The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- cyprus
#1301 Re: The Walking Dead - serija
Ja se pitam šta bi bilo da se stvarno desi ova zombijevska apokalipsa... Da li bi se preostale grupice živih, stvarno ovako pored svih problema mlatile između sebe ili bi nastojale sarađivati i organizovati se... Meni ovo drugo izgleda kao daleko logičnije, al eto, nije valjda televizično 
-
celava_dlaka
#1302 Re: The Walking Dead - serija
Znam samo da bi krimosi prvi najebali tu i ovako ne mogu nebo pogoditi
- ultima_palabra
#1303 Re: The Walking Dead - serija
Slabo onda poznaješ ljudsku priroducyprus wrote:Ja se pitam šta bi bilo da se stvarno desi ova zombijevska apokalipsa... Da li bi se preostale grupice živih, stvarno ovako pored svih problema mlatile između sebe ili bi nastojale sarađivati i organizovati se... Meni ovo drugo izgleda kao daleko logičnije, al eto, nije valjda televizično
- ioannes
#1304 Re: The Walking Dead - serija
ima tu jos dosta Materijala iz Stripa,samo je pitanje dokle ce to jos tako prolazit.brain bubbles wrote:njih ocekujem nekad pred kraj serije, ostali su nam duzni
ali su dosta stvari promjenili,naprimjer jedan od glavni likova u stripu je bio Otis
a u Seriji ga je Shane vrlo brzo ukokao
- buba80
#1305 Re: The Walking Dead - serija
bolja mu je michonne, al etohAruNN990 wrote:U stripu michone sa Tyressom a Rick se sa Andreombuba80 wrote:zar se nece Rick s Michonne spetljati?... ali et postavise Tyressa u neprijatelje ccc (nije ni Andrea daleko)
- irac300
#1306 Re: The Walking Dead - serija
Meni ne treba zombi apokalipasa da bih vidio kako se ljudi mogu nisko spustiti. Dovoljan mi je prošli rat da skontaš koliko ima isfrustriranih kreatura koje se zovu čovjek, koji jedva čekaju bezakonje da pokažu šta nose u sebi.cyprus wrote:Ja se pitam šta bi bilo da se stvarno desi ova zombijevska apokalipsa... Da li bi se preostale grupice živih, stvarno ovako pored svih problema mlatile između sebe ili bi nastojale sarađivati i organizovati se... Meni ovo drugo izgleda kao daleko logičnije, al eto, nije valjda televizično
-
kakavdanakneiskustvu
#1307 Re: The Walking Dead - serija
BadBoy wrote:Vala se one Lori nikad kutarisat
-
zamzija
#1308 Re: The Walking Dead - serija
Jedno pitanje za vas koji gledate seriju od početka
Ne znam da li se dobro sjećam finala 2 sezone, tj zadnje epizode - kad su prikazali helikopter i zombije, pa su se počeli grupirati i skupljati sve više i više, i onda su krenuli iz grada...pitam se hoće li to prikazati u ovoj sezoni, i ima li to kakve veze s radnjom, da li će se to desiti...ili sam ja to pobrkala totalno...
Ne znam da li se dobro sjećam finala 2 sezone, tj zadnje epizode - kad su prikazali helikopter i zombije, pa su se počeli grupirati i skupljati sve više i više, i onda su krenuli iz grada...pitam se hoće li to prikazati u ovoj sezoni, i ima li to kakve veze s radnjom, da li će se to desiti...ili sam ja to pobrkala totalno...
- Ciprol
#1309 Re: The Walking Dead - serija
Ja koliko sam skontao da je to ona horda što je otišla na farmu gdje su ovi bili smješteni.zamzija wrote:Jedno pitanje za vas koji gledate seriju od početka
- DanteX
#1310 Re: The Walking Dead - serija
Ko bi rekao da ona Beth ima ustvari 27 godina 
- irac300
#1311 Re: The Walking Dead - serija
Pa ta horda je razrušila onu farmu, šta se kasnije desilo nije prikazano, radnja u trećoj sezoni se nastavlja skoro godinu dana nakon tog događaja. Mene više zanima šta je s onim helikopterom, i je li to isti helikopter koji je srušen u prvoj epizodi treće sezone?zamzija wrote:Jedno pitanje za vas koji gledate seriju od početka
@DanteX
Jbt, vidi stvarno. 85. godište. Ja sam mislio da nema ni 18.
