Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Moderator: anex
- Šizika
#1301 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
kako to da na havazovom portalu nema kako je dodik zabranio kontaktiranje sa FTV
- Control panel
#1302 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
pa valjda se ta zabrana-instrukcija odnosi i na FahrA.Naatasha wrote:kako to da na havazovom portalu nema kako je dodik zabranio kontaktiranje sa FTV
-
Palavra
#1303 Avazove bezobrazne ankete...
Povodom uloge doktora Harisa Silajdzica u oslobadanju prof. Ejupa Ganica je Avaz napravio anketu koja je zaista podla, prozirna, zavidna i na kraju jako opasna.
Pitanja tipa "
- Ne, otisao je u London da se uslika kad je sve vec bilo jasno. Pa dragi moji Avazovci, Haris Silajdzic i Stranka za BiH su jedini koji su ustali u odbranu profesora Ganica. Oni su napravili koordicioni stab za odbranu. Oni su vukli poteze, oni su ti koji su animirali i alarmirali javnost i na Istoku i na Zapadu.
- Da, sopcenja njegovog kabineta su bila presudna za cijeli slucaj. Pa dragi Avazovci, ne samo saopstenja, vec svi potezi koji su vukli ljudi iz njegovog kabineta. Gospodin Aranaut je taj koji je isao u London, nosio dokumenta, vodio razgovore i ucestvovao u akcijama. A to je isti gospodin Arnaut koga je Avaz blatio i blati na svakom koraku. Jako nisko, pokvareno i podlo da podlije nemoze biti.
- Ne znam, ali novac za kauciju je obezbjedila Sanela Dzenkins, a ne on. Tuzna konotacija. Pa ko je animirao gospodu Dzenkins i cija je ona pocasna savjetnica. Pa naravno, doktora Harisa Silajdzica.
U svemu ovom se namece pitanje, zasto intelektualci koji ulaze u stranku Radoncica ne reaguju na ovakve podlosti? Pa sta nas ceka sutra ako stranka Radoncica ude u parlament? Iste ovakve i jos gore podlosti? Pa zasto je tesko prebaciti preko usta ono sto svi znamo da je doktor Haris Silajdzic jedini istinski borac za BiH i borac za Evropska prava Bosnjaka i da je to covjek koji radi aktivno na oslobadanju profesora Ganica, dok ostali sute i cekaju rasplet.
Cemu vode takve podlosti od Avaza? Pa zasto ne pobijediti doktora Silajdzica pozitivnim i naprednim metodama, ako imaju ambicije pobjede, a ne sluziti se lazima, podvalama, klevetama...
Pitanja tipa "
- Ne, otisao je u London da se uslika kad je sve vec bilo jasno. Pa dragi moji Avazovci, Haris Silajdzic i Stranka za BiH su jedini koji su ustali u odbranu profesora Ganica. Oni su napravili koordicioni stab za odbranu. Oni su vukli poteze, oni su ti koji su animirali i alarmirali javnost i na Istoku i na Zapadu.
- Da, sopcenja njegovog kabineta su bila presudna za cijeli slucaj. Pa dragi Avazovci, ne samo saopstenja, vec svi potezi koji su vukli ljudi iz njegovog kabineta. Gospodin Aranaut je taj koji je isao u London, nosio dokumenta, vodio razgovore i ucestvovao u akcijama. A to je isti gospodin Arnaut koga je Avaz blatio i blati na svakom koraku. Jako nisko, pokvareno i podlo da podlije nemoze biti.
- Ne znam, ali novac za kauciju je obezbjedila Sanela Dzenkins, a ne on. Tuzna konotacija. Pa ko je animirao gospodu Dzenkins i cija je ona pocasna savjetnica. Pa naravno, doktora Harisa Silajdzica.
U svemu ovom se namece pitanje, zasto intelektualci koji ulaze u stranku Radoncica ne reaguju na ovakve podlosti? Pa sta nas ceka sutra ako stranka Radoncica ude u parlament? Iste ovakve i jos gore podlosti? Pa zasto je tesko prebaciti preko usta ono sto svi znamo da je doktor Haris Silajdzic jedini istinski borac za BiH i borac za Evropska prava Bosnjaka i da je to covjek koji radi aktivno na oslobadanju profesora Ganica, dok ostali sute i cekaju rasplet.
Cemu vode takve podlosti od Avaza? Pa zasto ne pobijediti doktora Silajdzica pozitivnim i naprednim metodama, ako imaju ambicije pobjede, a ne sluziti se lazima, podvalama, klevetama...
- ultima_palabra
#1304 Re: Avazove bezobrazne ankete...
Ko sa đavolom tikve sadi...
"Doktoru" nije nimalo smetalo kada su laži,podvale, klevete Avaza bile u funkciji njegove predizborne kampanje.
"Doktoru" nije nimalo smetalo kada su laži,podvale, klevete Avaza bile u funkciji njegove predizborne kampanje.
- spreca
#1305 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Da smo mi uredena drzava Fahro Miskovic bi vec davno imao na vratu sve moguce inspekcije i policije ali jebi ga kad smo takvi kakvi smo.Ciniimi se da ako bi trebalo da bih radije glaso za Krmoglavog(dodu)nego za Scepu
- Control panel
#1306 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
ako nista krmoglavi je, za razliku od scepoe, bar bosanac, mada on to jos ne zna.spreca wrote:Da smo mi uredena drzava Fahro Miskovic bi vec davno imao na vratu sve moguce inspekcije i policije ali jebi ga kad smo takvi kakvi smo.Ciniimi se da ako bi trebalo da bih radije glaso za Krmoglavog(dodu)nego za Scepu
- Control panel
#1307 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
ovo gore su napisali na pola strane, senzacionalna vijest iz pouzdanih izvoraControl panel wrote:
avaz i pouzadni izvori
a onda kada nisu imali pouzdan izvor onda objave mali clancic u recenici dvije.

