Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#1301 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jok, vozim ove druge žabare određeni period... 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1302 Re: Pitamo Mehanicare ?
kakve ja veze imam s opelom hahaha nego gali su to utisali da mogu uzimat pare za skupe dijelove 
- johntra
#1303 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nemaš nikakve, ali znaš onaj zvuk kad ostanu upaljena svjetla u starijim Opelima...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... 
- spreca
#1304 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jarane ne sramoti se....talijane vise ni talijanke ne vozaju_BataZiv_0809 wrote:A nedavno te pitah vezano za moj akumulatorjohntra wrote:hahaha...nije to kao kod Opela da zuji vijekovima, pa da te strah da ne ugasiš...ovdje je suptilnije, nježnije...![]()
P.S. Nije valjda da ne vozis Talijana
- bitanga_sa_otesa
#1305 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne znam, nisam nikad imao opela 
- spreca
#1306 Re: Pitamo Mehanicare ?
svako auto jednog dana postane opelbitanga_sa_otesa wrote:ne znam, nisam nikad imao opela
- bitanga_sa_otesa
#1307 Re: Pitamo Mehanicare ?
hahahhaa kad istrune i zavrsi na otpadu
-
esso_sa
#1308 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vozaci Opela su medicinski fenomeni - voze a nikako da fasuju tetanus 
I vole Jadro keks - kad prstima stisnu zadnju obrvu, krcka bas ko Jadro keks
I vole Jadro keks - kad prstima stisnu zadnju obrvu, krcka bas ko Jadro keks
- bitanga_sa_otesa
#1309 Re: Pitamo Mehanicare ?
kad ned071 procita gotovi smo 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1310 Re: Pitamo Mehanicare ?
Spreca Sprecaspreca wrote: Jarane ne sramoti se....talijane vise ni talijanke ne vozaju
- spreca
#1311 Re: Pitamo Mehanicare ?
_BataZiv_0809 wrote:Spreca Sprecaspreca wrote: Jarane ne sramoti se....talijane vise ni talijanke ne vozaju![]()
- Ned071
#1312 Re: Pitamo Mehanicare ?
bitanga_sa_otesa wrote:kad ned071 procita gotovi smo
meni bogami ne moze nista izvuci akumulator. zvoni li zvoni
-
Kataklinger
#1313 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hellou
Prije svega jedno izvinjenje obzirom da sam vec smorio nekoliko forumasa oko izbora automobila. I usput veliko hvala pojedinima koje sam do sad pitao za savjete preko privatnih poruka, posebno esso_sa korisniku. Nemam vise dilemu oko izbora auta, Golf 6 definitivno ali jos jedna nedoumica.
1.6 TDI 105KS Bluemotion ili npr. 2.0 TDI 110KS (81 kW)? Neka iskustva s ovim motorima, savjeti? Nasao sam par potencijalnih 2.0 TDI ali ne bih da se zalijecem, da ipak rovim jos malo i idem na ovaj 1.6 TDI?
Prije svega jedno izvinjenje obzirom da sam vec smorio nekoliko forumasa oko izbora automobila. I usput veliko hvala pojedinima koje sam do sad pitao za savjete preko privatnih poruka, posebno esso_sa korisniku. Nemam vise dilemu oko izbora auta, Golf 6 definitivno ali jos jedna nedoumica.
1.6 TDI 105KS Bluemotion ili npr. 2.0 TDI 110KS (81 kW)? Neka iskustva s ovim motorima, savjeti? Nasao sam par potencijalnih 2.0 TDI ali ne bih da se zalijecem, da ipak rovim jos malo i idem na ovaj 1.6 TDI?
-
530i
#1314 Re: Pitamo Mehanicare ?
Odličnojohntra wrote:puno pitanja, a malo odgovora...![]()
upalio je ko flak jutros, dobio je više od pola sata gradske vožnje, dosta mu...mislim da ne bi trebao više praviti probleme...
izvuklo je šest sijalica za poziciju, tako je stajao skoro sedam sati...
Nekad ranije mi se desilo da mi se akumulator isprazni, pa sam ga napunio sa pola sata vožnje magistralom, malo većim obrtajima.
-
esso_sa
#1315 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sta god da na kraju odaberes, neka bude bez Bluemotiona. To je obicno smece koje vise tare anlaser i akumulator nego sto ustedi goriva...Kataklinger wrote:Hellou
A motor sam ti vec preporucio - za auta dimenzija i tezine kao sto je Golf 6, bolje ide 2.0 TDI motor. Mala je razlika u snazi ali 2.0 ce uvijek raditi na puno manje opterecenja nego 1.6
- jao_situacije
#1316 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imam jedno stručno pitanje passat tdi 1.9, upalilo se na komandi abgas werkstatt i lampica žuta turbina (valjda) nacrtana
Šta bi to moglo biti
Hvala
Šta bi to moglo biti
Hvala
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1317 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da ti se nije ovo upalilo?jao_situacije wrote:Imam jedno stručno pitanje passat tdi 1.9, upalilo se na komandi abgas werkstatt i lampica žuta turbina (valjda) nacrtana
Šta bi to moglo biti
Hvala

- jao_situacije
#1318 Re: Pitamo Mehanicare ?