-
SaPnA
#1312 Re: The Walking Dead - serija
pa vjerovatno jeste, posto su ostali vojnici koji su cekali ove sa helikopterom rekli guverneru da su imali i oni neku utvrdu, grad sta li je vec koji je drzala vojska i onda su i oni bili pregazeni pa su se uspjeli nekako spasit, uzeli helikopter i par kamion i pobjegli, tu se srusio onaj sa helikpterom.
- ioannes
#1313 Re: The Walking Dead - serija
malo mi je glupo bilo,da je Guverner uspio sa svojim ljudima poubijat one Vojnike....ispali ko pravi pocetnici,a bili naoruzani do zubaSaPnA wrote:pa vjerovatno jeste, posto su ostali vojnici koji su cekali ove sa helikopterom rekli guverneru da su imali i oni neku utvrdu, grad sta li je vec koji je drzala vojska i onda su i oni bili pregazeni pa su se uspjeli nekako spasit, uzeli helikopter i par kamion i pobjegli, tu se srusio onaj sa helikpterom.
-
brain bubbles
#1314 Re: The Walking Dead - serija
onaj helikopter je bio samo razlog za skupljanje horde, ko zna ciji je, mozda se i vlada skriva negdje u nekom atomskom sklonistu 
-
celava_dlaka
#1315 Re: The Walking Dead - serija
A bas sta je sa vladom trenutno u seriji sta je sa kasarnama, aeodromima itd 
-
kakavdanakneiskustvu
#1316 Re: The Walking Dead - serija
celava_dlaka wrote:A bas sta je sa vladom trenutno u seriji sta je sa kasarnama, aeodromima itd
nigdje nikog
-
SaPnA
#1317 Re: The Walking Dead - serija
vjerovatno to sve vise ne postoji, pregazeno zombijima, kada nisu uspjeli iz onog centra da stupe u kontakt sa drugim centrima ili dobro opremljenim skolonistima onda ne postoje, tako da su prepusteni sami sebi, dovoljan je jedan zombi da upadne ili da se neko preobrati na pocetku kada se nije znalo da onaj ko umre prirodnom smrcu ili presuti ugriz, da se cijeli sistem urusi
a to sa vojnicima, ne znam, i meni je nekako pocetnicki ispalo, ali uhvatili su ih nespremne, iscrpljene i na prepad, ali valjda su uvijek pripremljeni na to, negdje sam citao, mozda ovdje da je to nacionalna garda, mladi su i nisu kao imali susreta sa ratom tako da me i ne cudi, ne treba traziti dlaku u jajetu
a to sa vojnicima, ne znam, i meni je nekako pocetnicki ispalo, ali uhvatili su ih nespremne, iscrpljene i na prepad, ali valjda su uvijek pripremljeni na to, negdje sam citao, mozda ovdje da je to nacionalna garda, mladi su i nisu kao imali susreta sa ratom tako da me i ne cudi, ne treba traziti dlaku u jajetu
- dječak sa šibicama
#1318 Re: The Walking Dead - serija
Mistika je dio sarma ove serije, nebi valjalo da bas sve znamocelava_dlaka wrote:A bas sta je sa vladom trenutno u seriji sta je sa kasarnama, aeodromima itd
Ovako nikad ne znas, mozda na kraju serije nabasaju na neku dobro ocuvanu bazu, ili grad, u kojem su ljudi sigurni. Ili nadju lijek, neki ljudi, koji se skrivaju tamo negdje.
Gledajuci seriju, pojma nemas ima li igdje na planeti sigurno mjesto. Meni opet na um pada ostrvo, ocistis ga od zombija, lovis ribu, uzgajas nesto na zemlji, voce povrce, dovoljno da se prezivi. Dok zombiji ne skontaju kako upravljati katarmaranom. To onda moze biti nova sezona, sofisticirani zombiji koje je neki ludi naucnik naucio da budu poslusna vojska, i tako to
-
SaPnA
#1319 Re: The Walking Dead - serija
mene interesuje koliko je potrebno da se zombiji potpuno raspadnu, ili sta je sa ostalih zivotinja, postaju li i one zombiji?
-
kakavdanakneiskustvu
#1320 Re: The Walking Dead - serija
SaPnA wrote:mene interesuje koliko je potrebno da se zombiji potpuno raspadnu, ili sta je sa ostalih zivotinja, postaju li i one zombiji?
to je sve različito od serije do serije od filma do filma
-
SaPnA
#1321 Re: The Walking Dead - serija
ma znam, ali bilo bi dobro kad bi odvojili nekoliko minuta neke epizoda da malo pojasne, kako je doslo do svega toga, neki ludi naucnik, ili ipak neka greska, pa kako je krenulo, ali ovdje sigurno necemo to dobit, serija je trenutno fokusirana na prezivjeli vs prezivjeli, tako da zombiji dodju samo kao motiv za seriju, nista vise 
-
kakavdanakneiskustvu
#1322 Re: The Walking Dead - serija
SaPnA wrote:ma znam, ali bilo bi dobro kad bi odvojili nekoliko minuta neke epizoda da malo pojasne, kako je doslo do svega toga, neki ludi naucnik, ili ipak neka greska, pa kako je krenulo, ali ovdje sigurno necemo to dobit, serija je trenutno fokusirana na prezivjeli vs prezivjeli, tako da zombiji dodju samo kao motiv za seriju, nista vise
zna li ko ima li u stripu šta o tome kako je sve počelo?
