Pitanje ateistima

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
sarajlija8888

#1301 Re: Pitanje ateistima

Post by sarajlija8888 »

Optimus Prime wrote:
sarajlija8888 wrote:
Optimus Prime wrote:[="sarajlija8888"]optimus umrijet ces i saznat ces sve odgovore kad vec trazis sve..cekaj i ja cu cekat i vozdra..ajmo sad jest kokice...daj ba i meni jedne vidi koje su...jest da sam maloprije u gradu pojo jedne...malo preslane :mrgreen:
Ja sam uvjeren da ih necu saznati. Kad umremo, to bi bilo to i nema nista vise.
saznat ces ih sve,kada umres bit ces ozivljen i od tad vise neces umirat...ovo je trenutno san..kao kad spavas...sanjas da si neko i nesto i boris se i mucis se i brines se i ne znajuci da je to san da bi na kraju kad se probudis shvatio da je san...dok si sanjao jesil znao da si sanjao pa cak i kada si sanjao da letis...ne nisi pa ni sad ne znash..jednog lijepo suncanog dana kada se probudis iz ovog sna koje je iskusenje dobit ces sve odgovore...gdje su te kokice :skoljka:
Zivot nije koncert zelja jarane.

To sto ti zelis da zivis nakon smrti i imas zelju za absolutnom pravdom nikako ne implicira da ces zivjeti nakon smrti i da absolutna pravda postoji.
Nasa svijest o sopstvenoj smrtnosti i jeste razlog za upjeh religija jer se vrlo tesko pomiriti sa cinjenicom da ne postoji dublji smisao zivota.
Ali nazalost nema nikakvog racionalnog razloga da vjerujemo da tako nesto postoji.
Svete knjige su naspisane od strane ljudi, sto je i vise nego ocito a dzenet je samo projekcija ljudskih zelja za vjecnim zivotom u blagostanju i dusevnom miru.[/quote]

aj sad iskreno reci...kada si sanjao jesil u trenutku sna znao da sanjas? :)
nijavic

#1302 Re: Pitanje ateistima

Post by nijavic »

da unistavamo jevrejske proizvode malo :D
Optimus Prime

#1303 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

sarajlija8888 wrote:
Obicno nisam, ali ne znam kakve to veze ima sa ovom diskusijom.
sarajlija8888

#1304 Re: Pitanje ateistima

Post by sarajlija8888 »

Optimus Prime wrote:
sarajlija8888 wrote:
ne da obicno nisi vec jednostavno nisi i kako bi znao...
upravo si nesto dokazao i hvala ti na tome iako ne zansh sta si dokazao :thumbup: :thumbup:
ti vala nama muslimana dosta pomazes...i juce si rekao kako Muhamed a.s nije mogao znati nista o svemiru i koristio si neke hadise kao dokaz,i ne znajuci da si nam pomogao i jos nesto dokazao isto tako ne znajuci kako...ali nije bitno kako..bitno je da si pomogao...jos malo pa si musliman ako Bog da..ako ne da, pa Boze moj ti radis sta hoces :)
Optimus Prime

#1305 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

sarajlija8888 wrote:
Optimus Prime wrote:
sarajlija8888 wrote:
upravo si nesto dokazao i hvala ti na tome iako ne zansh sta si dokazao :thumbup: :thumbup:
ti vala nama muslimana dosta pomazes...i juce si rekao kako Muhamed a.s nije mogao znati nista o svemiru i koristio si neke hadise kao dokaz,i ne znajuci da si nam pomogao i jos nesto dokazao isto tako ne znajuci kako...ali nije bitno kako..bitno je da si pomogao...jos malo pa si musliman ako Bog da..ako ne da, pa Boze moj ti radis sta hoces :)
Ha?

Jarane, pomiri se sa tim da bog ne postoji kao ni nadgrobni zivot.
sarajlija8888

#1306 Re: Pitanje ateistima

Post by sarajlija8888 »

kad ti neko kaze hvala kaze se nema na cemu i jos jednom ti hvala :)
''ha?'' skontaces kad se probudis jer upravo si rekao da je ovaj zivot san :)
Optimus Prime

#1307 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

sarajlija8888 wrote:kad ti neko kaze hvala kaze se nema na cemu i jos jednom ti hvala :)
Znaci sanjao si da ti je neko ispricao da postoji Allah i da ce te nagradjivati i kaznjavati po zaslugama?

