Dobrinja stanovi za mlade problemi
- buba80
#1301 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
@koma
Jeste, bila je obavjest na svim ulazima, vjerovatno je neko skinuo pa niste procitali. Vjerovatno iz tog razloga je rampa sada stalno podignuta.
Razumijem da kada se placalo nije imalo nikakvog smisla parkirati se nekome na mjesto, to bi zaista bilo nefer, ali sada se vise ne placa, a ostala je samo zbrka...
a to za merkator - to je druga lokacija a izgleda ista prica. opet dokaz koliko smo mi sebicni ljudi i nikad timski necemo fercerati, samim tim nikad se ni za sta ni izboriti u ovoj drzavi..
Jeste, bila je obavjest na svim ulazima, vjerovatno je neko skinuo pa niste procitali. Vjerovatno iz tog razloga je rampa sada stalno podignuta.
Razumijem da kada se placalo nije imalo nikakvog smisla parkirati se nekome na mjesto, to bi zaista bilo nefer, ali sada se vise ne placa, a ostala je samo zbrka...
a to za merkator - to je druga lokacija a izgleda ista prica. opet dokaz koliko smo mi sebicni ljudi i nikad timski necemo fercerati, samim tim nikad se ni za sta ni izboriti u ovoj drzavi..
- buba80
#1302 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
i sta sad mozemo uraditi po ovom pitanju? hocemo li slikati parking, poslati slike opcini ili kome vec?
-
mama2010
#1303 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
E moram i ja da se oglasim na ovu tematiku parkinga.Stanujem u lameli E1 i od momenta pada rampe sam licno dozivjela niz neugodnosti vezanih za istu,porukuce na sajbi auta do vrhunca kad su nasoj prijateljici koja je nama dosla u goste pozvali policiju jer je Boze moj parkirala na mjesto ciji vlasnik i nakon prekida placanja smatra svojim,pa mislim steceno pravo nije trajno pravobuba80 wrote:i sta sad mozemo uraditi po ovom pitanju? hocemo li slikati parking, poslati slike opcini ili kome vec?
-
sarajka77
#1304 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Jako smo bili sretni kad smo se uselili u lijepu novu zgradu, misleci da ce tu da zive fini, mladi i kulturni ljudi. Medjutim stvarnost je ipak bila jako okrutna, mogu potvrditi da mi je ulaz br.162 pun gurbeta i seljacina koji nazalost ne znaju kako se ponasa i zivi u zgradi, kako se koristi zajednicka infrastruktura, idioti koji zakljucavaju ulazna vrata kao da su im kucna, parking mjesta svojataju ko da su im babovina...najradije bih 
-
sarajka77
#1305 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
svaka castmama2010 wrote:E moram i ja da se oglasim na ovu tematiku parkinga.Stanujem u lameli E1 i od momenta pada rampe sam licno dozivjela niz neugodnosti vezanih za istu,porukuce na sajbi auta do vrhunca kad su nasoj prijateljici koja je nama dosla u goste pozvali policiju jer je Boze moj parkirala na mjesto ciji vlasnik i nakon prekida placanja smatra svojim,pa mislim steceno pravo nije trajno pravobuba80 wrote:i sta sad mozemo uraditi po ovom pitanju? hocemo li slikati parking, poslati slike opcini ili kome vec?.Jutros sam dobila informacije s tri strane vezane za problematiku parking,iz KSFS Mirsad mi je rakao da je parking ukidanjem rampe postao JAVAN naglasavam javan i da mozete doci s Marijinog Dvora i parkirati na isti jer se parking mjesta ne placaju dalje kontaktirala sam i opstinu jer mi nije jasno kako moze neko postaviti one mini rampice na mjesto koje je on nekad placao a ne sad i dobila odgovor,totalno bespravna radnja,gospodja iz urbanistickog ureda mi je objasnila to bi bilo kao da vam se svidi klupa i vi nju privatizujete tj zagradite,sve ono sto niste kupili ili ne placate nije vase,sto se moglo i pretpostavizi i obecala mi da ce nadlezna ispekcija doci da vidi stane,policija mi je objasnila da ukoliko vas neko zagradi na javnom parkingu da ih obavjestimo.
