Eurosong 2009

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kebele

#1301 Re: Eurosong 2009

Post by kebele »

Ne znam šta vidite u toj Selmi Bajrami, meni je ona ezevzeb kao "treba". :-)
Univerzum36

#1302 Re: Eurosong 2009

Post by Univerzum36 »

Ja nikako da razumijem ovaj EuroSong?
Ja bih prije rekao EnglishSong
Pa pobogu ljudi dragi kakve veze ima pola pjesama sa Eurosong ili Evrovizija ja sam uvijek smatrao EuroSong kao skupinu drzava koje ce prikazivat svoju muzicku tradiciju,izvedbu ili kratko receno muzicke ljepote i umijeca svoje zemlje,sta se medjutim ovdje dogadja,Pola pjesama na english a prestave o kerografija se svela na Silikone,Guzove ili recimo maske Cudovista.

Da li zemlje koje prestavljaju svoju naciju,tradiciju,muziku,ljepotu,vrijednost se stide svog Jezika,tradicije,nosnje ili misle da ce da zarade koji poen vise ako pjevaju na english izbacivajuci svu vrijednost svoje nacije i ubacivajuc silikone,minice,i polugole guzcetine zarad kojeg vise poena.
Zalosno,Jadno,Mizerno i nadasve Glupo.
Pozdrav svim noramlnim ljudima
FaceOff

#1303 Re: Eurosong 2009

Post by FaceOff »

U drugom polufinalu Srbija bila 10. , a Hrvatska 13., ali je Hrvatska bila u TOP 10 od žirija, Srbija nije i Hrvatska izbacila Srbiju :)

Ista situavcija bila i u prvom polufinalu. Finska izbacila Makedoniju.
bijelo_dugme

#1304 Re: Eurosong 2009

Post by bijelo_dugme »

Mr.Lee wrote:Pobjedila je najbolja pjesma i najljepši momčić od učesnika.

Mi smo grozno prošli, dobili smo samo u vrh glave 10 bodova koji nisu djelo dijaspore. Misija BH. Eurosong 2009 - NEUSPJEH! Treba tražiti smjenu svih ljudi koji su radili na ovom projektu i VRATITI NARODU da bira ko će nas predstavljati a ne tamo nekim konkursima i sranjima. Ne bi mi bilo žao da sam glasao za Reginu na domaćem takmičenju, ali ovako... Neko je donio odluku u moje ime da predstavlja moju državu i to se nije dobro završilo. Nek odgovorni odstupe.

Momčić iz Norveške nije homić, samo je lijepo izgleda, što vam je krivo?

Daj ba nije to za nas, nasi seljaci bi izabrali Selmu Bajrami ili Boru Majstorovica pa bi se obrukali ko nikad dosada .
Last edited by bijelo_dugme on 17/05/2009 01:34, edited 1 time in total.
tatjanamster

#1305 Re: Eurosong 2009

Post by tatjanamster »

pici wrote:ovo smo dobili 2 boda zbog mog poznanstva sa voditeljicom iz azerjebđžana :thumbup: :bih:
:lol: :lol: :lol:

a dushi :D al sam se ismijala čitajući komentare :lol:
Pobijedi ovaj nosonja koji već sa 23 godine zna šta je život :D
Bože, ja do 20te gledala crtiće ujutro :roll:
Pjesmuljak od pjesme, mrzim VIOLINE!!!! I čitav taj ušuškani zvuk Norveške, gajdi i ostalih sra.nja :-D
Regina je večeras zvučala odlično, stvarno sam držala fige da budemo prvi ( :-) znam, znam)
čak budala nazvala rodbinu iz Srbije da g l a s a j u ( :shock: ) da 'budemo prvi' :roll:
Sad znam šta neću gledati 15.05.2010. godine :P

PS. Jadna Dita, skinu se ženska i ostade 'popiškena' :lol:
A tek Cukrov.... dushi :lol:
vee-jay

#1306 Re: Eurosong 2009

Post by vee-jay »

svaka cast norveskoj, pobijedili su zasluzeno. uvjerljivo. i btw. samo oni koji nisu pratili desavanja oko evrovizije ovih zadnjih mjeseci mogli su misliti da ce neko drugi pobijediti.

nasi su danas bili super :bih: :bih: :bih:

davorova trema iz polufinala nas je mozda kostala jednog mjesta, vise ne. ispostavilo se da je bodovanje zirija potpuna glupost koje je nama najvise odmoglo. ali i i tu smo mozda pali jedno mjesto. sve u svemu: super pjesma, super performance. :thumbup:

:bih: :bih:
RIZVA

#1307 Re: Eurosong 2009

Post by RIZVA »