i nikom nista. oni sto vjeruju avazu i dalje vjeruju. e moji avazovci.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1308 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
kako je jednostavno cijelu društvenu zajednicu podijeliti na pametne i glupe. Pametni čitaju Oslobođenje, Mujo Selimović je ok lik, Lagumdžiju brane do iznemoglosti, mulitkulti im je umjesto dobar dan, dok se malo ne zagrebe, a glupi čitaju Avaz, usude se spomenuti da je gradonačelnik vječito pijan i usude se reći da je Avaz postigao tržišni uspjeh. Zavidim ljudima koji tako jednostavno da ne kažem plitko gledaju oko sebe i zajapurenog lica i svijetlih očiju čekaju pobjedu svojih u oktobru. Zaista zavidim...
- tranquil
#1309 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
To je vrlo plitko i pojednostavljeno gledanje. Dok priznajem da ima ljudi koji su izrekli takve tvrdnje, nemaju svi kritičari Avaza ovakvo gledanje na medijsku scenu. Ako biste pogledali teme o Oslobođenju, vidjeli biste da su isti ljudi mijenjali mišljenje o Oslobođenju kako se samo Oslobođenje mijenjalo. Ako ne volim Avaz ne znači da volim Selimovića i Oslobođenje. Dok drugima prebacujete takav stav "ako niste s nama onda ste sigurno u onom drugom taboru", evo upravo ovim pokazujete taj isti stav u izvornom obliku.KatarinaKosaca wrote:kako je jednostavno cijelu društvenu zajednicu podijeliti na pametne i glupe. Pametni čitaju Oslobođenje, Mujo Selimović je ok lik, Lagumdžiju brane do iznemoglosti, mulitkulti im je umjesto dobar dan, dok se malo ne zagrebe, a glupi čitaju Avaz, usude se spomenuti da je gradonačelnik vječito pijan i usude se reći da je Avaz postigao tržišni uspjeh. Zavidim ljudima koji tako jednostavno da ne kažem plitko gledaju oko sebe i zajapurenog lica i svijetlih očiju čekaju pobjedu svojih u oktobru. Zaista zavidim...
Mada ovo nije tema o Oslobođenju, da pomenem (a mnogi što napadaju Avaz su rekli nešto slično, samo što to izgleda branitelji Avaza ignorišu) da je Oslobođenje postalo SMEĆE, a znate li od kada? Od momenta kada su ga preuzeli Selimovići, kada su (pogrešno) skontali da je jedini naćin borbe sa Avazovim primitivozmom taj da i oni padnu na taj nivo. Tada je Oslobođenje izgubilo neke dobre novinare, izgubilo "KUN", izgubilo kritički stav prema svim stranama, i postalo pljuvačka mašina poput Avaza. Ostalo je par dorbih novinara tamo - Gojko Berić npr., ali kada vidim prepucavanje sa Radončićem dođe mi muka jer se sjetim zašto sam prestao redovno čitati Avaz.
Takođe nisu svi ljudi koji čitaju Avaz glupi, kada bih to rekao brutalno bih uvrijedio neke ljude do kojih mi je stalo. Problem je u tome što su se ljudi navikli na Avaz, tako da mu tolerišu i gadosti, a kao što sam napisao, alternativa nije baš bajna sjajna.
Ali ako i drugi ne valjaju, zašto je onda baš Avaz najgori?
Problem je u tome što je Avaz uvijek ostao "za koplje" dalje od svih drugih, po primitivizmu i žestini napada, list ima i veći tiraž i veće ambicije vlasnika. Najgore od svega, evo već je decenija kako su aktivan igrač na političkoj sceni, sada sa formiranjem stranke već i zvanično. A politika je užasna - već se može nazrijeti da je ono što gura Radončić zapravo "dijeljenje rejona za hadžije" između njega i Dodika. To znači pravljenje kaveza za narode - Bošnjaci će imati svoj kavez, Srbi će imati svoj, možda i Hrvati nešto dobiju. A u svakom kavezu samo je jedan hadžija.
I sada se javljaju branioci da kažu kako i na tuđim perajima ima blata - a ne znaju da plivaju. Kao eto oni su neutralni ali Fahro je ipak najbolji, jebiga, biznismen, patriota.
Čuo sam zadnjih mjeseci nekoliko ultimativno naivnih rečenica od Radončićevih pristalica koji eto priznaju neke njegove grijehe ali i dalje im je najbolji jer:
- Radončić se eto možda nakrao, ali kada dođe na vlast, valjda neće više, ima dovoljno - nikad ni u sto godina. Nikad nijedan lopov nije prestao, pogotovo kada bude u prilici da krade više. Napominjem da ja nikada nisam rekao da je Radončić lopov, prenosim razmišljanja nekih njegovih pristalica
- Radončić se eto možda nakrao ali baš zato što ima, njemu je u interesu da ima stabilno stanje u državi, jer time štiti svoje investicije - nikada, jer u državi koja je stabilna, treba postojati i nezavisno sudstvo, a ako se neko već nakrao, nikada neće omogućiti takvo sudstvo koje će ga ukloniti. Da bi održao svoje investicije, njemu je potrebno zavisno sudstvo, paranoični i preplašeni ljudi. To ćete, dragi građani Bosne i Hercegovine, posebno ovi iz "Fahroville-a", dobiti ako SBB pobijedi.
- Fahro Patriota - jel' vi ovo ozbiljno? Na mala vrata se preko Avaza već rehabilitira Dodik - on naravno ostaje zli Srbin, a time i dio srpske tradicije fekalnog davljenja (što bi rekao nedavno Numanović za Avaz) i vječita babaroga za Bošnjake, ali da je Dodik upleten u kriminal, da se vode istrage protiv njega, da je on bahati nedemokratski političar koji ograničava slobodu štampe - to nikada nećete pročitati na Avazovim stranicama. A zašto? Pa, za početak uzmite listu političara i stranki s kojima je Fahro zakuhao do sada. Onda shvatite da na izborima njegova stranka nikada neće uzeti sama vlast, dakle treba mu partner. A s obzirom na Fahrine okršaje razmislite ko bi partner mogao da bude:
A) Tihić
B) Silajdžić
C) Lagumdžija
D) Dodik
Ako niste skontali, evo pomoći: u pitanju je jedini kojeg Avaz nije nazvao četnikom, i iz Laktaša je.
- Bošnjaci su podijeljeni treba nam neko poput Fahre - na stranu što je više različitih mišljenja ZDRAVO za svaki narod, jer svi koji završe u jednoumlju, završe i krvavih ruku, kakve veze Fahro ima sa jedinstvom Bošnjaka?
