Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#1301 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote:
Ramzess Veliki wrote:Pametne zene nece da rade. Jos ako su lijepe radit ce neko za njih. 8-)

Ako ti stalo do nekog normalno je da ugodiš i njemu i sebi. Naravno svaki dan nisam u mogućnosti, ali vikendom se da i pita razvući (što reče Edo), a i otići u restoran.
Meni je to neka normala, bez potrebe da se mnogo diskutira o tome.
Volim da kuham i kad volim, zasto ne bih kuhao. Jos kao student sam radio u pizeriji, naucio razna tijesta i za raju na dernecima pekao pice, kiflice sa mesom ili sirom (sad mi voda krene ...), a poslije sam to nadogradio gledanjem kuharskih kanala, sa kojih prepisujem recepte. :D
I sada vise volim sam skuhati nego kupiti gotovo jelo.
Znam razne povrcne supe, svasta sa mesom, sarmu, sogandolmu, eto nisam sa kolacima na Ti, I nisam se naucio jufku razvuci, ali ostalo mi ne predstavlja problem. :thumbup:
edo_79

#1302 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

sheilak wrote:
Ramzess Veliki wrote:
edo_79 wrote: Što su žene koje rade danas bolje od žena koje su radile recimo prije 20 godina, pa ne moraju nužno znat napraviti jelo? Ima sad za kupit jel? A šta ako nema para, hoćel dlaka načupat pa platiti??
Nece, ostavi te i nadje drugog koji ima. :lol:
Edo, tebi se nekako sve vrti oko zene koja bi kuhala. Jesi ti bio gladan u zivotu cesto mozda?
mod-edit: Obrisani komentari koji zadiru u privatnost i vrijeđanje.
sheilo, DA bio sam gladan u životu često... mod-edit: Obrisan govor mržnje. ... tako da nema potrebe za tim sarkazmom oko kuhanja.... zamolio bih te da se držiš više teme, a manje pokušaja da mene isprovociraš .... mod-edit: Obrisan govor mržnje.
Last edited by edo_79 on 09/03/2018 08:36, edited 1 time in total.
edo_79

#1303 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

Tomahawk11 wrote:Nemoj se upustati u nešto zašta baš i nisi.
?? :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1304 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Tomahawk11 »

edo_79 wrote:
Pa to, ko nije za brak, djecu, neke obaveze u životu, što praviti problem i sebi i nekom drugom?
edo_79

#1305 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

Tomahawk11 wrote:
edo_79 wrote:
Pa to, ko nije za brak, djecu, neke obaveze u životu, što praviti problem i sebi i nekom drugom?
A po čemu misliš da nisam za to?
SaraFina

#1306 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by SaraFina »

Ramzess Veliki wrote:
SaraFina wrote:

Ako ti stalo do nekog normalno je da ugodiš i njemu i sebi. Naravno svaki dan nisam u mogućnosti, ali vikendom se da i pita razvući (što reče Edo), a i otići u restoran.
Meni je to neka normala, bez potrebe da se mnogo diskutira o tome.
Volim da kuham i kad volim, zasto ne bih kuhao. Jos kao student sam radio u pizeriji, naucio razna tijesta i za raju na dernecima pekao pice, kiflice sa mesom ili sirom (sad mi voda krene ...), a poslije sam to nadogradio gledanjem kuharskih kanala, sa kojih prepisujem recepte. :D
I sada vise volim sam skuhati nego kupiti gotovo jelo.
Znam razne povrcne supe, svasta sa mesom, sarmu, sogandolmu, eto nisam sa kolacima na Ti, I nisam se naucio jufku razvuci, ali ostalo mi ne predstavlja problem. :thumbup:

Ma čuj, bitan je čin dobre volje. Lijepo je stvarno ako znaš kuhati, ali bi mi takodjer bilo i svejedno da me dočeka s posla umornu i pile iz rerne, sa zelenom salatom.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1307 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Tomahawk11 »

edo_79 wrote: A po čemu misliš da nisam za to?
Edo, nisam mislio konkretno na tebe, pisao sam u kontekstu naše priče. Prati malo :D
sheilak

