Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#1301 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ova vrsta tabele je bila postavljana i prosle sezone. Ono "realno" nema znacenje da neko misli da su realno poredane ekipe ali da sad ne objasnjavam ..
Poraz kuci oduzima 3 boda, remi kuci oduzima 2 boda a pobjeda ne donosi ni jedan. Pobjeda na strani donosi 3 boda a remi na strani 1 bod na konto. Suma sumare dobije se ona gore tabela ..
Poraz kuci oduzima 3 boda, remi kuci oduzima 2 boda a pobjeda ne donosi ni jedan. Pobjeda na strani donosi 3 boda a remi na strani 1 bod na konto. Suma sumare dobije se ona gore tabela ..
- karanana
#1302 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ali ako se nastavi ovaj trend gdje domace utakmice vise ne znace automatska 3 boda, ona tabela gore je sasvim nebitna. slazem se da je bila bitna prije 2-3 godine kad su 3-5 bodova na strani znacile vrh tabele.
- Charuga
- Globalni moderator
#1303 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Zato sto smo prosle godine kupovali utakmice! Kupovat cemo i ove, jos je rano ..cappy_tempo wrote:ti ili neko vas da mi objasni zasto ste karine obicne u odnosu na proslu sezonu? ne provociram i neam zelju slusat vasa glupa prepucavanja nego me samo zanima jer ste prosle godine govorili kako vi ne kupujete i kako ste mocni,a sad vam 95% tima isto i ne mozete meda.odma da se zna prica o Sarajevu me ne zanima nego me samo zanima sto ste sad losi,a prvaci a jos vam sve isto ostalo.to ne mozete bez bucana kojem je domet trcat 50m i gurnut loptu?
Last edited by Charuga on 13/09/2010 23:21, edited 1 time in total.
- Charuga
- Globalni moderator
#1304 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ovo stoji.karanana wrote:ali ako se nastavi ovaj trend gdje domace utakmice vise ne znace automatska 3 boda, ona tabela gore je sasvim nebitna. slazem se da je bila bitna prije 2-3 godine kad su 3-5 bodova na strani znacile vrh tabele.
-
samo_ovaj_put
#1305 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ova tabela stoji na --- SPAM ---
valjda su oni kao najobjektivniji bh sportski portal odlucili pokazati ono "realno"
valjda su oni kao najobjektivniji bh sportski portal odlucili pokazati ono "realno"
- cappy_tempo
#1306 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
normalno gdje bi vi to priznali,a i evropa je sve pokazala koliko ste jaka ekipa.da zavrsimo samo me zanimalo dje ta jacina i ove sezone jer prosle godine ste sirokog dole glat uzeli,ove godine centra niste presli,a primili 3 gola (prvo poluvrijeme)Plavih_11 wrote:Zato sto smo prosle godine kupovali utakmice! Kupovat cemo i ove, jos je rano ..cappy_tempo wrote:ti ili neko vas da mi objasni zasto ste karine obicne u odnosu na proslu sezonu? ne provociram i neam zelju slusat vasa glupa prepucavanja nego me samo zanima jer ste prosle godine govorili kako vi ne kupujete i kako ste mocni,a sad vam 95% tima isto i ne mozete meda.odma da se zna prica o Sarajevu me ne zanima nego me samo zanima sto ste sad losi,a prvaci a jos vam sve isto ostalo.to ne mozete bez bucana kojem je domet trcat 50m i gurnut loptu?
- Obuca9
#1307 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Realno mi i jesmo na nuli. Tri boda osvojena u Banovićima smo usrali sinoć. Za nadati se da ćemo situaciju popraviti u Prijedoru i Gradačcu.