Pa Radončić je, ljudi, uzrok i centar većine međubošnjačkih sukoba koji su se desili zadnjih godina! I on sada prodaje patriotizam i Bošnjaštvo, pa ne budite naivni.
Evo primjera Radončićevog patriotizma:
- na svojim stranicama vrši odstrel BiH patriota - ako su nebošnjaci odmah postaju četnici ili ustaše (Berić, Jurišić), a ako su Bošnjaci, onda su KOS-ovci (Avdić, Imamović) ili eventualno kriminalci (Lagumdžija)
- s druge strane daje medijski prostor antibošnjacima i antimuslimanima Alispahiću i Ajanoviću koji su u ratu u Tuzli pisali pročetničke pamflete, izrugivali se muslimanima, pisali svakakve gadosti u "Tuzla-listu", a bili su obični dezerteri. Za Avaz piše Ajanović, bijednik koji se usudio da za Zlatnog Ljiljana, ljudinu SLAVIŠU ŠUĆURA kaže kako je četnik koji je ubijao vlastite ljude s leđa u ratu. Za Avaz piše Alispahić, autor pamfleta "Tuzlanska autonomija" 1994., i to piše o tome kako je Imamović, čovjek koji je učestvovao u odbrani Tuzle, ni manje ni više sada KOS-ovac. I još mu spočitava kako je u ratu nosio uniformu i slikao se s njom, istu onu uniformu od koje je on sam pobjegao, po kojoj je on tada pljuvao a sada je naziva "svetom". I spočitava Tuzli da je šizofrenična, tj. da ima istu onu dijagnozu koju je on koristio da pobjegne od uniforme. Ponekad mislim da se taj čovjek zapravo samo zajebaje sa svojim čitateljima, jer ubacuje dovoljno hintova da možeš pomisliti kako se SVJESNO svađa sa samim sobom od prije 15-ak godina.
- Za Avaz piše cijela jedna plejada antibosanskih mrzitelja, koji samo zato što su Bošnjaci misle da ne mogu biti i antibosanci. E pa jesu i to u ogromnim količinama. Sam Radončić kaže "šta ona Jurišića piše, treba da je sretna što smo je, mi tolerantni, pustili da uređuje u NAŠOJ televiziji, ali ne može da uređuje u NAŠOJ IZ". I jedno i drugo, je naravno naše. Beograd je srpski, Zagreb hrvatski, a Sarajevo i FTV i IZ su "naši". Radončić, i svi intelektualci i piskarala koje je angažovao da čiste za njim, zaboravljaju da u BiH postoje još dva naroda, i još osta manjina. On to vidi samo na gornjem nivou, tj. na tajkunskoj podjeli države na "Fahrin rejon" i "Miletov rejon", i pri tome skroz previđa da ako je Sarajevo u njegovom rejonu, a on je već samoproklamovani bošnjački vožd, to ne znači da drugi nemaju pravo da tu žive, rade i javno istupaju. Najbrži recept za rušenje Bosne je, kao što smo već vidjeli, kada se Banja Luci, Trebinju, Bijeljini ograničavaju prava nesrba, ali problem je što je identično negiranje i rušenje Bosne isti odnos prema nebošnjacima u Sarajevu. Njegove izjave su u najmanju ruku neustavne, a ja se usuđujem da ih nazovem prikrivenim fašizmom, pri čemu ne mislim da poredim sa fašizmom iz 40-ih ili 90-ih, nego sa fašizmom iz 20-ih ili 80-ih, onim koji još ne čini zločine ali priprema svoju publiku tako što ih hrani strahom i paranojom.
- za Avaz piše profesor Ugo Vlaisavljević koji kaže da je "stav Radončića u vezi uloga manjina u medijima legitiman stav" čime je takođe izašao izvan ustavom definisanih odredbi oko toga ko je manjina i gdje u BiH. Piše i njegova žena, Sanja, koja paralelno piše za "Glas Srpske" na kojem zadnjih dana čitamo ponovo o zločinima mudžahedina i zelenih beretki u Sarajevu, što njoj nije problematično, nego filozofira o tome kako se neko usuđuje da zvijezdu jedne njene debate neko nazove negatorom genocida - iako on to svakako jeste, ali kako je, zaboga, to ružna riječ za izgovoriti u javnoj debati! A svako ko se usudi da protivriječi profesorskom paru, odjednom, mimo svake norme civiliziranog razgovora za koji se oni o tako zalažu, postaje "jurišnik crvenih brigada"
- za Avaz piše Tunjo Filipović, dio prošlog sistema, komunista kojeg Alija nije želio u svojoj stranci, koji sada piše kako ga "haranga na Vlaisavljeviće potsjeća na isljeđivanje UDBE". Ko biva on bio proganjan. Ne znam, ali čak i da je sve to istina o njegovim stradanjima u komunizmu u kojem je dobio titulu profesora (valjda tako komunisti nagrađuju disidente), ne možeš dragi Tunjo porediti malo polemike u novinama sa opresivnim UDBINIM sistemom. Ako koga treba porediti sa UDBOM to ne bi bila "haranga na Vlaisavljeviće" - čitaj "kritika za Ugu i Sanju koji ignorišu poganštinu medija za koje pišu ali drugima broje rečenice i prebacuju kako se pogrešno izražavaju", nego bi udbaška haranga bili natpisi o novinaru Avdiću koji je optužen za silovanje i ubistvo, potekli sa stranica Avaza, a zanimljivo nespomenuti od strane Vlaisavljevića i Filipovića niti jednom, o blaženo neznanje.
Svakih nekoliko dana dođe mi Avaz do ruku, sada sam se već odvikao od tih gadosti - valjda kada se to često čita, čitatelj bude kao "rak u loncu" - polako se kuha i ne skonta da je postao nečiji ručak - a meni već nekoliko rečenica izazove doslovnu mučninu u želucu. Odvratno rušenje Bosne i svih njenih svetinja, a zašto? Zbog tajkunskih interesa vlasnika.