Nesto kao Leteći Cirkus Monty Pythona eurosong je poceo da lici
ulpinian

#1308 Re: Eurosong 2009

Post by ulpinian »

ladyblue18 wrote:
ulpinian wrote: veću glupost odavno ne pročitah na ovom forumu :sax: :-D
jel :-D
definitivno :D :kiss: :kiss: :kiss:
kebele

#1309 Re: Eurosong 2009

Post by kebele »

vee-jay wrote:svaka cast norveskoj, pobijedili su zasluzeno. uvjerljivo. i btw. samo oni koji nisu pratili desavanja oko evrovizije ovih zadnjih mjeseci mogli su misliti da ce neko drugi pobijediti.
E hebiga sad ti! Pa samo 2-3 sata pred početak Eurovizije si mogao/mogla zgrnuti milion eura, ako je tačna ova tvoja tvrdnja.
Naime, koeficijent na većini europskih kladionica na Norvešku je bio oko 3,00 znači uplatiš 500 000 € dobiješ 1,5 miliona € k'o od šale, kad bi ova tvoja rečenica bila istinita. :D

Ne prebacujem ovu rečenicu samo tebi. Pa i voditelj na BHT, kao general poslije bitke, izjavi kako se "znalo ko će da pobijedi", što su, po meni barem, čiste nebuloze.
tatjanamster

#1310 Re: Eurosong 2009

Post by tatjanamster »

bijelo_dugme wrote:
Mr.Lee wrote:Pobjedila je najbolja pjesma i najljepši momčić od učesnika.

Mi smo grozno prošli, dobili smo samo u vrh glave 10 bodova koji nisu djelo dijaspore. Misija BH. Eurosong 2009 - NEUSPJEH! Treba tražiti smjenu svih ljudi koji su radili na ovom projektu i VRATITI NARODU da bira ko će nas predstavljati a ne tamo nekim konkursima i sranjima. Ne bi mi bilo žao da sam glasao za Reginu na domaćem takmičenju, ali ovako... Neko je donio odluku u moje ime da predstavlja moju državu i to se nije dobro završilo. Nek odgovorni odstupe.

Momčić iz Norveške nije homić, samo je lijepo izgleda, što vam je krivo?

Daj ba nije to za nas, nasi seljace bi izabrali Selmu Bajrami ili Boru Majstorovica pa bi se obrukali ko nikad dosada .
Šta?
Tako brzo zaboravljamo na našu pravu Bosanku
Seku Alekić :mrgreen: aa?
Op cipi ripi... :lol: :lol: :lol:
FaceOff

#1311 Re: Eurosong 2009

Post by FaceOff »

Dali smo Izraelu 8, a Islandu nulu. SRAMOTA!!!
Mimo sve politike, ali te dvije pjesme se nisu mogle porediti.
tatjanamster

#1312 Re: Eurosong 2009

Post by tatjanamster »

FaceOff wrote:Dali smo Izraelu 8, a Islandu nulu. SRAMOTA!!!
Mimo sve politike, ali te dvije pjesme se nisu mogle porediti.

ne vidjeh da bolje i zaslužiše :D
HALOOOO
ovo je Bosna :-)
Du ju anderstand mi? :lol:
duudamdej

#1313 Re: Eurosong 2009

Post by duudamdej »

ProbuseniDolar wrote:Ja ne znam ko to bira te pjesme za Eurosong i jos nam prodaje suplju svake godine kako idemo po pobjedu ... Kakvu ba pobjedu??? A i narod mi nije jasan sto nasjeda na takva sr***...Eurosong je ceremonija koja promovise iste one vrijednosti kao i Grand ... Glasanje se pretvori u neku neizvjesnost i na kraju uvijek pobijedi pjesma koja ima neki turbo ritam ... Te pjesme nemaju nikakvu kvalitetu, pokusajte se sjetiti neke pjesme sa Eurosonga koja je postala evergreen ... Meni je jedino ona spanska pjesma ostala u sjecanju od prije 15-ak godina, koju dvije sestre pjevaju ... Ovo ostalo je jednako Grand produkciji ... Stoga je po meni logicno poslati Selmu Bajrami, Brenu ili neku drugu rospiju da se gola skine, digne raju na noge i napravi neki belaj na bini i imacemo pobjedu 100%. Dok se tako nesto ne desi, ti narode i iduce godine sisaj pricu kako Erato ili Don Almir idu u Norvesku po pobjedu :D
http://www.youtube.com/watch?v=DKsh_hISh0w
super su sestre :) :-D

ali ovo
http://www.youtube.com/watch?v=5MXeFgWa ... re=related
:D :D :x :D
F.G.R.

#1314 Re: Eurosong 2009

Post by F.G.R. »

Bandierra Rossa wrote:
paral0c0 wrote:OMG Norveska totalno bezze!

