jeste, editovah jer se pogresno izrazihrovac13 wrote:Ipak je malo skuplje uz opciju 5 ili opciju 10.Radar71 wrote:.
Ali je olaksica rate.
ERONET
Moderator: Benq
- Radar71
#1301 Re: ERONET
-
made_in_sarajevo
#1302 Re: ERONET
sad bacam pogled preko cijena mobitela i ispade eronet jeftiniji od bhtelecoma?
alcatel idol x u eronetu sa cijenom pretplate super tarifa 25, mobitel kosta 160KM u opcija uredjaja 5 i nakon 2 godine oko 1100KM se plati dok u telekomu oko 1250KM se plati isti telefon na pretplati midi 30. ako bi isao na opciju 10 onda bi pretplata+telefon sve skupa bilo 1027KM. LG L9II bi izasao na 948KM sa opcijom 10 na isto super tarifi 25.
sad ne znam jel eronet fakat postao jeftiniji od bhtelecoma jer znam da su skuplji bili, mozda sam ja sta zajebo u racunanju
alcatel idol x u eronetu sa cijenom pretplate super tarifa 25, mobitel kosta 160KM u opcija uredjaja 5 i nakon 2 godine oko 1100KM se plati dok u telekomu oko 1250KM se plati isti telefon na pretplati midi 30. ako bi isao na opciju 10 onda bi pretplata+telefon sve skupa bilo 1027KM. LG L9II bi izasao na 948KM sa opcijom 10 na isto super tarifi 25.
sad ne znam jel eronet fakat postao jeftiniji od bhtelecoma jer znam da su skuplji bili, mozda sam ja sta zajebo u racunanju
- rovac13
#1303 Re: ERONET
Prije 2 godine telefon koji sam kupio na super 25 za 150KM je na bht midi kostao 350KM.
Ne cini ti se.Samo sto raja ima predrasude,mrsko im uci na stranicu procitati.Ili na forumu slusaju onih nekoliko okorjelih bht-ovaca koji samo ponavljaju da je bht najbolji najjeftiniji najposteniji itd itd .......
Ne cini ti se.Samo sto raja ima predrasude,mrsko im uci na stranicu procitati.Ili na forumu slusaju onih nekoliko okorjelih bht-ovaca koji samo ponavljaju da je bht najbolji najjeftiniji najposteniji itd itd .......
-
febo_acm
#1304 Re: ERONET
BHT nije nikada bio povoljan po pitanju mobitela... Ima telefona koji su u telecomu na tarifi 100 duplo skuplji nego na moj mix 80 ili čak 60...
- rovac13
#1305 Re: ERONET
S druge strane eronet dok je vodio politiku slicnu kao bht odnosno dok je bio povoljan samo unutar svoje mreze meni i mnogima nije odgovarao nikako.
Medjutim kad je pustio minute isto prema svima onda smo i mi bht ovci mogli preci na eronet.
Ja otkako sam na eronetu ozdravio sam psihicki.
Na bht midi su mi racuni bili pretezno oko 60KM,cesto se mora pozvat i druga mreza i zaboravis kolko si pozivao druge.Kad dodje racun 100KM samo me polije znoj.
Sad me apsolutno ne zanima koga pozivam,isto prema svima.
Medjutim kad je pustio minute isto prema svima onda smo i mi bht ovci mogli preci na eronet.
Na bht midi su mi racuni bili pretezno oko 60KM,cesto se mora pozvat i druga mreza i zaboravis kolko si pozivao druge.Kad dodje racun 100KM samo me polije znoj.
-
febo_acm
#1306 Re: ERONET
rovac13 wrote:S druge strane eronet dok je vodio politiku slicnu kao bht odnosno dok je bio povoljan samo unutar svoje mreze meni i mnogima nije odgovarao nikako.
Vala evo i ja 4-5 dana ne gledam koga zovem... 062, 063, 066, 033, 032... Sve mi isto
-
enobih
#1307 Re: ERONET
febo_acm wrote:BHT nije nikada bio povoljan po pitanju mobitela... Ima telefona koji su u telecomu na tarifi 100 duplo skuplji nego na moj mix 80 ili čak 60...
Nije to bas tako...zasto ne uporedite te tarife sa mComplete tarifama BH Telecoma, koje takodjer, ukljucuju besplatne minute prema svim mrezema u BiH i neogranicen internet, a telefoni su znatno povoljniji nego na mini, midi, maxi i mega tarifama.
