Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#1301 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

suncica24 wrote:samo sto ima caka... nije sve orginalna zara roba iz prijasnjih kolekcija... ima odjece koja je ko zna odakle a na koju je samo nasivena zarina etiketa :roll:
primjetih to neki dan kad sam uzela dvije iste haljine... sa dvije razlicite etikete (i tacno se moze skuziti koja je nasivena)

meni je samo zao sto nas ne za male novce uzimaju na lopatu. u zari, zari mozes za cijenu azelovih haljina iz ko zna koje kolekcije uzeti najnormalnije haljinu iz trenutne kolekcije (da ne kazem da na snizenjima stvari budu duplo/troduplo jeftinije od onog za sta se nama kasnije nude)...
i tesko vise da ces u azelu naci dobrih stvari za 5,10, 15km ko prije...
mislim... da nas ipak lopatom kupe...
mah, ima npr ovdje u vogosci jedan dio gdje je ta odjeca na koju su nasivene etikete i tu i ne idem...al neki dan sam u azelu kupila haljinu koju sam mjesecima ganjala u zari da kupim prosle godine...al stalno nesto, te nema nikako, te nema broja i tak...kad ono nasla je u azelu (12KM yep :D). znaci ima i originalne robe.

meni je zao sto mi nemamo zaru..inditex prodavnice su mi slaba tacka i patim za njima, al sta da se radi. moze im se sa cijenama suncice, kad mi nemamo pravu zatu...
Komšinica

#1302 Re: Sarajevo shoping

Post by Komšinica »

Mariella wrote:Eto neka su majice koje se poderu nakon 2 pranja bolje kvalitete nego ono u Azelu. Pa ja imam cipele i cizme iz Azela koje mi godinama traju a da ne kazem za koju smijesnu cijenu sam ih uzela. I evo da se pohvalim, kupila pantole juce za cijelih PET KM, al gdje ces to nekom reci, odmah mora da si sirotinja, nema veze i sto super izgledaju i sto su zarine i sto cu ih nosit najmanje 2 godine :roll: :roll:
Nije uopšte stvar u kvalitetu, niti u cijeni robe, već u tome da ja u Azelu rijetko da nađem da mi se nešto sviđa, ili ako nađem to je onda XS ili S. A i kao što rekoh već tih prodavnica ima na svakom koraku, bolje nešto drugo da se otvorilo, nadala sam se Zari...

I ja odem u Zaru u Podgoricu i za 20 KM, i manje, ima odličnih stvari koje ovdje u Azelu nikada nisam vidjela, bukvalno ne znam šta bih prije kupila... Tako da niko nije govorio o cijenama, siromaštvu :roll: , nekvalitetu ili kvalitetu... već o tome šta se nekome sviđa ili ne. Ja tamo rijetko, skoro nikada, ne nađem nešto da mi se sviđa, i to nema nikakve veze ni sa cijenom ni sa kvalitetom, već sa robom koja do nas dolazi.
Mariella

#1303 Re: Sarajevo shoping

Post by Mariella »

Al vidis ta roba koja nama dolazi i koja se tebi ne svidja ocigledno se svidja mnogim drugim ljudima, svih mogucih velicina :lol: Ja svaki put u Esprit kad sam usla, nema 2 ljudi (a i oni usli samo da razgledaju :lol: ), onda je valjda logicno da ce se zatvoriti vremenom kad niko ne kupuje.

