FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#1301 Re: FK Zeljeznicar
I tako, zajebasmo malene... opet...
- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#1302 Re: FK Zeljeznicar
a htjeli u finale hehe
-
hali gali halid
#1303 Re: FK Zeljeznicar
Drago vam kad vam izgubi klub? Navijaci?
-
saraydjecko
#1304 Re: FK Zeljeznicar
Mislis na svoje rivale Delije ili,uputi me jer slabo pratim navijacka desavanja iz tvoje zemlje...elSaik wrote:I tako, zajebasmo malene... opet...
-
sajosarajlija
#1305 Re: FK Zeljeznicar
Dovoljno je vidjeti koliko postova ima tema FK Sarajevo, a koliko FK Željezničar i sve će biti jasno.
Zanimljivo je uvijek bilo koliko je Željo bio trn u oku Pitarima i koliko im je uvijek bio draži neuspjeh Željezničara od uspjeha Sarajeva... valjda kompleks starijeg kluba sa čistijom i poštenijom tradicijom, ja sebi to ne znam drugačije objasniti.
Zanimljivo je uvijek bilo koliko je Željo bio trn u oku Pitarima i koliko im je uvijek bio draži neuspjeh Željezničara od uspjeha Sarajeva... valjda kompleks starijeg kluba sa čistijom i poštenijom tradicijom, ja sebi to ne znam drugačije objasniti.
- campa_xxx
#1306 Re: FK Zeljeznicar
Niste mi vjerovali kad sam jos prije par mjeseci pisao o ovome ....
AMAR OSIM GLAVNI KANDIDAT ZA TRENERA!
Amar Osim, sin našeg proslavljenog trenerskog stručnjaka Ivice, glavni je kandidat za trenera FK Željezničar, saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih Upravi premijerligaša sa Grbavice.
Osim junior je već radio kao prvi strateg „plavih“ i to u periodu od 2001. do 2003. godine, kada je sa Željom osvojio dvije titule (2001. i 2002. godine), te dva državna kupa (2001. i 2003. godine). Pod njegovom trenerskom palicom, Željezničar je briljantno igrao i u evropskim kupovima. Premijerligaš sa Grbavice tada je stigao do trećeg pretkola Lige prvaka, gdje je eliminisan od slavnog engleskog Newcastlea.
Stoga, navijači Željezničara ne bi imali ništa protiv da se ponovo vrati na klupu, za što postoje realne šanse.
„Istina je da je Osim glavni kandidat i da ćemo učiniti sve da ga uspijemo privoliti da se prihvati odgovornog posla. Potreban nam je trener koji će svojim autoritetom stvoriti harmoniju u ekipi i koji će motivisati igrače da na terenu daju maksimum. Amar je u ovom trenutku najbolje riješenje“, potvđeno nam je sa Grbavice.
U slučaju da Uprava ne pronađe zajednički jezik sa Osimom juniorom, razmišlja se i o alternativama. Saznajemo da su među kandidatima sa kojim će čelnici Željezničara obaviti razgovore Milomir Odović, Hajrudin Đurbuzović, Kemal Alispahić i Demir Hotić, a nije isključeno da se pojavi još neko trenersko ime.
Uporedo sa potragom za novim trenerom, na Grbavici sju počeli riješavati i igračku križaljku. Gotovo je izvjesno da će plavi dres u proljetnoj polusezoni nositi Mirsad Bešlija,
bivši prvotimac Željezničara koji je 2001. godine upravo sa Grbavice otišao u Genk, a u međuvremenu nosio je i dresove Heartsa i Saint Truidena. Takođe, u Dolini ćupova je u toku rekonstrukcija reflektora odnosno postavljanje sijalica, pa se može očekivati da Grbavicu svjetlost obasja do kraja 2008. godine...
AMAR OSIM GLAVNI KANDIDAT ZA TRENERA!
