Breaking Bad

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
gnjev

#1301 Re: Breaking Bad

Post by gnjev »

Ne znam Jel već bilo ne čita mi se sve zbog spoilera.na sredini sam treće sezone. Saul dobija svoju seriju
http://m.deadline.com/2013/09/breaking- ... mc-series/

Better Call Saul

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
w.pooh

#1302 Re: Breaking Bad

Post by w.pooh »

Odgledala prije par dana :thumbup: :thumbup: sto neko rece ne znam kako poceti gledati bilo koju drugu nakon ovakve serije :)
kakavdanakneiskustvu

#1303 Re: Breaking Bad

Post by kakavdanakneiskustvu »

još dvije epizode mi preostale za pogledati,kraj serije je fantastičan,neočekivan,ne mogu docekati da pogledam i zadnje dvije epizode
kakavdanakneiskustvu

#1304 Re: Breaking Bad

w.pooh wrote:Odgledala prije par dana :thumbup: :thumbup: sto neko rece ne znam kako poceti gledati bilo koju drugu nakon ovakve serije :)

ja sam mislio početi gledati the wire i game of thrones,ali ne znam kako
w.pooh

#1305 Re: Breaking Bad

Post by w.pooh »

kakavdanakneiskustvu wrote:
w.pooh wrote:Odgledala prije par dana :thumbup: :thumbup: sto neko rece ne znam kako poceti gledati bilo koju drugu nakon ovakve serije :)

ja sam mislio početi gledati the wire i game of thrones,ali ne znam kako
GOT vec pratim :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#1306 Re: Breaking Bad

hopcup wrote:
madFlava wrote:Nema sta drugovi i drugarice, serija je ebeni beton betona ! :thumbup:
Kakvi likovi,gluma, prica, kraj i sve ostalo.

Stvarno mi je krivo sto je zavrsilo ova fantazija od serije. :shock:
Sto se mene tice , najbolja serija ikad :)

Ipak je WW uspio u svojoj misiji !

:thumbup:
ja sad imam ozbiljan probelm; kako počet gledat neku drugu seriju :D

:thumbup: upravo završio sa BB
kakavdanakneiskustvu

#1307 Re: Breaking Bad

fantastična serija,već mi fali,zadnjh 8 epizoda su vrh
harač

#1308 Re: Breaking Bad

Post by harač »

kakavdanakneiskustvu wrote:ja sam mislio početi gledati the wire i game of thrones,ali ne znam kako
ako počneš s ovom daj utiske, i ja se kanim već duže vremena :D
saphir_

#1309 Re: Breaking Bad

Post by saphir_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:fantastična serija,već mi fali,zadnjh 8 epizoda su vrh
jel tako da je bolja od walking dead, posto sam upratio da je pratis
kakavdanakneiskustvu

#1310 Re: Breaking Bad

saphir_ wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:fantastična serija,već mi fali,zadnjh 8 epizoda su vrh
jel tako da je bolja od walking dead, posto sam upratio da je pratis

ma bolja,u walking dead koliko god da je vjerno pratim ima bezze stvari
insomnia78

#1312 Re: Odg: Breaking Bad

Post by insomnia78 »

harač wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ja sam mislio početi gledati the wire i game of thrones,ali ne znam kako
Odglefo je ja, dobra pravo, prvu epizodu makar nazor pogledaj posto je malo podosadna, kasnije neces moci stati
hrastov žižak

#1313 Re: Breaking Bad

Post by hrastov žižak »

harač wrote:
odlična je serija, ne libi se da je pogledaš. ne da mi se sad pisat zboč čega, vjeruj na riječ. :D
MedenoSrce

#1314 Re: Breaking Bad

Post by MedenoSrce »

Wire je klasa za sebe
beco

#1315 Re: Breaking Bad

Post by beco »

Gledao i wire i bb po meni bb bolji. BB nije serija već stuff of legends ;-)

sent from my 20.7 MPX überphone
kakavdanakneiskustvu

#1316 Re: Breaking Bad

fascinantna serija,cranston fantastičan
Haris033

#1317 Re: Breaking Bad

Post by Haris033 »

U 15 dana odgledao svih 5 sezona. Najbolja serija koja je ikada snimljena!!! :thumbup:

http://www.index.hr/black/clanak/breaki ... 98912.aspx
Kinaski

#1318 Re: Odg: Breaking Bad

Post by Kinaski »

insomnia78 wrote:
Paul F. wrote:
insomnia78 wrote:Pa odgovorio sam ti ja, da bi mogo "šarati"
Može li malo preciznije ?
Da bi se mogao okretati u vecem radijusu i tako pokriti "vatrom" veći prostor
da bi aktivirao mitraljez
TheHound

#1319 Re: Breaking Bad

Post by TheHound »

beco wrote:Gledao i wire i bb po meni bb bolji. BB nije serija već stuff of legends ;-)

sent from my 20.7 MPX überphone
I jedna i druga su svijet za sebe, klasa, ali The Wire mozes gledati ispocetka nakon svake dvije godine i opet ces naci neke fascinantne stvari i dijaloge koje su ti ranije promakli.

