Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ecstase
#1301 Re: FK Sarajevo
Kolona navijača ide prema Skenderiji kroz ulicu Koševo. Pridružite se ako osjećate da trebate. Suvišno je bilo koga pozivati.
-
klixober
#1302 Re: FK Sarajevo
"NA NAS SU OTVORILI RAFALNU PALJBU"
Tragedija koja se danas desila u Širokom, kada je najmanje jedan navijač Sarajeva smrtno stradao, nezapamćena je u fudbalu na ovom prostorima.
U ovim trenucima na Kliničkom centru na Koševu ukazuje se pomoć oko 50 navijača Sarajeva koji su zadobili povrede, a neki od njih nisu mogli biti prebačeni u Sarajevo, pa su zadržani u bolnici u Mostaru. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, još je jedan navijač Sarajeva preminuo, dok se doktori još trojici bore za život.
Navijače Sarajeva u Širokom danas je čekao pakao:
"Čim smo izašli iz autobusa, napali su nas ljudi koji su sjedili u obližnjim kafićima. Uvjeren sam potpuno da su nas čekali, jer su na nas bacali kamenje ogromne veličine, maltene stijene. Letile su flaše, pepeljare... U životu nisam osjetio ništa slično. To je trajalo pa sigurno 20 minuta. Mi smo se krenuli braniti, a pravi belaj tek je tada počeo", priča nam navijač Sarajeva, koji je želio ostati anoniman, s obzirom da je policija izričito zabranila sve izjave.
"Vidio sam golmana Sarajeva Muhameda Alaima kako plačući vadi jezik iz usta jednom našem onesviještenom navijaču, koji je ležao u ogromnoj lokvi krvi. Potom je uslijedila pucnjava. Kunem se Bogom da se pucalo sa svih strana i to je bila rafalna paljba, nije bilo šanse da onako puca pištolj. Siguran sam da se radilo o automatskom naoružanju. Svjedok sam kada je jedan policijac izvadio pištolj, repetirao ga i zaprijetio nam kako će pucati budemo li prešli preko ulice. Čovječe, ovako nije bilo od 1992. godine...".
Trenutno se u Centru urgentne medicine na Koševu ukazuje pomoć navijačima Sarajeva, a iz bolnice u Mostaru nemamo informacija o potvrdi smrti još jednog čovjeka.
"I ja sam čuo da je još jedan navijač umro u Mostaru. Brzo se to proširlo, ali nisam siguran", dodao je navijač Sarajeva, kojem je večeras također ukazana pomoć na sarajevskom CUM-u.
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-24776.htm
Tragedija koja se danas desila u Širokom, kada je najmanje jedan navijač Sarajeva smrtno stradao, nezapamćena je u fudbalu na ovom prostorima.
U ovim trenucima na Kliničkom centru na Koševu ukazuje se pomoć oko 50 navijača Sarajeva koji su zadobili povrede, a neki od njih nisu mogli biti prebačeni u Sarajevo, pa su zadržani u bolnici u Mostaru. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, još je jedan navijač Sarajeva preminuo, dok se doktori još trojici bore za život.
Navijače Sarajeva u Širokom danas je čekao pakao:
"Čim smo izašli iz autobusa, napali su nas ljudi koji su sjedili u obližnjim kafićima. Uvjeren sam potpuno da su nas čekali, jer su na nas bacali kamenje ogromne veličine, maltene stijene. Letile su flaše, pepeljare... U životu nisam osjetio ništa slično. To je trajalo pa sigurno 20 minuta. Mi smo se krenuli braniti, a pravi belaj tek je tada počeo", priča nam navijač Sarajeva, koji je želio ostati anoniman, s obzirom da je policija izričito zabranila sve izjave.
"Vidio sam golmana Sarajeva Muhameda Alaima kako plačući vadi jezik iz usta jednom našem onesviještenom navijaču, koji je ležao u ogromnoj lokvi krvi. Potom je uslijedila pucnjava. Kunem se Bogom da se pucalo sa svih strana i to je bila rafalna paljba, nije bilo šanse da onako puca pištolj. Siguran sam da se radilo o automatskom naoružanju. Svjedok sam kada je jedan policijac izvadio pištolj, repetirao ga i zaprijetio nam kako će pucati budemo li prešli preko ulice. Čovječe, ovako nije bilo od 1992. godine...".