Amar Osim, sin našeg proslavljenog trenerskog stručnjaka Ivice, glavni je kandidat za trenera FK Željezničar, saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih Upravi premijerligaša sa Grbavice.
Osim junior je već radio kao prvi strateg „plavih“ i to u periodu od 2001. do 2003. godine, kada je sa Željom osvojio dvije titule (2001. i 2002. godine), te dva državna kupa (2001. i 2003. godine). Pod njegovom trenerskom palicom, Željezničar je briljantno igrao i u evropskim kupovima. Premijerligaš sa Grbavice tada je stigao do trećeg pretkola Lige prvaka, gdje je eliminisan od slavnog engleskog Newcastlea.
Stoga, navijači Željezničara ne bi imali ništa protiv da se ponovo vrati na klupu, za što postoje realne šanse.
„Istina je da je Osim glavni kandidat i da ćemo učiniti sve da ga uspijemo privoliti da se prihvati odgovornog posla. Potreban nam je trener koji će svojim autoritetom stvoriti harmoniju u ekipi i koji će motivisati igrače da na terenu daju maksimum. Amar je u ovom trenutku najbolje riješenje“, potvđeno nam je sa Grbavice.
U slučaju da Uprava ne pronađe zajednički jezik sa Osimom juniorom, razmišlja se i o alternativama. Saznajemo da su među kandidatima sa kojim će čelnici Željezničara obaviti razgovore Milomir Odović, Hajrudin Đurbuzović, Kemal Alispahić i Demir Hotić, a nije isključeno da se pojavi još neko trenersko ime.
Uporedo sa potragom za novim trenerom, na Grbavici sju počeli riješavati i igračku križaljku. Gotovo je izvjesno da će plavi dres u proljetnoj polusezoni nositi Mirsad Bešlija,
-
elSaik
#1307 Re: FK Zeljeznicar
Lik traži 100.000KM. I nije da je neka novost...
- campa_xxx
#1308 Re: FK Zeljeznicar
Ja bih mu dao sve sto trazi, svakako bagra odnosi sve sto se moze odnijeti...elSaik wrote:Lik traži 100.000KM. I nije da je neka novost...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1309 Re: FK Zeljeznicar
Pacenik broj 1
i onda imate obraza pricati ko je kime opterecen...nije bitan turnir,bitan je vas bijedni mentalni sklop,kako vam igraca,tako i vas koji likujete jer je vas klub izgubio ali je tim porazom onemogucio da neko ode u finale...klasicni pacenici

Pacenik broj 2elSaik wrote:I tako, zajebasmo malene... opet...
U stvari svi ste vi pacenici,sto ste potvrdili utakmicom protiv Olimpika,kada su igraci pustili tacno onoliko koliko je trebalo Olimpiku da ode u finale umjesto Sarajeva.since1921 wrote:a htjeli u finale hehe
i onda imate obraza pricati ko je kime opterecen...nije bitan turnir,bitan je vas bijedni mentalni sklop,kako vam igraca,tako i vas koji likujete jer je vas klub izgubio ali je tim porazom onemogucio da neko ode u finale...klasicni pacenici
- JThomas
#1310 Re: FK Zeljeznicar
hajd malo pogledaj ove svoje na ovoj temi, kad si već kod radovanja tuđoj nevolji...