-
Marko99
#1306 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
slazem se ovo sa zakljucavanjem vrata je vrhunac, mada i parking mi je vise shit koliko su mi samo puta probudili dijete svirajuci zato sto im je neko parkirao na "njihovo" mjesto. I ja imam ugovor i konto sam trafiku otvoriti dole ili sazidat neku šupu.sarajka77 wrote:Jako smo bili sretni kad smo se uselili u lijepu novu zgradu, misleci da ce tu da zive fini, mladi i kulturni ljudi. Medjutim stvarnost je ipak bila jako okrutna, mogu potvrditi da mi je ulaz br.162 pun gurbeta i seljacina koji nazalost ne znaju kako se ponasa i zivi u zgradi, kako se koristi zajednicka infrastruktura, idioti koji zakljucavaju ulazna vrata kao da su im kucna, parking mjesta svojataju ko da su im babovina...najradije bih
- koma
#1307 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ja tu krivim KSFS. Niti su na pravi nacin obavjestili da se placanje parkinga ukida, niti su sklonili ono ruglo od rampe, niti sta rade po pitanju T-ova koji su nikli na parkingu, niti sto nijednom nisu ocistili parking u periodu dok smo ga placali.. Ja nemam namjeru nikome da objasnjavam situaciju, a jos manje da se svadjam.mama2010 wrote:E moram i ja da se oglasim na ovu tematiku parkinga.Stanujem u lameli E1 i od momenta pada rampe sam licno dozivjela niz neugodnosti vezanih za istu,porukuce na sajbi auta do vrhunca kad su nasoj prijateljici koja je nama dosla u goste pozvali policiju jer je Boze moj parkirala na mjesto ciji vlasnik i nakon prekida placanja smatra svojim,pa mislim steceno pravo nije trajno pravobuba80 wrote:i sta sad mozemo uraditi po ovom pitanju? hocemo li slikati parking, poslati slike opcini ili kome vec?.Jutros sam dobila informacije s tri strane vezane za problematiku parking,iz KSFS Mirsad mi je rakao da je parking ukidanjem rampe postao JAVAN naglasavam javan i da mozete doci s Marijinog Dvora i parkirati na isti jer se parking mjesta ne placaju dalje kontaktirala sam i opstinu jer mi nije jasno kako moze neko postaviti one mini rampice na mjesto koje je on nekad placao a ne sad i dobila odgovor,totalno bespravna radnja,gospodja iz urbanistickog ureda mi je objasnila to bi bilo kao da vam se svidi klupa i vi nju privatizujete tj zagradite,sve ono sto niste kupili ili ne placate nije vase,sto se moglo i pretpostavizi i obecala mi da ce nadlezna ispekcija doci da vidi stane,policija mi je objasnila da ukoliko vas neko zagradi na javnom parkingu da ih obavjestimo.
-
The BEN10
#1308 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Dodaj ovome radove u periodu kada je Kućnim redom zabranjeno raditi, ostavljanje smeća ispred i u haustoru, itd itd.sarajka77 wrote:Jako smo bili sretni kad smo se uselili u lijepu novu zgradu, misleci da ce tu da zive fini, mladi i kulturni ljudi. Medjutim stvarnost je ipak bila jako okrutna, mogu potvrditi da mi je ulaz br.162 pun gurbeta i seljacina koji nazalost ne znaju kako se ponasa i zivi u zgradi, kako se koristi zajednicka infrastruktura, idioti koji zakljucavaju ulazna vrata kao da su im kucna, parking mjesta svojataju ko da su im babovina...najradije bih
Što se tiče parkinga i KSF-a: da, KSF jeste kriv za zbrku, ali isto tako kriva je i poremećena logika stanara - svima nama je jasno da ne plaćamo haman pa godinu dana za parking mjesto, a pojedinci ga svojataju. Sa kojim pravom, pitam se! Ja sam nedavno zvao policiju jer me tip zagradio (a meni su prije toga parkirali auto gdje inače parkiram) - policija došla i fino mu naredili da me ne smije zagraditi, jer je to javni parking. I to je valjda normalno i logično. Svima osim pojedincima...
