60 MINUTA - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Lekler

#1301 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Lekler »

Željko :thumbup:
luckylaka

#1302 Re: 60 MINUTA - All about

Post by luckylaka »

Do jucer Haris-od danas Fahro-legenda.Mozda novi dan,nova nafaka
simpozijum delirijum

#1303 Re: 60 MINUTA - All about

Post by simpozijum delirijum »

ako neko ima snimak da postavi ?
u sustini ?
od zla oca i od gore matere , osim Komsica i Raguza mozda .. poludio i on sa kim je okruzen i kako nece ? ljudsko smece i znam ko ce pobijediti na izborima ( bar na strani Bosnjaka )
najbogatiji u Bosnjaka , graditelj nebodera , krvlju i kradjom steceno a ovce ga prate
novi beg od Bosne a i Beogradskim mafijaskim krugovima ce se on veoma svidjeti , svako malo jeste u Beogradu i Sandzaku da ugovara poslice' za sebe i rodbinu
vrhunac karijere !
glavni coban
branimir stulic

#1304 Re: 60 MINUTA - All about

Post by branimir stulic »

Sinocnja emisija je pokazala kako djeca kako tako uspjesnih politicara ne mogu biti ni do koljena svojim ocevima. Bakir je ZLO u ljudskom oblku i mislim da ga je Tihic svjesno zrtvovao gurnuvsi ga u mlin... Ovo je kraj jedne politicke karijere.
keno75

#1305 Re: 60 MINUTA - All about

Post by keno75 »

Hoće li mi neko pojasniti zbog čega je to Raguž sinoć bio "dobar"? Šta je to konkretno dobro u njegovom radu i šta je "potencijal" njegovog programa?
Troll_Happens

#1306 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Troll_Happens »

Dobra emisija, vidjelo se da je Komsic izgubio zivce i zalutao skroz. Njegov najveci problem je vracanje u proslost i kicenje zaslugama koje su bile isto kao sto radi njegov Haris.To je mislim i glavni problem ljudi u zemlji vracanje na staro i na rat potpirivanjem mrznje politicara i medija. Svako vece jedna masovna grobnica obiljezavanje jednog drugog obiljezija koga to vise briga (politicare najmanje) ali dobro oruzije za odrzavanje trenutne situacije. Realno treba posmatrat Njemacku 15-20 god nakon rata i Bosne (u rangu smo eritreje, konga).Sto se HDZ1990 tice Raguz je dobro potukao politicko nedonosce i bio mnogo konkretniji u ocjeni kompletne situacije od doticnog. Jedini problem za Raguza moze biti rasipanje HR glasova na Kristu i Lijanovica za koje mislim da su tu eto samo tako da ukradu tudjih glasova i da ubace minimum glavnih vodja u parlament. Problem je sto ce Muslimani uvijek glasati za Komsica uz pokojeg hrvata kojeg Komsic svojim perfidnim izjavama ili ti recenicama tipa sta narod voli cuti kupi. Bakir ko bakir uvijek tu kljucne ponekog ali nista konkretno vidi se da nije za politike. Sto se Fahre tice mislim da je najkonkretniji samo sto ga bije los glas sto ima veza sa mafijasima mada kad pogledamo bolje ko ih danas sve nema, i Djindjic je imao sa zemunskim klanom pa smo vidjeli kako mu je to doslo glave.
Sve u svemu kad se sve sabere i oduzme ne znam koliko iko od politicara moze nesto da promjeni pogotovo sto je upucen na nekoga koji svaku njegovu odluku moze da blokira i opstruira. Tako da se stalno vrtimo u krug nek nam je Bog na pomoci :sax:
Corto Maltese

#1307 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Corto Maltese »

sieraleone wrote: Fahro će nas jebati ako uđe u vlast. Glasaću za SDP ali ako uđu s njim u koaliciju, hm, dolazim im sa zoljom u sjedište stranke :D
Hvala što si najavio, da izbjegavam taj dio grada sredinom oktobra.
bicebolje

#1308 Re: 60 MINUTA - All about

Post by bicebolje »

Fahro i Raguž :thumbup:

Ovi ostali jednostavno zastarili.
Skyfox

#1309 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Skyfox »

Ukjucio sam se zadnjh 15min i nisam mogao sve pohvatati ali cini se da je debata propala... Po "spotovima" koje snimaju na izbore vecina njih mi smrde na nacionalizam, zato jos jednom kao i do sada - Komsic!
suncica24