- Radar71
#1308 Re: ERONET
mComplete tarifa je ok, ali licno meni 20 je malo a 35 previseenobih wrote:febo_acm wrote:BHT nije nikada bio povoljan po pitanju mobitela... Ima telefona koji su u telecomu na tarifi 100 duplo skuplji nego na moj mix 80 ili čak 60...
Nije to bas tako...zasto ne uporedite te tarife sa mComplete tarifama BH Telecoma, koje takodjer, ukljucuju besplatne minute prema svim mrezema u BiH i neogranicen internet, a telefoni su znatno povoljniji nego na mini, midi, maxi i mega tarifama.
-
febo_acm
#1309 Re: ERONET
mComplete 20! BH Telecom
60 besplatnih minuta za pozive prema svim mrežama u BiH;
120 besplatnih SMS poruka prema svim mrežama u BiH;
neograničen mobilni internet na fer osnovi: 500 MB (download/upload) po maksimalnoj brzini u skladu sa karakteristikama paketa utvrđenim Specifičnim uslovima
HUAWEI P7 mComplete 20 paket 12 mjeseci 844,60 24 mjeseca 788,60
Moj Mix 20 Mtel
MOJMIX20
60 minuta sve mreze
100 sms sve mreze
500 mb + flat
HUAWEI P7 12 mjeseci 619.00 KM 24 mjeseca 499.00 KM
O čemu pričamo?
Na Eronetu nema P7, ali recimo P6 je na 25 tarifi oko 160 KM.
60 besplatnih minuta za pozive prema svim mrežama u BiH;
120 besplatnih SMS poruka prema svim mrežama u BiH;
neograničen mobilni internet na fer osnovi: 500 MB (download/upload) po maksimalnoj brzini u skladu sa karakteristikama paketa utvrđenim Specifičnim uslovima
HUAWEI P7 mComplete 20 paket 12 mjeseci 844,60 24 mjeseca 788,60
Moj Mix 20 Mtel
MOJMIX20
60 minuta sve mreze
100 sms sve mreze
500 mb + flat
HUAWEI P7 12 mjeseci 619.00 KM 24 mjeseca 499.00 KM
O čemu pričamo?
Last edited by febo_acm on 04/08/2014 15:56, edited 1 time in total.
-
getriba
#1310 Re: ERONET
Uredjaji u Eronetu i mtelu su skoro pa uvijek povoljniji od BH Telecoma, a same tarife na strani Eroneta. Uz prijenos broja više ne znaš ko je gdje tako da je budućnost samo u opciji "prema svima isto"
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
- saraf_osmica
#1311 Re: ERONET
Ne govorimo to mi na forumu. Preko 2 000 000 ljudi je to reklorovac13 wrote:Prije 2 godine telefon koji sam kupio na super 25 za 150KM je na bht midi kostao 350KM.
-
febo_acm
#1312 Re: ERONET
Neki ljudi su toliko plitki da izjednačavaju broj korisnika sa kvalitetom usluge u monopolističko-nacionalističkom društvu... Da se oni zovu Telekom A, Telekom B i Telekom C e onda bi te ja pitao koliko ko ima korisnika. Do tada broj korisnika nema nikakve veze sa kvalitetom usluge u našoj državi.
Što se mene tiče mogu imati i 4 000 000 meni je svejedno
Ja sam odlučio da prestanem finansirati kupovinu zlatnih kašika za Baketa i kompaniju 
Što se mene tiče mogu imati i 4 000 000 meni je svejedno
- saraf_osmica
#1313 Re: ERONET
Pa počeo finansirati Čovića i Bobanove dvore jel?febo_acm wrote:Neki ljudi su toliko plitki da izjednačavaju broj korisnika sa kvalitetom usluge u monopolističko-nacionalističkom društvu... Da se oni zovu Telekom A, Telekom B i Telekom C e onda bi te ja pitao koliko ko ima korisnika. Do tada broj korisnika nema nikakve veze sa kvalitetom usluge u našoj državi.
Što se mene tiče mogu imati i 4 000 000 meni je svejednoJa sam odlučio da prestanem finansirati kupovinu zlatnih kašika za Baketa i kompaniju
-
febo_acm
#1314 Re: ERONET
Ne, sada sam odlučio da finansiram sebe i da imam više za sebe ili ako već plaćam mjesečno tri pretplate da mi ne govore idi gdje ima bolje! A o vlasničkom udjelu Eroneta bi se dalo raspravljati...