Moglo se otvoriti nesto novo, i bilo bi super da jest, al nema smisla zalit za Espritom kad ce u taj Azel uci vise ljudi u mjesec dana nego sto je tamo uslo u pola godine...

p.s. vecina ljudi koji rijetko sta nadju u azelu udju tamo jednom u 2 mjeseca. Jest da bi bilo lijepo imati i nisku cijenu i kvalitet i da kad god udjes moze se nesto naci, ali u azelu roba kad dodje za 2-3 dana se to sve pograbi...
alica.k

#1304 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

Mariella wrote:p.s. vecina ljudi koji rijetko sta nadju u azelu udju tamo jednom u 2 mjeseca. Jest da bi bilo lijepo imati i nisku cijenu i kvalitet i da kad god udjes moze se nesto naci, ali u azelu roba kad dodje za 2-3 dana se to sve pograbi...
je, meni je moj 5 min od kuce pa cesto odem a vjecito predobrih stvari. nedavno sam uzela troje pantole po 15KM i ne skidam ih sa sebe :)
mumy

#1305 Re: Sarajevo shoping

Post by mumy »

Esprit :(
Sreca pa kupih u Splitu zalihe :D
mumy

#1306 Re: Sarajevo shoping

Post by mumy »

U Azelu da bi nesta kupio da valja moras svaki dan navracati :D
logme

#1307 Re: Sarajevo shoping

Post by logme »

Mariella wrote:
logme wrote:
Irm@ wrote:ne znam jeste li vidjeli ali vec su stavili natpis Azel..tako da sad je to vec sigurno..meni je to bezveze ali eto..
Vidio sinoc, jos ne mogu da vjerujem. Ali to ti sve govori gdje se ljudi oblace, kolika je kupovna moc
Jel to govoris da onom ko se oblaci u Azelu nesto fali?
Naravno da ne mislim. U Espritu u Sarajevu nikad nista nisam kupio. Ne bolujem za berndiranim stvarima, ali kazes kupila si pantole za 5 km. Neko je morao kupiti materijal, sasiti ih, dovuci do Sarajeva Bog zna odakle, prodati ih za 5km i jos zaraditi na njima. Mislim da su u najmanju ruku radioaktivne
Miss D

#1308 Re: Sarajevo shoping

Post by Miss D »

Bolje bi bilo da se otvorio H&M, ali eto... Boze moj... :D
Bolje i Azel nego da Esprit zjapi prazan.

Ja inace u Azelu uvijek mogu iskopati nesto, uzela sam pravo dosta prekrasnih pamucnih majica za smijesne pare. istina da ima i krpa bezveznih ali ima i pravo dobrih stvari.

Inace ne znam u koje ste vi Zare (prave Zare) isli, ali meni je ono tamo sve prepreskupo :shock:
LaCici

#1309 Re: Sarajevo shoping

Post by LaCici »

Da, i meni je Zara preskupa. Bila sam u Zagrebu u Zari i nisam kupila ni jednu stvarcicu, jer je sve uzasno skupo.
Mariella

#1310 Re: Sarajevo shoping

Post by Mariella »

logme wrote:
Mariella wrote:
logme wrote:
Vidio sinoc, jos ne mogu da vjerujem. Ali to ti sve govori gdje se ljudi oblace, kolika je kupovna moc
Jel to govoris da onom ko se oblaci u Azelu nesto fali?
Naravno da ne mislim. U Espritu u Sarajevu nikad nista nisam kupio. Ne bolujem za berndiranim stvarima, ali kazes kupila si pantole za 5 km. Neko je morao kupiti materijal, sasiti ih, dovuci do Sarajeva Bog zna odakle, prodati ih za 5km i jos zaraditi na njima. Mislim da su u najmanju ruku radioaktivne
Hahaha, dosad bi bila mrtva :D To su stvari iz proslogodisnjih zarinih kolekcija koje ili se nisu prodale ili imaju neku greskicu (koja je smijesna). Mislim da je alica.k o tome pricala, ona vjerovatno bolje zna objasnit :wink:
lady marmalade

#1311 Re: Sarajevo shoping

Post by lady marmalade »

Ovdje se čini mi se brkaju pojmovi Zare i Azela.. :-) :lol:

U Zari u BG sam dvije majice platila 50 eura, ne znam samo šta je tu jeftino :shock: ...a Azel je pravi second hand.. Može se ponešto ponekad naći OK, s tim da moraš 24 h pregledat jel došlo šta novo i otimat kad dodje.. :-)

