Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- badalpur
#1302 Re: eBay - Vaša iskustva
Evo mene neznalice opet. Nakon sto sam apsolvirala kako platiti preko Paypala konacno sam to sto mi je trebalo i narucila na ebayu. I sta sad? Kako cu znati kad ce mi to stici? Narucila sam prije 10 dana. Kako da znam da li mi je to poslato uopce? Heeeelp...hvala 
-
Melami
#1303 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa imas onaj broj pored proizvoda koji se kupila pa pratis dokle ti je stigao. Ako to ima ta opcija da pratis.badalpur wrote:Evo mene neznalice opet. Nakon sto sam apsolvirala kako platiti preko Paypala konacno sam to sto mi je trebalo i narucila na ebayu. I sta sad? Kako cu znati kad ce mi to stici? Narucila sam prije 10 dana. Kako da znam da li mi je to poslato uopce? Heeeelp...hvala
-
kOmpir
#1304 Re: eBay - Vaša iskustva
Odeš na My eBay -> Purchase history.badalpur wrote:Evo mene neznalice opet. Nakon sto sam apsolvirala kako platiti preko Paypala konacno sam to sto mi je trebalo i narucila na ebayu. I sta sad? Kako cu znati kad ce mi to stici? Narucila sam prije 10 dana. Kako da znam da li mi je to poslato uopce? Heeeelp...hvala
Tu ćeš vidjeti pokraj artikla kojeg si naručila i ikonice, neke obojene a neke sive. One koje su u boji su ispunjeni koraci, znači plavi simbol dolara je znak da si platila, a kutija pored ukoliko je žuta (ili smeđa,khaki,šta već
Ovih dana mi pošiljke iz Kine dolaze nešto ranije, neki dan sam primio pošiljku nakon 12 dana od dana isporuke. Obično mu treba 3-4 sedmice, a nekad se desi da se paket malo zadrži i zaluta pa dođe nakon 40-ak dana.
- badalpur
#1305 Re: eBay - Vaša iskustva
Sta bih ja bez vas
...Samo ova ikona da sam platila je aktivna. Ovo ostalo nista
...jel moguce da seller nije poslao?
-
kOmpir
#1306 Re: eBay - Vaša iskustva
Kad si platila? Ako si platila u petak ne očekuj da ti pošalje prije ponedjeljka. Obično negdje stoji nešto tipa "šaljemo u roku od 48 sati", a vikendom pošte ne rade. Budi bez brige, u najgorem slučaju ti neće to ni poslati a ti ćeš dobiti svoj novac nazad a prodavač može biti sankcionisan, što mu nije u interesu.badalpur wrote:Sta bih ja bez vas...Samo ova ikona da sam platila je aktivna. Ovo ostalo nista
-
Melami
#1307 Re: eBay - Vaša iskustva
ma posalje se to u roku od 48 sati, kad su u pitanju radni dani. Znaci da ti je poslano 100% al nemas tu opciju pracenja dokle ti je paket stigao. Ako ti nije aktivirana kutijica pored tog $ onda ne znam, to bi trebalo biti aktivirano kad je poslan paket.badalpur wrote:Sta bih ja bez vas...Samo ova ikona da sam platila je aktivna. Ovo ostalo nista
Druga stvar, kad odes na history, ili purhases, pored ikonice od artikla imas pise ti ''Tracking number:'' i ispod toga brojevi u plavom, ako ima to, kloiknes na brojeve i vidis sve. A ispod brojeva imas pise ti kad mozes ocekivati paket, la uvijek ce ti kasniti jel dilas sa nasim ljudima
-
Melami
#1308 Re: eBay - Vaša iskustva
rece negdjee gore d aje prije 10 dana kupila.kOmpir wrote:Kad si platila? Ako si platila u petak ne očekuj da ti pošalje prije ponedjeljka. Obično negdje stoji nešto tipa "šaljemo u roku od 48 sati", a vikendom pošte ne rade. Budi bez brige, u najgorem slučaju ti neće to ni poslati a ti ćeš dobiti svoj novac nazad a prodavač može biti sankcionisan, što mu nije u interesu.badalpur wrote:Sta bih ja bez vas...Samo ova ikona da sam platila je aktivna. Ovo ostalo nista
