ne treba azil praviti za zivotinje nego treba povecavati zatvorske kapacitete za ljude jer ako to ne uradimo pod hitno ovo ce se pravo oteti kontoli i odosmo u k...c.Kulenovic wrote:Ovo sto se tice lutalica jedino rijesenje je azil, al dok nasi politicari sebi uzmu jadne zivotinje su gladne, to je malo para i problem ce biti rijesen.
Pomozite da se monstrumi kazne
Moderator: anex
- Control panel
#1301 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
- uradi sam
#1302 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Dedzal je tu...sve su ovo samo predznaci. 
- minjonja
#1303 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
sta je ovim sad klipom sa mackom? jel se vide ta djeca? jes da je davno postavljen, ali da bi se teoretski mogli naci pocinioci? nisam gledala niti cu, razvalicu monitor.
-
teAMICA
#1304 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
i bolje ti je nemoj...minjonja wrote:sta je ovim sad klipom sa mackom? jel se vide ta djeca? jes da je davno postavljen, ali da bi se teoretski mogli naci pocinioci? nisam gledala niti cu, razvalicu monitor.
clip je iz 2008
-
PalaSa Marsa
#1305 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Nemadoh hrabrosti da pogledam video, al' procitah tekst kako su to uradili. Da Bog sacuva i sakloni. Djeca.. a radit' takvo nesto, ne znam. Mislim ozbiljno da roditelji te i takve djece trebaju da shvate da njihova djeca moraju podhitno dobit' strucnu pomoc, jer uradit' nesto ovako i nastavit zivjet' k'o da se nista nije dogodilo je velika opasnost za okolinu. Jos se izivljavaju na zivotinjama, bez prave i adekvatne pomoci pocece uskoro da se izivljavaju na ljudima i sl.
- minjonja
#1306 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
meni je dovoljan i ovaj grijeh i zlocin, bez razmisljanja sta bi mogao kasnije nekad uraditi. ali eto, nase drustvo je tako da je totalno hladnokrvo prema ovakvim desavanjima i mora se napomenuti uvijek da bi mogao kasnije to raditi djeci i ljudima da bi se neke sire mase mozda malo zabrinule. meni je to zalosno.PalaSa Marsa wrote:Nemadoh hrabrosti da pogledam video, al' procitah tekst kako su to uradili. Da Bog sacuva i sakloni. Djeca.. a radit' takvo nesto, ne znam. Mislim ozbiljno da roditelji te i takve djece trebaju da shvate da njihova djeca moraju podhitno dobit' strucnu pomoc, jer uradit' nesto ovako i nastavit zivjet' k'o da se nista nije dogodilo je velika opasnost za okolinu. Jos se izivljavaju na zivotinjama, bez prave i adekvatne pomoci pocece uskoro da se izivljavaju na ljudima i sl.
-
PalaSa Marsa
#1307 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Mojim tekstom nisam htjela pobit' zalost kako moju, tako i drugih ljudi koju mi/nam je proizveo ovaj i sl., dogadjaji. Naravno da je grijeh i da je zlocin, nigdje nisam rekla da nije. Al' 'vako kad razmisljam, da se sve ovo presuti i nist' ne uradi glede ovog', onda stvarno ne znam.minjonja wrote:meni je dovoljan i ovaj grijeh i zlocin, bez razmisljanja sta bi mogao kasnije nekad uraditi. ali eto, nase drustvo je tako da je totalno hladnokrvo prema ovakvim desavanjima i mora se napomenuti uvijek da bi mogao kasnije to raditi djeci i ljudima da bi se neke sire mase mozda malo zabrinule. meni je to zalosno.PalaSa Marsa wrote:Nemadoh hrabrosti da pogledam video, al' procitah tekst kako su to uradili. Da Bog sacuva i sakloni. Djeca.. a radit' takvo nesto, ne znam. Mislim ozbiljno da roditelji te i takve djece trebaju da shvate da njihova djeca moraju podhitno dobit' strucnu pomoc, jer uradit' nesto ovako i nastavit zivjet' k'o da se nista nije dogodilo je velika opasnost za okolinu. Jos se izivljavaju na zivotinjama, bez prave i adekvatne pomoci pocece uskoro da se izivljavaju na ljudima i sl.
