beautyfool je napisao/la:
A jeli ja to mozda nesto nekome namecem, i dali mozda kroz moje postove mozes zakljuciti da ja nekome namecem svoje misljenje ili deda mraza ili vjeronauku ili sta ti ja znam sta ?
Ja uopste nisam protiv deda mraza, niti deda mraz me zanima ali mi se nesvidja to blacenje svega sto je islamsko samo da bi se opravdalo ono sto je neki novinar napisao da je deda mraz protjeran iz vrtica! Zar je deda mraz vrijedan da se prosipa mrznja, vrijedjanje i blacenje svega onog sto je tradicija muslimana? Ja bih shvatila da je tema otvorena da se rijesi neki problem ali ocito da je ova tema otvorena zbog nekih drugih razloga kao i tema vucko i slicno tome, zalosno je u koje stanje dovodimo nasu drzavu pa cak i u miru ratujemo jedno protiv drugog !
----
Ja mislim da si ti upravo zamjenio teze u mom postu ili nisi zelio da shvatis sta sam ustvari napisala gore.
Uopste se ne prepucavam niti smatram da me vrijedja deda mraz a to sam i navela u tom gornjem postu,svakom svoje,ono sto zelim reci da je jako ruzno od nasih sugradjana svadja i prepucavanje koje se odnosi i cime se prikazuje zaostalost razmisljanja muslimana i njihovih tradicija,mrznje, omalozavanja ne samo oko deda mraza vec bilo cega i nazivanje isti tih muslimana licemjerima i svim pogrdnim " i savremenim" nazivima koje su se doticni korisnici ovog foruma mogli sjetiti!
Ja sam navela da ako postoji problem oko deda mraza da se taj problem moze fino rijesiti a ne napadanjem i blacenje osoba koje ne razmisljaju isto !
Drugi put procitaj detaljno moj post, pa ako ne shvatis sta hocu da kazem a ti procitaj ponovo, nije lijepo zakljucke donositi tako brzo !
I tebi veliko Hvala sto me nazivas "Kvazi vjernikom"

Ugodne praznike ti zelim

Lijep pozdrav !
Jos na ovo da odgovorim pa kapak ! Potpuno je izlisno voditi ovakav "dijalog"
Eto,postiram ponovo tvoj citav post i ostajem pri tome da vrsis zamjenu teza.
Kako?
Pa,tako sto se stavljas u ulogu zrtve:blacenje muslimana,omalovazavanje muslimanske tradicije,zasto se zbog Deda Mraza prosipa mrznja...
A u stvari:ni slucajno nije otvorena tema protiv islama i muslimana (grozno da se to uopste mora reci) nego zbog odredjene zabrane u JAVNOJ djecijoj ustanovi,ukidanja duuugogodisnje tradicije i djecije radosti.
Zbog cega je doslo do zabrane? Ko ju je sproveo u djelo?
Ti i jos neki grcevito branite postupak,a pri tom se paradoksalno ponasate kao napadnuta strana.
Nimalo me ne interesuje jesi li pravi vjernik,kao sto ni tebe ne treba da interesuje jesam li ja.To su privatne stvari .
I da,posto sam u porodici imao istinskog vjernika,muslimana,imama pravo kad kazem da su danas masovno na sceni kvazi vjernici.
Ti najbolje znas gdje spadas...ja nisam bas toliko vidovit
Pozdrav i tebi