Eh to se i meni desilo. Posto je mob od firme ja bih to prvo staklo ili kako vec da zamjenimQler wrote:I mom rodjaku je prije par mjeseci ispala X6, i eno display sav razbijen, ali touch radi bez problema, display radi isto, samo ono prvo "staklo" ispucalo..
Mobilni all about
Moderator: Benq
- cappy_tempo
#1301 Re: Mobilni all about
- Arslan_11
#1302 Re: Mobilni all about
pozz svima! Konatm naruciti mob. iz USA radi se od DELL venue pro, al mi je malo suhva jer je za americko trziste, a oni su totalna kontra od europskog. Sta mislite dal bi imao kakvih problema sa njim ovdje? Hvala i poz
- burekodsira
#1303 Re: Mobilni all about
Arslan_11 wrote:pozz svima! Konatm naruciti mob. iz USA radi se od DELL venue pro, al mi je malo suhva jer je za americko trziste, a oni su totalna kontra od europskog. Sta mislite dal bi imao kakvih problema sa njim ovdje? Hvala i poz
po specifikacijama podrzava nase frekvence sto znaci da ce raditi bez problema, uslov da je otkljucan
jedino ce ti trebati dzek za nase uticnice ili puni preko usb-a
-
kojeime
#1304 Re: Mobilni all about
Adapter za americke utikace da rade na nasim uticnicama u electronic centru kod vjecne vatre 3KM. To je najmanji problem.burekodsira wrote:Arslan_11 wrote:pozz svima! Konatm naruciti mob. iz USA radi se od DELL venue pro, al mi je malo suhva jer je za americko trziste, a oni su totalna kontra od europskog. Sta mislite dal bi imao kakvih problema sa njim ovdje? Hvala i poz
po specifikacijama podrzava nase frekvence sto znaci da ce raditi bez problema, uslov da je otkljucan
jedino ce ti trebati dzek za nase uticnice ili puni preko usb-a
-
EUROBIH
#1305 Re: Mobilni all about
koji su dolazili,bili su sa t-mobila usa i bili su zaključani-provjeri i ne uzimaj ga ako je sa mreže!!Arslan_11 wrote:pozz svima! Konatm naruciti mob. iz USA radi se od DELL venue pro, al mi je malo suhva jer je za americko trziste, a oni su totalna kontra od europskog. Sta mislite dal bi imao kakvih problema sa njim ovdje? Hvala i poz
DELL Via Imei Unlocking Start ( Factory Code ) !
All Dell Models Supported !
All Network Supported !
O2 ,T mobile,AT&T And All Operator Supported !
We Just Need Imei For Calculate Code !
- Dell Aero
- Dell Mini 3
- Dell Mini 5
- Dell Streak
- Dell Streak 7
- Dell Venue
- Dell Venue Pro
- Dell XCD28
- Dell XCD35
Dell Any Network : 80 Credits 1-3 days
uhhhhhh..velika suhva......dekodiranje problematicno i preskupo i nesigurno:
vrlo ih malo ima,podrške,dijelova i dodatne opreme-nula
imaš bolji i praktičniji i jeftiniji izbor iz usa...npr njihov samsung galaxy,nokia,htc hd...pa i lg androidi-svi su sa t-mobila usa,jer ga naši kauboji mogu vrlo lako nabavit
-
medoIL
#1306 Re: Mobilni all about
Da i na ovoj temi napisem svoj problem
... ovako , uzeo sam neki dan HTC desire HD i sad hocu da instaliram i skinem sa neta android torrent(tako ga ja zovem
) i prebacim na mob i otvorim taj file preko astro managera i cekam da mi se skine igrica , kad to odradi pokrenem igricu i izbaci mi poslije gameloft reklame ... Jel treba gledat neku posebnu verziju igre za svaki mobitel ili je to isto ... U pitanju je gangstar miami vindication 
- idealnolosa
#1307 Re: Mobilni all about
Imal ko da mi pomogne oko tipkovnice na e5
-
Dady
#1308 Re: Mobilni all about
Ja te ne skontah skroz. Nakon Gameloft reklame igrica ti se ne pokrece ili sta? Trebala bi biti u istoj rezoluciji kao i tvoj DHD. Mislim da kod gameloft igara osim apk, moras skinuti i odgovarajuci folder za igricu.medoIL wrote:Da i na ovoj temi napisem svoj problem... ovako , uzeo sam neki dan HTC desire HD i sad hocu da instaliram i skinem sa neta android torrent(tako ga ja zovem
) i prebacim na mob i otvorim taj file preko astro managera i cekam da mi se skine igrica , kad to odradi pokrenem igricu i izbaci mi poslije gameloft reklame ... Jel treba gledat neku posebnu verziju igre za svaki mobitel ili je to isto ... U pitanju je gangstar miami vindication
-
EUROBIH
#1309 Re: Mobilni all about
moraš pincetom da ubadaš tipke??idealnolosa wrote:Imal ko da mi pomogne oko tipkovnice na e5
ili mixa brojke i slova?
napiši ukratko..........
