FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
elSaik

#1301 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

I tako, zajebasmo malene... opet...
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#1302 Re: FK Zeljeznicar

Post by since1921 »

a htjeli u finale hehe
hali gali halid

#1303 Re: FK Zeljeznicar

Post by hali gali halid »

Drago vam kad vam izgubi klub? Navijaci?
saraydjecko

#1304 Re: FK Zeljeznicar

Post by saraydjecko »

elSaik wrote:I tako, zajebasmo malene... opet...
Mislis na svoje rivale Delije ili,uputi me jer slabo pratim navijacka desavanja iz tvoje zemlje...
sajosarajlija

#1305 Re: FK Zeljeznicar

Post by sajosarajlija »

Dovoljno je vidjeti koliko postova ima tema FK Sarajevo, a koliko FK Željezničar i sve će biti jasno.

Zanimljivo je uvijek bilo koliko je Željo bio trn u oku Pitarima i koliko im je uvijek bio draži neuspjeh Željezničara od uspjeha Sarajeva... valjda kompleks starijeg kluba sa čistijom i poštenijom tradicijom, ja sebi to ne znam drugačije objasniti.
campa_xxx

#1306 Re: FK Zeljeznicar

Post by campa_xxx »

Niste mi vjerovali kad sam jos prije par mjeseci pisao o ovome .... :D

AMAR OSIM GLAVNI KANDIDAT ZA TRENERA!

Amar Osim, sin našeg proslavljenog trenerskog stručnjaka Ivice, glavni je kandidat za trenera FK Željezničar, saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih Upravi premijerligaša sa Grbavice.

Osim junior je već radio kao prvi strateg „plavih“ i to u periodu od 2001. do 2003. godine, kada je sa Željom osvojio dvije titule (2001. i 2002. godine), te dva državna kupa (2001. i 2003. godine). Pod njegovom trenerskom palicom, Željezničar je briljantno igrao i u evropskim kupovima. Premijerligaš sa Grbavice tada je stigao do trećeg pretkola Lige prvaka, gdje je eliminisan od slavnog engleskog Newcastlea.

Stoga, navijači Željezničara ne bi imali ništa protiv da se ponovo vrati na klupu, za što postoje realne šanse.

„Istina je da je Osim glavni kandidat i da ćemo učiniti sve da ga uspijemo privoliti da se prihvati odgovornog posla. Potreban nam je trener koji će svojim autoritetom stvoriti harmoniju u ekipi i koji će motivisati igrače da na terenu daju maksimum. Amar je u ovom trenutku najbolje riješenje“, potvđeno nam je sa Grbavice.

U slučaju da Uprava ne pronađe zajednički jezik sa Osimom juniorom, razmišlja se i o alternativama. Saznajemo da su među kandidatima sa kojim će čelnici Željezničara obaviti razgovore Milomir Odović, Hajrudin Đurbuzović, Kemal Alispahić i Demir Hotić, a nije isključeno da se pojavi još neko trenersko ime.

Uporedo sa potragom za novim trenerom, na Grbavici sju počeli riješavati i igračku križaljku. Gotovo je izvjesno da će plavi dres u proljetnoj polusezoni nositi Mirsad Bešlija, :thumbup: bivši prvotimac Željezničara koji je 2001. godine upravo sa Grbavice otišao u Genk, a u međuvremenu nosio je i dresove Heartsa i Saint Truidena. Takođe, u Dolini ćupova je u toku rekonstrukcija reflektora odnosno postavljanje sijalica, pa se može očekivati da Grbavicu svjetlost obasja do kraja 2008. godine...
elSaik

#1307 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Lik traži 100.000KM. I nije da je neka novost...
campa_xxx

#1308 Re: FK Zeljeznicar

Post by campa_xxx »

elSaik wrote:Lik traži 100.000KM. I nije da je neka novost...
Ja bih mu dao sve sto trazi, svakako bagra odnosi sve sto se moze odnijeti...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1309 Re: FK Zeljeznicar

Post by -LIBERO- »

Pacenik broj 1
Pacenik broj 2
since1921 wrote:a htjeli u finale hehe
U stvari svi ste vi pacenici,sto ste potvrdili utakmicom protiv Olimpika,kada su igraci pustili tacno onoliko koliko je trebalo Olimpiku da ode u finale umjesto Sarajeva.

