Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
iSwagga

#1301 Re: Renault Megane all about

Post by iSwagga »

Warashii druze znam na sto mislis, pokusavao sam naravno i to.. to se bukvalno pocelo desavati od zadnjeg malog servisa u kojem sam i filter kabine zamjenio.. prije se to nikad nije desavalo.. mislim ako zamagli upalim i sve ok, a sad nema sanse bez krpe da odmaglim stakla.. katastrofa..
corsa

#1302 Re: Renault Megane all about

Post by corsa »

Otisao ti je mali hladnjak, ili ti radiator. :(
basicm

#1303 Re: Renault Megane all about

Post by basicm »

Provjeri da li su filter pravilno stavili, i vidi da li ti radi ova klapna za reciklirani zrak. Ako onda zaglavi onda imas magljenje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Warashii

#1304 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

@iSwagga
Morebit i da su naopako okrenuli filter :S, zapusen mali hladnjak ili je otisao a moRebit i klapna kao ida pogledas da nemas slucajno neke vlage u automobilu .
iSwagga

#1305 Re: Renault Megane all about

Post by iSwagga »

Provjerit cu bas filter da li je pravilno stavljen.. nadam se da je to da nije neka veca zezancija u pitanju. Javim kako je proslo. U svakom slucaju hvala vam na savjetima!
Tuzla111

#1306 Re: Renault Megane all about

Post by Tuzla111 »

Radi grijanje a ne radi hladjenje, samo puse topao zrak. Jel otis'o kompresor ili?
Koliko kosta i koliko je zamjena?
Takodjer imam sportske opruge a vozim po losoj cesti, daa li se isplati mjenjati, i da li ima neko zainteresovan da bi kupio koristene sportske opruge, moze se vidjeti i slika auta, izgleda lijepo, ko vozi po dobroj cesti, nije za trotoara.

Takodjer kakvi su simptomi zacepljenog agr ventila???
Sestrino je auto i ona kaze da po nekad, veoma rijetko, se zna desiti da kad da gas auto ne reaguje nikako, vec samo stoji na 2000 obrtaja. Rijetko se desava i traje nekoliko sekundi samo, dok ne prebaci u nizu brzinu pa ne vrati u visu ponovo.

Unaprijed hvala mnogo svima na odgovorima. Auto ''preslo 155k km'' 2003 godiste. :run:
riko-ga

#1307 Re: Renault Megane all about

Post by riko-ga »

Tuzla111 wrote:Radi grijanje a ne radi hladjenje, samo puse topao zrak. Jel otis'o kompresor ili?
Koliko kosta i koliko je zamjena?
Takodjer imam sportske opruge a vozim po losoj cesti, daa li se isplati mjenjati, i da li ima neko zainteresovan da bi kupio koristene sportske opruge, moze se vidjeti i slika auta, izgleda lijepo, ko vozi po dobroj cesti, nije za trotoara.

Takodjer kakvi su simptomi zacepljenog agr ventila???
Sestrino je auto i ona kaze da po nekad, veoma rijetko, se zna desiti da kad da gas auto ne reaguje nikako, vec samo stoji na 2000 obrtaja. Rijetko se desava i traje nekoliko sekundi samo, dok ne prebaci u nizu brzinu pa ne vrati u visu ponovo.

Unaprijed hvala mnogo svima na odgovorima. Auto ''preslo 155k km'' 2003 godiste. :run:
To je to.Meni isto bilo.Jos cekao malo vise i dosao u situaciju da mi po ravnome nece primiti gas po 5-6 sekundi.Meni majstor veli da bi svake ili najvise svake druge godine taj ventil trebalo cistiti zbog loseg goriva kod nas.
tkulis

#1308 Re: Renault Megane all about

Post by tkulis »

Megane 3 grandtour 1.5dci sam dodaje gas

nedavo sam kupio Renault Megane 3(polovan 2010godište) , i nije prošlo ni tjedan dana crkvo akumulator...nakon par dana primjetim da mi auto u vožnji samo nekontrolirano daje(pojačava) gas bez noge na gasu..I javlja mi grešku engine hazard stop . Otiram u ovlašteno Renault servis u Vitezu-Ovak, tamo mi frajer sigurno "nađe" kvar , kaže da je usisno crijevo zraka šta ide iz motora ka turbini(kao malo probijeno)...ok kažem zamjenite..oni nemaju djelova moraju poručit(inače dio košta 425KM)..sva srića nađem crjevo polovno za 50km. Mislim da je problem rješen..Nakon 2 dana opet isto sranje...krenem u 1voj malo jače do 3000 obrtaja opet krene sam dodavat gas..nemam pojma šta da radim naručio sam se u Renault servis gumam u Mostaru...nadam se da su oni ozbiljni....Inače spojio mi je jedan majstor na komp auto i našao grešku na( leptir za gas), a čitao sam da može biti i potenciometar na gasu
MOLIM vas za pomoć ukoliko netko ima slična iskustva ....
Last edited by tkulis on 30/04/2014 16:45, edited 1 time in total.
makkaj

#1309 Re: Renault Megane all about

Post by makkaj »

Megane 2, 2003 godište, 1.6 benz. Otprilike jednom mjesečno mi se desi da, kada startam motor, nakon malo treskanja sam se ugasi. Drugi put kad pokušam, upali bez muke. Šta bi moglo biti, klapna ili neki drugi đavo?
Referent za ONO i DSZ

#1310 Re: Renault Megane all about

Post by Referent za ONO i DSZ »

Malo sam offtopic ali bolje nego da otvaram novu.

