. Nemam argumenata, jer takav "eksperiment" još niko nije pokušao. Kako taj koalicijski, tako ni onaj približavanja "malom čovjeku". Druge države ne bih uzimao za primjer, jer to ne pije vodu u slučaju BiH.
Opet ponavljam, koalicija se trebala stvarati najmanje četiri godine, a ne mjesec pred izbore.
Ako se može dogovarati sa fašistima, zašto se nije moglo sa nadobudnim strančicama.
Daaaj...! :-) Koga briga za te odrode... :oops:

Pa socijaldemokratska parodija demokratske akcije ima 40% minimum na svakim slijedecim izborima... :roll:
mrtva kokoš

#1307 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by mrtva kokoš »

VjecitiStudent wrote:
StupskaBitanga wrote:

Image
gluho bilo
Kad smo izdurali SDA, SBiH, SDP, izduracemo i Fahru. Zar moze biti gori?

Pare za obilaznicu su davno, davno stigle (uskoro ce i proslava desetogodisnjice) od EBRD-a, pa nekad ce se i napraviti.
Ali pripisati to u zasluge sadasnjoj vladi bi bilo isto kao pripisati Taji zasluge za zavrsetak Zapadnog izlaza.
Za cestu od Vrbanje ka Zelji EBRD je takodjer vec odobrila pare, tako da ni to, i kada se desi, ne bi trebala biti zasluga samo ove vlade.
bob graditelj ne moze biti gori od njih da ga hebes. ja sam bio jedan od onih koji se jezio ulaska sdp-a u vlast sa njim. sad tek vidim koliko sam krivo razmisljao.. :-)
valterbranisarajevo

#1308 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by valterbranisarajevo »

Problem je što je sve ovo nedosljedno i licmejerno. Narod nije glasao za SDP zato što je Zlaja lijep i pametan nego zato što je stvarno želio promjene. Znam mnogo ljudi koji su godinama apstinirali ali su izašli na protekle izbore i glasali, a onda kao nagradu umjesto promjena dobijemo opet one koji su nas u posljednjih 20 godina upropastili. Uzmimo Kanton Sarajevo (uostalom ova tema se nalazi na podforumu Sarajevo) gdje je SDP dobio, uz Tuzlu generalno najveći broj glasova, a SDA od nekada neprikosnovene doživjela debakl, odnosnao pala tek na treće mjesto. I onda umjesto da tu naprave promjene oni ožive političkog mrtvaca. iako su imali najviše glasova sklapaju koaliciju na principu 50%-50%, umjesto da su im ako su se već odlučili na to ponudili maksimalno 30% ili tražili drugog partnera...

Ako je to pametan potez onda ne znam.... :run:

kao veliki "uspjeh" platforme se spominje izbacivanje HDZ-ova iz vlasti, a u isto vrijeme, možda već sutra SDP će ući u koaliciju sa HDZ-ovima u HNK.(a na kraju vjerovatno i na državnom nivou). Gdje je tu principijelnost? gdje su tu promjene za koje su građani glasali. Nema ih, a neće ih biti.

Od te koalicije profitira samo SDA, što se vidi na vanrednim opštinskim izborima. Umjesto da dešifruju signal koji su im birači poslali u: Vogošći, Ilidži, Srebreniku, Travniku oni se ponašaju kao slon staklenoj radnji...Računi na naplatru neće stići 2014 nego već sljedeće godine.

Pitam se samo na kakvoj će platformi i pod kojim sloganom nastupiti na njima? Možda opet sa : "vratio se Valter" da se narod ima čemu smijati... :run:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1309 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

valtere, sve si u pravu što si napisao, sem u jednom - zar stvarno misliš da bi SDP mogao pobijediti na općinskim izborima na Ilidži i u Vogošći? :mrgreen:
nosara

#1310 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

Chmoljo wrote:valtere, sve si u pravu što si napisao, sem u jednom - zar stvarno misliš da bi SDP mogao pobijediti na općinskim izborima na Ilidži i u Vogošći? :mrgreen:
A i sto bi...? Sjecas se onog "isto, isto, isto..." :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1311 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by -LIBERO- »

nosara wrote:
Chmoljo wrote:valtere, sve si u pravu što si napisao, sem u jednom - zar stvarno misliš da bi SDP mogao pobijediti na općinskim izborima na Ilidži i u Vogošći? :mrgreen:
Pa to,glasovi su ostali u koaliciji..tako da je to to :mrgreen: ;-)
Taranta

#1312 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Taranta »

nosara wrote:
Misliš na ovo? Jedna od boljih...