Nekome je bolja jedna, nekome druga, ja se ne mogu odluciti jos uvijek koja mi je bolja :D
Jack Be Nimble

#1320 Re: Breaking Bad

Post by Jack Be Nimble »

To je ono sto mi se tice kod The Wire i Sopranos stalno ih mogu gledati i nesto novo vidim. U BB se poubijali na kraju i haj zdrao. Nemam neke velike zelje da ih opet gledam, dok mi se likovi iz druge dvije serije podvukli pod kozu. Pokusao sam gledati BB iz pocetka par puta, jednostavno nemogu....mada blizanci su mi jedino dragi i tih par epizoda sa njima su mi najbolje.
Juvelandia

#1321 Re: Breaking Bad

Post by Juvelandia »

I ja Sopranose opet mogu gledat, nekako likovi su raznovrsni i neke stvari su opet interesantne dok Breaking Bad nema sanse, tu je ta razlika, a obje su strasne serije.
ćiribiribela

#1322 Re: Breaking Bad

Post by ćiribiribela »

Image
condy

#1323 Re: Breaking Bad

Post by condy »

Ja više volim gledati serije od filmova, iz prostog razloga jer mi ne odgovaraju " skraćene verzije " jedne te iste tematike, koje su u filmu svedene na samo 90 minuta. Jednostavno tih 90 minuta je premalo za sve što nude ovakvi serijali.

Breaking bad je jedna od najbolji, ako ne i najbolja serija ikad prikazana. Transformacija običnog čovjeka u čudovište je nešto najbolje što sam do sada vidio. Sagledao sam je upravo. Poslije nekog vremena, ponovo ću je pogledati jer sam siguran da ću tek nakon drugog gledanja moći uvidjeti ono najbolje u toj seriji.

Upoređiva se vidim Breaking bad sa The wire. Te dvije serije su potpuno različite, i ne mogu se uspoređivati. The wire je više " dokumentarac ", koji prati jednu cjelu sredinu, odnosno opisuje socijalnu dimenziju jedne američke sredine, dok je Breaking bad, u pravom smislu TV serija, koja ima u fokusu samo jednog običnog čovjeka, hemiskog genija i njegovu ličnu transformaciju u najvećeg " kuhara " metha u povijesti.
TheHound

#1324 Re: Breaking Bad

Post by TheHound »

condy wrote: Upoređiva se vidim Breaking bad sa The wire. Te dvije serije su potpuno različite, i ne mogu se uspoređivati. The wire je više " dokumentarac ", koji prati jednu cjelu sredinu, odnosno opisuje socijalnu dimenziju jedne američke sredine, dok je Breaking bad, u pravom smislu TV serija, koja ima u fokusu samo jednog običnog čovjeka, hemiskog genija i njegovu ličnu transformaciju u najvećeg " kuhara " metha u povijesti.
Neki lik je u nekoj emisiji, ne sjecam se kojoj, najbolje opisao zasto je The Wire drugacija serija: "u Sopranosima glavni lik je Tony Soprano, u Breaking Bad glavni lik je Walter White dok je u The Wire glavni 'lik' grad Baltimore".

Tapatalk 4
elmirčo

#1325 Re: Breaking Bad

Post by elmirčo »

karanana wrote:poceo sam seriju gledati prije nekih desetak dana i sada sam pri kraju trece sezone. serija je odlicna, mada ja ne bih bio ja da ne bacim i pokoju kritiku. u odnosu na prve dvije sezone, malo mi je treca otanjcala, sto ne znaci da i sada nije dobra. ali jednostavno cak ima i par epizoda za koje imam osjecaj da su ih samo napravili eto da se prikazu a skoro pa nikakve radnje. za primjer uzimam zadnju epizodu koju sam pogledao, mislim da se epizoda zove: muha. wtf je ono?! nidje veze.

sjeti se ovog posta krajem cetvrte sezone ;) :-)

ja sam zavrsio sa cetvrtom sezonom, sinoc mi je ostalo jos 7 epizoda, i pricam s drugom napolju govori da je u cugu odgledao zadnjih 6 zbog napetosti i svega...ja dodjem kuci oko 12 i jutros do 5,"been there done that " :mrgreen: jednostavno prejako

promakao mi je detalj, ko je doveo dzesija u lab, ko su ona 2 lika, pojavili su se 2-3 puta max u seriji i odma' oni vode u lab...?

bas me zanima sta ce biti u petoj, danas poslije ispita odma' pocinjem :D

8)
Post Reply