Moderators: _BataZiv_0809, anex

whow wrote:Pa ne bih reko' da je trojka mala . Ima tu dovoljno mjesta. Ja sam oduvjek gotivio BMW ali budget nije za novoga BMW-a . Trenutno u lokalnom BMW salonu imaju zescu akciju tako da se recimo ovaj 323i luxury edition moze dobiti za $ 36 000 CAD sto je popust od $9500 . Sa porezima i taxama jos uvjek ispod 40 K. Vozio sam ga jucer i vozilo je stvarno extra , 200ks je sasvim dovoljno za ovaj BMW , jedino nisam siguran kako se ovaj bimer ponasa po snjegu obzirom da je to zadnja vuca . Prodavac kao prodavac hvali auto i tvrdi da BMW nema nikakih problema kada je u pitanju voznja po zimskim uvjetima zbog tih nekih sistema koji su ugradzeni te zbog svoje izbalansiranosti. Ja bih opet volio da cujem ( procitam) misljenje onih koji su vozili ovaj BMW po zimskim uvjetima.Sto se tice driftanja ja bas i nisam u tom folu .
Felge su 17" i dio tog premium paketa , takoder ima i taj neki executive package .Gume su naravno all season i mislim da su 215/55/17 ali nisam siguran jer to nisam previse zagledao, znam da je ovaj prodavac trabunjao nesto o kontroliranju tih sensora za pritisak u gumama koji se moraju nesto podesavati. Uglavnom vidjecemo sta se moze napraviti pa cemo javiti.Bordolini wrote:whow wrote:Pa ne bih reko' da je trojka mala . Ima tu dovoljno mjesta. Ja sam oduvjek gotivio BMW ali budget nije za novoga BMW-a . Trenutno u lokalnom BMW salonu imaju zescu akciju tako da se recimo ovaj 323i luxury edition moze dobiti za $ 36 000 CAD sto je popust od $9500 . Sa porezima i taxama jos uvjek ispod 40 K. Vozio sam ga jucer i vozilo je stvarno extra , 200ks je sasvim dovoljno za ovaj BMW , jedino nisam siguran kako se ovaj bimer ponasa po snjegu obzirom da je to zadnja vuca . Prodavac kao prodavac hvali auto i tvrdi da BMW nema nikakih problema kada je u pitanju voznja po zimskim uvjetima zbog tih nekih sistema koji su ugradzeni te zbog svoje izbalansiranosti. Ja bih opet volio da cujem ( procitam) misljenje onih koji su vozili ovaj BMW po zimskim uvjetima.Sto se tice driftanja ja bas i nisam u tom folu .
Njegovo je da hvali i laze a tvoje da klimas glavom i primas se na tu pricu.![]()
Zadnja vuca pruza puno interesantniju i bolju voznju. Znam da si u krajevima gdje ima dosta snijega ali nije to vise toliko bitno. Balans tezine na tom autu je 50/50 sto znaci da zadnji kraj vise nije tako lagan kao prije i ima bolji "grip", nece te okretati u svakoj krivini. Za sve nedostatke zadnje vuce izmisljen je traction-stability control, ono sto ti zajebes taj sistem se potrudi da ispravi. Naravno, nekim ljudima ni to ne pomaze.
![]()
Bitno je da auto nije skroz nizak i da ne lezi na sirokim gumama, tu te nema na mapi, neces se moci pomaci. Znaci uzmi sebi set zimskih guma.
Uglavnom, kupuj! ultimate driving machine je to, osmijeh na licu para vrijedi a i plesanje je ukljuceno u cijenu:)
Nisam vozio Beemera zimi ali nesto kontam ne moze biti gori od Chryslera 300 kojeg sam vozio dvije zime na all season gumama . Gume na Beemeru su takodzer all seasom run flat , vjerujem da necemo dugo cekati na snjeg onda cemo vidjeti .zuka_ wrote:Ko nije probao bmw-a voziti zmi po snijegu taj ne zna sta je zivot i adrenalin jos ako su ljetne gume![]()
Ajmo ako neko ima iskustva s Peugeot 206 1.4 je motor ? Jesul "kvarljiv" imaju li neke mane i sl ? Izletio mi je jedan fin sa samo 60000 na satu pa kontam ga uzeti, mada nikad nisam imao peugeot a uz to jos nekako mi to auto izgleda malo
Bas kao i sto sam mislio da ja to mogu zaboraviti sa svoji 187cm i neki 100 kg niko nece moci sjesti pozadi a ovaj je 2002 godina.Zvek wrote:Čuo sam da ima osjetljiv zadnji trap. Motor je pouzdan, prve serije 99-01 je mucila Sagem ECU, kasnije nije. Auto je skroz tijesno pozadi, naprijed OK.