Ko drugom jamu kopa!

Ne znam cemu ova prica vodi. Ako mislic da nas nasa cula varaju onda moras uzeti u obzir da si u okviru ove realnosti koju percepiras i saznao o konceptu Allaha, dzeneta i Dzehenema.
nijavic

#1308 Re: Pitanje ateistima

Post by nijavic »

ti vala nama muslimana dosta pomazes...i juce si rekao kako Muhamed a.s nije mogao znati nista o svemiru i koristio si neke hadise kao dokaz,i ne znajuci da si nam pomogao i jos nesto dokazao isto tako ne znajuci kako...ali nije bitno kako..bitno je da si pomogao...jos malo pa si musliman ako Bog da..ako ne da, pa Boze moj ti radis sta hoces :)[/quote]

Ha?

Jarane, pomiri se sa tim da bog ne postoji kao ni nadgrobni zivot.[/quote]

kako to mozes da tvrdis ko se to otamo vratio da nam garantuje da nema nista?
Optimus Prime

#1309 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

nijavic wrote:ne da obicno nisi vec jednostavno nisi i kako bi znao...
Ha?

Jarane, pomiri se sa tim da bog ne postoji kao ni nadgrobni zivot.[/quote]

kako to mozes da tvrdis ko se to otamo vratio da nam garantuje da nema nista?[/quote]

Pa jednostavno.

Ne vjerujem da su izvori, iz kojih smo culi za raj ili pakao, autenticni.
Nema ni jedan razlog zasto nebi mislio da su svete knjige napisane od strane ljudi koji tako nesto nisu mogli znati.
sarajlija8888

#1310 Re: Pitanje ateistima

Post by sarajlija8888 »

ne mozemo mi garantovat,ali ne moze ni on...tako da je logika sljedeca
ukoliko nema zivota poslije smrti,a mi vjerujemo u sve to onda mi ne gubimo nista jer navodno nema nista..
ukoliko ima zivota poslije smrti,a mi vjerujemo mi dobijamo...
znaci zakljucak je da mi ne gubimo nikako,a ako uvrstimo ateista u ovo i desi se ono drugo on gubi itekako
zato govorim zar jel vrijedno rizika...zar nije bolje ici putem gdje nista neces rizikovat da izgubis ili putem gdje rizikujes da izgubis...
i zamolio bih da se vratimo na jednu finu temu o kojoj cemo raspravljat koju je naveo ja mislim harunyahja sa ovog foruma...slagat cu
on je naveo primjer kao sto sam i ja naveo prije njega da kao sto je jedan rekao da u vremenskom razdoblju od 45 miliona godina je dovoljno da iz nicega nastane sve,a tokom tog nicega nije postojalo vrijeme...kao sto svi znamo vrijeme je nastalo poslije big banga i u to nema sumnje nimalo...
Optimus Prime

#1311 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

sarajlija8888 wrote:ne mozemo mi garantovat,ali ne moze ni on...tako da je logika sljedeca
ukoliko nema zivota poslije smrti,a mi vjerujemo u sve to onda mi ne gubimo nista jer navodno nema nista..
znaci zakljucak je da mi ne gubimo nikako,a ako uvrstimo ateista u ovo i desi se ono drugo on gubi itekako
zato govorim zar jel vrijedno rizika...zar nije bolje ici putem gdje nista neces rizikovat da izgubis ili putem gdje rizikujes da izgubis...
i zamolio bih da se vratimo na jednu finu temu o kojoj cemo raspravljat koju je naveo ja mislim harunyahja sa ovog foruma...slagat cu
on je naveo primjer kao sto sam i ja naveo prije njega da kao sto je jedan rekao da u vremenskom razdoblju od 45 miliona godina je dovoljno da iz nicega nastane sve,a tokom tog nicega nije postojalo vrijeme...kao sto svi znamo vrijeme je nastalo poslije big banga i u to nema sumnje nimalo...
Iako sam sasvim siguran da bog ne postoji, ipak i u tom slucaju mislim da nisi u pravu.
Sa vise od 10.000 poznatih religija je sansa velika da u tom slucaju da zavrsis u krscanskom paklu ili da budes ponovo rodjen ko muha kako Hindusi to propovjedaju..