Trenutno se u Centru urgentne medicine na Koševu ukazuje pomoć navijačima Sarajeva, a iz bolnice u Mostaru nemamo informacija o potvrdi smrti još jednog čovjeka.
"I ja sam čuo da je još jedan navijač umro u Mostaru. Brzo se to proširlo, ali nisam siguran", dodao je navijač Sarajeva, kojem je večeras također ukazana pomoć na sarajevskom CUM-u.
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-24776.htm
-
Fordas
#1303 Re: FK Sarajevo
Pa da, kad pitas konkretno onda nema odgovora ili ide ono, ne znam neka pokaze odbukcija, bla, bla... a slika iz Listice pun internet. Svako od nas se cuo sa nekim dole i ljudi su isto prenijeli. Zato nemoj srati postolar i svi ostali. Tuca je jedno a pucanje i ubijanje ljudi je.... nema rijeci, niti opravdanja za to.
-
zilog
#1304 Re: FK Sarajevo
Samo mi nije jasno od ovih sto rekose da je Vedran policajcu oteo pistolj, kako to da nije pucano samo na Vedrana? Kako su jos neki momci ranjeni iz vatrenog oruzja? Pa nije se valjda Vedran okrenuo i pucao na svoje drugove?
Sve ce se lako dokazati i to jel Vedran pucao i to ciji ga je pistolj ubio.
Sve ce se lako dokazati i to jel Vedran pucao i to ciji ga je pistolj ubio.
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#1305 Re: FK Sarajevo
Tuga.
-
mostarska-liska
#1306 Re: FK Sarajevo
'Red Army' o zbivanjima u Širokom Brijegu Ispis E-mail
Mostar - Sport | Utorak, 22 Rujan 2009
Image
P
ovodom događaja uoči, za vrijeme i nakon utakmice Široki Brijeg - Velež, igrane u subutu na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, priopćenjem za javnost obratio se i Klub navijača 'Red Army'. "Već par dana pred utakmicu znali smo da okruženje u kome smo se našli neće biti prijateljsko, u što nas je uvjerio i plakat kojim su Širokobriježani pozivali sugrađane na utakmicu, a kojima se ujedno odavala počast nekim profašističkim akterima iz Drugog svjetskog rata.
Od samog ulaska u Zapadno-hercegovačku županiju, gdje nas je preuzela tamošnja policija, bili smo žrtve surove policijske brutalnosti, ničim izazvane.
Dokaz nepravednog ponašanja policije je, između ostalog, nedozvoljavanje unošenja na tribinu zastave sa službenim grbom Veleža samo zbog petokrake koja se na istom nalazi.
Službene navode policije MUP-a ZHŽ da su upotrijebili silu kako bi spriječili sukob kategorički demantiramo, jer navijači Veleža nisu niti jednim svojim djelom pokazali da se namjeravaju sukobiti s bilo kim
Mostar - Sport | Utorak, 22 Rujan 2009
Image
P
ovodom događaja uoči, za vrijeme i nakon utakmice Široki Brijeg - Velež, igrane u subutu na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, priopćenjem za javnost obratio se i Klub navijača 'Red Army'. "Već par dana pred utakmicu znali smo da okruženje u kome smo se našli neće biti prijateljsko, u što nas je uvjerio i plakat kojim su Širokobriježani pozivali sugrađane na utakmicu, a kojima se ujedno odavala počast nekim profašističkim akterima iz Drugog svjetskog rata.
Od samog ulaska u Zapadno-hercegovačku županiju, gdje nas je preuzela tamošnja policija, bili smo žrtve surove policijske brutalnosti, ničim izazvane.
Dokaz nepravednog ponašanja policije je, između ostalog, nedozvoljavanje unošenja na tribinu zastave sa službenim grbom Veleža samo zbog petokrake koja se na istom nalazi.
