Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

vanda

#1301 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by vanda »

Iskreno se nadam..

Image

Image
DoradO

#1302 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by DoradO »

ovaj prvi :D samo diesel 8-)

Image
whow

#1303 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

DoradO wrote:ovaj prvi :D samo diesel 8-)

Image
Alfa sa zelenim gumama , svaka cast :lol:
DoradO

#1304 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by DoradO »

sta joj fali :D :oops:
Bordolini

#1305 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Bordolini »

whow wrote:Pa ne bih reko' da je trojka mala . Ima tu dovoljno mjesta. Ja sam oduvjek gotivio BMW ali budget nije za novoga BMW-a . Trenutno u lokalnom BMW salonu imaju zescu akciju tako da se recimo ovaj 323i luxury edition moze dobiti za $ 36 000 CAD sto je popust od $9500 . Sa porezima i taxama jos uvjek ispod 40 K. Vozio sam ga jucer i vozilo je stvarno extra , 200ks je sasvim dovoljno za ovaj BMW , jedino nisam siguran kako se ovaj bimer ponasa po snjegu obzirom da je to zadnja vuca . Prodavac kao prodavac hvali auto i tvrdi da BMW nema nikakih problema kada je u pitanju voznja po zimskim uvjetima zbog tih nekih sistema koji su ugradzeni te zbog svoje izbalansiranosti. Ja bih opet volio da cujem ( procitam) misljenje onih koji su vozili ovaj BMW po zimskim uvjetima.Sto se tice driftanja ja bas i nisam u tom folu .

Njegovo je da hvali i laze a tvoje da klimas glavom i primas se na tu pricu. :D

Zadnja vuca pruza puno interesantniju i bolju voznju. Znam da si u krajevima gdje ima dosta snijega ali nije to vise toliko bitno. Balans tezine na tom autu je 50/50 sto znaci da zadnji kraj vise nije tako lagan kao prije i ima bolji "grip", nece te okretati u svakoj krivini. Za sve nedostatke zadnje vuce izmisljen je traction-stability control, ono sto ti zajebes taj sistem se potrudi da ispravi :). Naravno, nekim ljudima ni to ne pomaze. :-D
Bitno je da auto nije skroz nizak i da ne lezi na sirokim gumama, tu te nema na mapi, neces se moci pomaci. Znaci uzmi sebi set zimskih guma.

Uglavnom, kupuj! ultimate driving machine je to, osmijeh na licu para vrijedi a i plesanje je ukljuceno u cijenu:)
whow

#1306 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Bordolini wrote:
whow wrote:Pa ne bih reko' da je trojka mala . Ima tu dovoljno mjesta. Ja sam oduvjek gotivio BMW ali budget nije za novoga BMW-a . Trenutno u lokalnom BMW salonu imaju zescu akciju tako da se recimo ovaj 323i luxury edition moze dobiti za $ 36 000 CAD sto je popust od $9500 . Sa porezima i taxama jos uvjek ispod 40 K. Vozio sam ga jucer i vozilo je stvarno extra , 200ks je sasvim dovoljno za ovaj BMW , jedino nisam siguran kako se ovaj bimer ponasa po snjegu obzirom da je to zadnja vuca . Prodavac kao prodavac hvali auto i tvrdi da BMW nema nikakih problema kada je u pitanju voznja po zimskim uvjetima zbog tih nekih sistema koji su ugradzeni te zbog svoje izbalansiranosti. Ja bih opet volio da cujem ( procitam) misljenje onih koji su vozili ovaj BMW po zimskim uvjetima.Sto se tice driftanja ja bas i nisam u tom folu .

Njegovo je da hvali i laze a tvoje da klimas glavom i primas se na tu pricu. :D

Zadnja vuca pruza puno interesantniju i bolju voznju. Znam da si u krajevima gdje ima dosta snijega ali nije to vise toliko bitno. Balans tezine na tom autu je 50/50 sto znaci da zadnji kraj vise nije tako lagan kao prije i ima bolji "grip", nece te okretati u svakoj krivini. Za sve nedostatke zadnje vuce izmisljen je traction-stability control, ono sto ti zajebes taj sistem se potrudi da ispravi :). Naravno, nekim ljudima ni to ne pomaze. :-D
Bitno je da auto nije skroz nizak i da ne lezi na sirokim gumama, tu te nema na mapi, neces se moci pomaci. Znaci uzmi sebi set zimskih guma.

