Vidim, zdravo se hranis...?karanana wrote: a u medjuvremenu tuchem po argetama.
BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
- drndalo
#1301 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
-
frngla
#1302 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
probao sam sve ove ovako paštete, pikant mi je odlična, tomatina onako (meni je okus malo neobičan hajmo reći), a Pilka Extra je extra bukvalno 
-
frngla
#1303 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
kažu ta Bajra, tu nisam probao tako da ne znam da li je tvrdnja istinita 
-
Almich
#1304 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
fkt je vrh
Last edited by Almich on 27/09/2012 01:03, edited 1 time in total.
-
NeyTheHa
#1305 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ja sam probala Pilka classic i meni a i sestri (koja tako isto tuce samo argetu) je ista kao i argeta, ima one neke zacine i teksturu istuSuperhik_ wrote:pa koja je sad kao argeta?frngla wrote:probao sam sve ove ovako paštete, pikant mi je odlična, tomatina onako (meni je okus malo neobičan hajmo reći), a Pilka Extra je extra bukvalno
- Filter
#1306 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
probaj pavicev (livno) suhi vratraskopusa wrote:gdje u sarajevu da kupim suhomesnate proizvode od svinjskog mesa???? nigdje. idem u lukavicu i kupujem neoplantu, yuhor, carnex.... kupovala sam misovu sunkaricu ali je u zadnje vrijeme tesko naci.
ima krmetine i u trznici ali su cijene
jedino sto vrijedi uzimati u trznici su virsle, valjda njihove, rucno gazane i dobreeeee (
- kozolec
#1307 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Neko je spomenuo da Violeta kupuje papir sa strane...papir se nabavlja iz Tvornice papira Celex u Banja Luci, a koji se onda prerađuje u njihove viola vrećice. Pravilno je što zboriš o gramaži paketa, jer se to kod nas ne gleda niti ko misli da je to bitno. Gramaža, dužina papira na roli, boja, miris, celuloza, reciklaža...sve su to faktori koji utiču na cijenu ali u konačnici kupac izabira koji je paket veći, ili koji možda bolje miriše...i ako je cijena niska, eto uspješne formule. Violeta dobro parira i na tržištima poput Hrvatske i Srbije, Slovenije također, i s pravom zaslužuje titulu vodećeg branda u regiji Ex Yu.neupitan wrote:Slucaj VIOLETA je klasicna prica o domacem bezobrazluku.
Je li ikome palo na pamet da stavi na vagu kese sa toalet papirom. Violetine 24 rolne su lakse od Zewinih 10!
Kupovinom "domace" Violete mi ne kupujemo domaci toaletni papir vec domaci zrak!
Violetu treba kazniti bojkotom bas zato sto su BEZOBRAZNO izigrali prednost domaceg terena i povjerenje potrosaca.
Domacem proizvodu mogu oprostiti losije pakovanje, ali ovakav bezobrazluk ne prastam ni najrodjenijem.
- karanana
#1308 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
meni je duzina najbitnija, a nijedna ova firma ne stavlja duzinu rolne. na kraju 8 komada zewe ispadne bolje od 24 harmonija ili violete. briga me na sta ce mi dupe mirisati kad ga obrisem mirisnim papirom, interesuje me da ga s jednom rolnom sto vise puta mogu obrisati a za miris cu se potruditi na druge nacine parfemima, balzamima i slicno.
- kozolec
#1309 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Harmony ne skriva dužinu papira u poređenju sa Violetom..mislim da su u tom pogledu oni transparentniji...sigurno ceš dobiti najviše papira u segmentu Deluxe papira (Zewa, Kleenex, Harmony), a izbjegavati recimo Hamony Special, Perfex papire, Violeta bi se također mogla staviti u ovaj rang....normala je imat cca 19m. papira/rola...Deluxe papiri su oko 21m...a low budget proizvodi sežu od 10-15m. što defacto znači da kupuješ samo onu kartonsku rolicu, jer takav papir potrošiš vrlo brzo
evo u pregled iz jednog istraživanja o brandovima ex yu, oktobra 2011

više ovdje
evo u pregled iz jednog istraživanja o brandovima ex yu, oktobra 2011

više ovdje
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1311 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
skupo je to brasno, ima i jeftinijeg slicne kvalitete
- Država
#1312 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
De ba vanilla, ja govorim o kvalitetu a ne o cijeni. Koliko para, toliko muzike...