-
celava_dlaka
#1323 Re: The Walking Dead - serija
Bilo je na kraju prve sezone kako su radili neki eksperiment ugl zadnja epizoda prve sezone tako nekakokakavdanakneiskustvu wrote:SaPnA wrote:ma znam, ali bilo bi dobro kad bi odvojili nekoliko minuta neke epizoda da malo pojasne, kako je doslo do svega toga, neki ludi naucnik, ili ipak neka greska, pa kako je krenulo, ali ovdje sigurno necemo to dobit, serija je trenutno fokusirana na prezivjeli vs prezivjeli, tako da zombiji dodju samo kao motiv za seriju, nista vise
zna li ko ima li u stripu šta o tome kako je sve počelo?
- So What!
#1324 Re: The Walking Dead - serija
Nije objašnjeno kako se dogodila ta epidemija i to i jeste ustvari jedno od glavnih pitanja koje treba da bude razjašnjeno u budućnosti. Meni nije jasna ta masovna ksenofobičnost kod ovih ljudi. Umjesto da u vremenu kada su u potpunosti okruženi neprijateljima tj. zombijima, oni se okreću jedni protiv drugih i ratuju.
Ono u što i ja vjerujem da postoji neka ogromna safe zona, ali ne kao Woodbury nego nešto daleko daleko veće i da Vlada stoji iza toga. Osim toga ne sviđa me si kako je započeo nastavaka ove sezone, a najgora scena do sada je definitivno most. Čista glupost mi je baš kao što neko reče da je ona porodica tako duboko u američkoj teritoriji i da ne razumije jezik, a što je najgluplja stvar je način na koji su reagovali prema ljudima koji im pomažu te činjenica da su djelovali kao da prvi puta vide te zombije.
Po meni serija je postala previše statična i mora se poraditi na dinamici tj. trebaju otići iz onog zatvora i trebaju se kretati prema nekoj drugoj lokaciji. Isto ja vjerujem da će onaj otac i sin sa početka serije definitivno ući nekako ponovo u radnju. Problem je što ovdje skoro niko ne čita strip, a to je vrlo bitno jer serija bez obzir na velike razlike i dalje drži korak sa stripom.
Ono u što i ja vjerujem da postoji neka ogromna safe zona, ali ne kao Woodbury nego nešto daleko daleko veće i da Vlada stoji iza toga. Osim toga ne sviđa me si kako je započeo nastavaka ove sezone, a najgora scena do sada je definitivno most. Čista glupost mi je baš kao što neko reče da je ona porodica tako duboko u američkoj teritoriji i da ne razumije jezik, a što je najgluplja stvar je način na koji su reagovali prema ljudima koji im pomažu te činjenica da su djelovali kao da prvi puta vide te zombije.
Po meni serija je postala previše statična i mora se poraditi na dinamici tj. trebaju otići iz onog zatvora i trebaju se kretati prema nekoj drugoj lokaciji. Isto ja vjerujem da će onaj otac i sin sa početka serije definitivno ući nekako ponovo u radnju. Problem je što ovdje skoro niko ne čita strip, a to je vrlo bitno jer serija bez obzir na velike razlike i dalje drži korak sa stripom.
- So What!
#1325 Re: The Walking Dead - serija
Big Spoiler Alert

Sigurna zona Alexandria
Evo malo sam istraživao i čitao ove kratke sadržaje stripa i moram reći da je tamo zanimljivo i potpuno drugačije. Npr. Sophia je još uvijek živa do je Carol poludila u zatvoru i izvršila neku vrstu samoubistva. Mada to su ti okviri i znači ova sezona definitivno završava sa velikim sukobom u Woodburyu i novim gubicima. Manja Rickova grupa će nakon situacije provo se vratiti na Hershelovu farmu gdje će mu se priključiti tri nova lika među kojima je i doktor koji će otkriva uzrok situacije. Zatim i u Atlantu da pronađe crnca Morgana s početka serije i ispada da je čovjek živ, a da mu je sin postao zombi, a Morgan se priključuje grupi.