-
mama2010
#1309 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Marko99 wrote:slazem se ovo sa zakljucavanjem vrata je vrhunac, mada i parking mi je vise shit koliko su mi samo puta probudili dijete svirajuci zato sto im je neko parkirao na "njihovo" mjesto. I ja imam ugovor i konto sam trafiku otvoriti dole ili sazidat neku šupu.sarajka77 wrote:Jako smo bili sretni kad smo se uselili u lijepu novu zgradu, misleci da ce tu da zive fini, mladi i kulturni ljudi. Medjutim stvarnost je ipak bila jako okrutna, mogu potvrditi da mi je ulaz br.162 pun gurbeta i seljacina koji nazalost ne znaju kako se ponasa i zivi u zgradi, kako se koristi zajednicka infrastruktura, idioti koji zakljucavaju ulazna vrata kao da su im kucna, parking mjesta svojataju ko da su im babovina...najradije bih
-
mama2010
#1310 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Jest da ti ima i do KSFS ali Boze moj pa nismo dijeca da nam se sve mora nacrtati,rampa ne funkcionise,ne placas nesto a ipak to nesto smatras svojimThe BEN10 wrote:Dodaj ovome radove u periodu kada je Kućnim redom zabranjeno raditi, ostavljanje smeća ispred i u haustoru, itd itd.sarajka77 wrote:Jako smo bili sretni kad smo se uselili u lijepu novu zgradu, misleci da ce tu da zive fini, mladi i kulturni ljudi. Medjutim stvarnost je ipak bila jako okrutna, mogu potvrditi da mi je ulaz br.162 pun gurbeta i seljacina koji nazalost ne znaju kako se ponasa i zivi u zgradi, kako se koristi zajednicka infrastruktura, idioti koji zakljucavaju ulazna vrata kao da su im kucna, parking mjesta svojataju ko da su im babovina...najradije bih
Što se tiče parkinga i KSF-a: da, KSF jeste kriv za zbrku, ali isto tako kriva je i poremećena logika stanara - svima nama je jasno da ne plaćamo haman pa godinu dana za parking mjesto, a pojedinci ga svojataju. Sa kojim pravom, pitam se! Ja sam nedavno zvao policiju jer me tip zagradio (a meni su prije toga parkirali auto gdje inače parkiram) - policija došla i fino mu naredili da me ne smije zagraditi, jer je to javni parking. I to je valjda normalno i logično. Svima osim pojedincima...
Last edited by mama2010 on 13/02/2013 16:19, edited 1 time in total.
- kinzekonze
#1311 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Šta?mama2010 wrote:Jest da ti ima i do KSFS ali Boze moj pa nismo dijeca da nam se sve mora nacrtati,rampa ne funkcionise,ne placas nesto a ipak to nesto smatras svojimThe BEN10 wrote:Dodaj ovome radove u periodu kada je Kućnim redom zabranjeno raditi, ostavljanje smeća ispred i u haustoru, itd itd.sarajka77 wrote:Jako smo bili sretni kad smo se uselili u lijepu novu zgradu, misleci da ce tu da zive fini, mladi i kulturni ljudi. Medjutim stvarnost je ipak bila jako okrutna, mogu potvrditi da mi je ulaz br.162 pun gurbeta i seljacina koji nazalost ne znaju kako se ponasa i zivi u zgradi, kako se koristi zajednicka infrastruktura, idioti koji zakljucavaju ulazna vrata kao da su im kucna, parking mjesta svojataju ko da su im babovina...najradije bih
