sta coek napisa i osta ziv!Timscho wrote:Postoji i jedna teoretska (kazem, samo teoretska) mogucnost da se ne plasiramo u baraz iako pobijedimo Estoniju. To je moguce ako se desi sljedeci scenarij:
1. Turska pobjedjuje iduce dvije utakmice i uzima 6 bodova
2. Mi pobjedjujemo Estoniju a gubimo od Spanije i tako uzimamo 3 boda
3. Estonija gubi obadvije
i sad SF
4. Armenija pobjedjuje Spaniju u Armenijii tako prestize Estoniju na tabeli koja jos sad bjezi za jedan bod
Ovako bi nas Turska stigla na jedan bod zaostatka, a nakon brisanja bodova postignutih sa Estonijom nama bi izbrisali 6 a Turcima samo 4 boda ( jednu su igrali nerijeseno s Estonijom) cime bi nas Turci pretekli za bod i bili drugi u grupi.
Ovo je, slozicemo se svi, samo puka teorija, jer nema sanse da Spanci izgube od Armenije
Bosna i Hercegovina - Turska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Twinklminkelson
#1301 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
-
shadow
#1302 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Tekma smor, rezultat realan. Mogli smo u prvom poluvremenu obezbjediti baraz ali smo u drugom itetkako mogli sebi zakomplikovati stvari-nismo se s loptom sastavili. Turci pogadjaju stativu 3 minute prije kraja, odbrana stoji, niko da izadje i izblokira sut. Nemamo s ovom odbranom sta raditi protiv bilo koje jace ekipe. Nasa jedina prednost je napadati napadati i samo napadati, natjerati protivnika da se brani. Sinoc smo se u drugom povukli i visio nam je gol u zraku (bravo Nemanja
). Sve u svemu remi najrealniji a nama hvala Bogu i sasvim dovoljan. Ovakav ishod sam i prognozirao prije par dana pa me napadose s pitanjima za kog navijam
. Gdje ste sada strucnjaci i sta bi sa 3:0??
Atmosfera mi se ucinila losijom nego inace?! Nekako mi je djelovalo tiho, doduse pratio sam preko compa, sta misle ovi sto su bili na Bilinom?
Atmosfera mi se ucinila losijom nego inace?! Nekako mi je djelovalo tiho, doduse pratio sam preko compa, sta misle ovi sto su bili na Bilinom?
-
elSaik
#1303 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Ajde reci da nismo imali prilike da zabijemo 3-4 gola...shadow wrote:Tekma smor, rezultat realan. Mogli smo u prvom poluvremenu obezbjediti baraz ali smo u drugom itetkako mogli sebi zakomplikovati stvari-nismo se s loptom sastavili. Turci pogadjaju stativu 3 minute prije kraja, odbrana stoji, niko da izadje i izblokira sut. Nemamo s ovom odbranom sta raditi protiv bilo koje jace ekipe. Nasa jedina prednost je napadati napadati i samo napadati, natjerati protivnika da se brani. Sinoc smo se u drugom povukli i visio nam je gol u zraku (bravo Nemanja). Sve u svemu remi najrealniji a nama hvala Bogu i sasvim dovoljan. Ovakav ishod sam i prognozirao prije par dana pa me napadose s pitanjima za kog navijam
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#1304 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Twinklminkelson wrote:sta coek napisa i osta ziv!Timscho wrote:Postoji i jedna teoretska (kazem, samo teoretska) mogucnost da se ne plasiramo u baraz iako pobijedimo Estoniju. To je moguce ako se desi sljedeci scenarij:
1. Turska pobjedjuje iduce dvije utakmice i uzima 6 bodova
2. Mi pobjedjujemo Estoniju a gubimo od Spanije i tako uzimamo 3 boda
3. Estonija gubi obadvije
i sad SF
4. Armenija pobjedjuje Spaniju u Armenijii tako prestize Estoniju na tabeli koja jos sad bjezi za jedan bod
Ovako bi nas Turska stigla na jedan bod zaostatka, a nakon brisanja bodova postignutih sa Estonijom nama bi izbrisali 6 a Turcima samo 4 boda ( jednu su igrali nerijeseno s Estonijom) cime bi nas Turci pretekli za bod i bili drugi u grupi.