-
LSD
#1311 Re: FK Zeljeznicar
A kad je Baždarevic donio titulu Sarajevu '85 - tad željovci nisu bili pacenici,jelde...dvostruki moral,klasika pitarska-LIBERO- wrote:Pacenik broj 1
U stvari svi ste vi pacenici,sto ste potvrdili utakmicom protiv Olimpika,kada su igraci pustili tacno onoliko koliko je trebalo Olimpiku da ode u finale umjesto Sarajeva.since1921 wrote:a htjeli u finale hehe
i onda imate obraza pricati ko je kime opterecen...nije bitan turnir,bitan je vas bijedni mentalni sklop,kako vam igraca,tako i vas koji likujete jer je vas klub izgubio ali je tim porazom onemogucio da neko ode u finale...klasicni pacenici![]()
-
sajosarajlija
#1312 Re: FK Zeljeznicar
Pa shvati da ljudi navijaju za FKS od 95 kad su šljegli u Šeher
-
saraydjecko
#1313 Re: FK Zeljeznicar
Da to je tacno ali,ako vec to spominjes trebas reci da je Mesa na poluvremenu svima j...o mater zato sto hoce da puste tekmu.Zato kad se oprastao na Kosevu je dobio aplauz od istokaLSD wrote:A kad je Baždarevic donio titulu Sarajevu '85 - tad željovci nisu bili pacenici,jelde...dvostruki moral,klasika pitarska-LIBERO- wrote:Pacenik broj 1
i onda imate obraza pricati ko je kime opterecen...nije bitan turnir,bitan je vas bijedni mentalni sklop,kako vam igraca,tako i vas koji likujete jer je vas klub izgubio ali je tim porazom onemogucio da neko ode u finale...klasicni pacenici![]()
-
belissima
#1314 Re: FK Zeljeznicar
Opet strumfici niste odgovorili na pitanje...znaci vracate se opet na NK...vidim da mnogi ne znaju...e sad imam jos 2...imate li sponzora i zasto niste pratili "svog" skretnicara u Skenderiji...zar vi niste najvjerniji,najvatreniji,najbrojniji...??????

-
vjecnobordo
#1315 Re: FK Zeljeznicar
Joj belissima pun mi te qrac. Meni, a nje njima.belissima wrote:Opet strumfici niste odgovorili na pitanje...znaci vracate se opet na NK...vidim da mnogi ne znaju...e sad imam jos 2...imate li sponzora i zasto niste pratili "svog" skretnicara u Skenderiji...zar vi niste najvjerniji,najvatreniji,najbrojniji...??????![]()
![]()
BOJKOTUJU!!!
Što HZ nije bilo prošle godine i sl? Znaš da se i tebi može desiti ista stvar već sutra, a preseravaš se. Bezveze izazivaš sudbinu.
-
LSD
#1316 Re: FK Zeljeznicar
pa gdje si ti belissima majstorebelissima wrote:Opet strumfici niste odgovorili na pitanje...znaci vracate se opet na NK...vidim da mnogi ne znaju...e sad imam jos 2...imate li sponzora i zasto niste pratili "svog" skretnicara u Skenderiji...zar vi niste najvjerniji,najvatreniji,najbrojniji...??????![]()
![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#1317 Re: FK Zeljeznicar
Ja ti priznah da je tacna informacija ali nigdje odgovora od tebe za izvor ...belissima wrote:Opet strumfici niste odgovorili na pitanje...znaci vracate se opet na NK...vidim da mnogi ne znaju...e sad imam jos 2...imate li sponzora i zasto niste pratili "svog" skretnicara u Skenderiji...zar vi niste najvjerniji,najvatreniji,najbrojniji...??????![]()
![]()
Sponzor? Vjerovatno mislis na onog cije ime stoji na dresovima? Moramo li imati glavnog sponzora? Jeli to obavezno?Plavih_11 wrote:Tacna je informacija samo mi nije jasno kad prije procuri u javnost ...belissima wrote:Nije suplja..znam da cete misliti da vas nesto ja sad zezam...ali cuo sam iz pouzdanih izvora od jednog clana TM88,da je uslov za reflektore od iduce sezone 2009/2010,opet comeback na NK?.... Taj sto ti je rekao info, da nije Risto Džogo? Da nije vaskrsnuo? Nemoj se sramiti da izdas izvor ...
Hasetov turnir? Glupost je pricati u sadasnji vakat o posjeti utakmicama u gradu a kamoli turnirima! U ova vremena kad je fudbal u Sarajevu i BiH sve samo ne kvalitetan i kad covjek nema sta da vidi! Iz godine u godinu opadaju posjete u prvenstvu a ti pitas za turnir! Mojne majke ti vise ...