#1308 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by sheilak »

edo_79 wrote:
sheilak wrote:
edo_79 wrote: Što su žene koje rade danas bolje od žena koje su radile recimo prije 20 godina, pa ne moraju nužno znat napraviti jelo? Ima sad za kupit jel? A šta ako nema para, hoćel dlaka načupat pa platiti??
Nece, ostavi te i nadje drugog koji ima. :lol:
Edo, tebi se nekako sve vrti oko zene koja bi kuhala. Jesi ti bio gladan u zivotu cesto mozda? I kako te majka nike naucila da sebi kuhas?

joj te manjkavosti tradicionalnog odgoja ccccc :D
sheilo, DA bio sam gladan u životu često, i ne ne brini ti za moju majku, moja majka je mene naučila toliko da se ne bojim nijedne od vas modernih i emancipovanih žena u kuhinji, tako da nema potrebe za tim sarkazmomkuhanja.... zamolio bih te da se držiš više teme, a manje pokušaja da mene isprovociraš .... znači jel tebe tvoja mama naučila da kuhaš?[/quote]

jao, edo, fakat, uz svaki tvoj post ide ova pjesma od colica, kao moja mati :D valjda background tvog zivota.

btw zasto bi se bojao moderne emancipirane zene u kuhinji? doduse, neke fakat ne znaju kuhati, pa zna biti malo strasno :D

a nadam se da te mama naucila i da kuhas ili da si sam sebe naucio jer si eto cesto bio gladan. to bi bila smislena stvar, a ne da kinjis zene koje ti to nece raditi. niko nikom nije rob jos ako zena radi i sama. ako ne radi, ako si je ozenio da ti kuha ili ako takvu trazis i da ti redi dom, a ona to ne cini, e onda ti nju fakat materi kuci vrati.

a mene jesu naucili da kuham jer su normalni ljudi i ucili su dijete da bude samostalno, a ne gotovan. ;-)
edo_79

#1309 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

sheilak wrote:jao, edo, fakat, uz svaki tvoj post ide ova pjesma od colica, kao moja mati :D valjda background tvog zivota.

btw zasto bi se bojao moderne emancipirane zene u kuhinji? doduse, neke fakat ne znaju kuhati, pa zna biti malo strasno :D

a nadam se da te mama naucila i da kuhas ili da si sam sebe naucio jer si eto cesto bio gladan. to bi bila smislena stvar, a ne da kinjis zene koje ti to nece raditi. niko nikom nije rob jos ako zena radi i sama. ako ne radi, ako si je ozenio da ti kuha ili ako takvu trazis i da ti redi dom, a ona to ne cini, e onda ti nju fakat materi kuci vrati.

a mene jesu naucili da kuham jer su normalni ljudi i ucili su dijete da bude samostalno, a ne gotovan. ;-)
Počeli smo i sa uvredama ... hvala .... ja se ipak neću spustiti na taj nivo ... razgovor s tobom je završen ....
sheilak

#1310 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by sheilak »

edo_79 wrote:
sheilak wrote:jao, edo, fakat, uz svaki tvoj post ide ova pjesma od colica, kao moja mati :D valjda background tvog zivota.

Počeli smo i sa uvredama ... hvala .... ja se ipak neću spustiti na taj nivo ... razgovor s tobom je završen ....
:lol:

Edo, do tebe je ako si se prepoznao u ovom. Jesu gotovani oni koji ocekuju da neko drugi radi za njih neke stvari, poput kuhanja, ciscenja, peglanja, pisanja zadace :D
edo_79

#1311 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

sheilak wrote:
edo_79 wrote:

:lol:

Edo, do tebe je ako si se prepoznao u ovom. Jesu gotovani oni koji ocekuju da neko drugi radi za njih neke stvari, poput kuhanja, ciscenja, peglanja, pisanja zadace :D
Nisam se pronašao u tome, već u konstantnom spominjanju moje majke .... i backgrounda mog života .... ti znaš ko sam ja?

Kao što rekoh, ćao zdravo ....
Euridika
Globalna šefica

#1312 mod-comment

Post by Euridika »

Tema će biti privremeno zaključana, dok ne budem imala pristup računaru da počistim off postove i uvrede.