Ovo je, slozicemo se svi, samo puka teorija, jer nema sanse da Spanci izgube od Armenije
procitah ja i gorih, npr. zadnji nosfretu-ov tex na ovoj temi...boze sacuvaj
- DobroJutroKolumbo
#1305 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Sve se moze reci , ali da je tekma smor , nikad! Tekma je bila predobra , i da sam je gledao , ne samo kao navijac BiH , nego kao da igraju neke dvije druge reprezentacije , rekao bih da je tekma bila predobra, sa obje strane , puna sansi , zara , elana...Nije rezultatski zanimljiva , ali gledajuci u cjelini, odlicni i jedni i drugi...shadow wrote:Tekma smor, rezultat realan. Mogli smo u prvom poluvremenu obezbjediti baraz ali smo u drugom itetkako mogli sebi zakomplikovati stvari-nismo se s loptom sastavili. Turci pogadjaju stativu 3 minute prije kraja, odbrana stoji, niko da izadje i izblokira sut. Nemamo s ovom odbranom sta raditi protiv bilo koje jace ekipe. Nasa jedina prednost je napadati napadati i samo napadati, natjerati protivnika da se brani. Sinoc smo se u drugom povukli i visio nam je gol u zraku (bravo Nemanja). Sve u svemu remi najrealniji a nama hvala Bogu i sasvim dovoljan. Ovakav ishod sam i prognozirao prije par dana pa me napadose s pitanjima za kog navijam
- DobroJutroKolumbo
#1307 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
tazmaniaBAN wrote:
Dobra...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1308 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
I da primimo 5-6elSaik wrote:Ajde reci da nismo imali prilike da zabijemo 3-4 gola...shadow wrote:Tekma smor, rezultat realan. Mogli smo u prvom poluvremenu obezbjediti baraz ali smo u drugom itetkako mogli sebi zakomplikovati stvari-nismo se s loptom sastavili. Turci pogadjaju stativu 3 minute prije kraja, odbrana stoji, niko da izadje i izblokira sut. Nemamo s ovom odbranom sta raditi protiv bilo koje jace ekipe. Nasa jedina prednost je napadati napadati i samo napadati, natjerati protivnika da se brani. Sinoc smo se u drugom povukli i visio nam je gol u zraku (bravo Nemanja). Sve u svemu remi najrealniji a nama hvala Bogu i sasvim dovoljan. Ovakav ishod sam i prognozirao prije par dana pa me napadose s pitanjima za kog navijam
Sve je ovo ok do sada, al kad nas sreca napusti (daj boze da nas nikad ne napusti), hmmm
-
elSaik
#1309 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Možda je ovo prvo ciljano zbog ovog drugog?Admir_1984 wrote:I da primimo 5-6elSaik wrote:
Ajde reci da nismo imali prilike da zabijemo 3-4 gola...Sinoc sve nashe prilike iz nicega, nasha igra se sastoji samo iz nabacivanja sa preko 50 metara, a tamo il imamo robote u napadu il su turci bili zesce slabi u dobrani, da je haman svako drugo nabacivanje bila neka nasha polusansa.
Sve je ovo ok do sada, al kad nas sreca napusti (daj boze da nas nikad ne napusti), hmmm
-
kuma
#1310 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Bila na stadionu....
Atmosfera je bila odlična... ali ipak losija od ocekivanog i kako zna biti.
Utakmica, po meni, dobra. Rezultet - realan.
Da smo mogli pobjediti - mogli smo, ali smo isto tako mogli i izgubiti.