-
edinbug
#1310 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
tranquil wrote:To je vrlo plitko i pojednostavljeno gledanje. Dok priznajem da ima ljudi koji su izrekli takve tvrdnje, nemaju svi kritičari Avaza ovakvo gledanje na medijsku scenu. Ako biste pogledali teme o Oslobođenju, vidjeli biste da su isti ljudi mijenjali mišljenje o Oslobođenju kako se samo Oslobođenje mijenjalo. Ako ne volim Avaz ne znači da volim Selimovića i Oslobođenje. Dok drugima prebacujete takav stav "ako niste s nama onda ste sigurno u onom drugom taboru", evo upravo ovim pokazujete taj isti stav u izvornom obliku.KatarinaKosaca wrote:kako je jednostavno cijelu društvenu zajednicu podijeliti na pametne i glupe. Pametni čitaju Oslobođenje, Mujo Selimović je ok lik, Lagumdžiju brane do iznemoglosti, mulitkulti im je umjesto dobar dan, dok se malo ne zagrebe, a glupi čitaju Avaz, usude se spomenuti da je gradonačelnik vječito pijan i usude se reći da je Avaz postigao tržišni uspjeh. Zavidim ljudima koji tako jednostavno da ne kažem plitko gledaju oko sebe i zajapurenog lica i svijetlih očiju čekaju pobjedu svojih u oktobru. Zaista zavidim...
Mada ovo nije tema o Oslobođenju, da pomenem (a mnogi što napadaju Avaz su rekli nešto slično, samo što to izgleda branitelji Avaza ignorišu) da je Oslobođenje postalo SMEĆE, a znate li od kada? Od momenta kada su ga preuzeli Selimovići, kada su (pogrešno) skontali da je jedini naćin borbe sa Avazovim primitivozmom taj da i oni padnu na taj nivo. Tada je Oslobođenje izgubilo neke dobre novinare, izgubilo "KUN", izgubilo kritički stav prema svim stranama, i postalo pljuvačka mašina poput Avaza. Ostalo je par dorbih novinara tamo - Gojko Berić npr., ali kada vidim prepucavanje sa Radončićem dođe mi muka jer se sjetim zašto sam prestao redovno čitati Avaz.
Takođe nisu svi ljudi koji čitaju Avaz glupi, kada bih to rekao brutalno bih uvrijedio neke ljude do kojih mi je stalo. Problem je u tome što su se ljudi navikli na Avaz, tako da mu tolerišu i gadosti, a kao što sam napisao, alternativa nije baš bajna sjajna.
Ali ako i drugi ne valjaju, zašto je onda baš Avaz najgori?
Problem je u tome što je Avaz uvijek ostao "za koplje" dalje od svih drugih, po primitivizmu i žestini napada, list ima i veći tiraž i veće ambicije vlasnika. Najgore od svega, evo već je decenija kako su aktivan igrač na političkoj sceni, sada sa formiranjem stranke već i zvanično. A politika je užasna - već se može nazrijeti da je ono što gura Radončić zapravo "dijeljenje rejona za hadžije" između njega i Dodika. To znači pravljenje kaveza za narode - Bošnjaci će imati svoj kavez, Srbi će imati svoj, možda i Hrvati nešto dobiju. A u svakom kavezu samo je jedan hadžija.
I sada se javljaju branioci da kažu kako i na tuđim perajima ima blata - a ne znaju da plivaju. Kao eto oni su neutralni ali Fahro je ipak najbolji, jebiga, biznismen, patriota.
Čuo sam zadnjih mjeseci nekoliko ultimativno naivnih rečenica od Radončićevih pristalica koji eto priznaju neke njegove grijehe ali i dalje im je najbolji jer:
- Radončić se eto možda nakrao, ali kada dođe na vlast, valjda neće više, ima dovoljno - nikad ni u sto godina. Nikad nijedan lopov nije prestao, pogotovo kada bude u prilici da krade više. Napominjem da ja nikada nisam rekao da je Radončić lopov, prenosim razmišljanja nekih njegovih pristalica
- Radončić se eto možda nakrao ali baš zato što ima, njemu je u interesu da ima stabilno stanje u državi, jer time štiti svoje investicije - nikada, jer u državi koja je stabilna, treba postojati i nezavisno sudstvo, a ako se neko već nakrao, nikada neće omogućiti takvo sudstvo koje će ga ukloniti. Da bi održao svoje investicije, njemu je potrebno zavisno sudstvo, paranoični i preplašeni ljudi. To ćete, dragi građani Bosne i Hercegovine, posebno ovi iz "Fahroville-a", dobiti ako SBB pobijedi.
- Fahro Patriota - jel' vi ovo ozbiljno? Na mala vrata se preko Avaza već rehabilitira Dodik - on naravno ostaje zli Srbin, a time i dio srpske tradicije fekalnog davljenja (što bi rekao nedavno Numanović za Avaz) i vječita babaroga za Bošnjake, ali da je Dodik upleten u kriminal, da se vode istrage protiv njega, da je on bahati nedemokratski političar koji ograničava slobodu štampe - to nikada nećete pročitati na Avazovim stranicama. A zašto? Pa, za početak uzmite listu političara i stranki s kojima je Fahro zakuhao do sada. Onda shvatite da na izborima njegova stranka nikada neće uzeti sama vlast, dakle treba mu partner. A s obzirom na Fahrine okršaje razmislite ko bi partner mogao da bude:
A) Tihić
B) Silajdžić
C) Lagumdžija
D) Dodik
Ako niste skontali, evo pomoći: u pitanju je jedini kojeg Avaz nije nazvao četnikom, i iz Laktaša je.
- Bošnjaci su podijeljeni treba nam neko poput Fahre - na stranu što je više različitih mišljenja ZDRAVO za svaki narod, jer svi koji završe u jednoumlju, završe i krvavih ruku, kakve veze Fahro ima sa jedinstvom Bošnjaka?
Pa Radončić je, ljudi, uzrok i centar većine međubošnjačkih sukoba koji su se desili zadnjih godina! I on sada prodaje patriotizam i Bošnjaštvo, pa ne budite naivni.