i onda imate obraza pricati ko je kime opterecen...nije bitan turnir,bitan je vas bijedni mentalni sklop,kako vam igraca,tako i vas koji likujete jer je vas klub izgubio ali je tim porazom onemogucio da neko ode u finale...klasicni pacenici :D :D
JThomas

#1310 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

hajd malo pogledaj ove svoje na ovoj temi, kad si već kod radovanja tuđoj nevolji...
LSD

#1311 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

-LIBERO- wrote:Pacenik broj 1
Pacenik broj 2
U stvari svi ste vi pacenici,sto ste potvrdili utakmicom protiv Olimpika,kada su igraci pustili tacno onoliko koliko je trebalo Olimpiku da ode u finale umjesto Sarajeva.

i onda imate obraza pricati ko je kime opterecen...nije bitan turnir,bitan je vas bijedni mentalni sklop,kako vam igraca,tako i vas koji likujete jer je vas klub izgubio ali je tim porazom onemogucio da neko ode u finale...klasicni pacenici :D :D
A kad je Baždarevic donio titulu Sarajevu '85 - tad željovci nisu bili pacenici,jelde...dvostruki moral,klasika pitarska ;-)
sajosarajlija

#1312 Re: FK Zeljeznicar

Post by sajosarajlija »

Pa shvati da ljudi navijaju za FKS od 95 kad su šljegli u Šeher
saraydjecko

#1313 Re: FK Zeljeznicar

Post by saraydjecko »

LSD wrote:
-LIBERO- wrote:Pacenik broj 1
Pacenik broj 2

A kad je Baždarevic donio titulu Sarajevu '85 - tad željovci nisu bili pacenici,jelde...dvostruki moral,klasika pitarska ;-)
Da to je tacno ali,ako vec to spominjes trebas reci da je Mesa na poluvremenu svima j...o mater zato sto hoce da puste tekmu.Zato kad se oprastao na Kosevu je dobio aplauz od istoka
belissima

#1314 Re: FK Zeljeznicar

Post by belissima »

Opet strumfici niste odgovorili na pitanje...znaci vracate se opet na NK...vidim da mnogi ne znaju...e sad imam jos 2...imate li sponzora i zasto niste pratili "svog" skretnicara u Skenderiji...zar vi niste najvjerniji,najvatreniji,najbrojniji...?????? :lol: :lol: :lol:
vjecnobordo

#1315 Re: FK Zeljeznicar

Post by vjecnobordo »

belissima wrote:Opet strumfici niste odgovorili na pitanje...znaci vracate se opet na NK...vidim da mnogi ne znaju...e sad imam jos 2...imate li sponzora i zasto niste pratili "svog" skretnicara u Skenderiji...zar vi niste najvjerniji,najvatreniji,najbrojniji...?????? :lol: :lol: :lol:
Joj belissima pun mi te qrac. Meni, a nje njima.
BOJKOTUJU!!!
Što HZ nije bilo prošle godine i sl? Znaš da se i tebi može desiti ista stvar već sutra, a preseravaš se. Bezveze izazivaš sudbinu.
LSD

#1316 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

belissima wrote:Opet strumfici niste odgovorili na pitanje...znaci vracate se opet na NK...vidim da mnogi ne znaju...e sad imam jos 2...imate li sponzora i zasto niste pratili "svog" skretnicara u Skenderiji...zar vi niste najvjerniji,najvatreniji,najbrojniji...?????? :lol: :lol: :lol:
pa gdje si ti belissima majstore :P ...vidim ja da fališ na ovoj temi sa svojim zanimljivim komentarima...samo da znaš da bi za tebe 101% dao glas kao najveceg navijaca Želje, samo da si bio na listi.
Charuga
Globalni moderator