- ratata
#1308 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ko malo dijete, pa ovakav zbir bodovanja nema nikakvog smisla, osim sitnog carsijskog shicarenja na eventualnoj mogucnosti da Zeljo bude "dobar" na toj tabeli, dokle samo ide taj "plavi fanatizam"elSaik wrote:Evo je, realna tabela PLBiH:
1 Borac 4
- - - - - - - - - - - - -
2 Zvijezda 3
3 Željezničar 3
4 Travnik 3
5 Olimpik 3
6 Velež 1
7 Sarajevo 0
8 Široki Brijeg 0
9 Rudar -1
10 Leotar -1
11 Zrinjski -2
12 Sloboda -2
13 Slavija -3
14 Budućnost -3
15 Čelik -4
16 Drina -8
sistem bodovanja: zbir izgubljenih bodova kući i osvojenih u gostima.
- Joey Tribbiani
#1309 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
a dokle idu tvoji stručni komentari na svakoj temi gdje se spomene Željo??? "duša me boli kad se nesto loše desi nekom sarajevskom klubu"ratata wrote:ko malo dijete, pa ovakav zbir bodovanja nema nikakvog smisla, osim sitnog carsijskog shicarenja na eventualnoj mogucnosti da Zeljo bude "dobar" na toj tabeli, dokle samo ide taj "plavi fanatizam"elSaik wrote:Evo je, realna tabela PLBiH:
1 Borac 4
2 Zvijezda 3
3 Željezničar 3
4 Travnik 3
5 Olimpik 3
6 Velež 1
7 Sarajevo 0
8 Široki Brijeg 0
9 Rudar -1
10 Leotar -1
11 Zrinjski -2
12 Sloboda -2
13 Slavija -3
14 Budućnost -3
15 Čelik -4
16 Drina -8
- ratata
#1310 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
znam da 4:1 boli ali toliko ....nisam znaoJoey Tribbiani wrote:a dokle idu tvoji stručni komentari na svakoj temi gdje se spomene Željo??? "duša me boli kad se nesto loše desi nekom sarajevskom klubu"ratata wrote:ko malo dijete, pa ovakav zbir bodovanja nema nikakvog smisla, osim sitnog carsijskog shicarenja na eventualnoj mogucnosti da Zeljo bude "dobar" na toj tabeli, dokle samo ide taj "plavi fanatizam"elSaik wrote:Evo je, realna tabela PLBiH:
1 Borac 4
2 Zvijezda 3
3 Željezničar 3
4 Travnik 3
5 Olimpik 3
6 Velež 1
7 Sarajevo 0
8 Široki Brijeg 0
9 Rudar -1
10 Leotar -1
11 Zrinjski -2
12 Sloboda -2
13 Slavija -3
14 Budućnost -3
15 Čelik -4
16 Drina -8
- glade
#1311 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
cuj realna tabela... daj onda da se nekako organizuje ova liga pa da svi stalno igraju u gostima...
ovo ko djeca... "pik ne broji se pobjeda kuci"
ovo ko djeca... "pik ne broji se pobjeda kuci"
- jeza u ledja
#1312 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
NKVD wrote:Argentina=Srebrenica...karanana wrote:a na sta je referirala ona parola lesinara kada su nesto spominjali argentince? nisam mozda u toku.
komeba wrote:Argentum=srebro
Argentinci-Srebrenicani...
Autoba(h)n!
-
elSaik
#1313 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma pusti ih, vidiš da se pale na sve i svašta. Prošle godine kad sam stavljao ovakve tabele nisu se bunili, a i kako bi, nisu ni pratili ligu, ali eto... yebat ih...Plavih_11 wrote:Ova vrsta tabele je bila postavljana i prosle sezone. Ono "realno" nema znacenje da neko misli da su realno poredane ekipe ali da sad ne objasnjavam ..
Nego, zanima me nešto - šta mislite jel u Njemačkoj ima priče u vezi Bayerna da je kupio titulu. Mislim, prošle godine sila, a ove godine ne mogu jednom Werderu gola dati kući, da ne govorim da im je novajlija u ligi uvali za minut dva gola. A i ova Barca sumnjiva, čuj gube od Herculesa...