- plain vanilla
#1313 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
pa ja ti kazem, ima slicnog brasna, a jeftinijeg, takodje domaceg..mislim da se zove MajicDržava wrote:De ba vanilla, ja govorim o kvalitetu a ne o cijeni. Koliko para, toliko muzike...
nisam rekla da to brasno ne valja, samo da je preskupo
doduse, izvinjavam se, mozda tebi cijena nije vazna kao meni
- Država
#1314 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ma ne radi se o cijeni nego o kvalitetu i o tome da li će pare ostati u BiH. Znaš, ovdašnji vlasnici privatnih pekara ( u Sarajevu) na sav glas se hvale kako su u zadnjih par godina na Kosovu napravili vile kakve i Hašim Tači može samo sanjati. Valjda ti je sad jasno zašto u pekarama prije možeš dobiti batine nego fiskalni račun. Pa nešto kontam da malo izreklamiram (a i stvarno je kvalitetno) naš (KLAS-ov) proizvod. O tome se radi...plain vanilla wrote:pa ja ti kazem, ima slicnog brasna, a jeftinijeg, takodje domaceg..mislim da se zove MajicDržava wrote:De ba vanilla, ja govorim o kvalitetu a ne o cijeni. Koliko para, toliko muzike...
nisam rekla da to brasno ne valja, samo da je preskupona ovom vremenu to nije nevazno
-
StupskaBitanga
#1315 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Toplo preporučujem Brojler prodajna mjesta širom Sarajeva jer osim što su im cijene super već im je i piletina odlična

- art vandeley
#1316 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Mlin Majic brasno je najbolje za razvijanje pite , provjerenoplain vanilla wrote:pa ja ti kazem, ima slicnog brasna, a jeftinijeg, takodje domaceg..mislim da se zove MajicDržava wrote:De ba vanilla, ja govorim o kvalitetu a ne o cijeni. Koliko para, toliko muzike...
nisam rekla da to brasno ne valja, samo da je preskupona ovom vremenu to nije nevazno
Medjutim kada je brasno u pitanju i njegova kvaliteta ne moze se generalno govoriti vec to ovisi od godine tj. sezone , ovisno kakva je zetva bila odnosno kvaliteta psenice.
Tako da nakon svake zetve ide isprobavanje kvalitete , po pakovanje od 1kg od svake vrste pa da vidimo
- dottore
#1317 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ma nijedna ova Fabrika (Ovako, Perutnina, Brojler) ne proizvode sami ono sto prodaju. Ima bas dosta ljudi sto se bave uzgojem pilica na veliko, pa onda ove fabrike to otkupljuju.StupskaBitanga wrote:Toplo preporučujem Brojler prodajna mjesta širom Sarajeva jer osim što su im cijene super već im je i piletina odlična![]()
Vindijna piletina, 2x bolja ali i skuplja.
- plain vanilla
#1318 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Pa za iducu godinu ne znamart vandeley wrote:Mlin Majic brasno je najbolje za razvijanje pite , provjerenoplain vanilla wrote:
pa ja ti kazem, ima slicnog brasna, a jeftinijeg, takodje domaceg..mislim da se zove Majic
doduse, izvinjavam se, mozda tebi cijena nije vazna kao meni![]()
Medjutim kada je brasno u pitanju i njegova kvaliteta ne moze se generalno govoriti vec to ovisi od godine tj. sezone , ovisno kakva je zetva bila odnosno kvaliteta psenice.
