Kviz "Film"

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Atticus Finch

#1301 Re: Kviz "Film"

Post by Atticus Finch »

Pera Trta wrote:
Atticus Finch wrote:Koji je glumac platio zubaru relativno visoku cifru da mu ''sredi'' zube, da izgledaju što gore, za potrebu uloge jednog negativca u jednom filmu?
De Niro u Cape Fear.
yah, :thumbup:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1302 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Interesantno, ja sam baš zagledao i nisam ni primijetio da su mu zubi nešto loši u tom filmu.
Kad bolje razmislim, De Niro ima takve usne, malo kao stisnute (nikada se recimo ne iskezi kad se smije ili kad je bijesan, kao Pacino :D ), pa mu se zubi rijetko dobro vide.
Al' ko ima masla i guzicu njime maže :D
Atticus Finch

#1303 Re: Kviz "Film"

Post by Atticus Finch »

mnogo jezivi su i de niro i mitchum, kao max cady, u starijoj verziji filma!
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1304 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Atticus Finch wrote:mnogo jezivi su i de niro i mitchum, kao max cady, u starijoj verziji filma!
Original tek trebam pogledati.
Sigurno je "pitomiji" (manje nasilja pretpostavljam) a čitao sam da ni kraj nije tako "klimaktičan" kao u Skorsezeovoj verziji (nipošto mi ga ne odaji! :D ).
Samo mi reci je li i Mitchumov Cady seljačina kao De Nirov? :D
I još jedno: ima li nasilja uopšte ili je više psihološki triler (Scorseseov je i jedno i drugo)?
Atticus Finch

#1305 Re: Kviz "Film"

Post by Atticus Finch »

mitchum je mnogo profinjeniji definitivno, kulturni psihopata, recimo :D ima nasilja mada mnogo manje naravno, psihološki je dosta jači film, po meni, od scorseseovog, zbog svoje jednostavne tehničke izvedbe, nekako je jeziviji, i efekat mentalnog terora je puno upečatljiviji!
Bloo
Globalna šefica

#1306 Re: Kviz "Film"

Post by Bloo »

:D
Pera Trta

#1307 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Atticus Finch wrote:mitchum je mnogo profinjeniji definitivno, kulturni psihopata, recimo :D ima nasilja mada mnogo manje naravno, psihološki je dosta jači film, po meni, od scorseseovog
Odmah danas ga skidam :thumbup:
Ovo će tebi biti mačji kašalj, al nemam inspiracije :D :
Glumica koja je svojevremeno bila najavljivana kao nasljednica klasičnih holivudskih diva, zbog izgleda, otmjenosti, seksipila i stava kojima je zračila u svojim ulogama.
Na žalost, teška bolest, u kombinaciji sa nezgodnom naravi i privatnim problemima praktično su okončali njenu filmsku karijeru (bar onakvu kakvu je jedno vrijeme imala i kakvu se očekivalo da nastavi).
Dakle, o kome se radi?
Bloo
Globalna šefica

#1308 Re: Kviz "Film"

Post by Bloo »

.
Pera Trta

#1309 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Bloo wrote:.
Šta tačka?
Odgovori :D
Bloo
Globalna šefica

#1310 Re: Kviz "Film"

Post by Bloo »

Pera Trta wrote:
Bloo wrote:.
Šta tačka?
Odgovori :D
neću sramota me :D
Pera Trta

#1311 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Nije teško. :)
Bloo
Globalna šefica

#1312 Re: Kviz "Film"

Post by Bloo »

Charlize Theron ? uhvatio mi se mozak u loop pa mi u glavi samo rita hayworth :T
Atticus Finch

#1313 Re: Kviz "Film"

Post by Atticus Finch »

pih radim nešto sa strane, pa ne refresham stalno, ja bih zbog ovog opisa otmjenosti i seksipila i privatnih problema rekao Frances Farmer, međutim pretpostavljam da imaš neku malđu u vidu! :D
Pera Trta

#1314 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Bloo wrote:Charlize Theron ? uhvatio mi se mozak u loop pa mi u glavi samo rita hayworth :T
Koliko znam, ona je još "hot", ili ja ne pratim nova zbivanja u jett-setu :D (kao što i ne pratim)
Ne, ova je starija.
A Hejvortova je ipak lijepo zaokružila svoju karijeru, ne može se reći da je baš prekinuta.
Bloo
Globalna šefica

#1315 Re: Kviz "Film"

Post by Bloo »

Pera Trta wrote:
Bloo wrote:Charlize Theron ? uhvatio mi se mozak u loop pa mi u glavi samo rita hayworth :T
Koliko znam, ona je još "hot", ili ja ne pratim nova zbivanja u jett-setu :D (kao što i ne pratim)
Ne, ova je starija.
A Hejvortova je ipak lijepo zaokružila svoju karijeru, ne može se reći da je baš prekinuta.
ma znam i vjerovatno mislis na neku noviju :D looop

Grace KElly? i give up
Bloo
Globalna šefica

#1316 Re: Kviz "Film"

Post by Bloo »

Brooke Shields?
Pera Trta

#1317 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Atticus Finch wrote:pih radim nešto sa strane, pa ne refresham stalno, ja bih zbog ovog opisa otmjenosti i seksipila i privatnih problema rekao Frances Farmer, međutim pretpostavljam da imaš neku malđu u vidu! :D
Da, mlađa je. Bila je zvijezda do prije 20-ak godina, a onda je u najboljim godinama krahirala.
Danas ne liči uopšte na sebe, iako nije plaho stara (posljedica lijekova i "lijekova").
Pera Trta

#1318 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Bloo wrote:Brooke Shields?
Ne, ova je ipak znala da glumi :D
Bloo
Globalna šefica

#1319 Re: Kviz "Film"

Post by Bloo »

Mackenzie Phillips?
Pera Trta

#1320 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Pera Trta wrote:
Bloo wrote:Brooke Shields?
Ne, ova je ipak znala da glumi :D
Pojavile su se otprilike u isto vrijeme, samo je ova malo starija.
Bloo
Globalna šefica

#1321 Re: Kviz "Film"

Post by Bloo »

Carrie Fisher ?
Pera Trta

#1322 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Nikad nije bila tinejdžerska zvijezda.
Prva uloga je bila klasična femme fatalle, u filmu sugestivnog naslova (da, asocira na seks :D )
Pera Trta

#1323 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Bloo wrote:Carrie Fisher ?
Slična životna priča (donekle) ali mnogo veći dijapazon uloga i nesumnjivo bolja prihvaćenost od filmske kritike.
Bloo
Globalna šefica

#1324 Re: Kviz "Film"

Post by Bloo »

Pera Trta wrote:Nikad nije bila tinejdžerska zvijezda.
Prva uloga je bila klasična femme fatalle, u filmu sugestivnog naslova (da, asocira na seks :D )
jel seks lazi i videotrake? :d
Pera Trta

#1325 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Bloo wrote:
Pera Trta wrote:Nikad nije bila tinejdžerska zvijezda.
jel seks lazi i videotrake? :d
Ne, ne spominje se seks u naslovu, mnogo je suptilniji naslov.
Post Reply