Evo primjera Radončićevog patriotizma:
- na svojim stranicama vrši odstrel BiH patriota - ako su nebošnjaci odmah postaju četnici ili ustaše (Berić, Jurišić), a ako su Bošnjaci, onda su KOS-ovci (Avdić, Imamović) ili eventualno kriminalci (Lagumdžija)
- s druge strane daje medijski prostor antibošnjacima i antimuslimanima Alispahiću i Ajanoviću koji su u ratu u Tuzli pisali pročetničke pamflete, izrugivali se muslimanima, pisali svakakve gadosti u "Tuzla-listu", a bili su obični dezerteri. Za Avaz piše Ajanović, bijednik koji se usudio da za Zlatnog Ljiljana, ljudinu SLAVIŠU ŠUĆURA kaže kako je četnik koji je ubijao vlastite ljude s leđa u ratu. Za Avaz piše Alispahić, autor pamfleta "Tuzlanska autonomija" 1994., i to piše o tome kako je Imamović, čovjek koji je učestvovao u odbrani Tuzle, ni manje ni više sada KOS-ovac. I još mu spočitava kako je u ratu nosio uniformu i slikao se s njom, istu onu uniformu od koje je on sam pobjegao, po kojoj je on tada pljuvao a sada je naziva "svetom". I spočitava Tuzli da je šizofrenična, tj. da ima istu onu dijagnozu koju je on koristio da pobjegne od uniforme. Ponekad mislim da se taj čovjek zapravo samo zajebaje sa svojim čitateljima, jer ubacuje dovoljno hintova da možeš pomisliti kako se SVJESNO svađa sa samim sobom od prije 15-ak godina.
- Za Avaz piše cijela jedna plejada antibosanskih mrzitelja, koji samo zato što su Bošnjaci misle da ne mogu biti i antibosanci. E pa jesu i to u ogromnim količinama. Sam Radončić kaže "šta ona Jurišića piše, treba da je sretna što smo je, mi tolerantni, pustili da uređuje u NAŠOJ televiziji, ali ne može da uređuje u NAŠOJ IZ". I jedno i drugo, je naravno naše. Beograd je srpski, Zagreb hrvatski, a Sarajevo i FTV i IZ su "naši". Radončić, i svi intelektualci i piskarala koje je angažovao da čiste za njim, zaboravljaju da u BiH postoje još dva naroda, i još osta manjina. On to vidi samo na gornjem nivou, tj. na tajkunskoj podjeli države na "Fahrin rejon" i "Miletov rejon", i pri tome skroz previđa da ako je Sarajevo u njegovom rejonu, a on je već samoproklamovani bošnjački vožd, to ne znači da drugi nemaju pravo da tu žive, rade i javno istupaju. Najbrži recept za rušenje Bosne je, kao što smo već vidjeli, kada se Banja Luci, Trebinju, Bijeljini ograničavaju prava nesrba, ali problem je što je identično negiranje i rušenje Bosne isti odnos prema nebošnjacima u Sarajevu. Njegove izjave su u najmanju ruku neustavne, a ja se usuđujem da ih nazovem prikrivenim fašizmom, pri čemu ne mislim da poredim sa fašizmom iz 40-ih ili 90-ih, nego sa fašizmom iz 20-ih ili 80-ih, onim koji još ne čini zločine ali priprema svoju publiku tako što ih hrani strahom i paranojom.
- za Avaz piše profesor Ugo Vlaisavljević koji kaže da je "stav Radončića u vezi uloga manjina u medijima legitiman stav" čime je takođe izašao izvan ustavom definisanih odredbi oko toga ko je manjina i gdje u BiH. Piše i njegova žena, Sanja, koja paralelno piše za "Glas Srpske" na kojem zadnjih dana čitamo ponovo o zločinima mudžahedina i zelenih beretki u Sarajevu, što njoj nije problematično, nego filozofira o tome kako se neko usuđuje da zvijezdu jedne njene debate neko nazove negatorom genocida - iako on to svakako jeste, ali kako je, zaboga, to ružna riječ za izgovoriti u javnoj debati! A svako ko se usudi da protivriječi profesorskom paru, odjednom, mimo svake norme civiliziranog razgovora za koji se oni o tako zalažu, postaje "jurišnik crvenih brigada"
- za Avaz piše Tunjo Filipović, dio prošlog sistema, komunista kojeg Alija nije želio u svojoj stranci, koji sada piše kako ga "haranga na Vlaisavljeviće potsjeća na isljeđivanje UDBE". Ko biva on bio proganjan. Ne znam, ali čak i da je sve to istina o njegovim stradanjima u komunizmu u kojem je dobio titulu profesora (valjda tako komunisti nagrađuju disidente), ne možeš dragi Tunjo porediti malo polemike u novinama sa opresivnim UDBINIM sistemom. Ako koga treba porediti sa UDBOM to ne bi bila "haranga na Vlaisavljeviće" - čitaj "kritika za Ugu i Sanju koji ignorišu poganštinu medija za koje pišu ali drugima broje rečenice i prebacuju kako se pogrešno izražavaju", nego bi udbaška haranga bili natpisi o novinaru Avdiću koji je optužen za silovanje i ubistvo, potekli sa stranica Avaza, a zanimljivo nespomenuti od strane Vlaisavljevića i Filipovića niti jednom, o blaženo neznanje.
Svakih nekoliko dana dođe mi Avaz do ruku, sada sam se već odvikao od tih gadosti - valjda kada se to često čita, čitatelj bude kao "rak u loncu" - polako se kuha i ne skonta da je postao nečiji ručak - a meni već nekoliko rečenica izazove doslovnu mučninu u želucu. Odvratno rušenje Bosne i svih njenih svetinja, a zašto? Zbog tajkunskih interesa vlasnika.
BRAVO, za komentar!!!
- Neelix
#1311 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Tranquile, mozes li ti objasniti kako je to Fahro nakrao?
- tranquil
#1312 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Vrlo jasno sam rekao da je to mišljenje nekih pristalica SBB-a s kojima sam nedavno imao priliku da raspravljam, a sam sam se ogradio od tog stava iz jednostavnog razloga - nemam nikakvih dokaza. Moj post koji si površno pročitao govori o primitivizmu i antibosanstvu Avaza i njegovog vlasnika, koje je moguće dokazati, tj. sam Avaz je najbolji dokaz, ali ti si se od svih tih stvari uhvatio na ono "što sud mora dokazati da bi bilo priznato", tj optužbu za kriminal. E pa žao mi je, nisam je iznijeo, čak sam se unaprijed i ogradio sa ovim:Neelix wrote:Tranquile, mozes li ti objasniti kako je to Fahro nakrao?