- idealnolosa
#1310 Re: Mobilni all about
Sreca imam tanke prste pa mogu.Zanima me kad pisem poruku gdje mu ga dodje tacka,gdje zarez,upitnik?Veliko sloco dodje na strelici dole lijevo ali onda se upale sva velika slova.A sdamo prvo?Nista meni nije jasno
- ema_
#1311 Re: Mobilni all about
I koje je ono najpovoljnije mjesto za kupiti mobitel? 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1312 Re: Mobilni all about
Kad ukrades ispadne najjeftinijeema_ wrote:I koje je ono najpovoljnije mjesto za kupiti mobitel?
- ema_
#1313 Re: Mobilni all about
Aha, ondaaa... Ima li neko da neoprezno barata sa Xperia Arc da naiđem
.
-
medoIL
#1314 Re: Mobilni all about
Da stvar bude gora kupio sam gameloft igru gangstar miami vindication i opet ne mozeDady wrote:Ja te ne skontah skroz. Nakon Gameloft reklame igrica ti se ne pokrece ili sta? Trebala bi biti u istoj rezoluciji kao i tvoj DHD. Mislim da kod gameloft igara osim apk, moras skinuti i odgovarajuci folder za igricu.medoIL wrote:Da i na ovoj temi napisem svoj problem... ovako , uzeo sam neki dan HTC desire HD i sad hocu da instaliram i skinem sa neta android torrent(tako ga ja zovem
I da pise da igra moze na mom fonu.
- oldschool
#1315 Re: Mobilni all about
Šta si ti skidao, za mobitel da je toliko glomazna igra?? Možda je mobitel preslab?? Skineš samo već plaćenu aplikaciju(ne treba nikakva crackovana), pokreneš je, ona traži konekciju na telefonu, konektuješ se, downloaduješ i instaliraš, tako funkcioniše.
-
kojeime
#1316 Re: Mobilni all about
Cita li iko uputstva za mobitele...idealnolosa wrote:Sreca imam tanke prste pa mogu.Zanima me kad pisem poruku gdje mu ga dodje tacka,gdje zarez,upitnik?Veliko sloco dodje na strelici dole lijevo ali onda se upale sva velika slova.A sdamo prvo?Nista meni nije jasno
Dakle, ovako: Obicno kada pritisnes strelicu jedan put sva slova postanu velika. Kada ukucas prvo slovo ono postane veliko, a tastatura se pretvori u mala slova i dalje nastavljas kucati malim slovima. Ako zelis kucati sve velikim slovioma, strelicu pritisnes dva puta uzastopno. Strelica ce najvjerovatnija promijeniti boju sto je znak da ti je ukljucen "caps lock" i sva slova ces kucati velika. Kada zelis opet mala, pritisnes strelicu jednom i slova ce postati mala. Nakon tacke prvo slovo automatski postaje veliko.
Negdje na tastaturi ti pise nesto kao "123" ili "!?/" Dakle, kada kucas slova i zelis da kucas brojeve ili simbole, pritisni to gdje ti pise "123" ili "!?/". Obicno radi ovako: Prvi pritisak pretvara tastaturu sa slovima u brojeve, drugi pritisak sa brojeva u simbole, treci pritisak vraca tastaturu na slova.
Tacka i zarez bi trebali biti na tastaturi na kojoj su slova, a upitnik nekada jeste, nekada nije, zavisi od modela mobitela.
Kod tvog mobitela bi trebalo raditi ovako kao sto napisah ili slicno. Malo eksperimentisi. Ako ne ide ovako, procitaj uputstvo, pa valjda ih zato i pisu da bi ih korisnici citali. Ako je uputstvo na nekom od jezika koje ne razumijes, internet pa skini uputstvo na jeziku koji razumijes.
Last edited by kojeime on 10/11/2011 02:54, edited 2 times in total.
