Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
saga wrote:Ja da se pohvalim da sam sinoc kupila masinicu, i da sam se danas osisala saaama
Prvo me malo bilo strah (ne znam sto), a onda sam plaho uzivala (cak i previse... sad cu se malo malo sisat)
Vid'te mi glaave
.
glava ti je prelijepa
moja ima "tuticu" i to je jedini razlog sto se ne bi usudila (to sto si ti)
procice ti perut za neko vrijeme - koristi isto sto si koristila i prije sisanja
blue_sky wrote:afroditinu koprivu sam dugo koristila i mogu samo reci da je odlican kosa shkripi kad se opere, bas se osjeti da je prirodan nekako i uopste ne opada tokom pranja (jer sam ga ja pocela koristiti kad mi je kosa jedno vrijeme malo vise opadala).
Trenutno koristim syoss i odlican mi je, kosa ima sjaj i bez feniranja i nekih peglanja se fino slegne.
ja sam čula da os syossa tjeme svrbi? Znači, dobar je... ali vele da zato pjeni jako dobro i da ga treba samo kap nanijeti..
Mene ne svrbi, mozda zavisi od koze, ali je meni super. Da, samo malo je dovoljno jer praaavo dobro pjeni
ljudi u laganoj sam depresiji prekjučer sam se šišala i evo već danas kosa izgleda kao da je makaze nisu ni dotakle... opet imam ispucalih vrhova a skinula mi je 5-7 cm kose (kako gdje)... i sve je izgledalo super, stvarno se potrudila...ali danas opet kosa katastrofa... pre pre suha je...a ni ne farbam se, niti feniram...kad je sušim samo tjeme osušim...baš je čuvam...ali izgleda da joj treba nešto iznutra...pa sad, da li da počnem uzimati pivski kvasac ili vitamin B ili nešto treće??? treba mi nešto što će mi popraviti kosu, ojačati je... help me please
@kakav nered, ti moraš svakih nekoliko dana stavljati dooobru dubinsku masku, da ti ojača kosu i koristi ovaj šampon od koprive koji je također super A sad za masku ne znam hoćeš li koristiti neke prirodne, sama mućkati ili kupiti to je do tebe
Ja sam isprobala onaj Afroditin šampon od kamilice + biotin, joj kako mi je meka kosaaaaaa
Evo me treca takva Boze, mislila sam da nesto nije uredu sa mnom, sad vidim da nas ima vise takvih Dajte prijedlog za neki super-ultra-hiper-hranjivi sampon i regenerator za prirodno suhu kosu? Afroditina kopriva ipak ne dolazi u obzir
Kao novi kolac na forumu, prvo da se zahvalim svim zenama sa ovih ''zenskih tema'' (njega tijela, sminka) na brojnim savjetima!
A onda i da podijelim iskostvo oko Syoss farbi za kosu. Posle dogogodisnje vjernosti Wellaton farbama odlucila sam da probam nesto drugo. Uzela sam 5-8 ljesnjak smedja
I jako sam zadovoljna bojom, ispala je kako sam ocekivala, a i prekrivanjem.
A imala bih pitanje za sve vas, a vezano je za opadanje kose, muske. Tanka kosa, visoki zalisci i jako puno opada, pa mi se dragi zabrinuo. I sad smo u potrazi za nekim efikasnim preparatom. Pa ako neka zna...
Regenerator je ah odakle da pocnem. prvo i najvaznije prvi put nakon godina i godina uspjela sam rascesljati kosu odmah nakon pranja, a svi vi koji znate moje probleme sa kosom znate da je to skoro pa nemoguca misija.
I prelijepo mirise.
Sampon se cini ok, kosa je super nakon feniranja, nije zapinjala ni petljala se u cetku, pod rukom je bas fina mekana i svilenkasta pa cu javiti za 2-3 dana kako se pokazalo sve to zajedno.
Henny wrote:Kao novi kolac na forumu, prvo da se zahvalim svim zenama sa ovih ''zenskih tema'' (njega tijela, sminka) na brojnim savjetima!
A onda i da podijelim iskostvo oko Syoss farbi za kosu. Posle dogogodisnje vjernosti Wellaton farbama odlucila sam da probam nesto drugo. Uzela sam 5-8 ljesnjak smedja
I jako sam zadovoljna bojom, ispala je kako sam ocekivala, a i prekrivanjem.
A imala bih pitanje za sve vas, a vezano je za opadanje kose, muske. Tanka kosa, visoki zalisci i jako puno opada, pa mi se dragi zabrinuo. I sad smo u potrazi za nekim efikasnim preparatom. Pa ako neka zna...
Imaju li crvenkast odsjaj poslije farbanja?
A za dragog čula sam za neke Vichy šampone protiv opadanja kose da su dobri. Možda i Fitoval?