-
elSaik
#1314 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Doduše, samo 3 ali iz samo 6 mogućih. Iako sumnjam da možete meda i da je sva priča sa Koševa samo šuplja, skor vam i nije tako loš. Zasad. S druge strane, smatram da niko od nas nije imao teža gostovanja do sada, pa ćemo vidjet kako će to sve izgleda kad i ostali "konkurenti" odigraju svoje mečeve u Tuzli, Travniku i Širokom.hz__semir wrote:Realno mi i jesmo na nuli. Tri boda osvojena u Banovićima smo usrali sinoć. Za nadati se da ćemo situaciju popraviti u Prijedoru i Gradačcu.
-
elSaik
#1315 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Matematika za početnike:cappy_tempo wrote:inace ti je matematika jaca strana pa Sarajevo sa 12 bodova ima 0 kad se sve sabere i oduzme?![]()
![]()
aj kad ste tako realni ti ili neko vas da mi objasni zasto ste karine obicne u odnosu na proslu sezonu? ne provociram i neam zelju slusat vasa glupa prepucavanja nego me samo zanima jer ste prosle godine govorili kako vi ne kupujete i kako ste mocni,a sad vam 95% tima isto i ne mozete meda.odma da se zna prica o Sarajevu me ne zanima nego me samo zanima sto ste sad losi,a prvaci a jos vam sve isto ostalo.to ne mozete bez bucana kojem je domet trcat 50m i gurnut loptu?
Tri izgubljena kući = -3
Tri osvojena na strani = 3
-3 + 3 = 0
U ovo doba prošle godine smo imali jedan bode više nego imamo sad. Ne vidim gdje se tu uklapa "sad karine a prošle godine razvaljivali." Svakako, kupovina utakmica počinje na proljeće, tako da ćemo nadoknaditi taj ogromni zaostatak od čak 4 boda.
- Obuca9
#1316 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Evo i vi ste primili 4 komada od ekipe kojoj je jedan Travnik složio također 4, a koja ga je ispušila i od Rudara na svom terenu. Ako dalje nastaviš poređenje, onda možeš otići i do toga da je ta ista ekipa dobila Borac na njihovom terenu, koji je dobio nas, a istovremeno nije uspio dobiti kući jednog Veleža, kojem nekakva Zvijezda složi 4 komada u Vrapčićima. I tek kad skontaš da Zvijezdu niko nije dobio kući, dobiješ činjenicu da su oni zasad najbolja ekipa LigeelSaik wrote:Doduše, samo 3 ali iz samo 6 mogućih. Iako sumnjam da možete meda i da je sva priča sa Koševa samo šuplja, skor vam i nije tako loš. Zasad. S druge strane, smatram da niko od nas nije imao teža gostovanja do sada, pa ćemo vidjet kako će to sve izgleda kad i ostali "konkurenti" odigraju svoje mečeve u Tuzli, Travniku i Širokom.hz__semir wrote:Realno mi i jesmo na nuli. Tri boda osvojena u Banovićima smo usrali sinoć. Za nadati se da ćemo situaciju popraviti u Prijedoru i Gradačcu.
A sad ozbiljno, još je rano pričati o kandidatima za titulu. Realno gledajući 5 ekipa će konkurisati za Evropu, istih 5 koje su i prošle godine do samog kraja bile u utrci za istu, Sarajevo, Željezničar, Borac, Zrinjski i lištica (eventualno Olimpik, ali pod uslovom da prestanu rasipati "domaće" bodove). Među tih 5 treba tražiti 4 koje idu dalje. Poznavajući malverzacije sa juga naše domovine, te činjenicu da Borac ove godine ima dosta dobru ekipu, vrlo lako bi se moglo desiti da jedan od dva sarajevska kluba ostane kući idućeg ljeta, što se iskreno nadam da se neće desiti. Trenutno su lištičani najdalji od Evrope i tu im iz sveg srca želim i da ostanu.
- veljaca
#1317 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ratata wrote:
znam da 4:1 boli ali toliko ....nisam znao
Ti nisi ni svjestan koliko (ne) znas ....