Sta mislis sta ce onda radit' sutra, za mjesec, za godinu, za par godina. To je to sto sam ja htjela rec'.
- minjonja
#1308 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
pa nisam na tebe ni mislila, nego na sve one lole kojima je smijesno kad kazem kako mi je zao neke zivotinje. nisam ni mislila na tebe. znam sta si htjela reci.
- plonker
#1309 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Imal' danas gdje ovih zaštitnika životinja?
-
delightful
#1310 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
ima, ko ti treba?plonker wrote:Imal' danas gdje ovih zaštitnika životinja?
- GAU 8
#1311 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Jebiga,plonker wrote:Imal' danas gdje ovih zaštitnika životinja?
znaju i oni dokle smiju zalaziti.
-
leki_20
#1312 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
ima li gdje ovih zastitara zivotinja?
ako ima,stos e ovdje po formu bore za prava zivotinja nek izadju na ulice i sklone onu bijesnu pašćad koji se pomicu na svakom koraku.
ako ima,stos e ovdje po formu bore za prava zivotinja nek izadju na ulice i sklone onu bijesnu pašćad koji se pomicu na svakom koraku.
- kurty
#1313 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
leki_20 wrote:ima li gdje ovih zastitara zivotinja?
haj ponovo
-
leki_20
#1314 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
nemojte pogresno shvatiti svi vi koji volite zivotinje (volim ih i ja u nekoj maloj mjeri), ali zaista ne volim svakodasnje situacije van stana, na ulici, u parku, na stanici gdje je jako puno pasa lutalica, i ne samo njih vec i onih koji su kao i svi vi koji volite zivotinje sebi nabavili psa pa im dosadio taj pas i onda ga istjerali na ulicu sa svim drugim ulicnim zivotinjama. mogu ja i da slikam te cuke i da vam ih postavim, pa ih svi vi jednog po jednog vodite negdje na "sigurno mjesto" ili pustite sintore da rade svoj posao.
- cutee_nina
#1315 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Osoba koja voli životinje, u ovom slučaju pse nikada ne bi svog psa pustila na ulicu. Te osobe su poremećene i nemoj da NAS, koji volimo i pomažemo psima, stavljaš u isti koš. Mi, koji pomažemo psima lutalicama da se udome, već imamo pse i ne možemo ih uzeti. Možemo kao i do sada, da ih pokušamo udomiti, što je veoma teško, mogu ti reći. Većina lutalica su veliki psi i mješanci, a ljudi hoce male pse, rasne pse i pse koji ne izgledaju kao lutalice. Da nema NAS, koji te iste udomljavamo i steriliziramo, na ulici bi bilo dva puta više pasa. Zato, ne žali se.leki_20 wrote:nemojte pogresno shvatiti svi vi koji volite zivotinje (volim ih i ja u nekoj maloj mjeri), ali zaista ne volim svakodasnje situacije van stana, na ulici, u parku, na stanici gdje je jako puno pasa lutalica, i ne samo njih vec i onih koji su kao i svi vi koji volite zivotinje sebi nabavili psa pa im dosadio taj pas i onda ga istjerali na ulicu sa svim drugim ulicnim zivotinjama. mogu ja i da slikam te cuke i da vam ih postavim, pa ih svi vi jednog po jednog vodite negdje na "sigurno mjesto" ili pustite sintore da rade svoj posao.
-
leki_20
#1316 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
od sad cu ja da slikam ove pse sa ogrlicom oko vrata pa cu vam postavljati slike.. pa vi vidite,.. sto dozvoljavate monstrumima da imaju kucne ljubimce....
a naravno da mi smetaju oni veliki psi po ulicama,,,, bijesni, kao da jedva cekaju da nekoga napadnu...
i jesam za tu opciju da u njihovom slucaju sintori odrade posao koji trebaju da rade....
a naravno da mi smetaju oni veliki psi po ulicama,,,, bijesni, kao da jedva cekaju da nekoga napadnu...
i jesam za tu opciju da u njihovom slucaju sintori odrade posao koji trebaju da rade....