Ova Syoss ljesnjak smedja je bez crvenog sjaja, sto sam i zelila. Dugo sam koristila Wellaton 8/74 karamel cokoladna,svijetlo smedja sa crvenim odsjajom. Sa svakim pranjem kose taj crveni sjaj je vise dolazio do izrazaja.
A za ovo opadanje kose raspitam se za taj Vishy, samponi tipa Recept, Fitoval, kao i pokusaj sa ispiranjem kose cajem od koprive bas nisu urodili plodom.
googla rogein ili tako nesto...to je neko sredstvo protiv celavosti (ima i za muskarce i za zene)..mislim da je iz usa...pomaze sigurno
sto se tice farbanja kose, ne znam cure jeste li probali onaj mousse?? ja sam probala od schwarzkopfa i nije los...ali sam se ipak vratila loreal casting farbama...
nova_korisnica wrote:googla rogein ili tako nesto...to je neko sredstvo protiv celavosti (ima i za muskarce i za zene)..mislim da je iz usa...pomaze sigurno
sto se tice farbanja kose, ne znam cure jeste li probali onaj mousse?? ja sam probala od schwarzkopfa i nije los...ali sam se ipak vratila loreal casting farbama...
Regaine.
Poznajem osobu koja je koristila ovaj preparat. Pomaze 100%, samo je poskup i nije bas bezazlen , podosta nuspojava.
Gospoda Ministarka wrote:Ljudi pomagajte
Odakle da krenem.... od onog gdje sam stala da sam osisala vrhove (8cm) pocela koristiti ricinusovo ulje bez zumanaca (3 puta) kosa je malo u korijenu ojacala ali..... vrhovi nikad nisu bili gori (sto potvrduje tezu od Misa Mekinjasa bacam kosku)znaci...nema dlake koja nije ispucala (cjepkam lagano dva dana makazicama jee nezelim da skratim jos vise), i to po 7 puta jedna dlaka vrhovi mi djeluju tako mrtvo... pa mo recite ima li nade da se to popravi maskama ili da danas odem kod frizera i sve poskidam sto znaci da ce mi biti ove duzine
Eh da iznesem novine...
Kosa je bila katastrofa, rascijepi se do pola, i nije bilo dlake koja nije bila ispucala... shvatila sam da mi je potrebno kosu ojacati iznutra te vec 20 i nesto dana pijem dm, dodatak prehrani, kompleks vitamina B za jacanje i podsticanje rasta kose:
Kosa je vec jaca, ne puca, sjajna i zdravo izgleda.
Kao regenerator koristim vec gore spomenuti proizvod dm-a
Najbitnije od svega, shvatila sam od cega mi je kosa pucala i to i izbjegavam. Naime, kosu sam odmah ispod tusa jos vlaznu a ne dobro frotiranu sokirala vrucim fenom, tako da sad umotam kosu 30 min u rucnik bez uobicajenog "trljanja", i udaljim fen na 40 cm dok susim kosu, razliku osjetim vec 10ak dana, vise ne moram ni da je feniram da bi svaka dlaka bila glatka i podatna i da bi imala efekat ravne kose, prije mi ni pegla za kosu nije puno pomagala niti davala bolji efekat.
To je to moje dame.
kakav nered wrote:ljudi u laganoj sam depresiji prekjučer sam se šišala i evo već danas kosa izgleda kao da je makaze nisu ni dotakle... opet imam ispucalih vrhova a skinula mi je 5-7 cm kose (kako gdje)... i sve je izgledalo super, stvarno se potrudila...ali danas opet kosa katastrofa... pre pre suha je...a ni ne farbam se, niti feniram...kad je sušim samo tjeme osušim...baš je čuvam...ali izgleda da joj treba nešto iznutra...pa sad, da li da počnem uzimati pivski kvasac ili vitamin B ili nešto treće??? treba mi nešto što će mi popraviti kosu, ojačati je... help me please
@kakav nered, imala sam isti problem par stranica unatrag....nije mi bio problem traziti da ti kazem kako rijesiti problem jer vidim da sam u istim problemima bila. To je to sto sam ja koristila.
Tablete sam nastavila koristiti, regenerator stavim povremeno a ono sto sad redovno koristim to su Selective ampule za kosu mineralna ulja za jacanje kose. Moram da kazem da je razlika drasticna, stalno dobijam komplimente za zdravu i sjajnu kosu.
Regenerator je ah odakle da pocnem. prvo i najvaznije prvi put nakon godina i godina uspjela sam rascesljati kosu odmah nakon pranja, a svi vi koji znate moje probleme sa kosom znate da je to skoro pa nemoguca misija.
I prelijepo mirise.
Sampon se cini ok, kosa je super nakon feniranja, nije zapinjala ni petljala se u cetku, pod rukom je bas fina mekana i svilenkasta pa cu javiti za 2-3 dana kako se pokazalo sve to zajedno.