-
jovanbl
#1318 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
samo_ovaj_put wrote:jovan bi da pokaze da mu je drago kad borac da go
e ti pasa mozes slobodno i na sjever,jer se to nece desiti
hz_semir wrote:Ionako ga nećete dati, pa se ne moraš sekirati, možeš komotno i na Sjever otići, što se toga tiče
ne bi da prisjedam na muku ali.....svakako_lud wrote:Možda ste jaki ( po imenima i jeste) ali mi smo beton
Samo na zapad i lagano kuliraš utakmicu, i onako ti nema radovanja na Hasetu ...
namjereno necu o navijacima i incidentima , to nije sport.
a kad je fudbal u pitanju, tesko ce nam se izmaci titula ove godine .
- svakako_lud
#1319 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ama jesi li bio na utakmici to je sad važnije pitanje, vidimo da si živ, vjerovatno i zdrav pa sad da saznamo jesi li bio na zapadu ili nisijovanbl wrote:samo_ovaj_put wrote:jovan bi da pokaze da mu je drago kad borac da go
e ti pasa mozes slobodno i na sjever,jer se to nece desitihz_semir wrote:Ionako ga nećete dati, pa se ne moraš sekirati, možeš komotno i na Sjever otići, što se toga tičene bi da prisjedam na muku ali.....svakako_lud wrote:Možda ste jaki ( po imenima i jeste) ali mi smo beton
Samo na zapad i lagano kuliraš utakmicu, i onako ti nema radovanja na Hasetu ...![]()
![]()
![]()
- felipe kajetano
#1320 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
*ebote sta se ovo desava sa PL
gola dvica vec par kola, sto je cini mi se ranije bilo u domenu SF-a.Izgleda neki novi vjetrovi pushu il' je to samo privid.
Sto se tice navijaca HZ za par mjesta ispred svih, tribina jako dobro izgleda, away najbrojniji, cine se nekako najorganizovaniji
Sto se tice navijaca HZ za par mjesta ispred svih, tribina jako dobro izgleda, away najbrojniji, cine se nekako najorganizovaniji
-
jovanbl
#1321 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ma naravno da sam bio. na zapadu blizu loze, svsta mogao cuti al sta da radim , vremena iza nas su ocito ostavila tesko izljecive posljedice na koje ni sport nije imun .svakako_lud wrote:Ama jesi li bio na utakmici to je sad važnije pitanje, vidimo da si živ, vjerovatno i zdrav pa sad da saznamo jesi li bio na zapadu ili nisijovanbl wrote:samo_ovaj_put wrote:jovan bi da pokaze da mu je drago kad borac da go
e ti pasa mozes slobodno i na sjever,jer se to nece desitihz_semir wrote:Ionako ga nećete dati, pa se ne moraš sekirati, možeš komotno i na Sjever otići, što se toga tičene bi da prisjedam na muku ali.....svakako_lud wrote:Možda ste jaki ( po imenima i jeste) ali mi smo beton
Samo na zapad i lagano kuliraš utakmicu, i onako ti nema radovanja na Hasetu ...![]()
![]()
![]()
Moram samo da kazem da je ono teska smijurija od sudijskog navlacenja u prvom poluvremenu bila i mislim da nijedan ljubitelj fudbala koliko god navijao za svoj klub onakve stvari ne bi trebao da podrzava.
Jos uz tv prenos, pa sta bi bilo da nije bilo prenosa , namece se kao logicno pitanje.
Vidim i ovdje se od navijaca sarajefva to il presucuje il blago pominje kao nesto manje vazno ili nevazno, vjerovatno zato sto je u korist kluba za koji navijaju, ali treba razmisliti. Ovakve stvari su za male klubove, veliki si ovakvu smijuriju ne smiju dopustati.
Pazi ovakvo sudjenje kakvo je borac imao u prvom poluvremenu na kosevu je modus za ono sto ce se i sarajevu desavati na raznoraznim gostovanjima, pa jel treba da se fudbal igra za sudije, jer od tog jedino oni profitiraju a fudbal i njegova popularnost gubi.
znam ja kakva je ova liga bila, ali ako se veliki klubovi bar u medjusobnim susretima ( i to pred tv ekranima) nece izdici iznad toga, od koga to da ocekujemo od travnika , leotara??????