-
medoIL
#1317 Re: Mobilni all about
Pa svaka iole bolja igrica za android je minimalno 300 mb ...Sve sam ja uradio kako si ti napisao , al dzaba opet nece , samo me izbaci iz igre.oldschool wrote:Šta si ti skidao, za mobitel da je toliko glomazna igra?? Možda je mobitel preslab?? Skineš samo već plaćenu aplikaciju(ne treba nikakva crackovana), pokreneš je, ona traži konekciju na telefonu, konektuješ se, downloaduješ i instaliraš, tako funkcioniše.
- ema_
#1318 Re: Mobilni all about
burekodsira wrote:sony sam nije proizvodio telefone tako da im je ovo takoreci pocetaktexel wrote:Uskoro SONY ponovo solo, što znači puuuuno bolja ponuda njihovih mobitela će uslijediti. Zato bolje sačekati.![]()
ili imas dojavu pa se isplati cekati![]()
evo jedna usporedba uzdus i poprijekosamo za emu
![]()
Ovo mi promaklo, fala na maksuziji
Ajm in lov vit Ark
- ema_
#1319 Re: Mobilni all about
Da pitam ove eksperte, na šta treba obratiti pažnju pri kupovini mobitela koji nije iz trgovine? Našla sam Arc u oglasima na piku, onako povoljniji nego u radnjama po Sa, a ne bih da bacim tolike pare ako je šta podmetnuto
.
- Jeff Bingham
#1320 Re: Mobilni all about
burek od isra?ema_ wrote:burekodsira wrote:sony sam nije proizvodio telefone tako da im je ovo takoreci pocetaktexel wrote:Uskoro SONY ponovo solo, što znači puuuuno bolja ponuda njihovih mobitela će uslijediti. Zato bolje sačekati.![]()
ili imas dojavu pa se isplati cekati![]()
evo jedna usporedba uzdus i poprijekosamo za emu
![]()
Ovo mi promaklo, fala na maksuziji.
Ajm in lov vit Ark. Što reče neko, čekam još koji dan da se nakupi siće, ustvari, da se nakanim da halalim toliko para
.
- burekodsira
#1321 Re: Mobilni all about
ma jbg nisam ni ja skonto
@ema_
nema na cemu bilo mi usput. inace nema na sta posebno da obratis paznju kod polovnog arc-a... isto kao kod drugih telefona.
@ema_
nema na cemu bilo mi usput. inace nema na sta posebno da obratis paznju kod polovnog arc-a... isto kao kod drugih telefona.
- van Basten
#1322 Re: Mobilni all about
ima li ko šta pametno reći o LG kf600? Valja, ne valja? Zašto da, zašto ne?
vidim na marketu lik prodaje za 130km, veli da je neotpakovan još, ako je tako djeluje mi povoljno.
http://www.market.ba/mobiteli/lg/oglas/714803
i ako neko ima iskustva sa ovim @avantgarde što ga prodaje, vidim da ima više oglasa o prodaji mobitela pa pretpopstavljam da se time redovno bavi - pouzdan ili ne?
vidim na marketu lik prodaje za 130km, veli da je neotpakovan još, ako je tako djeluje mi povoljno.
i ako neko ima iskustva sa ovim @avantgarde što ga prodaje, vidim da ima više oglasa o prodaji mobitela pa pretpopstavljam da se time redovno bavi - pouzdan ili ne?
-
AmoK
#1323 Re: Mobilni all about
Prestar model....al fkt prestar model.... i LG je....van Basten wrote:ima li ko šta pametno reći o LG kf600? Valja, ne valja? Zašto da, zašto ne?
- banjaluka078
#1324 Re: Mobilni all about
Dobro jutro. Je li neko od vas možda koristio SE Xperia Ray i ako jeste, kakva su vam iskustva, preporučujete li ga? Kakve su mu slike i video? Na njega se može instalirati navigacija? Kada ga uporedim sa SE Arc, čini se da baš i nema neke prevelike razlike, osim što je Ray manji aparat (zgodniji za manju, žensku ruku) i u cijeni. SE Arc mi je bio prvi izbor, na slici
, ali je stvarno povelik aparat i nešto nisam sigurna da ga neću ispustiti još prvog dana.
Mišljenja? Hvala! 
Last edited by banjaluka078 on 13/11/2011 10:26, edited 1 time in total.
- van Basten
#1325 Re: Mobilni all about
prestar u kojem smislu? Nema novih dodatak ili boluje od nekih dječijih bolesti (znam da je 2008)? A LG kao marka ti nije draga?AmoK wrote:Prestar model....al fkt prestar model.... i LG je....van Basten wrote:ima li ko šta pametno reći o LG kf600? Valja, ne valja? Zašto da, zašto ne?