Tako da nakon svake zetve ide isprobavanje kvalitete , po pakovanje od 1kg od svake vrste pa da vidimo
nije neka usteda ko kupi kg-dvije mjesecno, ali ko trosi puno brasna vazna je i cijena
-
StupskaBitanga
#1319 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Kupujmo domaćedottore wrote:ma nijedna ova Fabrika (Ovako, Perutnina, Brojler) ne proizvode sami ono sto prodaju. Ima bas dosta ljudi sto se bave uzgojem pilica na veliko, pa onda ove fabrike to otkupljuju.StupskaBitanga wrote:Toplo preporučujem Brojler prodajna mjesta širom Sarajeva jer osim što su im cijene super već im je i piletina odlična![]()
Brojler 6KM 30 jaja banalana stvar
Imaju akcija naši su i eto
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#1320 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
slusala nana jednom na radiu nesto o farmi brojlera i sva u cudu konstatuje: cuj farma bojlera,pa za sta ce im farma bojleraStupskaBitanga wrote:Toplo preporučujem Brojler prodajna mjesta širom Sarajeva jer osim što su im cijene super već im je i piletina odlična![]()
ne jedem cesto pastete pa mozda i nisam dobar kriticar ali ove pastete bajra mi se i nisu nesto svidjele,argeta pastete su mi puno bolje
ima li neko preporuku za domaci jogurt koji je koliko toliko ujednacene kvalitete,u zadnje vrijeme mi se desava da je jogurt koji uzimam svaki put drugacije konzistencije
-
NeyTheHa
#1321 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Jogurt Smajićgrunt wrote: ima li neko preporuku za domaci jogurt koji je koliko toliko ujednacene kvalitete,u zadnje vrijeme mi se desava da je jogurt koji uzimam svaki put drugacije konzistencije
edit: ima ga ja mislim u svim trznim centrima, ja obicno kupujem u merkatoru pa za njih znam da imaju..
-
ETO_SAD
#1322 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ovo ovdje je relativno istina. Gledao sam par reportaža i jedino Ovako pravi vlastitu hranu za piletinu (koja je halal) nema hormona, antibiotika ili bilo ćega životinjskog porijekla + ugovorom su vezali kooperante koji im othranjuju piliće. Jedini u BiH imaju zaokruzen proces proizvodnje. Da stvar bude smješnija, Brojler kojeg svi hvale kada zafali kupuje piletinu od Ovakodottore wrote:ma nijedna ova Fabrika (Ovako, Perutnina, Brojler) ne proizvode sami ono sto prodaju. Ima bas dosta ljudi sto se bave uzgojem pilica na veliko, pa onda ove fabrike to otkupljuju.StupskaBitanga wrote:Toplo preporučujem Brojler prodajna mjesta širom Sarajeva jer osim što su im cijene super već im je i piletina odlična![]()
Moja lista ide:
Jutro - Kafa Vispak
Mlijeko - bilo koje domaće (sve u pet deka)
Salame od Ovako - probao sve pilke i parizere i paštete -Odlično! Definistivno su se popravili
Pita Jami
Sokovi - Domaći negarzirani, gazirani tu smo malo tanji ali moze proći - Oni flaširani od kiseljaka su odlični
Piletina - definitivno Ovako i drugačije nikako
Toalet papir - Violeta
Keksovi Kent/Master
Super - Vispak - Tarhana odlična
Fali nam slatka, ali Mersalovi kolaći odlični
U Bingu ima neka Boza - odlična ne znam ko proizvodi
Smoki onaj narandžasti, zarazni, nikada ga se najesti
Sudžuk Elif Ovako
Nedostaje nam žitarica za doručak,trebao bi se neko na to baciti
Onda nema hrana za bebe...sve uvozno
Imamo fala Bogu Mirzu Teletovića i Džeksona, pa tu su paraolimpijci
Pa Dubioza i Laka
Pa tu je majka priroda koju ubismo smećem
Ali eto ga...i što bi rekli Volim te Bosno!!!!
-
tvile
#1323 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Moram pohvaliti sokove AS Kakanj! Jeste da su dosta skuplji od ostalih ali su odlični.
- otherside
#1324 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
slazem se, odlicnitvile wrote:Moram pohvaliti sokove AS Kakanj! Jeste da su dosta skuplji od ostalih ali su odlični.
redovno ih kupujemo. jedino mi se ne svidja onaj od grozdja, nekakav presladak.
- drndalo
#1325 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Potvrdjujem AS, zena mi "slucajno" kupila litru cvekle da popijem...
Ali dobra je bila jer ima jos i grozdja, jabuke, pa onu cveklinu oporost ubije...
Ali dobra je bila jer ima jos i grozdja, jabuke, pa onu cveklinu oporost ubije...