Što se tiče parkinga i KSF-a: da, KSF jeste kriv za zbrku, ali isto tako kriva je i poremećena logika stanara - svima nama je jasno da ne plaćamo haman pa godinu dana za parking mjesto, a pojedinci ga svojataju. Sa kojim pravom, pitam se! Ja sam nedavno zvao policiju jer me tip zagradio (a meni su prije toga parkirali auto gdje inače parkiram) - policija došla i fino mu naredili da me ne smije zagraditi, jer je to javni parking. I to je valjda normalno i logično. Svima osim pojedincima....Ja isto kad sam uselila sam mislila da ovdje zive mladi,elokventni ljudi pa danas ce nam dijeca zajedno ici u skolu a mi jedni drugima zovemo policiju zbog parking mjesta OMG
![]()
.Ovo se definitivno
-
mama2010
#1312 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
ovo ce se rijesiti
,sad me zvala gospodja iz opstine da me obavjesti da je odmah kontaktirala kantonalnog komunalnog inspektora koji ce cim prije izaci na teren jer kako zena kaze to svojatanje je nedopustivo 
-
OpusDei
#1313 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
mama2010 wrote: Jest da ti ima i do KSFS ali Boze moj pa nismo dijeca da nam se sve mora nacrtati,rampa ne funkcionise,ne placas nesto a ipak to nesto smatras svojim.Ja isto kad sam uselila sam mislila da ovdje zive mladi,elokventni ljudi pa danas ce nam dijeca zajedno ici u skolu a mi jedni drugima zovemo policiju zbog parking mjesta OMG
![]()
.Ovo se definitivno mora rijesiti i ja vjerujem da hoce
-
mama2010
#1314 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
OpusDei wrote:mama2010 wrote: Jest da ti ima i do KSFS ali Boze moj pa nismo dijeca da nam se sve mora nacrtati,rampa ne funkcionise,ne placas nesto a ipak to nesto smatras svojim.Ja isto kad sam uselila sam mislila da ovdje zive mladi,elokventni ljudi pa danas ce nam dijeca zajedno ici u skolu a mi jedni drugima zovemo policiju zbog parking mjesta OMG
![]()
.Ovo se definitivno mora rijesiti i ja vjerujem da hoce
- starii
#1315 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
sve je dobro dok liftove ne pocnu smatrati svojom privatnom imovinom ko u ratu...a sta ces došo seljak u grad...
- buba80
#1316 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Hvala puno komsinici koja je prijavila svojatanje parkinga, jer je ovo opasno uzelo maha - svako jutro je sve vise i vise stubica na JAVNOM parkingu. Mene je stvarno uvijek interesovalo imaju li ti ljudi goste, dolazi li im iko i gdje oni parkiraju vozilo...
Nadam se da ce se to uskoro rijesiti.
Sto se tice zakljucavanja ulaza 162, sasvim ste u pravu da se to ne treba raditi. Medjutim trebate biti upoznati sa par cinjenica: na sastanku kucnog savjeta smo saznali da ima jedan (a mozda i vise) ljudi koji su se uselili u potkrovlje nase zgrade. Radi se o nekom pjani/beskucniku, koji otvara vrata haustora, kada su ona samo propisno zatvorena za potrebe interfona. Stanari su ga vidjeli i culi da se gore seta, boravi, obavlja nuzdu i navodno je postojala mogucnost i da nalozi vatru da se ugrije. Iz svih tih razloga smo se dogovorili da zakljucavamo ulazna vrata dok ne nadjemo rjesenje kako da se dodatno zastitmo da ih tako slucajni prolaznici ne bi otvarali uz mali push. samo je sigurnost u pitanju, nista vise, i ne bi skodilo da se u malo vecem broju odazovemo pozivima na sastanke kucnog savjeta.
Isto tako, preko glave mi je trgovarckih putnika, prodavaca svega i svacega koji nam svako malo zvone po vratima, i dobro bi bilo da nam se ni takvi ljudi ne setaju po haustoru, opet najvise iz sigurnosnih razloga..
Nadam se da ce se to uskoro rijesiti.