Ulazimo u zacarani krug u kome samo fubal i mi koji ga volimo gubi.
Zaista mi je zao sto nisam cuo ni jednu rijec kritike navijaca sarajeva na ovo sudjenje i na upravu kluba koja naravno u tom ima svoje prste, jer ovo im je drasticno narusilo ugled kluba.
Kome treba trofej osvojen na takav nacin?
- Obuca9
#1322 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
I ćorava koka znro ubode, pa i Borac upisa prvu pobjedu u 53 godine koliko dugo gostuje na Koševujovanbl wrote:samo_ovaj_put wrote:jovan bi da pokaze da mu je drago kad borac da go
![]()
![]()
- svakako_lud
#1323 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
[/quote]jovanbl wrote: ma naravno da sam bio. na zapadu blizu loze, svsta mogao cuti al sta da radim , vremena iza nas su ocito ostavila tesko izljecive posljedice na koje ni sport nije imun .
Moram samo da kazem da je ono teska smijurija od sudijskog navlacenja u prvom poluvremenu bila i mislim da nijedan ljubitelj fudbala koliko god navijao za svoj klub onakve stvari ne bi trebao da podrzava.
Jos uz tv prenos, pa sta bi bilo da nije bilo prenosa , namece se kao logicno pitanje.
Vidim i ovdje se od navijaca sarajefva to il presucuje il blago pominje kao nesto manje vazno ili nevazno, vjerovatno zato sto je u korist kluba za koji navijaju, ali treba razmisliti. Ovakve stvari su za male klubove, veliki si ovakvu smijuriju ne smiju dopustati.
Pazi ovakvo sudjenje kakvo je borac imao u prvom poluvremenu na kosevu je modus za ono sto ce se i sarajevu desavati na raznoraznim gostovanjima, pa jel treba da se fudbal igra za sudije, jer od tog jedino oni profitiraju a fudbal i njegova popularnost gubi.
znam ja kakva je ova liga bila, ali ako se veliki klubovi bar u medjusobnim susretima ( i to pred tv ekranima) nece izdici iznad toga, od koga to da ocekujemo od travnika , leotara??????
Ulazimo u zacarani krug u kome samo fubal i mi koji ga volimo gubi.
Zaista mi je zao sto nisam cuo ni jednu rijec kritike navijaca sarajeva na ovo sudjenje i na upravu kluba koja naravno u tom ima svoje prste, jer ovo im je drasticno narusilo ugled kluba.
Kome treba trofej osvojen na takav nacin?
Suđenje je realno iznenadilo većinu raje koja je redovna na utakmicama Sarajeva, i da je bilo pretenciozno posebno u prvom dijelu vidjele su i ptice na grani. Šta je u pitanju ne znam, je li nekim slučajem to što je isti sudija u Lukavici priznao go koji je postignut nakon što je onaj "naš" što igra za slaviju prvo ašćare rukom zaustavio loptu pa je zakucao u mrežu pa se sad pokušao revanširati (mada iskreno ne vjerujem u to) zaboravljajući da sudija smije pogriješiti ali se ne smije vaditi zbog toga, ili je jednostavno podmazan.
Priču o tome da će se to nama reflektirati zaboravi, nas i onako jebu godinama na skoro svakom gostovanju bila tu tv ili ne ,tako da smo oguglali na to.
-
jovanbl
#1324 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
hahaha i kurvi je nekad bilo PRVI PUT da ga prima, pa se poslije toga prokurva i onda prima ga stalno i punohz__semir wrote:I ćorava koka znro ubode, pa i Borac upisa prvu pobjedu u 53 godine koliko dugo gostuje na Koševujovanbl wrote:samo_ovaj_put wrote:jovan bi da pokaze da mu je drago kad borac da go
![]()
![]()
- Obuca9
#1325 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Zato Borac i jeste naša omiljena prostitutka, još od davne 1957. godine