- Pikaboo
#1317 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Ko dozvoljava kome da ima kucne ljubimce?Jesu ljubitelji zivotinja neki nadlezni organ sa ovlastima da odluci ko ce imati zivotinju a ko ne? Sta pricas ti?leki_20 wrote:od sad cu ja da slikam ove pse sa ogrlicom oko vrata pa cu vam postavljati slike.. pa vi vidite,.. sto dozvoljavate monstrumima da imaju kucne ljubimce....
SVAKO STVORENJE ZELI DA ZIVI i zato svega ti tu sintorsku temu preskoci ili je raspravljaj sa sebi slicnima,a nama ostavi da se borimo kako smo se i do sada borili sa udomljavanjem.Bolje bi ti bilo da imas neki kreker u dzepu i bacis ga psu koji te tako plasi.Vjeruj mi da pored krekera nece obratiti paznju na tvoje slasne batake koje bi rado da pozdere!
- jaca-maca
#1318 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
vi psilutalicomrzci
prihvatite vise da nema sintora ni ubijanja pasa. Kad hodate ulicom, oprez.

-
hadzun
#1319 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/101222081
ako ovako nastave, ono iz Bara će postati svakodnevnica...nazalost
u ovoj situaciji (koja se polako otima kontroli) da'l ih se može krivit...
ako ovako nastave, ono iz Bara će postati svakodnevnica...nazalost
u ovoj situaciji (koja se polako otima kontroli) da'l ih se može krivit...
- GAU 8
#1320 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Sretne praznike AV-MAU članovima i ostalim pozerima i mnooogo mnogo ugriza i razderane garderobe u 2011 godini 
- GAU 8
#1321 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Oni koji su bili za ukidanje sintora na zalost nisu razmisljali mudro i dugorocno.
Nisu pomogli nikome.
Po mom misljenju je bilo korisnije uvesti malo reda u oblasti posjedovanja pasa.
Recimo poreze za posjedovanje pasa, kazne za neprijavljivanje (chip-ovi i slicno), DRAKONSKE kazne za neprijavljeno ilegalno ostavljanje/odbacivanje psa , kao i troškove legalnog ostavljanja (u azil i sl.)
Na taj način bi se napunio budzet i sistem bi bi o samoodrziv. A i ljudi bi 2x razmislili zele li imati psa ili ostaviti ga na ulici.
I tek onda rjesavati problem postojecih lutalica. Ja ne kazem da ste vi krivi sto nema azila, ali se naopako krenulo u cjelokupnu proceduru i sada se problemi samo gomilaju.
A vlast je jedva docekala da ukine sintore i to svali na vas. Elem sta sada da se radi?
Nisu pomogli nikome.
Po mom misljenju je bilo korisnije uvesti malo reda u oblasti posjedovanja pasa.
Recimo poreze za posjedovanje pasa, kazne za neprijavljivanje (chip-ovi i slicno), DRAKONSKE kazne za neprijavljeno ilegalno ostavljanje/odbacivanje psa , kao i troškove legalnog ostavljanja (u azil i sl.)
Na taj način bi se napunio budzet i sistem bi bi o samoodrziv. A i ljudi bi 2x razmislili zele li imati psa ili ostaviti ga na ulici.
I tek onda rjesavati problem postojecih lutalica. Ja ne kazem da ste vi krivi sto nema azila, ali se naopako krenulo u cjelokupnu proceduru i sada se problemi samo gomilaju.
A vlast je jedva docekala da ukine sintore i to svali na vas. Elem sta sada da se radi?
- Pasiflora
#1322 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
@GAU tebi pojam komunikacije bas nije jasan? U pisanoj formi komunikacija podrazumijeva pisanje i citanje onoga sto su drugi napisali. Milion puta je ovdje napisano da Zakon nije usvojen zbog "pozera" vec EU.
Dakle, da bi nesto napisao/la, moras nesto i procitati.
- GAU 8
#1323 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
To je suplja sto su je isti ti koji su zeznuli stvar, izmislili.sitno wrote:@GAU tebi pojam komunikacije bas nije jasan? U pisanoj formi komunikacija podrazumijeva pisanje i citanje onoga sto su drugi napisali. Milion puta je ovdje napisano da Zakon nije usvojen zbog "pozera" vec EU.