#1317 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Ja ti priznah da je tacna informacija ali nigdje odgovora od tebe za izvor ... 8-). Cak se razmislja izmedju NK i HŠK ..
Plavih_11 wrote:
belissima wrote:Nije suplja..znam da cete misliti da vas nesto ja sad zezam...ali cuo sam iz pouzdanih izvora od jednog clana TM88,da je uslov za reflektore od iduce sezone 2009/2010,opet comeback na NK?...
Tacna je informacija samo mi nije jasno kad prije procuri u javnost ... :shock: . Taj sto ti je rekao info, da nije Risto Džogo? Da nije vaskrsnuo? Nemoj se sramiti da izdas izvor ...
Sponzor? Vjerovatno mislis na onog cije ime stoji na dresovima? Moramo li imati glavnog sponzora? Jeli to obavezno?
Hasetov turnir? Glupost je pricati u sadasnji vakat o posjeti utakmicama u gradu a kamoli turnirima! U ova vremena kad je fudbal u Sarajevu i BiH sve samo ne kvalitetan i kad covjek nema sta da vidi! Iz godine u godinu opadaju posjete u prvenstvu a ti pitas za turnir! Mojne majke ti vise ...

Opet sam morao napisati post a rekao sam da necu ... Neki se ljudi nikad nece promjeniti ...
belissima

#1318 Re: FK Zeljeznicar

Post by belissima »

Halo vjecnobordo...ukini taj lazni nick..molim te..preofiran si... a vi ostali strumfici,vi taj bojkot praktikujete samo u domacim utakmicama...ovo je ipak bilo gostovanje u gradu... :D .....
P.S.Izvor informacije je jedan ugledni clan TM88.
saraydjecko

#1319 Re: FK Zeljeznicar

Post by saraydjecko »

sajosarajlija wrote:Pa shvati da ljudi navijaju za FKS od 95 kad su šljegli u Šeher
hm....jako zanimljiva teza samo tesko obranjiva...
Manijaka na derbiju 1990 je jedva 1000 bilo na juznoj tribini i ako od te brojke oduzmemo poginule,izbjeglice itd a,onda dodamo brojku Manijaka na drbiju 1998 onda ce se sve samo kazati:-)
Charuga
Globalni moderator

#1320 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

saraydjecko wrote:
sajosarajlija wrote:Pa shvati da ljudi navijaju za FKS od 95 kad su šljegli u Šeher
Manijaka na derbiju 1990 je jedva 1000 bilo na juznoj tribini i ako od te brojke oduzmemo poginule,izbjeglice itd a,onda dodamo brojku Manijaka na drbiju 1998 onda ce se sve samo kazati:-)
E tvoja je teza beli odbranjiva ... 8-). Po jednoj utakmici si odredio koliko je u gradu bilo navijaca Zelje ... :roll:

14.05.1989 godine
ZELJEZNICAR-Sarajevo 2-1
Stadion:Grbavica
Gledalaca:20.000
Sudija:Fazlagic(Capljina)
ZELJEZNICAR:
Skrba,Ilic,Alihodzic,Gajic,Hadzialagic,Komsic,Bahtic,Krunic(Ninkovic),Karamehmedovic,Curic i Nikic
Sarajevo:
Lugusic,Bajic,Raickovic,Lazic(Kupresanin),Milak,Nedic,Barnjak,Vukicevic,Mulavdic,Jaganjac,Bozovic(Vazda)
Strijelci:
Nikic 54 min i Curic 78 min za ZELJEZNICAR a Barnjak u 63 min za Sarajevo

Ovde je vjerovatno bilo 19.000 navijaca sarajeva a 1.000 navijaca Zelje.

Sezdesetprvi Sarajevski derbi-Sezona 1990/1991
05.08.1990 godine
ZELJEZNICAR-Sarajevo 1-1,penali 5-4
Stadion:Grbavica
Gledalaca:12.000
Sudija:Bujic(Bar)
ZELJEZNICAR:
Skrba,Milosevic,Stanic,Katana,Ilic,Stilic,Nikolic(Nikic),Velic,Sliskovic,Pavlovic,Vazda(Oism)
Sarajevo:
Jusic,Bajic,Raickovic,Karamehmedovic,Nedic(Cirkovic),Vidakovic,Lazic(Jakovljevic),Kupresanin,Musemic,Varupa i Mulavdic
Strijelci:
Sliskovic 69 min za ZELJEZNICAR a Karamehmedovic 88 min za Sarajevo

I ovde je situacija 11.000 navijaca sarajeva a 1.000 navijaca Zelje.