Image
valterbranisarajevo

#1313 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Vjerovatno ne, ali mislim da bi imao manje apstinenata, a na izborima za gradsko vijeće vrijedi ona "zrno po zrno"...Uostalom SDP je na Ilidži doživio baš debakl (bili su tek treći)-u najmanju ruku trebalo je smijeniti Općinski odbor poslije toga, a ja se također sjećam da je svojevremeno SDP imao načelnika opštine u Vogošći ( Abdulah Ovčina) Gdje nestadoše ljudi koji su svojevremeno izbrali Ovčinu? iselili sigurno nisu. Znači ostali su kod kuće odnosno bojkotovali izbore...Eto to je taj signal koji SDP treba dešifrovati-za svoje dobro i dobro svih nas...
nosara

#1314 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

Taranta wrote:
nosara wrote:
Misliš na ovo? Jedna od boljih...

Image
Mislim na stari vic iz bivse Juge o prepucavanju naseg i italijanskog granicara preko rijeke... Italijan vice "komunisto", a nas "fasisto"... Dolinom odjekuje "isto, isto, isto..." :D
madner

#1315 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by madner »

pemanapemani wrote:
Chmoljo wrote:
.
To se ne zove koalicija, nego fuzija. Ako ce stranka nastupat zajedno 4 godine, one vise nemaju sopstveni profil.
nosara

#1316 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

madner wrote:
pemanapemani wrote:
Chmoljo wrote: ja opet ne vidim nijedan argument na čemu ti zasnivaš ovu tvrdnju... ovo je toliko proizvoljno da je poezija.
To se ne zove koalicija, nego fuzija. Ako ce stranka nastupat zajedno 4 godine, one vise nemaju sopstveni profil.
Tacno... Socijaldemokratska parodija demokratske akcije... Tacno tako... No profil, only profit... :D
madner

#1317 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by madner »

Tebi stvarno vjerujem da neces vise glasat za SDP :D
nosara

#1318 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

madner wrote:Tebi stvarno vjerujem da neces vise glasat za SDP :D
Kako ti mozes znat nesto sto ni sam ne znam...? :D Ne mogu pet godina drukanja za te nesretnike samo tako bacit u reku... :wink:
madner

#1319 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by madner »

Pa oprijedjeli se, ili je sve crno ili nije :D
nosara

#1320 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

madner wrote:Pa oprijedjeli se, ili je sve crno ili nije :D
Trenutno je mrak pojeo i dolinu i planinu... Ti, ko biva, vidis neki zizak u daljini...? U kojem pravcu da gledam, mozda i ja ugledam...?
zonbirile

#1321 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by zonbirile »

ccc,kako li će se ovo sa Ziketom završiti :D
StupskaBitanga

#1322 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by StupskaBitanga »

sve oko Vlade KS ce se znati za mjesec kada će biti donesena odluka o Šeti a Šeta kontroliše 80% SDA KS i onda će ici rekonstrukcija vlade i mletla kadrova SDA
nosara

#1323 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

StupskaBitanga wrote:sve oko Vlade KS ce se znati za mjesec kada će biti donesena odluka o Šeti a Šeta kontroliše 80% SDA KS i onda će ici rekonstrukcija vlade i mletla kadrova SDA
Ja govorim danima, sabura, sve ce to lec samo od sebe... Inace je sda bogata kadrovima, cudo jedno... :lol:

Da ne bude kakvih internih premjestaja u okviru koalicije...? :? Mislim, svejedno je, to je sad sve u pet deka... :oops:
StupskaBitanga

#1324 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by StupskaBitanga »

nosara wrote:
StupskaBitanga wrote:sve oko Vlade KS ce se znati za mjesec kada će biti donesena odluka o Šeti a Šeta kontroliše 80% SDA KS i onda će ici rekonstrukcija vlade i mletla kadrova SDA
Ja govorim danima, sabura, sve ce to lec samo od sebe... Inace je sda bogata kadrovima, cudo jedno... :lol:

Da ne bude kakvih internih premjestaja u okviru koalicije...? :? Mislim, svejedno je, to je sad sve u pet deka... :oops:
polako ba
hajde bolje i ovaj cirkus nego da nam Fahro dovede svoje pajdaše
E to bi bio tek cirkus
valterbranisarajevo

#1325 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Evo još jedan marifetluk GRAS-ovog rukovodstva. Pored tolikog viška ove godine su primili 60 novih radnika...

Posao za 25 radnika

S obzirom na to da je nedavno bilo najavljeno otpuštanje radnika koji su primljeni na određeno, Kobilić je rekao da je tokom zime bilo primljeno 60 zaposlenika.

- Međutim, Vlada ja zabranila primanje novih radnika bez njene saglasnosti. Uputili smo zahtjev Vladi da nam odobri da primimo 25 radnika od njih 60 kojima je istekao ugovor. Ne možemo raspisati konkurs sve dok nam Vlada ne da odobrenje - rekao je Kobilić.
Post Reply