nije moj auto, ne znam pouzdano_BataZiv_0809 wrote:Da ti se nije ovo upalilo?jao_situacije wrote:Imam jedno stručno pitanje passat tdi 1.9, upalilo se na komandi abgas werkstatt i lampica žuta turbina (valjda) nacrtana
Šta bi to moglo biti
Hvala
- skafiskafsnjak
#1319 Re: Pitamo Mehanicare ?
vala ... nek se taj popusti pitanja i foruma nego nek goni majstoru 
Meni vrijeme doslo da pravim zamajac na Laguni 2 . Svaka prodavnica hvali svoje dijelove i kazu da su najbolji.
Jedni sachs drugi luk , imate li vi kakvog iskustva ?
Ja nesto kontam da je svejedno ...
Meni vrijeme doslo da pravim zamajac na Laguni 2 . Svaka prodavnica hvali svoje dijelove i kazu da su najbolji.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1320 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imam jedno pitanje vezano za antifriz.
Naime u periodu kada sam kupio Lanciu, nigdje kod nas nisam mogao naci fabricki preporuceni Paraflu. Sve vrijeme koristim Petrolov Antifriz i to fabricki razblazenu varijantu (dakle ne koncentrat) i sta znam nikad nisam imao nekih problema, ni simptoma.
Uskoro mi slijedi zamjena ulja i filtera, pa sta mislite da li bi bilo pametno reci mehanicaru da mi zamjeni komplet antifriz, obzirom da sam nasao Paraflu u Sofa MM Vitez, a vjerujem da bi se moglo naci i u Sarajevu?
Naime u periodu kada sam kupio Lanciu, nigdje kod nas nisam mogao naci fabricki preporuceni Paraflu. Sve vrijeme koristim Petrolov Antifriz i to fabricki razblazenu varijantu (dakle ne koncentrat) i sta znam nikad nisam imao nekih problema, ni simptoma.
Uskoro mi slijedi zamjena ulja i filtera, pa sta mislite da li bi bilo pametno reci mehanicaru da mi zamjeni komplet antifriz, obzirom da sam nasao Paraflu u Sofa MM Vitez, a vjerujem da bi se moglo naci i u Sarajevu?
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1321 Re: Pitamo Mehanicare ?
Izmjeri tacku ledjenja. Ako je kako treba (ja bih isao na -30 otprilike) ne trebas mjenjati, bar ja mislim da je suvisan i bespotreban trosak._BataZiv_0809 wrote:Imam jedno pitanje vezano za antifriz.
Ja sa kupio sebi mjerac i kazem mehanicaru, da ne radi kako treba. Ne mjeri tacno, kad on donese razblazenu tecnost i isproba,
radi, drugim rijecima ja i u sibiru mogu voziti bez problema, ah da ni ljeti nemam problema, iako je cisto samo antifriz nasut.
Onaj najjeftiniji zuti.
Dosuo sam jednom pola litra destilovane vode, prije nego sto mi je mehanicar demonstrirao da je mjerac ispravan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1322 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hmmm, nemam opremu kojom bih izmjeriotopcam wrote: Izmjeri tacku ledjenja. Ako je kako treba (ja bih isao na -30 otprilike) ne trebas mjenjati, bar ja mislim da je suvisan i bespotreban trosak.
Ja sa kupio sebi mjerac i kazem mehanicaru, da ne radi kako treba. Ne mjeri tacno, kad on donese razblazenu tecnost i isproba,
radi, drugim rijecima ja i u sibiru mogu voziti bez problema, ah da ni ljeti nemam problema, iako je cisto samo antifriz nasut.
Onaj najjeftiniji zuti.
Dosuo sam jednom pola litra destilovane vode, prije nego sto mi je mehanicar demonstrirao da je mjerac ispravan.
Sta znam i kad su bile velike zime i minusi, auto je uvijek palio bez problema. Cak i nakon duzeg stajanja. Ali eto obzirom da je Talijan, a oni nisu bas voljni razgovarati o ulju mimo Selenije (sto strogo postujem), kontam da nije mozda ista logika i sa antifrizom
- bleee_sa
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1324 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sachs i Luk mislim da neces pogrijesiti, meni je otisao druk lezaj i promjenio sam komplet set, lezaj sam oko 30 km, set 118 neka lijevaskafiskafsnjak wrote:vala ... nek se taj popusti pitanja i foruma nego nek goni majstoru
britanska marka sa 4 slova, jest mi smijesno bilo sto mi mehanicar kaze da ce drzati minimum 80.000 (kao to je plafon, svakog kvacila),
a ja sa fabrickim presao vise od 240.000 km (i to smatram malo).
- bleee_sa
#1325 Re: Pitamo Mehanicare ?
Fabrički diskovi, 600 hiljada, i dalje gule.