Edit: Ponovo otključavam, diskusija se može nastaviti poslije mojih komentara.
Euridika
Globalna šefica

#1313 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

Nastasia wrote:
Euridika wrote:Što niste prijavile njegov komentar? Ili meni (ili nekom drugom moderatoru) poslale PP? Ne mogu ni ja upratiti svaki post, a trudim se (i da budem pravična).
(ovo u zagradi sam pročitala kao: privlačna :pisnula: )

Ma naravno da ne možeš da upratiš, nije to direktno kritika tebi nego sam generalno primjetila tu pojavu na ovom forumu.
Pretjera se sa nekom šalom, pa kad odgovoriš, onda si ti neumjesan i tako to. Ne samo konkretno ovaj slučaj.

Ja iskreno, da mi sad ne reče, nisam ni znala da se može prijavit komentar :oops:
:D

Može, klik na uzvičnik u gornjem desnom uglu komentara, pored dugmenta za citiranje. I toplo preporučujem svima da koriste tu opciju čim uoče bilo kakav post koji po nekom kriteriju krši forumska pravila. Manje bi bilo ovakvih zahuktalih svađa i ne bi bilo banova. :thumbup:
Euridika
Globalna šefica

#1314 mod-comment

Post by Euridika »

edo_79 wrote:Ove moderne trebe sad su in, neće kile, hoće da bude JAKA ŽENA, nebi djece ako je ikako moguće, i one valjaju .... a njihove majke koje su ih rodile, odgojile, i kojima je milion nekih stvari preko ruku i glave prešlo, one su odjednom prevaziđene, zastarjele i simbol nečeg što nikad nije smjelo da se desi ..... FUJ!
edo_79 wrote:Divim se ženama od ranije, jer su i ranije žene RADILE, i bile uspješne i stizale odgajati djecu i napravit pitu jednom heftično i sredit po kući. Nigdje ja nisam rekao da su mučenice, samo mi se gadi više ovo napuhavanje ugroženosti današnjih žena. Sve bi one bile ambiciozne, dobre domaćice (al de da naručimo da ne pravim pitu sad odoše mi nokti), jao ja volim djecu (al ako može ikako da ga ja ne rodim), ja radim po cijeli dan i ne stignem po kući sredit (more jednom u 3 mjeseca) i masa drugih primjera ....

Gade mi se žene koje glume moralne vertikale, naku lafo ugroženost, ne trebaju nama muškarci mi možemo same, al kad te život pritisne, ti fino sebi kupi gumeni dildo i nek te on zagrli i nek ti kaže ''polako skupa ćemo sve riješiti'' ....

Mrzim egoizam ..... iz dna duše ga mrzim .... i onda se čude, kaže vara me, otišao drugoj, možda nije otišao drugoj radi pičke, možda mu je baš ta druga napravila pitu koju ti nisi napravila zadnjih 6 mjeseci jebo je pita.....
edo_79 wrote:sheilo, DA bio sam gladan u životu često, i ne ne brini ti za moju majku, moja majka je mene naučila toliko da se ne bojim nijedne od vas modernih i emancipovanih žena u kuhinji, tako da nema potrebe za tim sarkazmom oko kuhanja.... zamolio bih te da se držiš više teme, a manje pokušaja da mene isprovociraš .... znači jel tebe tvoja mama naučila da kuhaš?
Edo, smatraj ovo upozorenjem pred ban. Od momentalnog bana te spasilo samo to što nisi nikog direktno uvrijedio. Ali, ovakav govor mržnje je apsolutno neprihvatljiv.
Euridika
Globalna šefica

#1315 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

cendlerbing wrote:
supercali wrote:Pa i ne mogu se bas porediti danasnje zene sa dvije generavcije starijim zenama zbog mnogo cega
Prvo zbog okruzenja tj svjesti ljudi drugo zbog tehnoloskog napretka i razvijenosti drustva
Prije su zene nekad i morale biti pokorne i svakavke u podredjenom polozaju jer nisu imale druge prilike a danas je sve otvoreno
Takodjer danas neke uzimaju previse za pravo pa idu u drugu krajnost da se sve mora njima podciniti valjda kao neko izravnavanje sa prosloscu iako ona nije ta koja je bila potcinjena
Ne vidim ovdje ništa s čime se ne bih mogla složiti.
Eto, samo da izrazim presedan. :D
Evo i ja da se složim. :-D
Euridika
Globalna šefica