Službene navode policije MUP-a ZHŽ da su upotrijebili silu kako bi spriječili sukob kategorički demantiramo, jer navijači Veleža nisu niti jednim svojim djelom pokazali da se namjeravaju sukobiti s bilo kim
-
mostarska-liska
#1307 Re: FK Sarajevo
Do jedinog sukoba došlo je upravo kada je policija prekoračila svoje ovlasti, te sasvim neopravdano počela koristiti pendreke ili za udaranje samih navijača ili njihovih automobila", navodi se u priopćenju 'Red Armya'.
"Odgovorno tvrdimo da za takvo ponašanje nije bilo nikakvog razloga, ali očito je tamošnja policija smatrala drugačije. Ne možemo se oteti dojmu da je razlog svemu bio nacionalizam, što potvrđuje činjenica da su nas nazivali pogrdnim imenima, poput "Ubij baliju, Turčina" i slično, te spominjali koncentracijske logore HVO-a iz 1993. godine.
Prekoračenje ovlasti bilo je i korištenje suzavca, odnosno peper spreja, tako što su nasumično prskali navijače u automobilima na odlasku Žalosno je da, 15 godina nakon rata, isti oni koji su željeli podjelu zemlje, i danas provode politiku proizašlu iz fašizma i nacionalizma, i to čine u službenim uniformama BiH.
Nismo baš uvjereni da će nadležni provesti istragu unutar policije, a ako je i bude, ne vjerujemo da će biti objektivna i istinita. Ipak, želimo istaći da od tužbi (čiji je proces već počeo) i traženja odgovornosti za dešavanja u Širokom Brijegu nećemo odustati.
Pljuvanje po grbu Veleža ni napad na nas same neće nas spriječiti da i dalje veličamo prave vrijednosti i njima se ponosimo, samo će nas učiniti jačima", zaključuje se u priopćenju.
"Odgovorno tvrdimo da za takvo ponašanje nije bilo nikakvog razloga, ali očito je tamošnja policija smatrala drugačije. Ne možemo se oteti dojmu da je razlog svemu bio nacionalizam, što potvrđuje činjenica da su nas nazivali pogrdnim imenima, poput "Ubij baliju, Turčina" i slično, te spominjali koncentracijske logore HVO-a iz 1993. godine.
Prekoračenje ovlasti bilo je i korištenje suzavca, odnosno peper spreja, tako što su nasumično prskali navijače u automobilima na odlasku Žalosno je da, 15 godina nakon rata, isti oni koji su željeli podjelu zemlje, i danas provode politiku proizašlu iz fašizma i nacionalizma, i to čine u službenim uniformama BiH.
Nismo baš uvjereni da će nadležni provesti istragu unutar policije, a ako je i bude, ne vjerujemo da će biti objektivna i istinita. Ipak, želimo istaći da od tužbi (čiji je proces već počeo) i traženja odgovornosti za dešavanja u Širokom Brijegu nećemo odustati.
Pljuvanje po grbu Veleža ni napad na nas same neće nas spriječiti da i dalje veličamo prave vrijednosti i njima se ponosimo, samo će nas učiniti jačima", zaključuje se u priopćenju.
- PriNc_ba
#1308 Re: FK Sarajevo
ma sve ce se dokazati 
niko normalan ne moze pomisliti da ce 200 ljudi pokusati nesto ovako koliko god ludi i nabrijani bili xD
isto tako samo umno poremecena osoba moze uzeti pistolj drotu i poceti pucati okolo pred drotovima tako da se i to iskljucuje.
a evo imaju snimke sad raje sto su se vratila. rupe na autima od metaka pa...
mamu im svima !
niko normalan ne moze pomisliti da ce 200 ljudi pokusati nesto ovako koliko god ludi i nabrijani bili xD
isto tako samo umno poremecena osoba moze uzeti pistolj drotu i poceti pucati okolo pred drotovima tako da se i to iskljucuje.
a evo imaju snimke sad raje sto su se vratila. rupe na autima od metaka pa...
mamu im svima !