- HaHaHa2
#1309 Re: eBay - Vaša iskustva
ako je poslao bit ce ti ovako kako na slicibadalpur wrote:Sta bih ja bez vas...Samo ova ikona da sam platila je aktivna. Ovo ostalo nista

- badalpur
#1310 Re: eBay - Vaša iskustva
Melami wrote:ma posalje se to u roku od 48 sati, kad su u pitanju radni dani. Znaci da ti je poslano 100% al nemas tu opciju pracenja dokle ti je paket stigao. Ako ti nije aktivirana kutijica pored tog $ onda ne znam, to bi trebalo biti aktivirano kad je poslan paket.badalpur wrote:Sta bih ja bez vas...Samo ova ikona da sam platila je aktivna. Ovo ostalo nista
Druga stvar, kad odes na history, ili purhases, pored ikonice od artikla imas pise ti ''Tracking number:'' i ispod toga brojevi u plavom, ako ima to, kloiknes na brojeve i vidis sve. A ispod brojeva imas pise ti kad mozes ocekivati paket, la uvijek ce ti kasniti jel dilas sa nasim ljudima
Platila sam 6. juna. Mislim da je bila srijeda. I nemam taj Tracking broj, a ova kutijica nije aktivna, odnosno nije u boji, "not shipped" pise kad priblizim kursor. Joj, koji sam ja peh, nije mi ni poslao!! Hvala vam na informacijama, nova sam u ovome. Prvi put sam nesto narucila, promijenila sam cak i banku da bih mogla to naruciti i sad cu se peglat sa losim odabirom sellera
-
Melami
#1311 Re: eBay - Vaša iskustva
ne znam sta si narucila, ako nije problem daj link od tog sellera da vidimo kakav je.badalpur wrote:Melami wrote:ma posalje se to u roku od 48 sati, kad su u pitanju radni dani. Znaci da ti je poslano 100% al nemas tu opciju pracenja dokle ti je paket stigao. Ako ti nije aktivirana kutijica pored tog $ onda ne znam, to bi trebalo biti aktivirano kad je poslan paket.badalpur wrote:Sta bih ja bez vas...Samo ova ikona da sam platila je aktivna. Ovo ostalo nista
Platila sam 6. juna. Mislim da je bila srijeda. I nemam taj Tracking broj, a ova kutijica nije aktivna, odnosno nije u boji, "not shipped" pise kad priblizim kursor. Joj, koji sam ja peh, nije mi ni poslao!! Hvala vam na informacijama, nova sam u ovome. Prvi put sam nesto narucila, promijenila sam cak i banku da bih mogla to naruciti i sad cu se peglat sa losim odabirom sellera
Kontaktiraj ga i vidis ta je bilo, cekaj jos malo, nemoj odma traziti povrat novca, al ne cekaj zadnji dan.
- badalpur
#1312 Re: eBay - Vaša iskustva
http://myworld.ebay.com/guidoleonv/&_tr ... 1497.l2754
To je seller. Poslat cu mu poruku. Rok za povrat novca je 45 dana, je li tako?
-
Melami
#1313 Re: eBay - Vaša iskustva
ja ne bi od ovakvog nikad nista kupio. Kontaktiraj ga sto prije, ako ti ne odgovara, odmah obustavi isporuku i uzmi lovu, nadji kod drugog isto to. Seller mora imati najmanje 99% feedback da bi bio dobar. ja ne kupujem ispod toga, a gledam svaki negativan komentar.badalpur wrote:http://myworld.ebay.com/guidoleonv/&_tr ... 1497.l2754
-
Melami
#1314 Re: eBay - Vaša iskustva
http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.d ... gative_180
Evo ti ovaj cetvrti uzeo neki kineski caj i nikad mu nije poslan. Ostale ne kontam jer su na nekim drugim jezicima komentari. Ukupno jako los skor, ne znam kako ima jos uvijek racun.
Evo ti ovaj cetvrti uzeo neki kineski caj i nikad mu nije poslan. Ostale ne kontam jer su na nekim drugim jezicima komentari. Ukupno jako los skor, ne znam kako ima jos uvijek racun.