- saraf_osmica
#1315 Re: ERONET
Ma paša moj samo ti finansiraj.febo_acm wrote:Ne, sada sam odlučio da finansiram sebe i da imam više za sebe ili ako već plaćam mjesečno tri pretplate da mi ne govore idi gdje ima bolje! A o vlasničkom udjelu Eroneta bi se dalo raspravljati...
1) Slučaj Eronet - šezdeset milijuna maraka
Protiv Dragana Čovića i još pet osoba kaznenu prijava je podnešena zbog osnovane sumnje u da su oni, tijekom 1999. i 2000. godine počinili kazneno djelo zloupotrebe položaja u tijelima vlasti i javnim institicijama s ciljem osiguranja materijalne koristi. Kako se navodi u kaznenoj prijavi, Čović, kao tadašnji predsjednik Upravnog odbora Hrvatskih pošta i telekomunikacija Mostar omogućio je tvrtkama Croherc, Hercegovina osiguranje i Alpina Komerc da se na nelegalan način domognu vlasništva nad GSM-operaterom Eronet. Kao tadašnji federalni ministar financija i čelnik HPT Čoviće je potpisao odluku kojom je 51 posto dionica u Eronetu predao spomenutim tvrtkama. Na ovaj je način, do povratka Eroneta o domaće vlasništvo, hrvatskom narodu oteto oko šezdeset milijuna maraka. Suđenje Čoviću za slučaj Eronet trebalo bi početi narednoga mjeseca
2) Malverzacije s Bičakčićem - dva milijuna maraka
Obnova procesa protiv Čovića i bivšeg federalnog premijera Edhema Bičakčića a zbog financijskih malverazcija koje su njih dvojica, prema navodima optužnice, počinili u vrijeme dok su upravljali federalnom vladom očekuje se uskoro. I u ovom procesu Čović je Hrvate zakinuo za dva milijuna maraka.
3) Carinske prijevare - četiri milijuna maraka
Zbog carinskih prijevara Čović je svojedbno osuđen na pet godina, ali je presuda ukinuta jer se Sud BiH pred kojim mu je izrečena ova kazna proglasio nenadležnim. I u ovom slučaju Čović je krao novce namijenjen običnim građanima, a u ekvivalentu je Hrvate oštetio za otprilike četiri milina maraka
4) Pljačkaška privatizacija Sokola sto milijuna maraka
Priča o padu tvrtke Soko započela je nakon rata kada je tadašnja vladajuća oligarhija podijelila interesne sfere u Federaciji BiH. Zahvaljujući tadašnjem generalnom direktoru tvrtke Draganu Čoviću Soko je podijeljen na bezbroj malih pogona. Ove su tvrtke potom, kroz proces privatizacije prešle u ruke Čovićevih bliskih prijatelja i kumova. Uz to Čovićevi su ljudi prodali i ostatke mašina odnosnoi staroga željeza i ostalih metala u Sokolu. Prodali su hale, između sebe podijelili stanove tvrtke Soko te posredovali u prodaji nekretnina svojih nekadašnjih kolega iz tvrtke koji su pobjegli iz Mostara. Na taj je način prema grubim procjenama od hrvatskoga naroda oteto sto milijuna maraka što konkretne vrijednosti što izgubljene da su kapaciteti Sokola uporabljeni u interesu Hrvata, a ne skupine pojedinaca.
5) Pljačka stanova preko javnih poduzeća - milijun maraka
Nalozima javnim poduzećima da uplate novac za stanove Čovićeve klike još je milijun maraka otet Hrvatima, a "poklonjen" njima. Novac za stanove tada su dobili Dragan Čović, Nevenko Herceg, Dragan Vrankić, Rade Bošnjak i još neki članovi HDZ-ove vrhuške.