Kod ateista se pola prasta, posto barem nisu obozavali pogresnog boga.

hehe.

Sad ozbiljno! Sasvim sam siguran da bog ne postoji, tko da je ta diskusija bespotrebna.
nijavic

#1312 Re: Pitanje ateistima

Post by nijavic »

ovo ti veze nema sa naukom jer da bi nesto tvrdio i bio suguran u to moras donijeti dokaze a posto toga nemas niti mozes imati kao sto si i sam priznao i tebi slicni nemozes u to biti siguran sve sto mozes da kazes na osnovu tvojih argumenata i metoda razmisljanja je da neznas to i da nisi do toga dosao
sarajlija8888

#1313 Re: Pitanje ateistima

Post by sarajlija8888 »

nijavic wrote:ovo ti veze nema sa naukom jer da bi nesto tvrdio i bio suguran u to moras donijeti dokaze a posto toga nemas niti mozes imati kao sto si i sam priznao i tebi slicni nemozes u to biti siguran sve sto mozes da kazes na osnovu tvojih argumenata i metoda razmisljanja je da neznas to i da nisi do toga dosao
a da citiras ilii napomenes kome je upuceno... ako vec ne citiras onda da pak navedes dio o kojem govoris..ovako nista niscim...
sarajlija8888

#1314 Re: Pitanje ateistima

Post by sarajlija8888 »

Optimus Prime wrote:
sarajlija8888 wrote:ne mozemo mi garantovat,ali ne moze ni on...tako da je logika sljedeca
Iako sam sasvim siguran da bog ne postoji, ipak i u tom slucaju mislim da nisi u pravu.
Sa vise od 10.000 poznatih religija je sansa velika da u tom slucaju da zavrsis u krscanskom paklu ili da budes ponovo rodjen ko muha kako Hindusi to propovjedaju..

Kod ateista se pola prasta, posto barem nisu obozavali pogresnog boga.

hehe.

Sad ozbiljno! Sasvim sam siguran da bog ne postoji, tko da je ta diskusija bespotrebna.
sasvim je jasno sta govorim...ne komplikuj
imash muslimana
MUSLIMAN
1)nema zivota poslije smrti-musliman ne gubi jer svejedno nema zivota
2)ima zivot poslije smrti -musliman dobija
ATEIST
1)nema zivota poslije smrti-ateist ne gubi jer nema zivota
2)ima zivota poslije smrti-ateist gubi
rezultat 2:1 islam vs ateizam... NAPOMENA:mozda bude i revans sta se pjenis :zzzz:
nijavic

#1315 Re: Pitanje ateistima

Post by nijavic »

sarajlija8888 wrote:
nijavic wrote:ovo ti veze nema sa naukom jer da bi nesto tvrdio i bio suguran u to moras donijeti dokaze a posto toga nemas niti mozes imati kao sto si i sam priznao i tebi slicni nemozes u to biti siguran sve sto mozes da kazes na osnovu tvojih argumenata i metoda razmisljanja je da neznas to i da nisi do toga dosao
a da citiras ilii napomenes kome je upuceno... ako vec ne citiras onda da pak navedes dio o kojem govoris..ovako nista niscim...

gore navedeno se odnosi na optimusovu sigurnost da bog nepostoji
sarajlija8888

#1316 Re: Pitanje ateistima

Post by sarajlija8888 »

vidis kako je ljepse...sad si i ti u toku..onako ne zna se ni o cemu pricas :D
tranquil

#1317 Re: Pitanje ateistima

Post by tranquil »

sarajlija8888 wrote:aj sad iskreno reci...kada si sanjao jesil u trenutku sna znao da sanjas? :)
Ja jesam, sanjao sam u dva navrata dvije različite osobe koja više nisu žive, i skontao sam još u snu da je to moguće samo zato što je u pitanju san.