#1310 Re: 60 MINUTA - All about

Post by suncica24 »

raguzu je jos samo ostalo da preko SDA/SBiH/SBB pokusa zauzeti neku relevantnu funkciju... sve ostalo vec je probao :D
Sta si se ti okomila na Raguza?Krivo ti sto je poderao Komsica???
Na znam da li si vidio izlozbu "Strasni izbor" Milomira Kovacevica u Sarajevu, ali mislim da je zaista vrijedi pogledati prije uzimanja glasackog listica. Kao jedan od likova na plakatima stoji i sam Raguz, veliki reformista, gradjasnki orjentisan politicar, koji ce poslije nekoliko mjeseci (mislim ni godina), biti veliki "zastitnkih hrvatskih nacionalnih interesa".
Meni je to... taj deja vu bio... prestrasan. Ne samo u Raguzevom slucaju, vec u slucaju svih likova koji se na izlozbi smjeskaju sa plakata. Jednostavno... moras se zapitati koji smo mi idioti kad nas samo tako saltaju i svaki put prave budalama prodajuci nam isto u nesto novijem pakovanju.
Jos ako se doda njegova "podmuklo" provucena prica o tri entiteta, koja kad je on "spakuje" ne zvuci tako lose... Raguz kao pojava mi dodje nekako... buh.
Mada, kao i na pocetku, tvrdim da ima najbolju kampanju i mislim da je u odnosu na Kristo... avion, a ne voz.
reklimov

#1311 Re: 60 MINUTA - All about

Post by reklimov »

clav:
taj fenomen fascinacije komsicevim izljevom ''iskrenosti'' u stvari i nije nikakav narocit fenomen, samo pokazuje u kakvom je stanju nase drustvo u ovom trenutku. u civiliziranom svijetu to i jeste politicki debakl i sve sto si naveo, jer zeljko komsic nije predsjednik opstinskog vijeca, vec najvisi drzavni zvanicnik. ipak je ovo zemlja gdje bi jos vise simpatija pobrao da je stocirao izetbegovica. populizam iskren ili odglumljen ostaje samo populizam.

a i ta turska poslovica mi je zapala za uho.
Veooma precizna konstatacija clav :thumbup: Da ga je stocirao ili onom stolicom po glavi opalio, pobjeda bi mu bila zagarantovana.
recto-verso

#1312 Re: 60 MINUTA - All about

Post by recto-verso »

Bakir Ha. zvani neutralni džingl :D
Bloger

#1313 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Bloger »

I Tihić odlučio bojkotirati "60 minuta"!!! Bakir Hadžiomerović blamira i sebe i SDP i FTV.
brucos7

#1314 Re: 60 MINUTA - All about

Post by brucos7 »

Bakir mi se poslije ovih emisija zgadio. Ocito da nije vise to "onih" 60 minuta. I samo znam da mi ne pada napamet ponovo gledati ono sijelo od sinoc.
supervizor

#1315 Re: 60 MINUTA - All about

Post by supervizor »

Bakir je dotaknuo dno. Mislim da više ne može padati. Barem se nadam.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1316 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Chmoljo »

clav wrote: taj fenomen fascinacije komsicevim izljevom ''iskrenosti'' u stvari i nije nikakav narocit fenomen, samo pokazuje u kakvom je stanju nase drustvo u ovom trenutku. u civiliziranom svijetu to i jeste politicki debakl i sve sto si naveo, jer zeljko komsic nije predsjednik opstinskog vijeca, vec najvisi drzavni zvanicnik. ipak je ovo zemlja gdje bi jos vise simpatija pobrao da je stocirao izetbegovica. populizam iskren ili odglumljen ostaje samo populizam.

možda društvo koje vapi za bogdu iskrenosti, a ne proračunatim podjebavanjem?
Loulou

#1317 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Loulou »

Control panel wrote:hebo te ovaj radoncic pravi mafijaski kum.
To je upravo moj dojam o njemu. Čisto me strah pomisliti da bi on mogao biti bilo kakav "kapokrojitelj". :-?

I slažem se s @clavovom konstatacijom o sinćnjem nastupu Komšića. Svaka njemu čast i ne pričam ovdje o njegovim, nedvojbenim zaslugama i vrijednosti njega kao čovjeka, ali onakva rasprava je (možda) u redu za sastanak MZ. Za visoku politiku i diplomaciju - nikako.