#1316 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

edo_79 wrote:
Tomahawk11 wrote:To sa kuhanjem je danas relativna stvar. Dok je žena bila isključivo domaćica, odsustvo navedenih kvalifikacija je bilo diskutabilno.
Danas stvari stoje drugačije. Žena koja radi ne mora nužno znati ispeći dvoje jaja ili skuhati pitu.
Ali nema pravo ni da pametuje kako je težak život, nema s kim izać, nemože se udat, hoće dijete, a ovamo jel sjedne odmah je u neravnopravnom položaju u odnosu na muškarce, ima manju platu, al nemoj paša dda se porađam, nebih ja djece dok se ne ostvarim na poslu, imam ambicije, neću izlaziti sa svakim baš, mora imati to, to i to ....

I nije tačno da je bila isključivo domaćica, u mene su obje nane bile i domaćice, i radile na njivi, ne govorim 2 reda paprika i 2 reda patlidžana, već govorim o dunumima njive, i opet stigne i po kući počistit, jelo napravit, drva nacijepat, pa motiku na rame i u njivu, nije se imalo vremena za serije, zadruge, zvijezde granda i pičke materine. Ustanu oboje ujutro u6 i dođu nekad pred kraj dana, smoreni i slomljeni od posla, lezi spavaj i opet ujutro jovo na novo.

Što su žene koje rade danas bolje od žena koje su radile recimo prije 20 godina, pa ne moraju nužno znat napraviti jelo? Ima sad za kupit jel? A šta ako nema para, hoćel dlaka načupat pa platiti??
Nijedna žena koja je živjela na selu nije sama obrađivala dunume njiva. Muškarci su obavljali sve teže poslove, a žene su sijale i okopavale (one lakše radove). I najbitnije, ako su bila velika imanja, radili su svi članovi porodice i uskakali jedni drugima u pomoć. Da ne spominjem primjenu plugova, volova, te lake i teže mehanizacije u obradi njiva.

Nisu stare žene imale jednostavan život, ali nisu ni današnje žene ništa više posteđene od obaveza. Skoro sve stare žene hodaju presavijenih leđa, nijedna se ne može ispraviti, osteoporoza i artritis davno uzeli danka. Je l' zaista želiš veličati to vrijeme??

Svaka žena ima pravo da za sebe izabere život kakav hoće, ako si ga takvog može priuštiti. Sasvim je legitimno pravo da se svaki obrok jede u restoranu, ako to čovjek može sebi finansirati. Niko nema to pravo nekom drugom osporavati, i posebno ne vrijeđati.
Euridika
Globalna šefica

#1317 mod-comment

Post by Euridika »

edo_79 wrote:

Ovdje nije bilo uvrede sa Shejline strane.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1318 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Tomahawk11 »

Oui.
cendlerbing

#1319 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by cendlerbing »

Ja gledala i gledala, ono zaključano pa zaključano. I, šta ću, vratim se s vrata. :roll:

Zahuktale svađe je zanimljivo čitati. :D
Euridika
Globalna šefica

#1320 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

Slomih se čisteći temu. Radim to, bolesna, već 3 sata. :roll:
edo_79

#1321 Re: mod-comment

Post by edo_79 »

Euridika wrote:Edo, smatraj ovo upozorenjem pred ban. Od momentalnog bana te spasilo samo to što nisi nikog direktno uvrijedio. Ali, ovakav govor mržnje je apsolutno neprihvatljiv.
Nemaš potrebe da me banuješ. Idem ja sam ... Nemoj šta haterit ti kao moderator, a ako sam te čime uvrijedio izvini.

