I ako moze neki lucnh paket...insomnia78 wrote:Najbolje da stave dzaba za sadaka naciju
il barem 250gr zlatne dzezve
I ako moze neki lucnh paket...insomnia78 wrote:Najbolje da stave dzaba za sadaka naciju
Uh, davno je bilo i ne mogu se sjetiti tačno, možda 4km povratna...Logovan wrote:Eto neka bude 7 KM povratna, 4-5 u jednom smjeru.
Koliko se plaćalo za staru žičaru?
Sića, ako je tako. Neka neko potvrdi.nineinchnails wrote: Uh, davno je bilo i ne mogu se sjetiti tačno, možda 4km povratna...
Kaklve ba marke, dinar je bio valuta.nineinchnails wrote:Uh, davno je bilo i ne mogu se sjetiti tačno, možda 4km povratna...Logovan wrote:Eto neka bude 7 KM povratna, 4-5 u jednom smjeru.
Koliko se plaćalo za staru žičaru?
A plata, koliko dinara.nineinchnails wrote:DaKarta za kino 2 dinara. Kolač dinar. Ćevapi 3 dinara. Hljeb dinar. Mlijeko dinar.....
Ovi moji stari spiminjase nekakve milione i milijarde kad sam bio mali. Hebiga, standard burazeru. Imalo seThorgerson wrote:A plata, koliko dinara.nineinchnails wrote:DaKarta za kino 2 dinara. Kolač dinar. Ćevapi 3 dinara. Hljeb dinar. Mlijeko dinar.....
Danas na Trebevićka žičara transport gondola: 5 već pozicionirano, upravo se radi na ubacivanju u garažu
Snijeg i otežani vremenski uslovi usporavaju proces, ali ga kao ni do sada, ne sprečavaju

Ovo nije gondola, nego kabina.nineinchnails wrote:U čemu je razlika izmedju kabine i gondole? Prije rata smo to zvali kabinama.
Ne bih rekao a ja se navozao u njima. U njemackom ako pogledas sta zovu ´´gondelbahn´´, vidio bi da su to ove gondole sto im je Braco gumena glava proucio Fatihu pred Vijecnicom i tri komada vec vise na zicari!_Reds_ wrote:Ovo nije gondola, nego kabina.nineinchnails wrote:U čemu je razlika izmedju kabine i gondole? Prije rata smo to zvali kabinama.
To gondolom zovu oni koji nikad u istu nisu sjeli.
Englez, švabo ili talijan nebi se složili stobom_Reds_ wrote:Ovo nije gondola, nego kabina.nineinchnails wrote:U čemu je razlika izmedju kabine i gondole? Prije rata smo to zvali kabinama.
Ovo je vazdušni tramvaj_Reds_ wrote:Ovo je gondola
A ovo kod nas ja kabinska žičara.
Naravno da je kabina, uvijek bila i ostala na našem jeziku.shake69 wrote:Dzaba ti redas ove linkove, sad njih par komada na ovoj temi garant kopaju po internetu s lijeva i desna da pronadju bilo kakav kontra argument da je to ipak - kabina...![]()
_Reds_ wrote:Ovo nije gondola, nego kabina.nineinchnails wrote:U čemu je razlika izmedju kabine i gondole? Prije rata smo to zvali kabinama.