6) Krađa mostarskoga sajma od GK Herceg-Bosne - petnaest milijuna maraka
Mostarski sajam gospodarstva pokrenula je Gospodarska komora Herceg-Bosne na čelu s Jagom Lasićem. Sajam se najprije održavao u Neumu, a onda je prebačen u Mostar u hale već poharane tvrtke Soko. Ulaskom u sokolove Hale mostarski je sajam postao odličan plijen za kliku Dragana Čovića, a napokon je prije nešto više od osam godina i otet. Naime, Čović je osnovao tvrtku Mostarski sajam i silom, ucjenjujući Sokolovim halama samo nekoliko tjedana pred održavanje sajma ishodio predaju ove manifestacije u njegove ruke. Proteklih godina na ovaj je način hrvatski narod oštećen za petnaest milijuna maraka
7) Nerezidentni računi - 850 tisuća maraka
Istraga o slučaju nerizdentnih računa u Hrvatskoj i pranja novca od strane tadašnjih čelnika tvrtke SOKO Dragana Čovića, Miroslava Ćorića i Vlade Čuljka već je godinama predmet istrage domaćih organa gonjenja i pravosuđa. Međutim činjenica da je prljavi novac išao i preko Hrvatske odnosno preko banke sa sjedištem u toj zemlji, nije mogla izostaviti ni hrvatske istražne organe iz cijele priče. Na taj je način samo u 1998. godini mostarski Soko odnosno Hrvati su na ime fiktivnih ugovora oštećeni za preko 850 tisuća maraka.
Soko pteron - deset milijuna maraka
Prije više od sedam godina nadležne su službe sačinile izvještaj o nezakonitostima počinjenim u četverokutu Soko d.d. - Slobodna zona Hercegovina - Konstruktor Mostar - Soko Pteron. Nažalost, taj se izvještaj do danas kiseli po ladicama Tužiteljstva BiH. I ne samo kiseli. Ako su mi informacije točne, zaposleni u ovoj instituciji o tom izvještaju, i predmetu Soko Pteron, nemaju pojma - niti gdje se nalazi, niti tko je njime zadužen. A to, onda, tjera na sumnju da se netko u državnom tužiteljstvu specijalno pobrinuo da se ovoj krađi zametne trag ne bi li tako došlo i do zastare koja bi njezino rasvjetljavanje adaktirala za sva vremena. Međutim ono što je bitno napomenuti jeste da je pomoću Soko-pterona ukradeno dodatni deset milijuna maraka hrvatskom narodu.
-
febo_acm
#1316 Re: ERONET
Stvarno želiš da neko počne o SDA i malverzacijama? Jarane gdje ti živiš u zadnje 22 godine?
Neću više da spamam, želim ti sve najbolje.
- saraf_osmica
#1317 Re: ERONET
Nisam rekao da je SDA zlatna, fina, čedna i poštena. Hoću da kažem da ti je komentar suvišan. Na koju god mrežu pređeš, nekog finansiraš tako da svejedno je po tom pitanju koja je mreža. Na kraju krajeva svi ti navodi iz avaza o finanasiranju nekih stranaka od strane telecoma su rekla kazala. Mnogi navodi su nastali iz ljubomore i bijesa i nijedan nije podkrijepljen dokazima. Bar ih ja nisam vidio. Što se tiće ere i mobisa, krivične prijave su debele ko Braća Karamazov od Dostojevskog.febo_acm wrote:Stvarno želiš da neko počne o SDA i malverzacijama? Jarane gdje ti živiš u zadnje 22 godine?![]()
- mirsek
#1318 Re: ERONET
SUPER TARIFA 25 na ugovor od 24 mjeseca:
Alcatel One Touch Pop 8 3G - 90 KM
LG Optimus L4 II E440 - 1 KM
Nokia Lumia 520 - 1 KM
Samsung S7580 Galaxy Trend Pro - 1 KM
Huawei Ascend G630 - 1 KM
Sony Xperia E - 1 KM
Sony Xperia M - 30 KM
Sony Xperia E1 - 1 KM
Alcatel One Touch Pop 8 3G - 90 KM
LG Optimus L4 II E440 - 1 KM
Nokia Lumia 520 - 1 KM
Samsung S7580 Galaxy Trend Pro - 1 KM
Huawei Ascend G630 - 1 KM
Sony Xperia E - 1 KM
Sony Xperia M - 30 KM
Sony Xperia E1 - 1 KM
-
The Realist
#1319 Re: ERONET
Kanite se politike. Sto se tice kvaliteta usluge, ja sam bio i na BHTelecomu zadovoljan (pokrivenost, stabilnost....), ali mi se financijski vise isplatila ova tarifa super 25, prvenstveno radi mobitela koji omogucava viber (mada, uzeo bih drugi mobitel, da sam znao za onaj alkatel i da je samo 10KM mjesecno skuplji).