Baš me zanima da li tako skačeš u odbranu Avdića kada ga Avaz optuži za silovanje i ubistvo, ili u odbranu Lagumdžiji kada ga optuže za reket - jer ništa od toga nije dokazano.tranquil wrote:Napominjem da ja nikada nisam rekao da je Radončić lopov, prenosim razmišljanja nekih njegovih pristalica
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1313 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
a-a, ja vidio da joktranquil wrote:Baš me zanima da li tako skačeš u odbranu Avdića kada ga Avaz optuži za silovanje i ubistvo, ili u odbranu Lagumdžiji kada ga optuže za reket - jer ništa od toga nije dokazano.tranquil wrote:Napominjem da ja nikada nisam rekao da je Radončić lopov, prenosim razmišljanja nekih njegovih pristalica
- tranquil
#1314 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
KatarinaKosaca wrote:Kao prvo ne znam št amisliš pod mi, vi , oni... Kao drugo nekoliko sam puta ovdje napisala šta mislim o novinarskom kvalitetu članaka u Avazu, pa neću da se ponavljam. Međutim, čisto ekonomski, Avaz jeste napravio tržišni bum. Promijenila se struktura stanovništva u gradu, našao je taj tržišni segment, pogodio ga u sridu i Avaz je prodavana novina. Kao prodavana novina u njoj izađu svi tenderi i svi natječaji, tako da mora biti čitan. U Oslobođenju toga jednostavno nema. Odnosi se i na osmrtnice.tranquil wrote:To je vrlo plitko i pojednostavljeno gledanje. Dok priznajem da ima ljudi koji su izrekli takve tvrdnje, nemaju svi kritičari Avaza ovakvo gledanje na medijsku scenu. Ako biste pogledali teme o Oslobođenju, vidjeli biste da su isti ljudi mijenjali mišljenje o Oslobođenju kako se samo Oslobođenje mijenjalo. Ako ne volim Avaz ne znači da volim Selimovića i Oslobođenje. Dok drugima prebacujete takav stav "ako niste s nama onda ste sigurno u onom drugom taboru", evo upravo ovim pokazujete taj isti stav u izvornom obliku.
Međutim medijska scena općenito u BIH, sa izuzetkom nekih i nekoliko radio stanica je sjedi i plači. Na dnu moralnog posrnuća svih profesija su novinari. Međutim, to se smije reći o liječnicima, o političarima pogotovo, o pravnicima, ali o novinarima ne. Jer , kao biva, neko se miješa u njihov posao. Laž, ekspres laž, i nedeljna ilustrovana laž je medijska svakodnevnica naše zemlje.
Moj se post odnosio na one kojima su puna usta multi kulti, a onda im je ujedno i glavni argument mjesto rođenja Fahrudina Radončića, pa sami o sebi više kažu nego o tom čovjeku i njegovoj novini.
Zna se da je dobiju lovu, ali nije jedini koji je dobio. On je produktivno iskoristio , neki drugi su prokockali, sakrili, spiskali . Ovo čisto ekonomski, osobno nisam neki fan ni Radončića ni njegove novine. Ali, kad vidim iste nikove koji pišu milionske postove o tom čovjeku, onda zaista stajem na njegovu stranu, jer je po svemu samo i isključivo čista ljudska zavist u pitanju. Moj post je o tome ... NI o politici ni o eventualnom patriotizmu.
Totalno fulaš. Optužbe o Fahrinom mjestu rođenja se istina pojave, svkih 5 stranica na ovoj temi, ali većina rasprave ide u pravcu Avazovog primitivizma. Izjednačuješ svaku kritiku Avaza sa onom najgorom i najprimitivnijom na koju naletiš.
A to da nekima jesu usta puna multi kulti, jel to na kraju krajeva loše? Nisam ni ja za bratstvo jedinstvo "na silu", ali kao što sam napisao, Radončić je iznijeo neke umotane fašističke stavove, i sada bismo ih trebali otpisati jer je on uspješan biznismen? Pa i Dodik je uspješan biznismen, Arkan takođe, siguran sam da je u vojnoj industriji Njemačke 30-ih bilo dosta uspješnih biznismena. I sada kada prigovorim o tome ja sam neki "multi kulti", podsmješljivim tonom.
Kao što sam rekao, ovdje postoje i teme o Oslobođenju i vidjećeš da je dosta ljudi konzistentno po pitanju pojave primitivizma u medijima. Postoji dio ljudi koji brane primitivizam Oslobođenja na taj način što ga pravdaju primitivizmom Avaza, isto kao što i ti radiš, ali obratno, ali oni su u manjini i nemoj zato živa bila sve kritičare Avaze trpati u tu grupu.
Iskreno, kao što sam rekao i Neelixu- jebe mi se za način sticanja njegovog novca, teoretski je moguće da je sve zaradio ne prekršivši zakon. S druge strane, lik je prekršio sve moguće etičke, moralne i profesionalne norme, i uveo je medije BiH u silaznu spiralu sve goreg primitivizma. Takođe, teško se ogriješio o mnoge patriote i branioce Bosne i Hercegovine, prouzrokovao je najveće razdore unutar ljudi koji se izjašnjavaju Bošnjacima, tako da me fakat boli đon za ono što je on uradio kao biznismen, ali ovo šta radi vlastitim ljudima i na koji način ih truje nikada mu neću prećutati.
I svaka čast što staješ na stranu onih koji su napadani - ali nešto te ne vidim kao pokretača peticije podrške Senadu Avdiću zbog najprimitivnijih napada u poslijeratnom BH novinarstvu - opet mislim na slučaj "silovanje i ubistvo djevjke ometene u razvoju". A sandžačko porijeklo Radončića se pomene na svakoj petoj strani, što ti je dovoljno da eto staneš na stranu jadnog tajkuna kojeg napadaju na regionalnoj osnovi. Zato mi živa bila ne prodaji priču o stajanju na strani napadnutih. Istina je da Radončića često neargumentovano napadaju, ali to nije ništa u poređenju sa onim nemam-riječi-da-opišem napadima koje on pravi preko svojih stranica.
