To u Norveskoj, ako sam dobro vidio!homega wrote:Delfin Company - Bijeljina - http://www.delfingas.com/autogas_sertifikati.htmlElDzidziIbnDzo wrote:Da skratim priču,ugradio plin u BiH i sve super bilo dok sam vozio u zemlji gdje živim.Došao vakat za registraciju vozila i za tehnički pregled...Trebaš kažu da imaš spisak svih komponenti napisan na jednom papiru sa oznakama homologacije,te naljepnicu za vozilo(koja dodje obicno u motorni prostor) koja je jedinstvena sa serijskim brojem.
Trazili mi da ugradjene komponente ispunjavaju E11 regulativu.Ja zvao sve zive servise u BiH,niko nikad nije čuo za to.Čak me i ubjedjuju da ta regulativa ne postoji.Jedan kaze iz Bosne,reci ti,tamo tim na pregledu kod tebe,da oni pojma nemaju.
Čovjek odavde mi dadne papir i kaže evo ovako treba da izgleda prateća dokumentacija:
I tako da sam na kraju morao sve vaditi vani da bi auto moglo se registrovati,i kada vidim profesionalnost ljudi na tehničkim pregledima ovde,i ponašanje ljudi na tehničkim pregledima u BiH,čini mi se nikad od nas dole hajra.A o nedorečenosti zakona,to je priča za sebe.
Potraži advokata i s njim utvrdi pravnu valjanost certifikacije obje strane, i bijeljinske i poljske.
Ma gdje ćeš porediti Norveške i BiH zakone
A i ti se izgleda zaletio da pojeftino to uradiš u BiH, e jebaji ga