-
klixober
#1309 Re: FK Sarajevo
U Sarajevu dvojica navijaca leze u bolnici sa prostrijelnim ranama,u Mostaru jos nekoliko takodje sa prostrijelnim ranama.Oni koji su pucali po navijacima moraju odgovarati.
U centru Sarajeva se okupilo oko 200 navijaca na protestima.
U centru Sarajeva se okupilo oko 200 navijaca na protestima.
-
stolac-SARAJEVO
#1310 Re: FK Sarajevo
Zamolio bih vas da ne pisete informacije koje nisu provjerene.Ta info za drugog momka da je podlegao nije provjerena i koga sam pitao od nasih koji su bili dole(dvojica jarana i rodjak) kazu da to nije istina.Ima teze povrijedjenih jedan je i operisan(kazu da je operacija uspjela).
P.S.
Ovom prilokom hvala R.A.-Svaka cast.
P.S.
Ovom prilokom hvala R.A.-Svaka cast.
-
lolo_lolo
#1311 Re: FK Sarajevo
svi navijaci koji su u bolnici na kosevu su dobro i niko nije u zivotnoj opasnosti
- bijelo_dugme
#1312 Re: FK Sarajevo
A u Mostaru?lolo_lolo wrote:svi navijaci koji su u bolnici na kosevu su dobro i niko nije u zivotnoj opasnosti
-
lolo_lolo
#1313 Re: FK Sarajevo
to ne znambijelo_dugme wrote:A u Mostaru?lolo_lolo wrote:svi navijaci koji su u bolnici na kosevu su dobro i niko nije u zivotnoj opasnosti
bio je na tv onaj gavrankapetanovic,i rekao da nema teskih povreda
- simonese
#1314 Re: FK Sarajevo
zao mi je svakog iskrenog navijaca koji se na utakmici povrijedi a ne da izgubi zivot za svoj voljeni klub
ovo sto se danas desilo u Sirokom je samo refleksija stanja,razmisljanja i osjecaja prema ovoj nasoj prokletoj drzavi
mi dobro znamo stavove ustaske HercegBosne i cetnicke republike Srpske
svaki put na gostovanju moram da slusam parole koje se odnose na moje porijeklo ili religioznu pripadnost
dok mene uce da saburam njihovoj mrznji neme kraja
necu vise da budem ni fin, ni kulturan
Vedran je nase dijete,on je dijete naseg Sarajeva
jedan MANIJAK
ovo sto se danas desilo u Sirokom je samo refleksija stanja,razmisljanja i osjecaja prema ovoj nasoj prokletoj drzavi
svaki put na gostovanju moram da slusam parole koje se odnose na moje porijeklo ili religioznu pripadnost
jedan MANIJAK
- Troll_Happens
#1315 Re: FK Sarajevo
Vedran je imao 24 god.. neko je u toku dana izvalio da je imao 16 god.R.I.P ode mladi zivot ni za sta... 
- rota_laz
#1316 Re: FK Sarajevo
Eno policija ZH kantona kaže da je Vedran ubijen "kamenom????" Koja će ovo mutljaža biti od istrage.....
MUP ZHŽ-A: NEREDI BILI ISPLANIRANI
ŠIROKI BRIJEG, 4. listopada (FENA) - Jedna poginula osoba, 31 ozljeđena osoba, od kojih šest teže, zapaljeni policijski automobil, oštećena vozila, mnogobrojni oštećeni objekti bilans su nereda u Širokom Brijegu uoči neodržane utakmice Sarajevo-Široki Brijeg.
Smrtno je stradao navijač Sarajeva Vedran Puljić, tijekom sukoba policije i navijača. Uzrok smrti najvjerojatnije je udarac kamenom u glavu, kažu u MUP-u Zapadnohercegovačke županije. Provest će se obdukcija. Životno je ugrožen još jedan navijač Sarajeva, A.Hadžić, od zadobivene prostrijelne rane. Operiran je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici na Bijelom Brijegu u Mostaru i zasad je njegovo stanje stabilno. Među ozlijeđenima je 16 policajaca i 15 navijača.