Uglavnom, kupuj! ultimate driving machine je to, osmijeh na licu para vrijedi a i plesanje je ukljuceno u cijenu:)
Felge su 17" i dio tog premium paketa , takoder ima i taj neki executive package .Gume su naravno all season i mislim da su 215/55/17 ali nisam siguran jer to nisam previse zagledao, znam da je ovaj prodavac trabunjao nesto o kontroliranju tih sensora za pritisak u gumama koji se moraju nesto podesavati. Uglavnom vidjecemo sta se moze napraviti pa cemo javiti.
whow

#1307 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

BMW kupljen :-D , definitivno odusevljen novim bimerom... yeee.
zuka_

#1308 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by zuka_ »

Ko nije probao bmw-a voziti zmi po snijegu taj ne zna sta je zivot i adrenalin jos ako su ljetne gume :D

Ajmo ako neko ima iskustva s Peugeot 206 1.4 je motor ? Jesul "kvarljiv" imaju li neke mane i sl ? Izletio mi je jedan fin sa samo 60000 na satu pa kontam ga uzeti, mada nikad nisam imao peugeot a uz to jos nekako mi to auto izgleda malo :roll:
Zvek

#1309 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Zvek »

Čuo sam da ima osjetljiv zadnji trap. Motor je pouzdan, prve serije 99-01 je mucila Sagem ECU, kasnije nije. Auto je skroz tijesno pozadi, naprijed OK.
whow

#1310 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

zuka_ wrote:Ko nije probao bmw-a voziti zmi po snijegu taj ne zna sta je zivot i adrenalin jos ako su ljetne gume :D
Ajmo ako neko ima iskustva s Peugeot 206 1.4 je motor ? Jesul "kvarljiv" imaju li neke mane i sl ? Izletio mi je jedan fin sa samo 60000 na satu pa kontam ga uzeti, mada nikad nisam imao peugeot a uz to jos nekako mi to auto izgleda malo :roll:
Nisam vozio Beemera zimi ali nesto kontam ne moze biti gori od Chryslera 300 kojeg sam vozio dvije zime na all season gumama . Gume na Beemeru su takodzer all seasom run flat , vjerujem da necemo dugo cekati na snjeg onda cemo vidjeti .
zuka_

#1311 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by zuka_ »

Zvek wrote:Čuo sam da ima osjetljiv zadnji trap. Motor je pouzdan, prve serije 99-01 je mucila Sagem ECU, kasnije nije. Auto je skroz tijesno pozadi, naprijed OK.
Bas kao i sto sam mislio da ja to mogu zaboraviti sa svoji 187cm i neki 100 kg niko nece moci sjesti pozadi a ovaj je 2002 godina.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#1312 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

Šeha

#1313 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Šeha »

Vozio sam ja dvije trojke. Ovu zadnju nisam vozio po snijegu jer nisam htio kupovati zimske gume za 10tak dana snijega koliko ovdje bude a gume koje dodju uz njega ne mogu po snijegu nikako. Siroke, niskoprofilne, sportske, 18" a 300 konja. Nisam se mogao pomaci na 2cm snijega i samo ga ostavio.

Model prije toga je isao ok. Taj je imao 17" felge i gume nisu bile ekstremno sportske kao kod ovog zadnjeg.

Ja mislim da neces imati problema sa dobrim zimskim gumama.
Šeha

#1314 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Šeha »

corolla02 wrote:a brand new M6 is on the wayy..

http://www.carsuk.net/new-mazda-6-2013- ... i-concept/
Ja mislio ti kupio pravi M6 (http://www.caranddriver.com/features/11 ... m6-feature) :)
Šeha

#1315 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Šeha »

whow wrote:BMW kupljen :-D , definitivno odusevljen novim bimerom... yeee.
Cestitke!
lavic

#1316 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by lavic »

Nisam vozio Beemera zimi ali nesto kontam ne moze biti gori od Chryslera 300 kojeg sam vozio dvije zime na all season gumama . Gume na Beemeru su takodzer all seasom run flat , vjerujem da necemo dugo cekati na snjeg onda cemo vidjeti .[/quote]

Svaki BMW bez obzira traction control nemoze maci po snijegu bez dobrih zimskih guma, a kod tebe su vjerovatno one "all season" za Americko trziste, a s njima nemas nikakvih sansi po snijegu osim da ga razbijes, a jos ako ti je on prvi "beng" u zivotu, bolje ga ostavi u garazi kad pada snijeg. Trebao si uzeti X drive/ pogon na sve tockove.
whow

#1317 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

lavic wrote:Nisam vozio Beemera zimi ali nesto kontam ne moze biti gori od Chryslera 300 kojeg sam vozio dvije zime na all season gumama . Gume na Beemeru su takodzer all seasom run flat , vjerujem da necemo dugo cekati na snjeg onda cemo vidjeti .
Svaki BMW bez obzira traction control nemoze maci po snijegu bez dobrih zimskih guma, a kod tebe su vjerovatno one "all season" za Americko trziste, a s njima nemas nikakvih sansi po snijegu osim da ga razbijes, a jos ako ti je on prvi "beng" u zivotu, bolje ga ostavi u garazi kad pada snijeg. Trebao si uzeti X drive/ pogon na sve tockove.[/quote]