Ali nismo
.
Sto se tice navijaca i ponasanja - po meni vrlo dobra ocjena. Nije bilo ekscesa nije bilo psovanja, malo zvizdanja - ali ipak dosta mirno i bez provokacija!
Guzva pri ulasku na stadion je bila, ali to vise nije do organizacije utakmice nego i do naseg naroda koji nema osjecaja za red.
Sve u svemu po meni Zenica
!

Atmosfera je bila odlična... ali ipak losija od ocekivanog i kako zna biti.
Utakmica, po meni, dobra. Rezultet - realan.
Da smo mogli pobjediti - mogli smo, ali smo isto tako mogli i izgubiti.
Ali nismo
Sto se tice navijaca i ponasanja - po meni vrlo dobra ocjena. Nije bilo ekscesa nije bilo psovanja, malo zvizdanja - ali ipak dosta mirno i bez provokacija!
Guzva pri ulasku na stadion je bila, ali to vise nije do organizacije utakmice nego i do naseg naroda koji nema osjecaja za red.
Sve u svemu po meni Zenica
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1311 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Nishta vala bolje nije bilo ni u Armeniji. Mislim isto da bi efikasnije bilo pas igrom ugrozavati slabu tursku odbranu, nego nabacivanjima. Isto tako totalno je nedopustivo neiskoristiti one kontre, a haman svaka je zavrsila sa ofsajdomelSaik wrote:Možda je ovo prvo ciljano zbog ovog drugog?Admir_1984 wrote:I da primimo 5-6elSaik wrote:
Ajde reci da nismo imali prilike da zabijemo 3-4 gola...Sinoc sve nashe prilike iz nicega, nasha igra se sastoji samo iz nabacivanja sa preko 50 metara, a tamo il imamo robote u napadu il su turci bili zesce slabi u dobrani, da je haman svako drugo nabacivanje bila neka nasha polusansa.
- Mahalac
#1312 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Sretan sm sto smo dovde dosli ali sam apsolutno nezadovoljan igrom i odnosom nasih. Utakmica je bila kao istorijska i trebali se dati 120% a ono primismo go u 4 min i to petom odigran dupli pas.
Sinoc su turci bili zreli za poraz ali mi onakvi kakvi smo indolentni, lijeni i povuceni nismo to iskoristili. Zao mi je zbog toga jer nismo uzeli ono sto se moglo sinoc i moralo se. Zao mi je i gadi mi se ona igra, nazovi igra u 2 pol. gdje nas je samo sreca drzala. TAKO NECEMO NIDOKLE. Ciro mi je kriv samo sto nije u obadvije zadnje tekme ubacio Muslimovica mjesto Ibisevica.
Pesimista sam i mislim da ce nas ovo sinoc kostati jer smo se vec opustili pred Estoniju i upisali poene.
Turska igra nerijeseno s Belgijom ili uzima sve bodove a Armeniju gazi. Mi ne uzimamo bodove u Talinu a spanci nas deru s drugim timom. Sve ovo pisem jer sam sinoc vidio nesto sto sam mislio da se od Omana i Irana nece ponoviti. NAZALOST.
U baraz idu Turci jer to hoce i zele i uspijece
Sinoc su turci bili zreli za poraz ali mi onakvi kakvi smo indolentni, lijeni i povuceni nismo to iskoristili. Zao mi je zbog toga jer nismo uzeli ono sto se moglo sinoc i moralo se. Zao mi je i gadi mi se ona igra, nazovi igra u 2 pol. gdje nas je samo sreca drzala. TAKO NECEMO NIDOKLE. Ciro mi je kriv samo sto nije u obadvije zadnje tekme ubacio Muslimovica mjesto Ibisevica.
Pesimista sam i mislim da ce nas ovo sinoc kostati jer smo se vec opustili pred Estoniju i upisali poene.