U MUP-u Zapadnohercegovače županije večeras su, na izvanrednoj konferenciji za novinare, objavili kako je sukob počeo nakon što je vatrenim hicem pogođen pedesetdevetogodišnjeg Željko Zadro, ispred obiteljske kuće u Širokom Brijegu. U policiji kažu kako imaju saznanja da je taj hitac ispaljen iz navijačke skupine.
U MUP-u tvrde kako su sarajevski navijači bili pripremljeni za izazivanje nereda.
¨Počeli su trgati predmete,metalne šipke,neki su počeli navlačiti fantomke na glave znači željeli su sakriti svoj identitet i izazvali su sukobe s građanima¨, govori glasnogovornik MUP-a ZHŽ-a Damir Čutura.
¨Sve ono što se događalo,događalo se u prije svega okvirima pomno planirane radnje od strane pojedinih huligana koji su došli s jednim ciljem da ovdje izazovu nered¨, kaže ravnatelj policije ŽZH Zoran Galić.
U policiji tvrde i kako je bio najavljen dolazak 150 navijača Sarajeva, a stiglo ih je 500.
¨Sve će činjenice biti utvrđene detaljnom istragom u kojoj nikom nećemo gledati kroz prste¨, poručili su u MUP-u Zapadnohercegovačke županije.
(Fena) zp
MUP ZHŽ-A: NEREDI BILI ISPLANIRANI
ŠIROKI BRIJEG, 4. listopada (FENA) - Jedna poginula osoba, 31 ozljeđena osoba, od kojih šest teže, zapaljeni policijski automobil, oštećena vozila, mnogobrojni oštećeni objekti bilans su nereda u Širokom Brijegu uoči neodržane utakmice Sarajevo-Široki Brijeg.
Smrtno je stradao navijač Sarajeva Vedran Puljić, tijekom sukoba policije i navijača. Uzrok smrti najvjerojatnije je udarac kamenom u glavu, kažu u MUP-u Zapadnohercegovačke županije. Provest će se obdukcija. Životno je ugrožen još jedan navijač Sarajeva, A.Hadžić, od zadobivene prostrijelne rane. Operiran je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici na Bijelom Brijegu u Mostaru i zasad je njegovo stanje stabilno. Među ozlijeđenima je 16 policajaca i 15 navijača.
U MUP-u Zapadnohercegovače županije večeras su, na izvanrednoj konferenciji za novinare, objavili kako je sukob počeo nakon što je vatrenim hicem pogođen pedesetdevetogodišnjeg Željko Zadro, ispred obiteljske kuće u Širokom Brijegu. U policiji kažu kako imaju saznanja da je taj hitac ispaljen iz navijačke skupine.
U MUP-u tvrde kako su sarajevski navijači bili pripremljeni za izazivanje nereda.
¨Počeli su trgati predmete,metalne šipke,neki su počeli navlačiti fantomke na glave znači željeli su sakriti svoj identitet i izazvali su sukobe s građanima¨, govori glasnogovornik MUP-a ZHŽ-a Damir Čutura.
¨Sve ono što se događalo,događalo se u prije svega okvirima pomno planirane radnje od strane pojedinih huligana koji su došli s jednim ciljem da ovdje izazovu nered¨, kaže ravnatelj policije ŽZH Zoran Galić.
U policiji tvrde i kako je bio najavljen dolazak 150 navijača Sarajeva, a stiglo ih je 500.
¨Sve će činjenice biti utvrđene detaljnom istragom u kojoj nikom nećemo gledati kroz prste¨, poručili su u MUP-u Zapadnohercegovačke županije.
(Fena) zp
-
zemo_online
#1317 Re: FK Sarajevo
ako policija nije bila saucesnik, onda sigurno nije odradila svoj posao.
-
barby02
#1318 Re: FK Sarajevo
Strasno . . . Moja tuga za Vedrana
zar je ista vise bitno za njegove ???????? Pokoj mu dusi 
- osa
#1319 Re: FK Sarajevo
ubijen navijač, ranjeno više građana i policajaca, razbijena imovina građana, policijska vozila, autobusi navijača - nema tu jednog krivca, a svi će htjeti upravo takvo rješnje, da je samo jedan krivac, zavisno iz kog kuta gledaju na ovaj tragični događaj.