I nemoj mi pričati o tome kako "ne napada on, nego novinari Avaza, ne pregleda on zaboga svaki tekst pa da kontroliše Avaz 100%" - zna se da je stao na stranu svojih novinara i lično je napade na Avaz branio kao napade na njega lično, i zna se da to što njegovi uposlenici napadaju po Radončićevim političkim i poslovnim neprijateljima nije puka slučajnost - to bi bilo isto kao kada bi rekli da Selimovići nemaju veze sa pisanjima u Oslobođenju, jer eto, ne postpisuju niti jedan tekst tamo.
- tranquil
#1315 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Neelix, evo imaš odgovor gore vezano za krađu, to je jednostavno irelevantno, ja pričam o nemoralnosti i opasnosti Radončića za BiH.Neelix wrote:eto to je ukratko ono sto i ja pokusavam reci. postoji gomila natpisa u avazu sa kojima se ja licno ne slazem. al kad vidim ko sve i kako pljuje fahru, naravno da cu ga braniti.KatarinaKosaca wrote:
Kao prvo ne znam št amisliš pod mi, vi , oni... Kao drugo nekoliko sam puta ovdje napisala šta mislim o novinarskom kvalitetu članaka u Avazu, pa neću da se ponavljam. Međutim, čisto ekonomski, Avaz jeste napravio tržišni bum. Promijenila se struktura stanovništva u gradu, našao je taj tržišni segment, pogodio ga u sridu i Avaz je prodavana novina. Kao prodavana novina u njoj izađu svi tenderi i svi natječaji, tako da mora biti čitan. U Oslobođenju toga jednostavno nema. Odnosi se i na osmrtnice.
Međutim medijska scena općenito u BIH, sa izuzetkom nekih i nekoliko radio stanica je sjedi i plači. Na dnu moralnog posrnuća svih profesija su novinari. Međutim, to se smije reći o liječnicima, o političarima pogotovo, o pravnicima, ali o novinarima ne. Jer , kao biva, neko se miješa u njihov posao. Laž, ekspres laž, i nedeljna ilustrovana laž je medijska svakodnevnica naše zemlje.
Moj se post odnosio na one kojima su puna usta multi kulti, a onda im je ujedno i glavni argument mjesto rođenja Fahrudina Radončića, pa sami o sebi više kažu nego o tom čovjeku i njegovoj novini.
Zna se da je dobiju lovu, ali nije jedini koji je dobio. On je produktivno iskoristio , neki drugi su prokockali, sakrili, spiskali . Ovo čisto ekonomski, osobno nisam neki fan ni Radončića ni njegove novine. Ali, kad vidim iste nikove koji pišu milionske postove o tom čovjeku, onda zaista stajem na njegovu stranu, jer je po svemu samo i isključivo čista ljudska zavist u pitanju. Moj post je o tome ... NI o politici ni o eventualnom patriotizmu.
eto sad kao tranquil kaze da su fahrine pristalice rekle da je fahro ukr'ook. sta je ukro? od koga? koliko? sto nije u zatvoru? sto mu se ne sudi? zasto ne postoji ni optuznica?
naravno da niko od njih nema odgovora na to. napada se avaz zbog pljuvanja, a uzvraca se istim oruzjem. licemjerno? ma neeee, gdje bi oni.
Da, ljudi kojima smeta primitivizam napadaju i Avaz i Oslobođenje, ali činjenica je da se Avaz više napada zato što:
- ima veći tiraž i uticaj
- objektivno, primitivniji je i najgori od svih BiH medija. Ono "i drugi pljuju" jeste tačno ali u skroz drugom redu veličina.
- izrazito je antibosanski nastrojen, i to paradoksalno, prodajući se za patriotski list on proglašava prave patriote za antibosance i četnike. Zbog svog uticaja i formiranja uticajne stranke, ovo je vjerovatno jako opasno - vidjećemo poslije izbora.
Ovo sam sve rekao, ali moram da ponovim jer očigledno ignorišete sve činjenice o dosadašnjem jezivom opusu Avaza, pa se hvatate za "Fahro lopov" - kao što sam rekao, ja nisam to rekao, sud će dokazati, odnosno ako on dođe na vlast vjerovatno neće, al jebiga, pored svog pisanja Avaza da li je to više i bitno? Meni a i dosta sagovornika je ovdje bitna nemoralna i primitivna pojava Fahrudina Radončića i njegov uporan 15-godišnji rad kreiranja razodara među bosanskim patriotama, posebno među Bošnjacima.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1316 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
dugi su ti postovi, a ja kratka sa vremenom, pa ovako....Totalno fulaš. Optužbe o Fahrinom mjestu rođenja se istina pojave, svkih 5 stranica na ovoj temi, ali većina rasprave ide u pravcu Avazovog primitivizma. Izjednačuješ svaku kritiku Avaza sa onom najgorom i najprimitivnijom na koju naletiš.
A to da nekima jesu usta puna multi kulti, jel to na kraju krajeva loše? Nisam ni ja za bratstvo jedinstvo "na silu", ali kao što sam napisao, Radončić je iznijeo neke umotane fašističke stavove, i sada bismo ih trebali otpisati jer je on uspješan biznismen? Pa i Dodik je uspješan biznismen, Arkan takođe, siguran sam da je u vojnoj industriji Njemačke 30-ih bilo dosta uspješnih biznismena. I sada kada prigovorim o tome ja sam neki "multi kulti", podsmješljivim tonom.
