KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
- jaca-maca
#1301 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kako i gdje se prijavljuje na kantonalni/federalni konkurs???
-
aaynaa
#1302 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Last edited by aaynaa on 03/09/2013 08:40, edited 2 times in total.
-
nela_13
#1303 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Nisu ni mogli pregledati kako treba testove za ovo vrijeme koliko nas je bilo na testiranju da bi nam poslali rezultate. Sto se i mene tice vise srece drugi put, a cisto da napomenem da na Sudu rade sudije Miletić i Hadžiomerović 
-
Sanja111
#1304 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hvala puno na odgovoru...iako ni za mene nije bilo srece ovaj put ali HVALA na kolegijalnosti 
A na kantonalnom sudu, zna li se koliko ce pripravnika primati ?? Nadam se, veci broj
))))))
Puno srece svima !!!
A na kantonalnom sudu, zna li se koliko ce pripravnika primati ?? Nadam se, veci broj
Puno srece svima !!!
-
gilla
#1305 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Gdje se može izvaditi ono ljekarsko uvjerenje za pripravnike, pretpostavljam ono da si psihofizički sposoban
.
I koja je cijena(gdje je najpovoljnije), bio bih zahvalan?
I koja je cijena(gdje je najpovoljnije), bio bih zahvalan?
- jaca-maca
#1306 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Koji dokumenti mi trebaju da se prijavim na konkurs za pripravnike?
-
FemaleMe
#1307 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moze li mi iko reci koji fakultet ili zavrsen studij se podrazumjeva pod onim "zavrsen studij drustvenog smjera".
-
Ambrozija
#1308 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Filozofski fakultet, Pedagoski, Kriminalistika, Politicke nauke - ako se ne varam.FemaleMe wrote:Moze li mi iko reci koji fakultet ili zavrsen studij se podrazumjeva pod onim "zavrsen studij drustvenog smjera".
-
ibizza
#1309 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pa sve zavisi sta poslodavac trazi da dostavis...jaca-maca wrote:Koji dokumenti mi trebaju da se prijavim na konkurs za pripravnike?
Kopija diplome,rodni list,drzavljanstvo,potvrda da si na birou,potvrda o ponzavanju stranog jezika itd
-
žutija
#1310 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pozz svima,jaca-maca wrote:Koji dokumenti mi trebaju da se prijavim na konkurs za pripravnike?
...Čekamo li čekamo, evo prolazi i oktobar a konkursa za pripravnike u kantonu Sa ni na vidiku...što hoće reći da uposleni na Zavodima - tačnije u poslovnici Novi Grad pružaju netačne informacije...Šta reći, ...dešava se da u neformalnom razgovoru kada komentarišemo o nečemu , procuri neka informacija neprovjerena , Bože moj...ali da osoba koja sjedi s druge strane stola i koja je plaćena za to, daje informacije koje su netačne...Eto ,pokazalo se tačno ono "Sit gladnom ne vjeruje.."
Evo opet se nasekirah, a rekla sam DOSTA tome...
Helem, od svog posla koji ćeš imati oko pripravničkog staža...najprije moraš naći ustanovu u kojoj ćeš odraditi pripravnički staž. Ako tu postigneš valjan sporazum, iliti dogovor onda si uradio-la pola posla.
Kasnije ...ćeš pratiti javni poziv za poslodavce i obratiti se ponovo poslodavcu kojeg si pronašao-la i odnijeti im aplikaciju da popune za tebe.Aplikaciju uzimaš sa biroa kojem pripadaš...itd...
Uglavnom ako nešto saznaš za konkurs , javi, PLEASE...
-
Dee-Dee_13
#1311 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Jurtos sam vidjea ovaj konkurs, pa dijelim s vama
FEDERALNI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE
JAVNI OGLAS ZA PRIJEM PRIRPAVNIKA U RADNI ODNOS NA ODREĐENO VRIJEME
1. PRIPRAVNIK - VISOKA STRUČNA SPREMA DRUŠTVEOG SMJERA ( VII STEPEN) ILI ZAVRŠEN NAJMANJE PRVI CIKLUS ŠKOLOVANJA DODIPLOMSKOG STUDIJA
FAKULTETA DRUŠTVENOG SMJERA KOJI JE VREDNOVAN SA 180 ODNOSNO 240 ECTS BODOVA ..........TRI IZVRŠIOCA
2. PRIPRAVNIK - VISOKA STRUČNA SPREMA INFORMATIČKOG SMJERA (VII STEPEN) ILI ZAVŠEN NAJMANJE PRVI CIKLUS ŠKOLOVANJA DODIPLOMSKOG STUDIJA FAKULTETA INFORMATIČKOG SMJERA KOJI JE VREDNOVAN SA 180 ODNOSNO 240 ECTS BODOVA..........1 IZVRŠILAC
+
POZNAVANJE ENGLESKOG JEZIKA I RADA NA RAČUNARU ( ZA OBE POZICIJE)
WWW.FZZ.BA
1. PRIPRAVNIK - VISOKA STRUČNA SPREMA DRUŠTVEOG SMJERA ( VII STEPEN) ILI ZAVRŠEN NAJMANJE PRVI CIKLUS ŠKOLOVANJA DODIPLOMSKOG STUDIJA
FAKULTETA DRUŠTVENOG SMJERA KOJI JE VREDNOVAN SA 180 ODNOSNO 240 ECTS BODOVA ..........TRI IZVRŠIOCA
2. PRIPRAVNIK - VISOKA STRUČNA SPREMA INFORMATIČKOG SMJERA (VII STEPEN) ILI ZAVŠEN NAJMANJE PRVI CIKLUS ŠKOLOVANJA DODIPLOMSKOG STUDIJA FAKULTETA INFORMATIČKOG SMJERA KOJI JE VREDNOVAN SA 180 ODNOSNO 240 ECTS BODOVA..........1 IZVRŠILAC
+
WWW.FZZ.BA
-
žutija
#1312 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hvala Dee-Dee_13 na infu....Možda nekom dobro dođe ovaj konkurs , meni ne može pomoći jer sam po zanimanju profesor razredne nastave i meni je JU Osnovna škola - budući poslodavac ...Dee-Dee_13 wrote:Jurtos sam vidjea ovaj konkurs, pa dijelim s vama![]()
+
http://WWW.FZZ.BA
- jaca-maca
#1313 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Upravo i ja gledam....Dee-Dee_13 wrote:Jurtos sam vidjea ovaj konkurs, pa dijelim s vama![]()
Moze li mi neko odgovoriti sta je
3. Ovjerena izjava da nije obuhvacen odredbom clana IX. stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine i gdje cu dobiti tu izjavu?