Sto se tice zakljucavanja ulaza 162, sasvim ste u pravu da se to ne treba raditi. Medjutim trebate biti upoznati sa par cinjenica: na sastanku kucnog savjeta smo saznali da ima jedan (a mozda i vise) ljudi koji su se uselili u potkrovlje nase zgrade. Radi se o nekom pjani/beskucniku, koji otvara vrata haustora, kada su ona samo propisno zatvorena za potrebe interfona. Stanari su ga vidjeli i culi da se gore seta, boravi, obavlja nuzdu i navodno je postojala mogucnost i da nalozi vatru da se ugrije. Iz svih tih razloga smo se dogovorili da zakljucavamo ulazna vrata dok ne nadjemo rjesenje kako da se dodatno zastitmo da ih tako slucajni prolaznici ne bi otvarali uz mali push. samo je sigurnost u pitanju, nista vise, i ne bi skodilo da se u malo vecem broju odazovemo pozivima na sastanke kucnog savjeta.
Isto tako, preko glave mi je trgovarckih putnika, prodavaca svega i svacega koji nam svako malo zvone po vratima, i dobro bi bilo da nam se ni takvi ljudi ne setaju po haustoru, opet najvise iz sigurnosnih razloga..
-
vryzas
#1317 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić održao je hitan sastanak sa kantonalnim ministrima u vezi rješavanja problema parkiranja vozila u Dobrinji 5.
Građani su putem peticije zatražili pomoć Općine, nakon čega je načelnik Efendić sazvao hitan sastanak kako bi se pronašlo rješenje. Učesnici sastanka dogovorili su da se stanovnicima ovih ulica omogući parkiranje vozila, po simboličnoj cjeni nižoj od jedne KM, po danu, na nenatkrivenom dijelu garaža, kojim upravlja preduzeće Rad.
U razgovoru s ministrima prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo Zlatkom Petrovićem, ministrom stambene politike Čedomirom Lukićem i direktorom KJKP Rad Selimom Babićem, razgovarano je o nedostatku parking prostora u ulici Sulejmana Filipovića i na Trgu grada Pratoa, na Dobrinji 5. Obzirom da Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova, na ovom lokalitetu gradi stambene objekte, stanovnici pomenutih ulica nemaju gdje parkirati svoje automobile, što im je prouzrokovalo velike probleme.
„Radi se o privremenom rješenju koje će biti na snazi do završetka izgradnje stambenih objekata, nakon čije će izgradnje, na kvalitetan način biti rješeno pitanje parking prostora. Na ovaj način smo pokušali, na najbolji mogući način rješiti probleme stanovnika u ulici Sulejmana Filipovića i na Trgu grada Pratoa”, riječi su načelnika Efendića.
On je dodao da će se u realizaciju dogovorenog krenuti vrlo brzo, nakon što Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo da saglasnost na dogovorenu cijenu parking prostora. Prema riječima ministra Petrovića preduzeće Rad će izaći u susret građanima koji imaju problem parkiranja svojih automobila, a resorno ministarstvo će dati saglasnost za rješavanje ovog problema, onako kako je dogovoreno na sastanku, kaže se u saopćenju Pres službe Općine Novi Grad.
Fena/ Radiosarajevo. ba
Građani su putem peticije zatražili pomoć Općine, nakon čega je načelnik Efendić sazvao hitan sastanak kako bi se pronašlo rješenje. Učesnici sastanka dogovorili su da se stanovnicima ovih ulica omogući parkiranje vozila, po simboličnoj cjeni nižoj od jedne KM, po danu, na nenatkrivenom dijelu garaža, kojim upravlja preduzeće Rad.
U razgovoru s ministrima prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo Zlatkom Petrovićem, ministrom stambene politike Čedomirom Lukićem i direktorom KJKP Rad Selimom Babićem, razgovarano je o nedostatku parking prostora u ulici Sulejmana Filipovića i na Trgu grada Pratoa, na Dobrinji 5. Obzirom da Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova, na ovom lokalitetu gradi stambene objekte, stanovnici pomenutih ulica nemaju gdje parkirati svoje automobile, što im je prouzrokovalo velike probleme.
„Radi se o privremenom rješenju koje će biti na snazi do završetka izgradnje stambenih objekata, nakon čije će izgradnje, na kvalitetan način biti rješeno pitanje parking prostora. Na ovaj način smo pokušali, na najbolji mogući način rješiti probleme stanovnika u ulici Sulejmana Filipovića i na Trgu grada Pratoa”, riječi su načelnika Efendića.