Slažem se da je bolje da se otvorio H&M..ali :sad:
LaCici

#1312 Re: Sarajevo shoping

Post by LaCici »

U Azelu mogu kupovati samo besposlicari ili zene koje rade u drzavnim firmama pa imaju vremena da provode po 2 sata svaki dan unutra. Naravno da ce se naci kada si svaki dan tamo i pratis kada roba dolazi. Ja nemam vremena za to, zato nikad nista i ne nadjem, jer ove gore sve razgrabe. :roll: Neka se niko ne uvrijedi, ali tako je. :-D
lady marmalade

#1313 Re: Sarajevo shoping

Post by lady marmalade »

LaCici wrote:U Azelu mogu kupovati samo besposlicari ili zene koje rade u drzavnim firmama pa imaju vremena da provode po 2 sata svaki dan unutra. Naravno da ce se naci kada si svaki dan tamo i pratis kada roba dolazi. Ja nemam vremena za to, zato nikad nista i ne nadjem, jer ove gore sve razgrabe. :roll: Neka se niko ne uvrijedi, ali tako je. :-D
:lol: :lol: :lol:
alica.k

#1314 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

ne vidim razlog za ovoliki snobizam, al ajd eto.

zara (prava zara) jeste skupa ali meni vrijedi svake marke, i nikad mi nije zao ostaviti tamo pare. i kad im je snizenje, onda im je snizenje a ne 70% snizeno na novu cijenu koju su digli 70% prije snizenja. prosle sedmice kad sam bila imali su majice od po 60kn i 100kn (fyi 15tak i 30tak KM) koje kvalitetom daleko sisaju bilo sta sto mi imamo ovdje a tako je pristupacno. imali su pantole od po 50KM koje se sigurno mogu derat 2-3 godine. imali su naravno i jesenju kolekciju koja je duplo skuplja od ovih cijena, al ja mislim da je to jos uvijek kolko tolko pristupacno.
Mariella

#1315 Re: Sarajevo shoping

Post by Mariella »

LaCici wrote:U Azelu mogu kupovati samo besposlicari ili zene koje rade u drzavnim firmama pa imaju vremena da provode po 2 sata svaki dan unutra. Naravno da ce se naci kada si svaki dan tamo i pratis kada roba dolazi. Ja nemam vremena za to, zato nikad nista i ne nadjem, jer ove gore sve razgrabe. :roll: Neka se niko ne uvrijedi, ali tako je. :-D
Smijesan ti je komentar.

Al nema veze, razumijem frustraciju kad se neko pojavi svako malo sa necim novim kupljenim u Azelu sto savrseno izgleda, a ti nikad sebi nista ne mozes da nadjes :P Pa je onda, ma moze ona, ionako nista drugo ne radi :lol:
Ma.Le.Na

#1316 Re: Sarajevo shoping

Post by Ma.Le.Na »

pa realno...mora se ipak malo cesce obici Azel ako se misli sta naci..

ono sto mene nervira je ostavljanje robe sa strane za pozanike...rodbinu...prijatelje...itd itd.. :roll: :roll:
LaCici

#1317 Re: Sarajevo shoping

Post by LaCici »

Ja ne mogu ni jednom sedmicno otici :sad: Iskreno meni Azel izgleda ko buvljak, sve je nabacano bez ikakvog pregleda i moras ostati bar pola sata da bi sve pregledao polako. Ja bih voljela da mogu ici tako cesto i nakupovati se za male pare. Ali stvarno svaki put kad sam usla nista nisam nasla, a i ono malo sto ostane su skroz mali brojevi. Jednostavno nemam vremena da sacekujem kada roba dolazi.
alica.k

#1318 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

Ma.Le.Na wrote:ono sto mene nervira je ostavljanje robe sa strane za pozanike...rodbinu...prijatelje...itd itd.. :roll: :roll:
malena, ne moze se protiv toga, takav je nas mentalitet.
Ma.Le.Na