Pitam Renault vozace kako su rjesili pitanje audio uredjaja u svom Meganeu, Scenicu...
Postojeci fabricki je super, ima komande na volanu te svoj display na centralnoj konzoli ALI NEMA MP3.
Da li ima neki radio na trzistu neki model s MP3om koji kad bi se ugradio ne bi ukinuo ove komande i display info.
Nije valjda da sam jedini koji ima ovu potrebu.

Ne interesuju me razni FM transmiteri koji gube frekvenciju jal malo zamaknes grad a na otpadima nema MP3 radio renault uredjaja novije generacije.

Hvala.
johntra

#1311 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

http://www.youtube.com/watch?v=STBhpG_YD2E

imaš ovdje sve objašnjeno, a imaš dosta varijacija na ovaj način širom weba...
citroen xm

#1312 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Vidi ono što sam ti rekao u drugoj temi u kojoj si postavio pitanje. Treba ti onaj adapter i sve će raditi.
shlauf

#1313 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Referent za ONO i DSZ wrote:Malo sam offtopic ali bolje nego da otvaram novu.

Pitam Renault vozace kako su rjesili pitanje audio uredjaja u svom Meganeu, Scenicu...
Postojeci fabricki je super, ima komande na volanu te svoj display na centralnoj konzoli ALI NEMA MP3.
Da li ima neki radio na trzistu neki model s MP3om koji kad bi se ugradio ne bi ukinuo ove komande i display info.

Ne interesuju me razni FM transmiteri koji gube frekvenciju jal malo zamaknes grad a na otpadima nema MP3 radio renault uredjaja novije generacije.

Hvala.
Sony CDX-GT30RN koji takođe podržava sve komande i ne trebaju mu nikakvi adapteri
SONY MRNS003 CHANGER za RENAULT vozila
Brus Lee

#1314 Re: Renault Megane all about

Post by Brus Lee »

Referent za ONO i DSZ wrote:Malo sam offtopic ali bolje nego da otvaram novu.

Hvala.
Ja imam FM transmiter i nikada mi se ne gubi frekvencija. Meni je veci problem sto dosade snimljene pjesme i sve se svede na stari dobri radio.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1315 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

ša kad se ne može iznutra otvoriti brava na zadnjem sjedištu

jel neki roditeljski mod uključen
ili ne valja brava :D
Better Man

#1316 Re: Renault Megane all about

Post by Better Man »

Black swan wrote:ša kad se ne može iznutra otvoriti brava na zadnjem sjedištu

jel neki roditeljski mod uključen
ili ne valja brava :D
Vjerovatno je uključena kvakica za zaštitu da djeca ne mogu iznutra otvoriti.
Truba

#1317 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

kako se to isključuje
malo je beze da ti to neko uvijek mora otvoriti izvana
zateznistub

#1318 Re: Renault Megane all about

Post by zateznistub »

Moze li se i ako moze kako namjestiti da se sam zakljuca kad ugasis auto i izađes...Reno scenic 201 god.
Optimist

#1319 Re: Renault Megane all about

Post by Optimist »

Black swan wrote:kako se to isključuje
malo je beze da ti to neko uvijek mora otvoriti izvana

Kad otvoris vrata na mjestu gdje je brava, imas jednu kao malu polugicu koja moze biti u dva polozaja. Mislim da cak ima i naznaceno koji polozaj je zakljucan a koji otkljucan.
Truba

#1320 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

hvala

jel istina da u reno ide neko elf ulje???
radostan dan

#1321 Re: Renault Megane all about

Post by radostan dan »

šta se to kupilo labudane?
Truba

#1322 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

ja ništa :D
al prodajem tuđu corsu ako oćeš :D
romeomoraprezivjeti

#1323 Re: Renault Megane all about

Post by romeomoraprezivjeti »

Black swan wrote:hvala

Ide,to je fabricka ugradnja.

poslano s moga sonija ze
direstraits0078

#1324 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Fabricka ugradnja nije Elf.
AS_sa

#1325 Re: Renault Megane all about

Post by AS_sa »

Black swan wrote:hvala

Elf vise ide u Pezi i Citroen, al za Reno nezz .. Al hajd, Francuzi su :P
Post Reply