A ovo je vjerovatno derbi na koji si mislio:

17.02.1991 godine
Sarajevo - ZELJEZNICAR 1-1,penali 3-5
Stadion:Kosevo
Gledalaca:6.000
Sudija:Stojanovski(Skoplje)
Sarajevo:
Prudnjikov,Vidakovic,Geca,Bajic,Raickovic,Nedic,Puhalak,Kupresanin,Mulavdic(Suljagic),Varupa i Ramovic
ZELJEZNICAR:
Skrba,Katana,Stanic,Jurisic,Hadzialagic,Vidovic(Krunic),Krstovic,Velic,Nikolic,Sliskovic(Osim) i Bogdanovic
Strijelci:
Velic 73 min za ZELJEZNICAR a Puhalak 10 min za Sarajevo
Penale su pogodili Katana,Osim,Hadzialagic i Velic za ZELJEZNICAR a Nedic i Raickovic za Sarajevo

Posjeta je bila vise nego odlicna ... :o
Last edited by Charuga on 29/12/2008 10:54, edited 2 times in total.
LSD

#1321 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

saraydjecko wrote:
ne pominješ cinjenicu da ni sjever nije bio pun...i bilo je više od 1000 manijaka na jugu...necemo sad pretjerivati do te mjere.
belissima

#1322 Re: FK Zeljeznicar

Post by belissima »

Na prvoj spomenutoj utakmici nije bilo ni blizu 15000 gledalaca,a kamoli 20000,sto se tice navijanja ,stvarno se nema sta reci,osim da su HZ bile superiorne u odnosu na strumfice,koji nisu ni postojali....vasa strumfovska uvelicavanja...kako mozete spominjati te utakmice kad su HZ na tim utakmicama pokazale ko je glavni uvijek bio u gradu...smijesno je o tome i raspravljati strumfici...na drugoj nije bilo ni 10000 hiljada i nisam cuo nista drugo osim HZ....
Charuga
Globalni moderator

#1323 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

belissima wrote:Na prvoj spomenutoj utakmici nije bilo ni blizu 15000 gledalaca,a kamoli 20000,sto se tice navijanja ,stvarno se nema sta reci,osim da su HZ bile superiorne u odnosu na strumfice,koji nisu ni postojali....vasa strumfovska uvelicavanja...kako mozete spominjati te utakmice kad su HZ na tim utakmicama pokazale ko je glavni uvijek bio u gradu...smijesno je o tome i raspravljati strumfici...na drugoj nije bilo ni 10000 hiljada i nisam cuo nista drugo osim HZ....
I tako dalje .. Sjecas se ko da je juce bilo ... Daj nam jos tvojih "oficijelnih" podataka o nama samima .. Koliko nas gdje nije bilo ... :-D. Od danas vise vjerujem tebi nego statistikama i svojim ocima ... :)

Nisi mi odgovorio za izvor oko NK? Jeli ti se pokojni Džogo ukazao u snu ili su banjalucke Nezavisne novine ... 8-)
belissima

#1324 Re: FK Zeljeznicar

Post by belissima »

Strumficu mali...obje sam utakmice bio nazocan na vasoj istocnoj "tribini"..i kompetentan sam da pricam o tome...i svaki realan strumf ti to moze posvjedociti koji je bio tu...ili cuo od starijih kolega...to su cinjenice...vjeruj mi...a za izvor sam ti rekao...moras samo citati forum detaljno...
sniPod

#1325 Re: FK Zeljeznicar

Post by sniPod »

belissima wrote:Na prvoj spomenutoj utakmici nije bilo ni blizu 15000 gledalaca,a kamoli 20000,sto se tice navijanja ,stvarno se nema sta reci,osim da su HZ bile superiorne u odnosu na strumfice,koji nisu ni postojali....vasa strumfovska uvelicavanja...kako mozete spominjati te utakmice kad su HZ na tim utakmicama pokazale ko je glavni uvijek bio u gradu...smijesno je o tome i raspravljati strumfici...na drugoj nije bilo ni 10000 hiljada i nisam cuo nista drugo osim HZ....
daj budi nekad realan ti pricas da je hz-a uvjek bilo vise na grbavici i te gluposti, a samo me zanima sto je posjeta na kosevu bila 6000 :run:
Post Reply