Turska igra nerijeseno s Belgijom ili uzima sve bodove a Armeniju gazi. Mi ne uzimamo bodove u Talinu a spanci nas deru s drugim timom. Sve ovo pisem jer sam sinoc vidio nesto sto sam mislio da se od Omana i Irana nece ponoviti. NAZALOST.
U baraz idu Turci jer to hoce i zele i uspijece
- madner
#1313 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Cuj protiv bilo koje jace ekipe. Sad ispade Turci tarabeshadow wrote:Tekma smor, rezultat realan. Mogli smo u prvom poluvremenu obezbjediti baraz ali smo u drugom itetkako mogli sebi zakomplikovati stvari-nismo se s loptom sastavili. Turci pogadjaju stativu 3 minute prije kraja, odbrana stoji, niko da izadje i izblokira sut. Nemamo s ovom odbranom sta raditi protiv bilo koje jace ekipe. Nasa jedina prednost je napadati napadati i samo napadati, natjerati protivnika da se brani. Sinoc smo se u drugom povukli i visio nam je gol u zraku (bravo Nemanja). Sve u svemu remi najrealniji a nama hvala Bogu i sasvim dovoljan. Ovakav ishod sam i prognozirao prije par dana pa me napadose s pitanjima za kog navijam
- zecko_kupuz
#1314 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Očigledno niko nije registrovao moje pitanje od ranije, pa ću ponoviti
- kako je moguće da naša državna televizija na domaćem terenu preuzima signal sa turske televizije?!?
Da li mi iko upućeniji može ovo odgovoriti?
-
edin 2323
#1315 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
E OVAKO:ispada najgora drugoplasirana ekipa baraza,tj sa najmanje bodova...U grupi devet zavrsene su kvalifikacije,prva je holandija dok je druga norveska sa 10 BODOVA...dakle ONA JE NAJSLABIJA DRUGOPLASIRANA EKIPA,tako da nema dileme,ako budemo drugi idemo 100%...Estoniju pobijedjujemo,a samo amateri fudbala misle drugacije... 
-
edin 2323
#1316 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
ODAKLE TI TO,moguce je samo da je tursa preuzimala nas signal!!!!zecko_kupuz wrote:Očigledno niko nije registrovao moje pitanje od ranije, pa ću ponoviti- kako je moguće da naša državna televizija na domaćem terenu preuzima signal sa turske televizije?!?
-
shadow
#1317 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Naprotiv, da sam mislio da su tarabe ne bih ni prognozirao remi par dana prije tekme. Mislio sam vise na ekipe koje nas cekaju u barazu, recimo Rusija ili Francuska. Duduse citajuci ovaj topik skontah da nema potrebe za nervozu, mi cemo ih pregaziti svakakomadner wrote:Cuj protiv bilo koje jace ekipe. Sad ispade Turci tarabeshadow wrote:Tekma smor, rezultat realan. Mogli smo u prvom poluvremenu obezbjediti baraz ali smo u drugom itetkako mogli sebi zakomplikovati stvari-nismo se s loptom sastavili. Turci pogadjaju stativu 3 minute prije kraja, odbrana stoji, niko da izadje i izblokira sut. Nemamo s ovom odbranom sta raditi protiv bilo koje jace ekipe. Nasa jedina prednost je napadati napadati i samo napadati, natjerati protivnika da se brani. Sinoc smo se u drugom povukli i visio nam je gol u zraku (bravo Nemanja). Sve u svemu remi najrealniji a nama hvala Bogu i sasvim dovoljan. Ovakav ishod sam i prognozirao prije par dana pa me napadose s pitanjima za kog navijam
Pricajte sta hocete, ja nisam zadovoljan sekunde. Neka je remi, neka je nama to sinoc bilo dovoljno, mene ova igra brine.
