Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
jaca-maca

#1301 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

@Picccolo

Nije bio kod veterinara, niti je vakcinisan. Kod mene je samo privremeno, dok ga ne udomim...
jaca-maca

#1302 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

Picccolo wrote: Jako lijepo sto to radis, znam da je trosak zovnuti veterinara ali to je definitivno najbolja opcija jer cuko moze oboljeti od stenecnjaka i krajnje mu je vrijeme da ga vakcinisu protiv toga.
Tako da je to jedino sto ti mogu savjetovati, ako ne mozes ga odvesti, postoje veterinari koji dolaze na kucnu adresu i mogu ti dati broj telefona. Mada mislim da treba 7 dana razmaka izmedju te tablete i vakcine.
Hvala na odgovoru, imam ja vec veterinara za svog psa koji dolazi na adresu.
Mislila sam da je ovaj proljev prolazan, posto ne znam cime se hranio prije nego sto sam ga uzela.
Ako narednih dana i dalje bude imao proljev, zvacu veterinara.
chengaba

#1303 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by chengaba »

@Piccolo - sviđa mi se kako razmišljaš! :) :thumbup:
zengi

#1304 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

chengaba wrote:@Piccolo - sviđa mi se kako razmišljaš! :) :thumbup:
Pa sta si ti mislio? Piccolo je moj drug. :)
Cholina_Lokica

#1305 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

jaca-maca wrote:@Picccolo

Nije bio kod veterinara, niti je vakcinisan. Kod mene je samo privremeno, dok ga ne udomim...
Koju si mu tabletu protiv parazita dala? U zadnje vrijeme dosta slucajeva ima od prazinona kad se da stenadima da dobiju proliv i povraaju nekoliko dana
pakica_

#1306 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

ljuuudiii, bastosu mi se malo zacrvenilo iznad zuba onog glavnog velikog haha ne znam kako se zove, jbg.. :D
i da izvinete, smrdi na sirovo meso.. imate li kakav savjet sta bi moglo biti, ili da ipak pitam custu da ga obidje da on to pogleda.. posto ne znam da imamo maksuz zubare za cukice :D
Cholina_Lokica

#1307 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Da mu se nije sta zabilo u desni :?
Janjicar

#1308 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

Zna li neko gdje se mogu nabaviti Bayer Kiltix ogrlice protiv krpelja ili buha ???
Cholina_Lokica

#1309 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Janjicar wrote:Zna li neko gdje se mogu nabaviti Bayer Kiltix ogrlice protiv krpelja ili buha ???
U BiH nigdje, najblize nama je Zagreb i Beograd gdje ih ima, ja narucujem iz Njemacke
Janjicar

#1310 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

Cholina_Lokica wrote:
Janjicar wrote:Zna li neko gdje se mogu nabaviti Bayer Kiltix ogrlice protiv krpelja ili buha ???
U BiH nigdje, najblize nama je Zagreb i Beograd gdje ih ima, ja narucujem iz Njemacke
nadjoh na BalkanKinology da su dobre ( a ove ostale i da ne govorim,ne valjaju nista)
inace Husky ima gustu dlaku tako da i ako hocu ne mogu ga pregledat :/
Cholina_Lokica

#1311 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Ja ih koristim vise od godinu i pol vec, i pokazale su se kao odlicne, jako efikasne, za ovo vrijeme na pascetu nije bilo ni jedne jedine buhe, a ono sto je najbitnije ni jednog krpelja, jedan jedini put sam vidjela da je setao po njoj i umro u roku odmah. A ja sam presla na njih jer ova moja ima laergije na sve ogrlice koje se mogu naci na ansem trzistu, dok na kiltix skroz slabu reakciju je imala, sad vise nikako nema alergije
Janjicar

#1312 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

Cholina_Lokica wrote:Ja ih koristim vise od godinu i pol vec, i pokazale su se kao odlicne, jako efikasne, za ovo vrijeme na pascetu nije bilo ni jedne jedine buhe, a ono sto je najbitnije ni jednog krpelja, jedan jedini put sam vidjela da je setao po njoj i umro u roku odmah. A ja sam presla na njih jer ova moja ima laergije na sve ogrlice koje se mogu naci na ansem trzistu, dok na kiltix skroz slabu reakciju je imala, sad vise nikako nema alergije
ne znas nikakvu zamjenu za to ?
Cholina_Lokica

#1313 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Janjicar wrote:
Cholina_Lokica wrote:Ja ih koristim vise od godinu i pol vec, i pokazale su se kao odlicne, jako efikasne, za ovo vrijeme na pascetu nije bilo ni jedne jedine buhe, a ono sto je najbitnije ni jednog krpelja, jedan jedini put sam vidjela da je setao po njoj i umro u roku odmah. A ja sam presla na njih jer ova moja ima laergije na sve ogrlice koje se mogu naci na ansem trzistu, dok na kiltix skroz slabu reakciju je imala, sad vise nikako nema alergije
ne znas nikakvu zamjenu za to ?
Ne znam stvarno, kazu da je scalibur dobar, medjutim onoj mojoj nije odgovarao, i znam nekoliko pasa koji su fasovali krpelja sa tom ogrlicom, sad da ona nije djelovala, ili istekla, necu da ulazim u to jer stvarno ne znam...
jaca-maca