-
Bolesni Doktor
#1320 Re: ERONET
Kako se naplaćuju pozivi sa fiksnog telefona prema mobilnom telefonu 063 broja?
-
probook
#1321 Re: ERONET
Imas li ti ikakav drugi argument osim ta 2 000 000. Mislim da ti je to sada manje od 2 000 000 vidis da su neki presli na druge mreze, nisi odavno provjeravao tu cifrusaraf_osmica wrote:Ne govorimo to mi na forumu. Preko 2 000 000 ljudi je to reklo.
A koliko lazes sa tim argumentom od 2 000 000 dovoljno pokazuju ove vijesti.
Code: Select all
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bih-3-5-miliona-korisnika-mobilne-telefonije-u-porastu-i-broj-internet-korisnika/131219069Code: Select all
http://www.ekapija.com/website/bih/page/827926/BH-Telecom-Telekom-Srpske-i-HT-Eronet-gube-tr%C5%BEi%C5%A1ne-udjele-zbog-najezde-novih-operatera-U%C5%A1e%C5%A1%C4%87e-alternativnih-kompanija-pove%C4%87ano-za-0-5Mene sada interesuje kojom racunicom si ti dobio da je 44% od 3 500 000 = 2 000 000
Last edited by probook on 04/08/2014 22:01, edited 2 times in total.
- rovac13
#1322 Re: ERONET
Zasto ti mislis da mi kad smo sebi birali tarifu da vec nismo razmotrili i mComplet.enobih wrote:febo_acm wrote:BHT nije nikada bio povoljan po pitanju mobitela... Ima telefona koji su u telecomu na tarifi 100 duplo skuplji nego na moj mix 80 ili čak 60...
-Ako na mcomplet za 35KM dobijes 120min,240sms i net
-a na super 25 za 25KM dobijes 150min,150sms i net
Sta bi ti izabrao ??? Ja izabrao ovo sto dobijem vise minuta za 10KM jeftinije.
Zna li neko sta znaci ovo :
mComplet Paketi su namijenjeni poslovnim i rezidencijalnim korisnicima.
Jel moze ovo uzet bilo ko.
- rovac13
#1323 Re: ERONET
Kao na svakoj mrezi u svakoj drzavi.Bolesni Doktor wrote:Kako se naplaćuju pozivi sa fiksnog telefona prema mobilnom telefonu 063 broja?
Zavisi ko je davatelj tvojih usluga.Neki operateri naplacuju puno skuplje pozive prema drugim operaterima,dok neki operateri daju iste cijene prema svim mrezama.
Zavisi cije koristis usluge fixnog telefona.Kod njeg provjeris cijene.
-
enobih
#1324 Re: ERONET
Zavisi sta bih uzeo...ako bih htio vise minuta, onda bi to bila super tarifa...ali na super tarifi obracunska jedinica je 60+10 a na mcomplete 60+1rovac13 wrote:Zasto ti mislis da mi kad smo sebi birali tarifu da vec nismo razmotrili i mComplet.enobih wrote:febo_acm wrote:BHT nije nikada bio povoljan po pitanju mobitela... Ima telefona koji su u telecomu na tarifi 100 duplo skuplji nego na moj mix 80 ili čak 60...
-Ako na mcomplet za 35KM dobijes 120min,240sms i net
-a na super 25 za 25KM dobijes 150min,150sms i net
Sta bi ti izabrao ??? Ja izabrao ovo sto dobijem vise minuta za 10KM jeftinije.
Zna li neko sta znaci ovo :
mComplet Paketi su namijenjeni poslovnim i rezidencijalnim korisnicima.
Jel moze ovo uzet bilo ko.
mcomplete daje 750 mb interneta, a super tarifa daje 500 mb...
Dakle sve zavisi od licnih preferencija
To sto pise poslovnim i rezidencijalnim korisnicima, vjerovatno znaci da je namjenjena i fizickim i pravnim licima
- rovac13
#1325 Re: ERONET
Dalo bi se o njima razglabat kad bi isto kostali.
Meni su najbitnije minute,net je i onako flat,ali eto malo vise neta po punoj brzini.
Ali 10KM skuplje radi male razlike neta i jos uz to manje minuta. Kod mene presudilo.
Meni su najbitnije minute,net je i onako flat,ali eto malo vise neta po punoj brzini.
Ali 10KM skuplje radi male razlike neta i jos uz to manje minuta. Kod mene presudilo.