Što se tiče multi kulti zna se na forumu da je to u mom životu jako prisutno (u mom osobnom RL),t ako da bar ja ne mogu imati protiv toga ništa, a nemam niti jednog posta iz kojeg se može vidjeti netrpeljivost prema nekoj naciji ili vjeri, a kamoli šovinizam. Ali, jeste krajnje licemjerje umjesto dobar dan reći, ja sam multikulti, ja sam u mješanom braku illi iz njega, pa onda kao argument Fahri pripisati mjesto rođenja. Izvini, to je dno dna. I sam si napisao da je tako. Usotalom moj je post dolazio prije tvoj dugačkog i odnosio se na te i takve koji su dežurni na svakoj temi o Avazu i Fahri, spočitavaju pisemenost a onda u postu naprave milioin gramatičkih greški itd. O tome sam govorila. I onda ako se kaže nešto sa ekonmsko , čisto ekonomskog aspekta, odmah si branilac Fahre, njego fan , pa čak i rođak. Uostalom, i sam si napisao da toga ima. A ja tebi kad budem replicirala, kvotaću, tako da nema potrebe da se osjećaš prozvan po tvom postu
- tranquil
#1317 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Ponavljam, sada se raspravljaš sa mnom a ne sa "raznim ovim onim koji kažu ovo ono". Mogao bih i ja naći postove najprimitivnijih Radončićevih pristalica pa tebi govoriti "evo ovakvi ste". Na temi o Vlaisavljevićima sam rekao da se stav "Avdić je silovao i ubio djevojku ometenu u razvoju" ne može mjeriti sa "jebem vam mater" jer da sam slično optužen vjerovatno bih isto reagirao. Ne mogu se više praviti da su svi isti i time hinjski braniti pravog agresora, dosta mi je bio jedan Lewis MacKenzie u životu.KatarinaKosaca wrote:dugi su ti postovi, a ja kratka sa vremenom, pa ovako....Totalno fulaš. Optužbe o Fahrinom mjestu rođenja se istina pojave, svkih 5 stranica na ovoj temi, ali većina rasprave ide u pravcu Avazovog primitivizma. Izjednačuješ svaku kritiku Avaza sa onom najgorom i najprimitivnijom na koju naletiš.
Što se tiče multi kulti zna se na forumu da je to u mom životu jako prisutno (u mom osobnom RL),t ako da bar ja ne mogu imati protiv toga ništa, a nemam niti jednog posta iz kojeg se može vidjeti netrpeljivost prema nekoj naciji ili vjeri, a kamoli šovinizam. Ali, jeste krajnje licemjerje umjesto dobar dan reći, ja sam multikulti, ja sam u mješanom braku illi iz njega, pa onda kao argument Fahri pripisati mjesto rođenja. Izvini, to je dno dna. I sam si napisao da je tako. Usotalom moj je post dolazio prije tvoj dugačkog i odnosio se na te i takve koji su dežurni na svakoj temi o Avazu i Fahri, spočitavaju pisemenost a onda u postu naprave milioin gramatičkih greški itd. O tome sam govorila. I onda ako se kaže nešto sa ekonmsko , čisto ekonomskog aspekta, odmah si branilac Fahre, njego fan , pa čak i rođak. Uostalom, i sam si napisao da toga ima. A ja tebi kad budem replicirala, kvotaću, tako da nema potrebe da se osjećaš prozvan po tvom postu
Čuj stava, "svi su oni isti, ali pošto se najviše napada Fahro, staću na njegovu stranu bez obzira šta piše".
E pa imam novost - Fahro se najviše napada jer jeste najveći primitivac i antibosanac. Prihvatite to. Sa tim vašim principijelnim stavom mogu očekivati da ste prije 15 godina najviše branili Miloševića, jer eto on je nazivan u medijima "balkanski koljač"
Sve fola neutralci, ako lažete sebe ne mogu vam pomoći, ali ne lažite druge ljude, imamo oči, ponekad pročitamo Avaz, vidimo šta tamo piše.
-
zonbirile
#1318 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
žalosno je što će se narod opet učiti na svojim greškama,preko svojih leđa i nakon najtežih 10g proklinjati dan,kada je mali seljačić sa najlon kesom u ruci,sa instrukcijama u najlonu pod košuljom,ušao u grad.
- tranquil
#1319 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Katarina & Neelix, evo svađajte se sa ovim, Fahrin kritičar po vašoj mjeri, i slobodno ignorišite ozbiljnije (između ostalih i moje) postove kako ste do sada radili.
zonbirile wrote:žalosno je što će se narod opet učiti na svojim greškama,preko svojih leđa i nakon najtežih 10g proklinjati dan,kada je mali seljačić sa najlon kesom u ruci,sa instrukcijama u najlonu pod košuljom,ušao u grad.
- BiH-x
#1320 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Pa takvi "kriticari" su ubjedljiva vecina na ovom forumu...
ps, nije ni cudno sto je Avaz najprodavanija novina u BiH... sudeci po broju stranica na ovoj temi i "crveni" i "zeleni" ga religiozno citaju
ps, nije ni cudno sto je Avaz najprodavanija novina u BiH... sudeci po broju stranica na ovoj temi i "crveni" i "zeleni" ga religiozno citaju
- harač
#1321 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
so trueBiH-x wrote:Pa takvi "kriticari" su ubjedljiva vecina na ovom forumu...
-
StupskaBitanga
#1322 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Sulejman Tihić mi nije nimalo drag ni u kojem pogledu
ali ovo što sam pročitao na web stranici avaza je strašno-sada je on ispao priijatelj fikreta*babe
a što me nervira što Radončić samo govori bošnjaci bošnjaci
ccc
ali ovo što sam pročitao na web stranici avaza je strašno-sada je on ispao priijatelj fikreta*babe
a što me nervira što Radončić samo govori bošnjaci bošnjaci
ccc
- spreca
#1323 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
zonbirile wrote:žalosno je što će se narod opet učiti na svojim greškama,preko svojih leđa i nakon najtežih 10g proklinjati dan,kada je mali seljačić sa najlon kesom u ruci,sa instrukcijama u najlonu pod košuljom,ušao u grad.
Hvala bogu pa nismo svi slijepi
- Control panel
#1324 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
nismo, nismo. samo cemo morati jos jedan mjesec vise trpiti ovu nesposobnu vlast, ako se budu odgodili izbori za koji mjesec.spreca wrote:zonbirile wrote:žalosno je što će se narod opet učiti na svojim greškama,preko svojih leđa i nakon najtežih 10g proklinjati dan,kada je mali seljačić sa najlon kesom u ruci,sa instrukcijama u najlonu pod košuljom,ušao u grad.
![]()
![]()
Hvala bogu pa nismo svi slijepi
-
zonbirile
#1325 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
------------------------------------------tranquil wrote:Katarina & Neelix, evo svađajte se sa ovim, Fahrin kritičar po vašoj mjeri, i slobodno ignorišite ozbiljnije (između ostalih i moje) postove kako ste do sada radili.
hvala ,s tobom neće ni da se svađaju,ma pusti ih šupci nepismeni nisu oni tebi ni do koljena,kakav filozof,kakav intelektualac.