Opet sam morao napisati post a rekao sam da necu ... Neki se ljudi nikad nece promjeniti ...
-
belissima
#1318 Re: FK Zeljeznicar
Halo vjecnobordo...ukini taj lazni nick..molim te..preofiran si... a vi ostali strumfici,vi taj bojkot praktikujete samo u domacim utakmicama...ovo je ipak bilo gostovanje u gradu...
.....
P.S.Izvor informacije je jedan ugledni clan TM88.
P.S.Izvor informacije je jedan ugledni clan TM88.
-
saraydjecko
#1319 Re: FK Zeljeznicar
hm....jako zanimljiva teza samo tesko obranjiva...sajosarajlija wrote:Pa shvati da ljudi navijaju za FKS od 95 kad su šljegli u Šeher
Manijaka na derbiju 1990 je jedva 1000 bilo na juznoj tribini i ako od te brojke oduzmemo poginule,izbjeglice itd a,onda dodamo brojku Manijaka na drbiju 1998 onda ce se sve samo kazati:-)
- Charuga
- Globalni moderator
#1320 Re: FK Zeljeznicar
E tvoja je teza beli odbranjiva ...saraydjecko wrote:hm....jako zanimljiva teza samo tesko obranjiva...sajosarajlija wrote:Pa shvati da ljudi navijaju za FKS od 95 kad su šljegli u Šeher
Manijaka na derbiju 1990 je jedva 1000 bilo na juznoj tribini i ako od te brojke oduzmemo poginule,izbjeglice itd a,onda dodamo brojku Manijaka na drbiju 1998 onda ce se sve samo kazati:-)
14.05.1989 godine
ZELJEZNICAR-Sarajevo 2-1
Stadion:Grbavica
Gledalaca:20.000
Sudija:Fazlagic(Capljina)
ZELJEZNICAR:
Skrba,Ilic,Alihodzic,Gajic,Hadzialagic,Komsic,Bahtic,Krunic(Ninkovic),Karamehmedovic,Curic i Nikic
Sarajevo:
Lugusic,Bajic,Raickovic,Lazic(Kupresanin),Milak,Nedic,Barnjak,Vukicevic,Mulavdic,Jaganjac,Bozovic(Vazda)
Strijelci:
Nikic 54 min i Curic 78 min za ZELJEZNICAR a Barnjak u 63 min za Sarajevo
Ovde je vjerovatno bilo 19.000 navijaca sarajeva a 1.000 navijaca Zelje.
Sezdesetprvi Sarajevski derbi-Sezona 1990/1991
05.08.1990 godine
ZELJEZNICAR-Sarajevo 1-1,penali 5-4
Stadion:Grbavica
Gledalaca:12.000
Sudija:Bujic(Bar)
ZELJEZNICAR:
Skrba,Milosevic,Stanic,Katana,Ilic,Stilic,Nikolic(Nikic),Velic,Sliskovic,Pavlovic,Vazda(Oism)
Sarajevo:
Jusic,Bajic,Raickovic,Karamehmedovic,Nedic(Cirkovic),Vidakovic,Lazic(Jakovljevic),Kupresanin,Musemic,Varupa i Mulavdic
Strijelci:
Sliskovic 69 min za ZELJEZNICAR a Karamehmedovic 88 min za Sarajevo
I ovde je situacija 11.000 navijaca sarajeva a 1.000 navijaca Zelje.