On je dodao da će se u realizaciju dogovorenog krenuti vrlo brzo, nakon što Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo da saglasnost na dogovorenu cijenu parking prostora. Prema riječima ministra Petrovića preduzeće Rad će izaći u susret građanima koji imaju problem parkiranja svojih automobila, a resorno ministarstvo će dati saglasnost za rješavanje ovog problema, onako kako je dogovoreno na sastanku, kaže se u saopćenju Pres službe Općine Novi Grad.
Fena/ Radiosarajevo. ba
- buba80
#1318 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
da ali to se tice garaza koje su napravili na trgu, izmedju ove dvije nove zgrade i iznajmljivanja zadnjeg sprata starih garaza koje pripadaju 'Radu'.
- Red Wolf
#1319 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
nema tu pomoci,dok to neko neuzme pod upravljanje ili da se stave na prodaju stanarima(sto je gora opcija)jer bi bilo svega,ovako,anarhija i snaga jacegbuba80 wrote:da ali to se tice garaza koje su napravili na trgu, izmedju ove dvije nove zgrade i iznajmljivanja zadnjeg sprata starih garaza koje pripadaju 'Radu'.
- novi.dan.nova.nafaka
#1320 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Desni klik - view image da biste vidjeli cijelu sliku. Taman da garaže prihvate auta iz dvije ulice sa slika...buba80 wrote:da ali to se tice garaza koje su napravili na trgu, izmedju ove dvije nove zgrade i iznajmljivanja zadnjeg sprata starih garaza koje pripadaju 'Radu'.

-
vryzas
#1321 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ima cirka oko 250 slobodnih mjesta na gornjem nivou garaze tako da bi se ovom akcijom "rasteretilo" komplet naselje...stvarno ce biti sramota ako se ne popune sva mjesta ako cifra bude 15-ak KM mjesecno !
- Red Wolf
#1322 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
ma uredu to,ja kako sam skonto,problem im je interni parking ispred zgrade gdje izgleda vlada anarhija i zakon jaceg(kolcica)na parking mjestuvryzas wrote:Ima cirka oko 250 slobodnih mjesta na gornjem nivou garaze tako da bi se ovom akcijom "rasteretilo" komplet naselje...stvarno ce biti sramota ako se ne popune sva mjesta ako cifra bude 15-ak KM mjesecno !
- Qler
#1323 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ja plaćam garažu tu, 60KM iz jednog jedinog razloga, a to je samo parking mjesto. Kada dodjem kuci da imam gdje da ostavim auto, jer kada je kraj radnog vremena tu se znaju stvoriti velike guzve, jedna traka, a relativno veliko naselje, tj. puno stanovnika na malom prostoru. Pa kad krene lola u jednom smjeru a ovaj vec u drugom smjeru usao u traku, pa nece niko da se skloni, ja samo smotam u garazu i pustim ih da se naguravaju.
- buba80
#1324 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
bas bi bilo cool da nam naprave, pa bar privremeni, parking izmedju starih i novih zgrada (sada se na onom dijelu skupljaju zabe i pacovi). valjda su nekad prije rata dignuti temelji pa su ih sad zatrpali, pa dok ne skontaju sta ce s tim, bolje da se taj prostor za parking iskoristi, za svu raju iz dobrinje 5, da se malo razrahate ulice 
-
eXit.LP
#1325 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Znači ipak sam vidio pacova neki danbuba80 wrote:bas bi bilo cool da nam naprave, pa bar privremeni, parking izmedju starih i novih zgrada (sada se na onom dijelu skupljaju zabe i pacovi). valjda su nekad prije rata dignuti temelji pa su ih sad zatrpali, pa dok ne skontaju sta ce s tim, bolje da se taj prostor za parking iskoristi, za svu raju iz dobrinje 5, da se malo razrahate ulice
Sjedim u autu kad proleti nešto iza auta skoro ko mačka veličine