- badalpur
#1315 Re: eBay - Vaša iskustva
Poslala sam mu poruku. Ako ne odgovori za dva dana, povuci cu narudzbu. Hvala na pomoci.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1316 Re: eBay - Vaša iskustva
Sta je ovo, neki chajevi, tablete kineske za mrshavljenje
, ma to se ne naruchuje preko e-bay-a
.Pitaj boga sta je natrpano unutra 
-
Melami
#1317 Re: eBay - Vaša iskustva
Bice bolje drugi putBobi wrote:Sta je ovo, neki chajevi, tablete kineske za mrshavljenje, ma to se ne naruchuje preko e-bay-a
I ja gledam sta ovo ona uzima bgt. pa ne znma ni koliko joj je to povoljnije sa dostavom valjda ima i kod nas nesto da se nadje za te pare. Ovaj jos neki izgleda meksikanac sto prodaje.
Vjerovatno joj nece nista ni odgovoriti na poruku.
-
Bobi
- Forum administrator
#1318 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa evo, ima nas sto visimo na e-bayu satima
, najbolje(ako nije neki bed
) da manje iskusni forumashi postave link sta zele da kupe, sigurno bi dobili dobar savjet u vezi kupnje
.
- badalpur
#1319 Re: eBay - Vaša iskustva
Nema kod nasMelami wrote:Bice bolje drugi putBobi wrote:Sta je ovo, neki chajevi, tablete kineske za mrshavljenje, ma to se ne naruchuje preko e-bay-a
![]()
I ja gledam sta ovo ona uzima bgt. pa ne znma ni koliko joj je to povoljnije sa dostavom valjda ima i kod nas nesto da se nadje za te pare. Ovaj jos neki izgleda meksikanac sto prodaje.
Vjerovatno joj nece nista ni odgovoriti na poruku.
- badalpur
#1320 Re: eBay - Vaša iskustva
Najgore sto sam ja dobila preporuku od nekoliko cura za ovog sellera koje su kupile istu stvar. One su doduse iz Hrvatske, ali tu je to negdje. ValjdaBobi wrote:Pa evo, ima nas sto visimo na e-bayu satima, najbolje(ako nije neki bed
) da manje iskusni forumashi postave link sta zele da kupe, sigurno bi dobili dobar savjet u vezi kupnje
.
-
Bobi
- Forum administrator
#1321 Re: eBay - Vaša iskustva
A bas gledam, ima jedna iz Hr da je kupila neshto.Kliknes na njen profil i vidish sta kupuje vechinom.Po odredjenom artiklu mozes saznati chak i koji mobitel koristibadalpur wrote:Najgore sto sam ja dobila preporuku od nekoliko cura za ovog sellera koje su kupile istu stvar. One su doduse iz Hrvatske, ali tu je to negdje. ValjdaBobi wrote:Pa evo, ima nas sto visimo na e-bayu satima, najbolje(ako nije neki bed
.
-
kOmpir
#1322 Re: eBay - Vaša iskustva
Šteta što nije čaj, taman sam mislio raspisati se o istima, kad ono na slijedećoj stranici.. 
Inače ne kupuj od nekog dok prvo ne vidiš feedback, i svakako bolje ne naručuj od nekog tko nema barem 98,99% pozitivnih dojmova.
Usput da pitam, jesi platila za to što si naručila?
Inače ne kupuj od nekog dok prvo ne vidiš feedback, i svakako bolje ne naručuj od nekog tko nema barem 98,99% pozitivnih dojmova.
- badalpur
#1323 Re: eBay - Vaša iskustva
Rekoh gore da sam dobila preporuku od nekoliko osoba iz Cro...Platila jesam.kOmpir wrote:Šteta što nije čaj, taman sam mislio raspisati se o istima, kad ono na slijedećoj stranici..
-
Chuckie
#1324 eBay - Vaša iskustva
3 paketa iz Engleske ne dolaze pa ne dolaze, vise od mjesec dana proslo. Koji im je klinac, uvijek je dostava iz Eng bila najbrza, 7-8 dana.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Melami
#1325 Re: eBay - Vaša iskustva
trazi povrat novca.Chuckie wrote:3 paketa iz Engleske ne dolaze pa ne dolaze, vise od mjesec dana proslo. Koji im je klinac, uvijek je dostava iz Eng bila najbrza, 7-8 dana.