#1319 Re: Sarajevo shoping

Post by Ma.Le.Na »

znam :roll: ali eto...opet nervira..

dodjes na kasu...oni vade ispod kase majice boli glava
i tak :roll:
da mi je nekoga znat tamo..platila bih joj da mi tako ostavi stvari
lady marmalade

#1320 Re: Sarajevo shoping

Post by lady marmalade »

alica.k wrote:
kazes besposlicari i onda nek se niko ne uvrijedi. evo ja cu da kazem SNOB, pa se ti nemoj uvrijedit majke ti.
ne, ne idem u azel svaki bozji dan, al odem jednom, dvaput sedmicno i provedem max 10 minuta unutra, nema se tu sta ZAROVITI, nismo na pijaci. zara je neka vrsta outleta, kolekcije sto se nisu prodale, ili nesto sto ima manju greskicu sto kaze mariella (u harisu je sve roba sa greskom, oni za greske smatraju cak i preskocen sav, ljudi to i ne gledaju toliko, al eto, da se zna)

zara (prava zara) jeste skupa ali meni vrijedi svake marke, i nikad mi nije zao ostaviti tamo pare. i kad im je snizenje, onda im je snizenje a ne 70% snizeno na novu cijenu koju su digli 70% prije snizenja. prosle sedmice kad sam bila imali su majice od po 60kn i 100kn (fyi 15tak i 30tak KM) koje kvalitetom daleko sisaju bilo sta sto mi imamo ovdje a tako je pristupacno. imali su pantole od po 50KM koje se sigurno mogu derat 2-3 godine. imali su naravno i jesenju kolekciju koja je duplo skuplja od ovih cijena, al ja mislim da je to jos uvijek kolko tolko pristupacno.
Ma naša Zara nije ZARA, ono je smetljarnik..
mada i sama nekad kupim u tom smetljarniku, al fakat jest... :-D

Cijene uopšte nisu mjerodavne koliko je nešto kvalitetno... bar ne kod nas...I kod nas apsolutno nema orginala... Tommy Hilfiger je u Njemačkoj 10 puta jeftiniji nego ovdje...

Dobila sam nedavno sjaj za usne Loreal, a slučajno koristim isti i kupujem ga ovjde, u sa... Razlika je što ovaj iz Beča traje po 4 sata, a naš pojedeš za 5 min..
LaCici

#1321 Re: Sarajevo shoping

Post by LaCici »

Mariella wrote:
Smijesan ti je komentar.

Al nema veze, razumijem frustraciju kad se neko pojavi svako malo sa necim novim kupljenim u Azelu sto savrseno izgleda, a ti nikad sebi nista ne mozes da nadjes :P Pa je onda, ma moze ona, ionako nista drugo ne radi :lol:
Ma da, vjerovatno je to u pitanju. 8-) :lol:
*mima*

#1322 Re: Sarajevo shoping

Post by *mima* »

Ma.Le.Na wrote:znam :roll: ali eto...opet nervira..

kolko placas ?
alica.k

#1323 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

ma mislim i da one to ne rade tolko kolko izgleda, posto...kako znas sta ces kome ostaviti, mislim... inace, trazila sam tu haljinu na mackice sto je nisam uhvatila u zari i onda nagovorila onog momka kad dodje da mi je ostavi :D i skroz zaboravila na to. i dolazim neki dan, kad on vadi haljinicu :)
Mariella

#1324 Re: Sarajevo shoping

Post by Mariella »

Jesi ti ikad probala pitati da ti nesto ostave? Mislim da ne moras biti nikakva rodbina, samo malo ljubaznosti :D
Ma.Le.Na

#1325 Re: Sarajevo shoping

Post by Ma.Le.Na »

*mima* wrote:

kolko placas ?

sta nudis :D
Post Reply