Slabo glasala nasa dijaspora u Norveskoj i Danskoj 0 points

Od Slovacke dobili smo 8 point nisam to ocekivao!
[/size]

Lajčak nam "sredio"...
hahaha... :)
LadyBear

#1315 Re: Eurosong 2009

Post by LadyBear »

Sto se tice Regine bili su super i njih najmanje treba kriviti za rezultat. Evrovizija po meni jedna od najneintersantnijih ove godine, a za glasanje nisam ocekivala nikakve promjene tako se i pokazalo. Norveska bezveze, previse je bio izfavoriziran da bi drugacije prosao. Jedini koji su zasluzeno prosli je Island, iako su po meni oni bili pobjednici. Slazem se da treba ako nista onda bar uzeti jednu pauzu od Evrovizije.
tatjanamster

#1316 Re: Eurosong 2009

Post by tatjanamster »

aaaii majko :lol:
upiškila se na ovaj drugi video :lol: :lol: :lol: :lol:
los okos bandidooos.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Loulou

#1317 Re: Eurosong 2009

Post by Loulou »

Hahahahahaahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
otkud ovo?????
Univerzum36

#1318 Re: Eurosong 2009

Post by Univerzum36 »

ProbuseniDolar wrote:Ja ne znam ko to bira te pjesme za Eurosong i jos nam prodaje suplju svake godine kako idemo po pobjedu ... Kakvu ba pobjedu??? A i narod mi nije jasan sto nasjeda na takva sr***...Eurosong je ceremonija koja promovise iste one vrijednosti kao i Grand ... Glasanje se pretvori u neku neizvjesnost i na kraju uvijek pobijedi pjesma koja ima neki turbo ritam ... Te pjesme nemaju nikakvu kvalitetu, pokusajte se sjetiti neke pjesme sa Eurosonga koja je postala evergreen ... Meni je jedino ona spanska pjesma ostala u sjecanju od prije 15-ak godina, koju dvije sestre pjevaju ... Ovo ostalo je jednako Grand produkciji ... Stoga je po meni logicno poslati Selmu Bajrami, Brenu ili neku drugu rospiju da se gola skine, digne raju na noge i napravi neki belaj na bini i imacemo pobjedu 100%. Dok se tako nesto ne desi, ti narode i iduce godine sisaj pricu kako Erato ili Don Almir idu u Norvesku po pobjedu :D
neznam da li je Ofra Haza (Izrael) ikada nastupala na EuroSong sa ovom pjesmom - Ako jeste to bi bio moj favorit pjesma za sve ove godine u Eurosong

Last edited by Univerzum36 on 17/05/2009 01:51, edited 1 time in total.
Prozor

#1319 Re: Eurosong 2009

Post by Prozor »

joooooooooooj dodje mi da se razvedem! :D :run:

udri aysel!

pravi pobjednik :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
LadyBear

#1320 Re: Eurosong 2009

Post by LadyBear »

Ok salu na stranu, ako neko zasluzuje da nas predstavlja onda su to definitivno... :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=X0SYmOevvXA
duudamdej

#1321 Re: Eurosong 2009

Post by duudamdej »

Loulou wrote:
Hahahahahaahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
otkud ovo?????
hahaha prvi put i ja vidim
trbuh me zabolio :D :D
strašno nešto :D
tatjanamster

#1322 Re: Eurosong 2009

Post by tatjanamster »

Univerzum36 wrote:
neznam da li je Ofra Haza (Izrael) ikada nastupala na EuroSong sa ovom pjesmom - Ako jeste to bi bio moj favorit pjesma za sve ove godine u Eurosong

Madonnina turneja za prošli album sadrži pjesmu 'Isaac' (Ajzek) pa poslušaj, uzela je riječi ove pjesme s time da to pjevuši neki muškarac... :)
macan prvi

#1323 Re: Eurosong 2009

Post by macan prvi »

Mislim da je Regina imala fantasticnu izvedbu u finalu, daleko bolju od izvedbe u polufinalu i, sto se mene tice, skoro pa savrsenu - izvukli su maksimum iz pjesme. :thumbup: :) Sve ostalo je stvar glasanja... Da smo mi imali, recimo, 24. startnu poziciju umjesto one gluposti iz Finske :roll: mogli smo jos bolje proci...

Svejedno, izvedba efektna i upecatljiva, pjesma lijepa - moje cestitke! :thumbup:
Jara

#1324 Re: Eurosong 2009

Post by Jara »

Bandierra Rossa wrote:
paral0c0 wrote:OMG Norveska totalno bezze!

Slabo glasala nasa dijaspora u Norveskoj i Danskoj 0 points

Od Slovacke dobili smo 8 point nisam to ocekivao!
[/size]

Lajčak nam "sredio"...
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Sounder

#1325 Re: Eurosong 2009

Post by Sounder »

Sounder wrote:Island je do jaja, ali ja jos navijam za Norvesku ta mi je najbolja!!!!

Ipak su nasi na kraju pobjedili!!
Post Reply