Vozio sam ja dvije trojke. Ovu zadnju nisam vozio po snijegu jer nisam htio kupovati zimske gume za 10tak dana snijega koliko ovdje bude a gume koje dodju uz njega ne mogu po snijegu nikako. Siroke, niskoprofilne, sportske, 18" a 300 konja. Nisam se mogao pomaci na 2cm snijega i samo ga ostavio.whow wrote:Pa ne bih reko' da je trojka mala . Ima tu dovoljno mjesta. Ja sam oduvjek gotivio BMW ali budget nije za novoga BMW-a . Trenutno u lokalnom BMW salonu imaju zescu akciju tako da se recimo ovaj 323i luxury edition moze dobiti za $ 36 000 CAD sto je popust od $9500 . Sa porezima i taxama jos uvjek ispod 40 K. Vozio sam ga jucer i vozilo je stvarno extra , 200ks je sasvim dovoljno za ovaj BMW , jedino nisam siguran kako se ovaj bimer ponasa po snjegu obzirom da je to zadnja vuca . Prodavac kao prodavac hvali auto i tvrdi da BMW nema nikakih problema kada je u pitanju voznja po zimskim uvjetima zbog tih nekih sistema koji su ugradzeni te zbog svoje izbalansiranosti. Ja bih opet volio da cujem ( procitam) misljenje onih koji su vozili ovaj BMW po zimskim uvjetima.Sto se tice driftanja ja bas i nisam u tom folu .
Ja mislio ti kupio pravi M6 (http://www.caranddriver.com/features/11 ... m6-feature)corolla02 wrote:a brand new M6 is on the wayy..
http://www.carsuk.net/new-mazda-6-2013- ... i-concept/
Cestitke!whow wrote:BMW kupljen, definitivno odusevljen novim bimerom... yeee.
Svaki BMW bez obzira traction control nemoze maci po snijegu bez dobrih zimskih guma, a kod tebe su vjerovatno one "all season" za Americko trziste, a s njima nemas nikakvih sansi po snijegu osim da ga razbijes, a jos ako ti je on prvi "beng" u zivotu, bolje ga ostavi u garazi kad pada snijeg. Trebao si uzeti X drive/ pogon na sve tockove.[/quote]lavic wrote:Nisam vozio Beemera zimi ali nesto kontam ne moze biti gori od Chryslera 300 kojeg sam vozio dvije zime na all season gumama . Gume na Beemeru su takodzer all seasom run flat , vjerujem da necemo dugo cekati na snjeg onda cemo vidjeti .
Svako zadovoljstvo se placa . Obzirom da ne pusim i ne hodam po kafanama BMW me taman izadza dzabacorolla02 wrote:brdo para je to drugmozda taman za tebe i seHu

Nista to all season, samo zimske za zime, vjeruj mi, bit ce ti jeftinijewhow wrote:Nisam vozio Beemera zimi ali nesto kontam ne moze biti gori od Chryslera 300 kojeg sam vozio dvije zime na all season gumama . Gume na Beemeru su takodzer all seasom run flat , vjerujem da necemo dugo cekati na snjeg onda cemo vidjeti .zuka_ wrote:Ko nije probao bmw-a voziti zmi po snijegu taj ne zna sta je zivot i adrenalin jos ako su ljetne gume![]()
Ajmo ako neko ima iskustva s Peugeot 206 1.4 je motor ? Jesul "kvarljiv" imaju li neke mane i sl ? Izletio mi je jedan fin sa samo 60000 na satu pa kontam ga uzeti, mada nikad nisam imao peugeot a uz to jos nekako mi to auto izgleda malo
Jaro ne placas 40+ za taj far nego za onaj mali plavo-bijeli propeler na haubicorolla02 wrote:jeste, jebada je to drug kad znas da ovakav far placas $40K+![]()
da o tome ti i besjedimwhow wrote:
Jaro ne placas 40+ za taj far nego za onaj mali plavo-bijeli propeler na haubi
BMW se kupuje srcem a ne razumom u suprotnom svi bi vozili Huyndai.