Prirodno matematicki fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
minjonja

#1301 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

nadoknadjuje se 26.11., zar ne?
charrrmed

#1302 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by charrrmed »

Beauty01 wrote:
nurr wrote:Ljudi moji, kakva je logika da se u subotu, 22.12. nadoknađuje nastava od ponedeljka 31.12 kad taj dan ni ne treba da bude radni, semestar po pravilu završava 28.12. ? :o
Je li moguće da ćemo mi biti jedini fakultet koji će 31. nadoknađivati i imati radnu subotu?
Pa zaista da ne povjeruješ!
I ja se to pitam!! Ima li neko odgovor???
Na Filozofskom fakultetu smo nadoknadjivali 31.12. u subotu 15.12. - sve je moguce...
IceQueen

#1303 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by IceQueen »

nurr wrote:Ljudi moji, kakva je logika da se u subotu, 22.12. nadoknađuje nastava od ponedeljka 31.12 kad taj dan ni ne treba da bude radni, semestar po pravilu završava 28.12. ? :o
Je li moguće da ćemo mi biti jedini fakultet koji će 31. nadoknađivati i imati radnu subotu?
Ne znam samo odakle Vam ideja da semestar zavrsava 28.12. Semestar zavrsava u februaru, kad se zavrse svi ispitni rokovi, a ponedjeljak 31.12. je regularan radni dan i sasvim je opravdano da bude nadoknadjen ili biste radije dosli na fakultet 31.12.?!
P308

#1304 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by P308 »

IceQueen wrote:
Ne znam samo odakle Vam ideja da semestar zavrsava 28.12. Semestar zavrsava u februaru, kad se zavrse svi ispitni rokovi, a ponedjeljak 31.12. je regularan radni dan i sasvim je opravdano da bude nadoknadjen ili biste radije dosli na fakultet 31.12.?!
Smiri se, bit ce sve uredu!
minjonja

#1305 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

IceQueen wrote:
predavanja traju 15 sedmica, na pmf-u se krenulo 17.9.
nurr

#1306 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by nurr »

IceQueen wrote:
Mislila sam na završetak nastave. Nama su asistenti na fakultetu rekli da nastava završava po pravilu 28. I ponedeljak nije regularan radni dan, da je regularan, onda bi svi fakulteti ili išli taj dan ili bi nadoknađivali kao što smo mi, a većina nije- nit su išli ni nadoknađivali niti će. Po čemu smo mi mi izuzetak, ne znam ali pošto je to već nadoknađeno i prošlo, kako je fakultet htio, nema smisla više polemisati. :)
IceQueen

#1307 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by IceQueen »

Jeste li imali nastavu taj dan?
Violet_11

#1308 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Violet_11 »

Zanima me ovo oko prijava ispita putem ISSS-a na PMF-u, pa ako neko može da odgovori...

Dakle, prijavila sam završni i popravni, pa me sad zanima ako ja ne izađem na neki od tih ispita, da li će mi se to računati kao da sam izašla ili ne?

I da li se izlasci računaju isključivo od završnog ispita ili se i parcijale ubrajaju u broj izlazaka??? :roll:

Hvala unaprijed.
IceQueen

#1309 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by IceQueen »

Izlasci na ispit se računaju na osnovu fizickog pojavljivanja na ispitu, ako to jos uvijek iko računa, jer nema smisla, sad po bolonji.
Ninica1111

#1310 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Ninica1111 »

cao ljudi, ja sam nova na forumu...zanima me genetika na pmf-u. ima li netko da to studira? znaci sve od prijemnog, pa nadalje :)
ko_sam_ja

#1311 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by ko_sam_ja »

Ninica1111 wrote:cao ljudi, ja sam nova na forumu...zanima me genetika na pmf-u. ima li netko da to studira? znaci sve od prijemnog, pa nadalje :)
i mene ovo interesuje :) zna li neko?
minjonja

#1312 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

NESTAO PREDSJEDNIK KRUGA 99, akademik Sulejman Redžić: U toku potraga, svi se nadaju najboljem!

Akademik Sulejman Redžić (59), predsjednik Kruga 99, nestao je prije nekoliko dana u Sarajevu, i od tada mu se gubi svaki trag, potvrdila je večeras za portal Doznajemo.com, Redžićeva supruga Amira.
- Prijavili smo nestanak, i svi su uključeni u potragu. Uz Božju pomoć nadamo se da će biti pronađen – kazala nam je gospođa Redžić.

Svi koji poznaju ovog vrhunskog intelektualca nadaju se najboljem ishodu ovog slučaja.
Kako doznajemo Redžić se prije nekoliko iz svog doma na Bistriku uputio u šetnju i nije se vratio. Pretpostavlja se da je krenuo u pravcu Trebevića, a strahuje se da mu je pozlilo, budući da već duže vrijeme ima problema sa srcem. Zvanično je nestanak prijavljen 7. januara.

Impresivna biografija
Prof dr. Sulejman Redžić je redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (naučna oblast ekologija i zaštita životne sredine). Izvodi visokoškolsku nastavu na Prirodno-matematičkom, Farmaceutskom i Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Visokoj zdravstvenoj školi u Sarajevu, Prirodno-matematičkom i Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli te Biotehničkom fakultetu u Bihaću. Postdiplomsku nastavu izvodio je ili još izvodi na više fakulteta.