Četvrta sezona će biti fokusirana na novu i veću sigurnu zonu zvanu Alexandria u kojoj će Rickove liderske sposobnosti ponovo doći do izražaja, a tokom četvrte sezone doći će ponovo do sasvim novih likova i razaranja, ali ipak Rick će ovaj puta odlučiti da ostane u Alexandriji i da je drži pod svojom kontrolom.
Peta sezona će naravno ako se bude držalo okvira stripa će prikazivati jedan rat sličan onom sukobu u Woodburyu. Ovaj puta Rickova Alexandria će početi sarađivati sa drugim sličnim sigurnim zonama kao što je Hilltop s kojom dolaze u kontakt kada Jesus vođa Hilltopa pokuša da trguje sa Alexandrijom. Tada saznaju za Saviorse, bandu koja terorizira Hilltop, ima mnogo članova, a vođa im se zove Negan. Tada će početi rat između Rickove grupe i Saviorsa koji prema radnji još uvijek traje, a ima tu masa nekih zanimljivih detalja.
Naravno kada posamtramo u kojem pravcu će se serija razvijati trebamo posmatrati iz ugla da braće Dixon nema u stripu i da će biti zanimljivo šta će se dogoditi s njima, Sophia je još uvijek živa u stripu kao i Andrea i Carl. S druge strane u seriji Sophie već odavno nema, a Carol je živa, ali ja sumnjam da će preživjeti dok će Andrea sigurno dugo ostati živa. Glenn i Maggie su živi i u stripu i dobili su dijete, dok je Rickovu i Lorinu bebu ubio Guverner zajedno sa Lori dok će u seriji vjerovatno ostati živa. Tyreese igra veliku ulogu u cijeloj priči, ali u seriji nije dovoljno dugo da vidimo da li će tako i ostati. I da Michonne je također živa dok je Hershel mrtav, a Beth nema u stripu također.
Sigurna zona Alexandria
Evo malo sam istraživao i čitao ove kratke sadržaje stripa i moram reći da je tamo zanimljivo i potpuno drugačije. Npr. Sophia je još uvijek živa do je Carol poludila u zatvoru i izvršila neku vrstu samoubistva. Mada to su ti okviri i znači ova sezona definitivno završava sa velikim sukobom u Woodburyu i novim gubicima. Manja Rickova grupa će nakon situacije provo se vratiti na Hershelovu farmu gdje će mu se priključiti tri nova lika među kojima je i doktor koji će otkriva uzrok situacije. Zatim i u Atlantu da pronađe crnca Morgana s početka serije i ispada da je čovjek živ, a da mu je sin postao zombi, a Morgan se priključuje grupi.
Četvrta sezona će biti fokusirana na novu i veću sigurnu zonu zvanu Alexandria u kojoj će Rickove liderske sposobnosti ponovo doći do izražaja, a tokom četvrte sezone doći će ponovo do sasvim novih likova i razaranja, ali ipak Rick će ovaj puta odlučiti da ostane u Alexandriji i da je drži pod svojom kontrolom.
Peta sezona će naravno ako se bude držalo okvira stripa će prikazivati jedan rat sličan onom sukobu u Woodburyu. Ovaj puta Rickova Alexandria će početi sarađivati sa drugim sličnim sigurnim zonama kao što je Hilltop s kojom dolaze u kontakt kada Jesus vođa Hilltopa pokuša da trguje sa Alexandrijom. Tada saznaju za Saviorse, bandu koja terorizira Hilltop, ima mnogo članova, a vođa im se zove Negan. Tada će početi rat između Rickove grupe i Saviorsa koji prema radnji još uvijek traje, a ima tu masa nekih zanimljivih detalja.
Naravno kada posamtramo u kojem pravcu će se serija razvijati trebamo posmatrati iz ugla da braće Dixon nema u stripu i da će biti zanimljivo šta će se dogoditi s njima, Sophia je još uvijek živa u stripu kao i Andrea i Carl. S druge strane u seriji Sophie već odavno nema, a Carol je živa, ali ja sumnjam da će preživjeti dok će Andrea sigurno dugo ostati živa. Glenn i Maggie su živi i u stripu i dobili su dijete, dok je Rickovu i Lorinu bebu ubio Guverner zajedno sa Lori dok će u seriji vjerovatno ostati živa. Tyreese igra veliku ulogu u cijeloj priči, ali u seriji nije dovoljno dugo da vidimo da li će tako i ostati. I da Michonne je također živa dok je Hershel mrtav, a Beth nema u stripu također.