Pozdrav :vozdra:
Zejnep

#1322 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Zejnep »

Euridika wrote:Slomih se čisteći temu. Radim to, bolesna, već 3 sata. :roll:

A zašto? Fino je zaključaj i ne otključavaj više nikad. Uostalom komentari na rad moderacije su zabranjeni. Moš me fino banovati i svakog ko komentariše. De malo se zoomup :mrgreen:
Euridika
Globalna šefica

#1323 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

Zejnep wrote:
Euridika wrote:Slomih se čisteći temu. Radim to, bolesna, već 3 sata. :roll:

A zašto? Fino je zaključaj i ne otključavaj više nikad. Uostalom komentari na rad moderacije su zabranjeni. Moš me fino banovati i svakog ko komentariše. De malo se zoomup :mrgreen:
Još jedan pokušaj da se ostvari smislenija komunikacija. Ak' ne uspije, pod trajni će ključ. Mada ista ovakva rasprava može nastati i na drugim temama.
supercali

#1324 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by supercali »

Euridika wrote:
cendlerbing wrote:
supercali wrote:Pa i ne mogu se bas porediti danasnje zene sa dvije generavcije starijim zenama zbog mnogo cega
Prvo zbog okruzenja tj svjesti ljudi drugo zbog tehnoloskog napretka i razvijenosti drustva
Prije su zene nekad i morale biti pokorne i svakavke u podredjenom polozaju jer nisu imale druge prilike a danas je sve otvoreno
Takodjer danas neke uzimaju previse za pravo pa idu u drugu krajnost da se sve mora njima podciniti valjda kao neko izravnavanje sa prosloscu iako ona nije ta koja je bila potcinjena
Ne vidim ovdje ništa s čime se ne bih mogla složiti.
Eto, samo da izrazim presedan. :D
Evo i ja da se složim. :-D
Ti si kafu pila ne guraj se
Nastasia

#1325 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Nastasia »

Ne razumijem čemu veličanje prošlih vremena, kad su žene prale, kuhale, peglale, djecu gojile, njive obrađivale, poturale leđa i gdje su trebale i gdje nisu, a za sofru zadnje sjedale jer valja namiriti sve i svakoga. Od djece, muža, pa do svekra i svekrve, pa ponekad i zeta i zaove i snahe i snahinice. Šta je tu za veličanje?! Da, trebalo je biti borac i to veliki da se sve to podnese, posebno u društvo koje te nije računalo ni u šta, i pitalo te se za stav i mišljenje isto koliko i kravu u štali. I kao što reče Euridika, sada te žene, ako su žive, imaju osteporozu, artritis, šećer, holesterol i niz bolesti za koje vjerovatno ni one same ne znaju da ih imaju.

I čemu uporna rasprava oko kuhanja žene. Za žene se smatra da trebaju kuhati samo zato što ih godinama društvo i prije svega patrijarhat u kojem živimo indoktrinira tako. Sad ako oboje dođu sa posla kući u isto vrijeme, on sjedne i uzme daljinski, eventualno otvori pivu, a ona da još i razvlači pitu, a ako imaju djece, da ih presvlači, pomaže oko zadaće, kupa i zabavlja, da bi on mogao reći kako je ona "pravo žensko" - žena, majka, kraljica :?

Ne znam da li sam jaka žena, ne znam ni šta podrazumjevate pod jakom ženom jer hoćete pod jakom ženom predstaviti egoistične, egocentrične žene, ekstremne u svom feminizmu, koje bi da nemaju nikakve obaveze a imaju sva prava. Tako neki ovdje predstavljaju pojam "jake žene".

Znam da vjerovali ili ne, ja mogu sve sama. Mogla sam sama bez roditelja kad mi je bilo najteže, mogla sam sama bez prijatelja kad mi je najviše trebao, mogu i bez muškarca odavde pa do kraja života.

Znam da mogu, umijem i sposobna sam da sve sama u svom životu stvorim. Sebi krov, hljeb, sve sitne i velike užitke. Sve što ne znam, a muškarci bolje znaju od mene, mogu naučiti. Da li ću jednako spretno promjeniti gumu na autu kao neki muškarac? Vjerovatno ne. Ali da li ću znati i moći? Kada mi bude bilo potrebno - hoću sigurno. Dovoljno da zadovolji moje potrebe.

Stvar je u tome da ne želim sama. Da želim sve napola djeliti sa drugim, ili ako ne napola, onda onako kako je pravedno.
Ja znam da mogu sama i da sam dovoljno jaka za to, ali isto tako znam da ne moram sama.
Ali to ne znači da ću pristati na išta manje od onoga što zaslužujem, samo da ne bih bila sama.
Post Reply