Područja naučnog interesa Sulejmana Redžića su: ekologija (sinekologija, singeneza, teorijska ekologija, autekologija biljaka, humana ekologija, ekološko modeliranje, molekularna ekologija); biogeografija (horologija, fitogeografija, filogeografija, endemogeneza); zaštita životne sredine (globalna ekologija, ekološko planiranje, održivi razvoj, ekološko inženjerstvo, ekološka konzervacija i restauracija, obrazovanje, i nformisanje, ekološkakultura).
Rukovodio je mnogim međunarodnim, regionalnim i lokalnim projektima i učestvovao s referatima na 94 naučna skupa u zemlji i inostranstvu. Objavio je više od 220 naučnih radova i brojne stručno-popularne članke. Njegovi naučni radovi navode se u mnogim svjetskim bazama podataka i citirani su u mnogim naučnim časopisima i knjigama domaćih i stranih autora.
Bio je dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, osnivač je Centra za ekologiju i prirodne resurse Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Laboratorije za palinologiju pri Centru za ekologiju i prirodne resurse Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu – prve u BiH.
Za dopisnog člana ANUBiH izabran je 2008. godine.
(Doznajemo.com)
Image
profesor i akademik u pravom smislu rijeci, vrsni strucnjak, ponos PMF-a. njegov CV
http://anubih.ba/cv/redzicb.pdf
cyprus

#1313 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by cyprus »

:shock: :sad:
safran

#1314 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by safran »

Ma daj, prije 10 dana a tek sad vijest i to na doznajemo. Odoh vidjeti ima li još negdje.
minjonja

#1315 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

ja sam slomljena otkad sam cula... pricalo se, ali kontam price.. kad vidjeh vijest...

safran, nema nigdje vijesti... nije ni nama jasno. navodno zadnji put bio na faxu 28.12. kad smo imali ispit kod njega. otkad su poceli rokovi za zavrsne ispite, njega nema i mi smo mislili da je na sluzbenom putu. nisu nam htjeli reci do jucer, i evo danas vijest objavljena.
safran

#1316 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by safran »

Ma meni studenti 4. godine neki dan rekoše da čekaju da im asistentica javi za završni - ja se smijem i kontam Suljina posla. Ono je larger than life kalibar - nadam se da će se pojaviti.

Evo i Oslobođenje je objavilo .
starii

#1317 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by starii »

dobar covjek, poznajem ga i licno a i na tv je pravio dobre emisije o prirodi bih...nadam se da ce ga pronaci .
Hemera

#1318 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Hemera »

iznenadila sam se,nadam se da će izaći na dobro. :(
minjonja

#1319 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

evo i na avazu je objavljeno...
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... man-redzic

osjecam se ko u pogresnom filmu. kako covjek moze samo nestati?
bogoljub

#1320 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by bogoljub »

Akademik Sulejman Redžić nestao prije više od 10 dana. a tek se danas objavljuje vijest. Istovremeno se raspravlja i kao top vijest stavlja rasprava o gladnim psima u Sarajevu. Mislim da smo dotakli dno!!!
Prof. Sulejman Redžić nestao. Akademik. Čovjek visokih naučnih gabarita, moralna gromada u BiH.
Sram i stid nek nas je!!!
minjonja

#1321 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

bogoljub wrote:Akademik Sulejman Redžić nestao prije više od 10 dana. a tek se danas objavljuje vijest. Istovremeno se raspravlja i kao top vijest stavlja rasprava o gladnim psima u Sarajevu. Mislim da smo dotakli dno!!!
Prof. Sulejman Redžić nestao. Akademik. Čovjek visokih naučnih gabarita, moralna gromada u BiH.
Sram i stid nek nas je!!!
njegov nestanak je prijavljen 7.1., a vec 3.1. se nije pojavio na poslu. tek veceras su vijest mediji objavili.
predsjednik kruga 99, clan anubih, bivsi dekan PMF-a, redovni profesor na nekoliko fakulteta.
BIONA

#1322 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by BIONA »

Najgora su ova naglabanja, 2 portala su dala razlicite informacije, tj da se nije pojavljivao od 28.12.
I kome sada vjerovati??? Samo se nadam da je ziv i zdrav pa gdje god da je!!! :roll:
Last edited by BIONA on 18/01/2013 10:41, edited 1 time in total.
me22

#1323 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by me22 »

Pa 28. je posljednji put bio na faxu. Nadajmo se samo da je dobro :sad:
i ne mogu da vjerujem da se ovoliko cekalo da pocne potraga, ne kontam...
BIONA

#1324 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by BIONA »

Otkud mi znamo da potraga nije pocela ranije? Nisu bas sve informacije ni za siru javnost...
safran

#1325 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by safran »

BIONA wrote:Otkud mi znamo da potraga nije pocela ranije? Nisu bas sve informacije ni za siru javnost...
Upravo tako. Danas se informacija pojavila u medijima, to ne znači da se od 7. januara sjedi i ništa ne radi.
Post Reply