-
Scorpion Blood
#1320 ....
Kakva su to okupljanja navijaca po ulicama i imal raje..?
-
fixer
#1321 Re: FK Sarajevo
Lakse dobiti pouzdane informacije sa druge strane Zemlje, nego iz par stotina kilometara udaljene hercegovacke prcije.
Sta sad spominju da je jedan majmun uhapsen za kojeg se sumnja da je pucao?
A, za ovako "profesionalnu" obradu policije bi trebale odgovarati sve zapovjedne strukture. Ovo je jad i cemer. Sve smijeniti. Pa nije ovo Etiopija, ili ipak jeste?
Sta sad spominju da je jedan majmun uhapsen za kojeg se sumnja da je pucao?
A, za ovako "profesionalnu" obradu policije bi trebale odgovarati sve zapovjedne strukture. Ovo je jad i cemer. Sve smijeniti. Pa nije ovo Etiopija, ili ipak jeste?
-
MUNAFIK
#1322 Re: FK Sarajevo
ima raje vise od 400 ljudi i jos pristizu...
Istargu o ovome HITNO treba predati federalnom mupu ili nekom VISEM TIJELU!!! Izgleda da je policija pucala po navijacima sarajeva!!!
Da bi se istina saznala istragu nikako ne smiju voditi ljudi iz Sirokog i slicno...
Istargu o ovome HITNO treba predati federalnom mupu ili nekom VISEM TIJELU!!! Izgleda da je policija pucala po navijacima sarajeva!!!
Da bi se istina saznala istragu nikako ne smiju voditi ljudi iz Sirokog i slicno...
Last edited by MUNAFIK on 05/10/2009 00:15, edited 1 time in total.
-
klixober
#1323 Re: FK Sarajevo
Vedranov brat igor je sebi prerezao vene nakon sto je cuo za Vedranovu smrt 
-
Scorpion Blood
#1324 Re: FK Sarajevo
Gdje su okupljanja cuo sam da na skenderiji i centru blokade...Kao i na cumu,,MUNAFIK wrote:ima raje vise od 400 ljudi i jos pristizu...
- A_I_
#1325 Re: FK Sarajevo
bosanci NISU iskljucivo bosnjaci - to nek ti je jasno. i balije, ustase i cetnici NISU isto sto bosnjaci, hrvati i srbi niti katolici, muslimani i pravoslavci.makrill wrote:U tome i jeste problem sine sto vi mislite da imate pravo odredjivati ljdima koju ce drzavu voljeti...Bosanci su samo Bosnjaci i nemaju pravo nametati svoja stajalista nikome...ustasa i cetnik nije ni po cemu gori od balije...jedino zajednicko im je da su sve trojica govna!!!simonese wrote:zao mi je svakog iskrenog navijaca koji se na utakmici povrijedi a ne da izgubi zivot za svoj voljeni klub
jedan MANIJAK
drzava bosna i hercegovina postoji otkad-i-kad a ne od dejtonskog sporazuma. problem je u glavama ljudi koji bi da fizicki zive u ovoj zemlji, doprinoseci jal izgradnji jal destrukciji, al da psihicki zive u drugoj. ko god se kiti i mase simbolima tudjih drzava trebao bi znati za pojam preseliti se. meni da je toliko mrska ova drzava, ne bih onda zivio tu. pametni ljudi nadju svoju srecu negdje drugo. cisto ko suza.
a zivjeti ovdje i svjesno ruseci drzavu bosnu i hercegovinu prvenstveno je antiustavno i antidrzavno djelovanje. ko misli da to IKOM dobro donosi, takorec ne konta bas najbolje.
sudeci po dosad dostupnim informacijama, ovo je vjerovatno bilo isplanirano rasplamsavanje mrznje i netrpeljivosti. izvesti tako malo policijskih snaga ne moze biti slucajno. na stranu sva prica oko navijackog divljanja ali pucati bojevom municijom u navijace nema veze s obuzdavanjem masa.