Gume su Contipro contact SSR 225/45/17 , tako da pojma nemam kakve ce biti na snjegu . X drive je definitivno bolja opcija ali ja zato i puno skuplja.Sheha me prepade sa ovim komentaraom da nije mogao kroz 2 cm , ja sam se mislio provuci za ovim allseason gumama ali mozda cu morati uzeti kakve 16" zimnjace sa celicnim felgama za preko zime.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#1318 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

brdo para je to drug :) mozda taman za tebe i seHu 8-)
whow

#1319 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

corolla02 wrote:brdo para je to drug :) mozda taman za tebe i seHu 8-)
Svako zadovoljstvo se placa . Obzirom da ne pusim i ne hodam po kafanama BMW me taman izadza dzaba :lol: :lol:. Ja imam jarana koji svaki dan na pauzi kupi par McDonaldsa i obavezno dvije litarske flase diet pepsi ali iz radnje gdje za te dvije flase pepsi plati $4 . rucak ga izade preko $15 dollara a meni zena zapakuje i super . Tip se onda se cudi kako ja imam BMW-a. Ja mu predlozio da umjesto sto kupuje 2 pepsi svaki dan kupi u veletrgovini 6 fasa za $ 2.99 a on se najutio , kaze onda nece biti hladne :lol: . Na stranu sto na poslu ima frizider gdje moze staviti pepsi da mu se hladi. Nas je valjda rat naucio da budemo ekonomicni . Samo se sjetim kako smo nekad prezivljavali na humanitarnoj ; 200 g lece ili graha isto toliko rize , par ikara i malo brasna i dobar si do sljedece humanitarne , uz sve jos dodas da strah da ce te strefiti granata u redu za vodu ili hljeb, jeba je to burazeru . Sada imas svaki dan da jedes a jos se eto nekako skuca i BMW ;-) i covjek opet nade nesto da mu nije pravo . Zivot je cudan zar ne :cry:
corolla02

#1320 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

jeste, jebada je to drug kad znas da ovakav far placas $40K+ :cry:

Image
chuchumbamayumbe

#1321 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by chuchumbamayumbe »

Predlažem da ova tema dobije drugi naslov, tipa
"Vaše naredno vozilo u USA će biti". :roll:
Čuj BMW ga izađe džaba jer "kupuje pepsi u granapu i ne puši".
Ne znam šta bih rekao, osim da je bolje da sva ova nadjebavanja vas u USA, tipa ko je dao više za koja kola i traženje savjeta na sa-x da li kupiti neku Mazdu 2012 ili BMW 2013 prebacite na pp.
Fakat, bez ikakve namjere da nekoga uvrijedim, upropastite mnogo tema sa vašim komentarima.
Evo, pojedini likovi ovdje su, umjesto da kažu koje će njihovo slijedeće auto biti (bar koje planiraju) postavili jedno stotinjak postova o BMW-u, Ševiju, Mazdi, Tojoti, te ovo, te ono...
Otvorite temu "Automobili u USA, all about" i tamo se prepucavajte, dogovarajte, hvalite i ostalo.
Izvinjavam se ako sam ikoga uvrijedio.
:)
Qler

#1322 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Qler »

whow wrote:
zuka_ wrote:Ko nije probao bmw-a voziti zmi po snijegu taj ne zna sta je zivot i adrenalin jos ako su ljetne gume :D
Nisam vozio Beemera zimi ali nesto kontam ne moze biti gori od Chryslera 300 kojeg sam vozio dvije zime na all season gumama . Gume na Beemeru su takodzer all seasom run flat , vjerujem da necemo dugo cekati na snjeg onda cemo vidjeti .
Nista to all season, samo zimske za zime, vjeruj mi, bit ce ti jeftinije :)
chuchumbamayumbe

#1323 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by chuchumbamayumbe »

Stavite u gepek dvije vreće cementa, po jednu iznad svakog točka i riješićete problem zadnjeg pogona po snijegu.
Kada su uslovi na cesti OK, onda izbacite cement.
Tako mi to u Sarajevu rješavamo sa automobilima sa zadnjim pogonom, + dobre gume.

8-)
whow

#1324 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

corolla02 wrote:jeste, jebada je to drug kad znas da ovakav far placas $40K+ :cry:

Image
Jaro ne placas 40+ za taj far nego za onaj mali plavo-bijeli propeler na haubi :lol:
BMW se kupuje srcem a ne razumom u suprotnom svi bi vozili Huyndai.
corolla02

#1325 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

whow wrote:
Jaro ne placas 40+ za taj far nego za onaj mali plavo-bijeli propeler na haubi :lol:
BMW se kupuje srcem a ne razumom u suprotnom svi bi vozili Huyndai.
da o tome ti i besjedim :-D zivot je visi od kojekakve znacke na haubi :wink:
Post Reply