I veliki problem jeste "E nek' mu je rek'o" kriterij. Ali, to je već problem naroda iz kog niču političari.
samo malo

#1318 Re: 60 MINUTA - All about

Post by samo malo »

Sta kaze Fahro "sa ratnim profiterima necu da razgovaram" :lol:

Samo sam to upatio, od cijele debate, prebacio na neki film.
Cyrax

#1319 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Cyrax »

Bloger wrote:I Tihić odlučio bojkotirati "60 minuta"!!! Bakir Hadžiomerović blamira i sebe i SDP i FTV.
Bakir mu kriv sto je ispao panglu? Odakle vas vise vade svega ti :sax: '
Hunkar

#1320 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Hunkar »

Chmoljo wrote:
clav wrote: taj fenomen fascinacije komsicevim izljevom ''iskrenosti'' u stvari i nije nikakav narocit fenomen, samo pokazuje u kakvom je stanju nase drustvo u ovom trenutku. u civiliziranom svijetu to i jeste politicki debakl i sve sto si naveo, jer zeljko komsic nije predsjednik opstinskog vijeca, vec najvisi drzavni zvanicnik. ipak je ovo zemlja gdje bi jos vise simpatija pobrao da je stocirao izetbegovica. populizam iskren ili odglumljen ostaje samo populizam.

možda društvo koje vapi za bogdu iskrenosti, a ne proračunatim podjebavanjem?
:thumbup:
fišek

#1321 Re: 60 MINUTA - All about

Post by fišek »

Gdje li je to civilizirano društvo.Je li to što se dozvoljavaju droge i istospolni brakovi civilizirani svijet?
Pogledajte afere u tim "civiliziranim" državama.Svako malo neka glupost sa zapada nas zapljusne.Ma pogledajte sve.Kako je taj "civilizirani" svijet mogao dopustiti da mu se u dvorištu dešava ovo što se desilo na EX jugoslovenskim prostorima?
Nego,ono sinoć su sve lav do lava.To mi ovdje što pišemo pametniji od njih?!Pa,što nas nema u vlasti?Uvijek čekamo da nam neko drugi riješi naše probleme,a kad ih izaberemo i oni rade samo za sebe i svoje poslušnike,oni krivi.Ma nemojte!Šta bi to ovaj pasivni narod?Velika većina samo šuti i muli,pa šta mu bude.Glupani kontaju,"može biti i gore","nek ne puca" i ostale odvratne otrcane gluposti.Takvi i zaslužuju ovakvu vlast i neka joj produže mandat---benevreci,ovce.
salle_eh1986

#1322 Re: 60 MINUTA - All about

Post by salle_eh1986 »

fišek wrote:Uvijek čekamo da nam neko drugi riješi naše probleme,a kad ih izaberemo i oni rade samo za sebe i svoje poslušnike,oni krivi.Ma nemojte!Šta bi to ovaj pasivni narod?Velika većina samo šuti i muli,pa šta mu bude.Glupani kontaju,"može biti i gore","nek ne puca" i ostale odvratne otrcane gluposti.Takvi i zaslužuju ovakvu vlast i neka joj produže mandat---benevreci,ovce.
Slažem se sa ovim. Većina samo čeka (i uvijek je čekala) da neko riješi sve probleme za njih a da oni prstom ne maknu. Jebo crnogorce ( i viceve o njima ) šta smo mi, uskoro će nama tu "vrlinu" prikačiti :D
Ništa se ne dešava preko noći, ništa se ne može promjeniti dok većina samo sjedi i ni prstom ne miče, ništa se ne može promjeniti dok je razmišljanje da JA ne mogu uticati na to...
i mislim da se ništa ne može promjeniti (na bolje) mirnim putem u ovoj državi, NA ŽALOST
Mnogima (ovde mislim na one izvan Bih) odgovara ovako, pasivno stanje u ovoj državi, nek se ne puca ali i nek nema napredka, a i šta smo to mi, Americi je interesantniji Pakistan, Izrael, Iran i sl. jer tu oni vide svoj interes, a (mala) Bosna, niti šta dobijaju niti gube ako nas ima/nema
recto-verso

#1323 Re: 60 MINUTA - All about

Post by recto-verso »