A ovo je vjerovatno derbi na koji si mislio:
17.02.1991 godine
Sarajevo - ZELJEZNICAR 1-1,penali 3-5
Stadion:Kosevo
Gledalaca:6.000
Sudija:Stojanovski(Skoplje)
Sarajevo:
Prudnjikov,Vidakovic,Geca,Bajic,Raickovic,Nedic,Puhalak,Kupresanin,Mulavdic(Suljagic),Varupa i Ramovic
ZELJEZNICAR:
Skrba,Katana,Stanic,Jurisic,Hadzialagic,Vidovic(Krunic),Krstovic,Velic,Nikolic,Sliskovic(Osim) i Bogdanovic
Strijelci:
Velic 73 min za ZELJEZNICAR a Puhalak 10 min za Sarajevo
Penale su pogodili Katana,Osim,Hadzialagic i Velic za ZELJEZNICAR a Nedic i Raickovic za Sarajevo
Posjeta je bila vise nego odlicna ...
Last edited by Charuga on 29/12/2008 10:54, edited 2 times in total.
-
LSD
#1321 Re: FK Zeljeznicar
ne pominješ cinjenicu da ni sjever nije bio pun...i bilo je više od 1000 manijaka na jugu...necemo sad pretjerivati do te mjere.saraydjecko wrote:hm....jako zanimljiva teza samo tesko obranjiva...sajosarajlija wrote:Pa shvati da ljudi navijaju za FKS od 95 kad su šljegli u Šeher
-
belissima
#1322 Re: FK Zeljeznicar
Na prvoj spomenutoj utakmici nije bilo ni blizu 15000 gledalaca,a kamoli 20000,sto se tice navijanja ,stvarno se nema sta reci,osim da su HZ bile superiorne u odnosu na strumfice,koji nisu ni postojali....vasa strumfovska uvelicavanja...kako mozete spominjati te utakmice kad su HZ na tim utakmicama pokazale ko je glavni uvijek bio u gradu...smijesno je o tome i raspravljati strumfici...na drugoj nije bilo ni 10000 hiljada i nisam cuo nista drugo osim HZ....
- Charuga
- Globalni moderator
#1323 Re: FK Zeljeznicar
I tako dalje .. Sjecas se ko da je juce bilo ... Daj nam jos tvojih "oficijelnih" podataka o nama samima .. Koliko nas gdje nije bilo ...belissima wrote:Na prvoj spomenutoj utakmici nije bilo ni blizu 15000 gledalaca,a kamoli 20000,sto se tice navijanja ,stvarno se nema sta reci,osim da su HZ bile superiorne u odnosu na strumfice,koji nisu ni postojali....vasa strumfovska uvelicavanja...kako mozete spominjati te utakmice kad su HZ na tim utakmicama pokazale ko je glavni uvijek bio u gradu...smijesno je o tome i raspravljati strumfici...na drugoj nije bilo ni 10000 hiljada i nisam cuo nista drugo osim HZ....
Nisi mi odgovorio za izvor oko NK? Jeli ti se pokojni Džogo ukazao u snu ili su banjalucke Nezavisne novine ...
-
belissima
#1324 Re: FK Zeljeznicar
Strumficu mali...obje sam utakmice bio nazocan na vasoj istocnoj "tribini"..i kompetentan sam da pricam o tome...i svaki realan strumf ti to moze posvjedociti koji je bio tu...ili cuo od starijih kolega...to su cinjenice...vjeruj mi...a za izvor sam ti rekao...moras samo citati forum detaljno...
-
sniPod
#1325 Re: FK Zeljeznicar
daj budi nekad realan ti pricas da je hz-a uvjek bilo vise na grbavici i te gluposti, a samo me zanima sto je posjeta na kosevu bila 6000belissima wrote:Na prvoj spomenutoj utakmici nije bilo ni blizu 15000 gledalaca,a kamoli 20000,sto se tice navijanja ,stvarno se nema sta reci,osim da su HZ bile superiorne u odnosu na strumfice,koji nisu ni postojali....vasa strumfovska uvelicavanja...kako mozete spominjati te utakmice kad su HZ na tim utakmicama pokazale ko je glavni uvijek bio u gradu...smijesno je o tome i raspravljati strumfici...na drugoj nije bilo ni 10000 hiljada i nisam cuo nista drugo osim HZ....