- Pasiflora
#1324 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Ako je tebi lakse da tako mislis to je stvarno tvoj problem.GAU 8 wrote:To je suplja sto su je isti ti koji su zeznuli stvar, izmislili.sitno wrote:@GAU tebi pojam komunikacije bas nije jasan? U pisanoj formi komunikacija podrazumijeva pisanje i citanje onoga sto su drugi napisali. Milion puta je ovdje napisano da Zakon nije usvojen zbog "pozera" vec EU.
-
zvrk
#1325 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Dragi forumasi
onako kako ste prosli put podrzali akciju da se kazne monstrumi
molim vas da to uradite i sada
u zivinicama su lovci danas vrsili odstrel pasa
i sjekli im repove
jer (prema pricama zitelja)
za svaki rep koji donesu dobiju od opcine 10 KM
naravno - kako m ozete i vidjeti iz teksta, psi su bili poluzivi kada su ih odvlacili
prenosim vam sa facebooka tekst djevojke/zene koja je sve pokrenula
(izvor: http://www.facebook.com/Volim.zivotinje.TUZLA?sk=wall)
sutra ujutro ce biti sacinjena krivicna prijava za krivicno djelo ubistva zivotinje
molim vas da do tada prenesete ovo na sto vise mjesta mozete
a sutra ponovo u hajku sa slanjem krivicnih prijava
onako kako ste prosli put podrzali akciju da se kazne monstrumi
molim vas da to uradite i sada
u zivinicama su lovci danas vrsili odstrel pasa
i sjekli im repove
jer (prema pricama zitelja)
za svaki rep koji donesu dobiju od opcine 10 KM
naravno - kako m ozete i vidjeti iz teksta, psi su bili poluzivi kada su ih odvlacili
prenosim vam sa facebooka tekst djevojke/zene koja je sve pokrenula
U ovom trenutku zelim da umrem, samo da me prestane gusiti, u grlu mi je gorcina i ne mogu da prestanem plakati. Prije samo pola sata cula sam dva pucnja blizu moje kuce. Istrcim van jer je moj pas pusten. Pocnem se derati, zvati ga, a njega nema. Nena preko puta mi rece da je cula pucanj i psa kako ciknu. Trcim prema drugoj kuci od moje i vidim crnog psa, lezi u snijegu a pored njega jebena seljacina debeli smrdljivi lovac. Derem se iz sveg glasa Je li to moj cuko!!!!!! A komsija mi govori da nije moj, moj je pobjegao negdje i sakrio se. Pas u snijegu lezi, krvari i gleda mene pravo u oci, izgleda kao kip, izgleda nestvarno, ukoceno ali pogled mu ziv i ja kazem PA OVAJ PAS JE ZIV, ZAR CETE GA OVAKO PUSTITI DA UMRE, a seljacina odgovara STA ME BRIGA, MENI JE BITNO DA JA NJEMU ODSJECEM REP PA NEK UMRE, pitam ga je li cuo za zakon o zastiti zivotinja, kaze da su dobili oni zakon,a li da je to samo papir. Trcim u kucu da uzmem mobitel da slikam, ali njih su cetvorica, stavljaju ruku ispred mobitela, ne daju da slikam, lovac kaze MRS U PICKU MATERINU, a ja kazem STA CES MI, PUCAES I U MENE? Dvojica krenuse prema meni da me gurnu, govore mi svasta i ja se placuci vratim kuci samo sam ovom slikom. Cijeli put je krvav. Vezali su crnog psa koji me gledao iz snijega, vezali su mu zadnje noge i vuku ga po ledu. Jos uvijek je ziv, dise i gleda, a oni ga vuku. Zovem 122 ali me izbacuje. Oni sa sigurno i dalje ubijaju, a u ovoj prokletoj vukojebini nema nikoga da ih zaustavi !!!!!!!!!!!!!!! Pomozite mi da se cuje za ovo!!!!
(izvor: http://www.facebook.com/Volim.zivotinje.TUZLA?sk=wall)
sutra ujutro ce biti sacinjena krivicna prijava za krivicno djelo ubistva zivotinje
molim vas da do tada prenesete ovo na sto vise mjesta mozete
a sutra ponovo u hajku sa slanjem krivicnih prijava