-
visocicaguy
#1318 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
da rezimiramo...
turci su bili sigurni u pobjedu...
medjutim, dodje nas sejo...
a onda je raja pocela da skandira...
pa je Terim El-Fatih poludio...
turci su bili sigurni u pobjedu...
medjutim, dodje nas sejo...
a onda je raja pocela da skandira...
pa je Terim El-Fatih poludio...
- Lakat Jebić
#1319 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
sto bi rek'o baka sliskovic, rezultat is real 
- zecko_kupuz
#1320 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Pa ako se detaljnije pogleda, semafor na ekranu je bio drugačiji (ne toliko važan detalj), grafika je bila crvena (moguće turska zastava), ali i sam kvalitet slike je bio puno bolji (mislim HD tehnologija). Kontam na početku - "vidi BHT-a što se ponovio"edin 2323 wrote:ODAKLE TI TO,moguce je samo da je tursa preuzimala nas signal!!!!zecko_kupuz wrote:Očigledno niko nije registrovao moje pitanje od ranije, pa ću ponoviti- kako je moguće da naša državna televizija na domaćem terenu preuzima signal sa turske televizije?!?
Ne mogu da vjerujem da je BHT na to spao. Fuj fuj fuj.
- madner
#1321 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Francuska jeste malo jaca od Turske, ali ne previse.shadow wrote:Naprotiv, da sam mislio da su tarabe ne bih ni prognozirao remi par dana prije tekme. Mislio sam vise na ekipe koje nas cekaju u barazu, recimo Rusija ili Francuska. Duduse citajuci ovaj topik skontah da nema potrebe za nervozu, mi cemo ih pregaziti svakakomadner wrote:Cuj protiv bilo koje jace ekipe. Sad ispade Turci tarabeshadow wrote:Tekma smor, rezultat realan. Mogli smo u prvom poluvremenu obezbjediti baraz ali smo u drugom itetkako mogli sebi zakomplikovati stvari-nismo se s loptom sastavili. Turci pogadjaju stativu 3 minute prije kraja, odbrana stoji, niko da izadje i izblokira sut. Nemamo s ovom odbranom sta raditi protiv bilo koje jace ekipe. Nasa jedina prednost je napadati napadati i samo napadati, natjerati protivnika da se brani. Sinoc smo se u drugom povukli i visio nam je gol u zraku (bravo Nemanja). Sve u svemu remi najrealniji a nama hvala Bogu i sasvim dovoljan. Ovakav ishod sam i prognozirao prije par dana pa me napadose s pitanjima za kog navijam
Atmosfera mi se ucinila losijom nego inace?! Nekako mi je djelovalo tiho, doduse pratio sam preko compa, sta misle ovi sto su bili na Bilinom?![]()
Pricajte sta hocete, ja nisam zadovoljan sekunde. Neka je remi, neka je nama to sinoc bilo dovoljno, mene ova igra brine.
Po cemu je Rusija jaca od Turske?
Spanija je trenutno najbolja na svijetu, ali ni ona ih nije pregazila. Ne znam za ekipu koja bi to mogla, pa nisu ni oni 11 levata.
- karanana
#1322 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
ne znam jeli neko vec komentariso, mrsko mi ici previse nazad, ali jucerasnje navijanje na skali od 1 do 10, mozda 2 ili 3. ocajno. mozda je onaj rani gol turaka osamutio raju i nikako se nisu oporavili.
- Globus
#1323 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
ono crveno na semaforu sa lijeve i desne s trane je bila turska banka ona turkish zirat tako nesto
sta ces ljudi se potrudili da dobiju sponzorstvo 
-
kuma
#1324 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Eeee bas je i meni ta reklama Banke zapela za oko. Pa nisam mogla da vjerume 
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#1325 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
kako ga je samo salihovic zabio cojece ekstaza ja sam skako od radosti al znao sam da ce ga zabit... jos uvjek gledam kako lopta ulazi u gol jeza me fata...samo steta, moglo je na poluvremenu biti 4:1 za nas...al nea veze...idemo dalje