#1314 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

Cholina_Lokica wrote: Koju si mu tabletu protiv parazita dala? U zadnje vrijeme dosta slucajeva ima od prazinona kad se da stenadima da dobiju proliv i povraaju nekoliko dana
Prazinon sam dala u subotu, proljev ne prestaje, ali nije povracao.
jaca-maca

#1315 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

@Janjicar

Ja koristim Scalibor, zadovoljna sam.
Cholina_Lokica

#1316 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

jaca-maca wrote:
Cholina_Lokica wrote: Koju si mu tabletu protiv parazita dala? U zadnje vrijeme dosta slucajeva ima od prazinona kad se da stenadima da dobiju proliv i povraaju nekoliko dana
Prazinon sam dala u subotu, proljev ne prestaje, ali nije povracao.
Pa neki su povracali, neki nisu...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1317 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

jaca-maca wrote:@Janjicar

I ja koristim skalibor i moram ga sad kupiti, jer sezona krpelja počinje. Kako šteti dlaku, zimi joj ubrizgavamo onu tečnu tabletu protiv buha.
Info za vlasnike mješanaca... U okviru CAC izložbe u Brčkom će biti izložba i mješanaca...
Cholina_Lokica

#1318 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

KatarinaKosaca wrote:

I ja koristim skalibor i moram ga sad kupiti, jer sezona krpelja počinje. Kako šteti dlaku, zimi joj ubrizgavamo onu tečnu tabletu protiv buha.
Info za vlasnike mješanaca... U okviru CAC izložbe u Brčkom će biti izložba i mješanaca...
Koji datum?
edit: Sad gledam nigdje ne pise da ce biti i mjesanci 29.04.
Last edited by Cholina_Lokica on 20/03/2012 15:57, edited 2 times in total.
Janjicar

#1319 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

Koja je cijena Scalibora ?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1320 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Scalibor košta oko 25KM.
29.04 u Brčkom će biti izložba mješanaca na kraju izložbe, meni rekli kad smo pričali telfonom.
pakica_

#1321 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Cholina_Lokica wrote:Da mu se nije sta zabilo u desni :?
nisam nista nasla, ali da budem ziher, sutra cu ja custu okrenut pa nek mu pogleda.. ne kosta me nista, a posto je ipak zub, nije mi se za'ebavat, ako je sta grdo, da ga ne prevrne.. znam kakva sam ja kad me zub boli, tako da ne bih voljela da se i njemu ujeda raja ako ga boli :D mada me pusti da mu prckam po tome, al' opet, kako rekoh, ziher je ziher :D
a sto se tice ogrlice protiv bajki, i meni je scalibor :thumbup:
Pasiflora

#1322 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Cholina_Lokica wrote:
Imas je u pet sopu na Dobrinji - raskrsnica kod Mrkve - tacno nasuprot Mrkve. Ne mozes promasiti.
Cholina_Lokica

#1323 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Pasiflora wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Imas je u pet sopu na Dobrinji - raskrsnica kod Mrkve - tacno nasuprot Mrkve. Ne mozes promasiti.
Zezas :shock: Otkad ima tamo, ne mRem vjerovat :D
Sad nam 25. dolazi iz Dojcland, pa poslije toga znaci ne moram vise narucivati. Znas li koliko kosta kod nas?
Pasiflora

#1324 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Cholina_Lokica wrote:Zezas :shock: Otkad ima tamo, ne mRem vjerovat :D
Sad nam 25. dolazi iz Dojcland, pa poslije toga znaci ne moram vise narucivati. Znas li koliko kosta kod nas?
Sada trenutno ima samo za male pse. Za moga srecu nema (dobice iducu sedmicu). velike su 30KM, za male mi je rekla, ali nisam zapamtila. Prosetaj pa pitaj ili ako hoces, ja cu ti provjeriti.
Cholina_Lokica

#1325 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Pasiflora wrote:
Cholina_Lokica wrote:Zezas :shock: Otkad ima tamo, ne mRem vjerovat :D
Sada trenutno ima samo za male pse. Za moga srecu nema (dobice iducu sedmicu). velike su 30KM, za male mi je rekla, ali nisam zapamtila. Prosetaj pa pitaj ili ako hoces, ja cu ti provjeriti.
I meni treba L velicina, tako da isto nam dodje :) Cuj 30KM, nije mi jasno kako su tako jeftine, ja u Njemackoj platim 15 ojra u slucaju ako uzimam preko 5 ogrlica, a inace su i tamo i u regionu 25 ojra :?
Post Reply