CENZURIRANO Komšić fizički napao Bakira, 60 minuta to nije prikazala

Predizborna debata petorice kandidata političkih stranaka za Predsjedništvo BiH u emisiji 60 minuta, koja je emitirana na Federalnoj televiziji u ponedjeljak, 27. rujna, pretvorila se u skandaloznu manifestaciju primitivizma, kavanskog rječnika i međusobnih uvreda na osobnoj osnovi. Glavni akteri "spektakla" kojim su u ponedjeljak uvečer počašćeni gledatelji jednog od tri javna televizijska servisa, bili su kandidat SDP-a i aktualni član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kandidat Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović te urednik i voditelj političkog magazina 60 minuta Bakir Hadžiomerović, koji je dirigirao ovim televizijskim cirkusom.
Što su gledatelji vidjeli?
Za one koji su propustili ovo zanimljivo predizborno sučeljavanje, podsjetimo kako je sve počelo: govoreći o slučaju Ilije Jurišića, Željko Komšić je ponovio svoj beskompromisni stav da on nema namjeru komunicirati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem sve dok Jurišić ne bude oslobođen, te poručio Bakiru Izetbegoviću da on može slobodno otići u Republiku Srpsku i ljubiti se s Tadićem ako mu je volja, "dva puta, ili tri puta, ili koliko god hoćete".
Osupnuti Izetbegović se na to uhvatio za grudi i izustio jedno "ned'o Bog", a onda je (potpuno opravdano) pitao Komšića: "Misliš li da takav tvoj 'tvrdi' stav pomaže Iliji Jurišiću?"
Rasprava između Izetbegovića i Komšića je zatim (ne)očekivano skrenula u pravcu poznatih stihova patriote Dine Merlina "gdje si bio ti kad je bilo najteže": Izetbegović junior se počeo hvaliti kako se on u ratu borio za Bosnu te kako je, zahvaljujući njegovoj tvrtki, "cijelo Sarajevo ustakljeno nakon rata". Komšić je na to potpuno izgubio kontrolu i povišenim tonom naredio Izetbegoviću da mu "on ne priča o ratu", te ustvrdio kako je Alijin sin "cijeli rat proveo krijući se u očevom kabinetu", dok je on, Komšić, "jeo blato".
Što nisu vidjeli gledatelji
To je, u kratkim crtama, ono što su vidjeli gledatelji. No, ono što nisu vidjeli, a što je urednik Hadžiomerović prethodno naredio da se izbaci u montaži (emisija nije išla uživo, nego je unaprijed snimljena, op. a.), još je zanimljivije: iznervirani Komšić je u jednom trenutku ustao sa stolice i gađao Bakira Izetbegovića papirima, usput ga "časteći" najvulgarnijim uvredama!
Kamermani i realizatori u studiju FTV-a koji su svjedočili Komšićevom primitivnom izljevu bijesa uz vokabular kakav, najblaže rečeno, nije primjeren ni nekakvom uličnom makrou, a kamoli članu Predsjedništva jedne države, ostali su šokirani onim što su vidjeli. No, umjesto da ovaj "incident" emitira od početka do kraja i tako omogući gledateljima da dobiju pravu sliku našeg državnog vrha, "nepotkupljivi" urednik Hadžiomerović smjesta je naredio da se spomenuta Komšićeva eskapada izbriše u montaži.
S obzirom na to da Uredništvo FTV-a "vrišti" o ugroženosti novinarskih prava i slobode svaki put kada netko od političara makar i smrknuto pogleda nekog od novinara ove TV kuće, pitanje je bi li Hadžiomerović jednako reagirao u želji da "poštedi" gledatelje neukusnih prizora da je na mjestu Željka Komšića te večeri bio, recimo, Milorad Dodik?
U pokušaju da obrani svoj, već odavno ozbiljno urušeni, novinarski integritet, koji je pravi sunovrat doživio u aktualnim predizbornim debatama na FTV-u, Hadžiomerović se ovih dana obrušio na kolege iz Oslobođenja, kao i iz Dana i Slobodne Bosne, koje histerično optužuje da favoriziraju Harisa Silajdžića, te konstatira da njihov opstanak zavisi od "energetskog kapitala" Stranke za BiH?!
To što je nezavisni novinar Hadžiomerović odlučio "uredničkom intervencijom" poštedjeti svog političkog favorita Komšića još veće blamaže pred televizijskim auditorijem nije ništa iznenađujuće. Međutim, posljedica svega je da su zahvaljujući Komšićevom ponašanju, Martin Raguž, Jerko Ivanković-Lijanović, pa čak i Fahrudin Radončić, u očima birača preko noći postali "najprihvatljivija alternativa"?

On je takav po prirodi
Dnevnik.ba konsultirao je jednog prijeratnog Komšićevog prijatelja u želji da doznamo je li ovakvo Komšićevo ponašanje tek poza, sračunata da bi se ostvari neki politički rezultat ili ne. Odgovor koji smo dobili bio je iznenađujući:
- Ne, on je jednostavno takav. Ne zna se kontrolirati i takav je bio i kao mlađi. Ne vjerujem da je glumio u "60 minuta" - kazao nam je naš izvor.
(Slobodna Bosna/Dnevnik.ba)
Karabaja

#1324 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Karabaja »

Dokazi?
Hunkar

#1325 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Hunkar »

Karabaja wrote:Dokazi?
koji dokazi? :D kako te nije stid traziti dokaze? :-) :D
Locked