4. Dodatak diplomi?? Sta je to?
5. Dokaz da nema ostvaren radni staz... gdje cu dobiti taj dokaz?
Hvalaa
P.S. @žutija HVALA
- Elzana
#1314 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
3. kupis papir u svojoj opcini, popunis i odmah ovjeris.jaca-maca wrote:
3. Ovjerena izjava da nije obuhvacen odredbom clana IX. stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine i gdje cu dobiti tu izjavu?
4. Dodatak diplomi?? Sta je to?Ja sam zavrsila po bolonji...
4. ne znam ni ja
5. kopija radne knjizice
- perfect_guy
#1315 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
za izjavu odeš u opštinu, popuniš obrazac izjave i ovjeri ti na šalteru. Dodatak diplomi i jedino možeš imati uz bolonjsku diplomu. A za radni staž mislim da moraš u biro.jaca-maca wrote:Upravo i ja gledam....Dee-Dee_13 wrote:Jurtos sam vidjea ovaj konkurs, pa dijelim s vama![]()
Hvalaa
P.S. @žutija HVALA
Sve super, ali ja na stranici zavoda nikako da nađem oglase sa ovim pozicijama, ko može dati konkretan link?
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
-
begzad
#1317 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
perfect_guy wrote:za izjavu odeš u opštinu, popuniš obrazac izjave i ovjeri ti na šalteru. Dodatak diplomi i jedino možeš imati uz bolonjsku diplomu. A za radni staž mislim da moraš u biro.jaca-maca wrote:Upravo i ja gledam....Dee-Dee_13 wrote:Jurtos sam vidjea ovaj konkurs, pa dijelim s vama![]()
Hvalaa
P.S. @žutija HVALA
Sve super, ali ja na stranici zavoda nikako da nađem oglase sa ovim pozicijama, ko može dati konkretan link?
Nijedno lice koje se nalazi na izdržavanju kazne, izrečene presudom Međunarodnog tribunala za bivšu Jugoslaviju, i niti jedna osoba koja je pod optužnicom Tribunala, a koja se nije provinovala naredbi da se pojavi pred Tribunalom, ne može biti kandidat ili imati bilo koju naimenovanu, izbornu ili drugu javnu funkciju na teritoriji Bosne i Hercegovine.
Dakle napises na komadu papira da se ne nalazis na izdrzavanju kazne u MT-u,da protiv tebe nije podignuta optuznica i ovjeris u Općini !!!
- Elzana
#1318 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ja sam otisla (prvi put kada sam se prijavljivala na konkurs) na biro radi dokaza da nemam radni staz i teta mi objasnila da je to u biti ovjerena fotokopija radne knjizice... kako god provjeri na birou za svaki slucaj.
sretno svima
sretno svima
-
Dee-Dee_13
#1319 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hvala Dee-Dee_13 na infu....Možda nekom dobro dođe ovaj konkurs , meni ne može pomoći jer sam po zanimanju profesor razredne nastave i meni je JU Osnovna škola - budući poslodavac ...
Ma ne moze ni meni pomoći...Ali eto toliko nas ima, sigurno ce nekome biti od koristi
Last edited by Dee-Dee_13 on 29/10/2012 14:46, edited 1 time in total.
-
begzad
#1320 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
perfect_guy wrote:za izjavu odeš u opštinu, popuniš obrazac izjave i ovjeri ti na šalteru. Dodatak diplomi i jedino možeš imati uz bolonjsku diplomu. A za radni staž mislim da moraš u biro.jaca-maca wrote:Upravo i ja gledam....Dee-Dee_13 wrote:Jurtos sam vidjea ovaj konkurs, pa dijelim s vama![]()
Hvalaa
P.S. @žutija HVALA
Sto se tice ovog pitanja :5. Dokaz da nema ostvaren radni staz... gdje cu dobiti taj dokaz?
Odgovor bi bio:Kopiraj radnu knjizicu tamo gdje se upisuje staz ,ili Uvjerenje sa Biroa
- jaca-maca
-
begzad
#1322 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
PravniAmbrozija wrote:Filozofski fakultet, Pedagoski, Kriminalistika, Politicke nauke - ako se ne varam.FemaleMe wrote:Moze li mi iko reci koji fakultet ili zavrsen studij se podrazumjeva pod onim "zavrsen studij drustvenog smjera".
-
Jameka
#1323 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zna neko sta se uzima u obzir kao dokaz o poznavanju engleskog jezika i rada na racunaru?
-
ibizza
#1324 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Jbt,nigdje konkursa za ekonomiste 
- Dr.Brennan
#1325 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Evo za eng.http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... 89&lang=bsEmilly5 wrote:Zna neko sta se uzima u obzir kao dokaz o poznavanju engleskog jezika i rada na racunaru?
A za komp. certifikat (kurs) samo, koliko ja znam.