Što pitaš?
nijavic

#1318 Re: Pitanje ateistima

Post by nijavic »

sarajlija8888 wrote:vidis kako je ljepse...sad si i ti u toku..onako ne zna se ni o cemu pricas :D

ocekivao sam da je prednost rasprava na ovim forumima ta sto bi ljudi zbog anonimnosti bili mozda malo manje pristrasni nego inace ali izgleda da i obrnuto ovdje se mora znati u cijem si taboru da bi se razumijo zar ne?
sarajlija8888

#1319 Re: Pitanje ateistima

Post by sarajlija8888 »

ne,samo citiraj osobu kojoj se obracas da bi se znalo ko ce da odgovori...zamisli da niko ne citira...na sta bi to licilo? :D
dr.Gonzo

#1320 Re: Pitanje ateistima

Post by dr.Gonzo »

imash muslimana
MUSLIMAN
ATEIST
rezultat 2:1 islam vs ateizam... NAPOMENA:mozda bude i revans sta se pjenis
Otkud znas da musliman dobija ako ima zivota poslije smrti? Mozda dobijaju rastafarijanci 8-)
Toliko vjera i nevjera, a ti siguran da bas tvoja dobija. To isto garant tvrdi i svaki voodoo vrac.
Meni je malo rizicno to sve. Sta ako odaberem pogresnu religiju i izradim se za vjeke vjekova?
nijavic

#1321 Re: Pitanje ateistima

Post by nijavic »

dr.Gonzo wrote:
imash muslimana
MUSLIMAN
ATEIST
Otkud znas da musliman dobija ako ima zivota poslije smrti? Mozda dobijaju rastafarijanci 8-)
Toliko vjera i nevjera, a ti siguran da bas tvoja dobija. To isto garant tvrdi i svaki voodoo vrac.
Meni je malo rizicno to sve. Sta ako odaberem pogresnu religiju i izradim se za vjeke vjekova?

mozda bilo koja religija koja vjeruje u zivot posle smrti ali uporediti religije tj njihove izvore njihovu vjerodostojnost,onda razmisliti pa pored tog truda prilikom trazenja moliti od Boga uputu a ako smo iskreni u toj molbi Bog ce nas i uputiti
Optimus Prime

#1322 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

nijavic wrote:
dr.Gonzo wrote:
imash muslimana
MUSLIMAN
ATEIST

mozda bilo koja religija koja vjeruje u zivot posle smrti ali uporediti religije tj njihove izvore njihovu vjerodostojnost,onda razmisliti pa pored tog truda prilikom trazenja moliti od Boga uputu a ako smo iskreni u toj molbi Bog ce nas i uputiti
Samo sto svaka religija tvrdi da je vjerodostojnija od drugih.
Ta da krscani misle da je kuran vjerodostojniji od biblije vjerovatno vise nebi bili krscani.

A i to sa uputom od boga ocito ne funkcionise, posto se vecina ljudi identificira sa religijom njihovih roditelja dok broj konvertita uglavnom drzi vagu.
Ili ti mislis da si se kojim slucajem rodio negdje u Irskoj, da bi ti bog dao uputu da predjes na islam?
Ja mislim da ne, nego bi se vjerovatno sutra ujutru spremao na nedeljnu misu.
Butcher

#1323 Re: Pitanje ateistima

Post by Butcher »

sarajlija8888 wrote:kad ti neko kaze hvala kaze se nema na cemu i jos jednom ti hvala :)
Samo se Allahu d.s. treba zahvaljivati i nikom drugom. Ako ti netko pomogne u necem, kazi mu Allah te nagradio, jer time si i njemu pomogao trazeci Allahovu dz.s. nagradu za njega, ili u ovom slucaju Allah te uputio! :)
Optimus Prime

#1324 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

Butcher wrote:
Samo se Allahu d.s. treba zahvaljivati i nikom drugom. Ako ti netko pomogne u necem, kazi mu Allah te nagradio, jer time si i njemu pomogao trazeci Allahovu dz.s. nagradu za njega, ili u ovom slucaju Allah te uputio! :)
Ma zna on to, ali posto se meni zahvaljuje zna da kod ateista pominjanje Allaha ne pije vode.
Butcher

#1325 Re: Pitanje ateistima

Post by Butcher »

beautyfool wrote:Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Locked